Рубрики
Другі страви

Запечений гарбуз у духовці шматочками — смачні і швидкі рецепти приготування

Всім доброго дня!

Сьогодні будемо на вечерю робити дуже смачне і корисне блюдо. Як щодо того, щоб запекти гарбуз у духовці? Так, її можна нафарширувати цілком різними інгредієнтами, а можна і порізати на шматочки. Будь-який варіант приготування є досить швидким і не витратним хоч по часу, хоч по грошах. Так, з цього овоча і варять каші і супи, варення і навіть роблять вироби в школу і дитячий садок.

Ми поговоримо про те, як же все таки можна по-різному приготувати гарбуз в духовій шафі. У сезон такі рецепти ну дуже актуальні, так і в зимовий час теж. Адже цей овоч дуже добре зберігається свіжим в погребі чи ж багато його просто заморожують в холодильнику. А потім творять такі чудеса. Я наприклад, коли діти були маленькі робила їм солодкі шматочки в мультиварці, використовуючи насадку-пароварку.

Що ж, напевно вже не терпиться ознайомитися з змістом і пізнати чого-небудь отаке новеньке. Що ж, вперед, побігли на кухню.

Запечений гарбуз шматочками з цукром в духовці — швидко і смачно

Перший варіант приготування на стільки простий, що впорається навіть школяр. Технологія запікання гарбуза в духовці нескладна, тут порядок дій на раз-два-три. Скоро все самі зрозумієте, але яка в підсумку виходить смакота — просто пальчики проковтнете. Ух, не відірватися від чашки, як каже мій старший синок.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Невеликий гарбуз розрізати на порційні шматочки, прибравши м’якоть і насіння. Деко застеліть пергаментом і укладіть на нього всі скибочки. Присипте цукром кожну заготовку.

2. Що ж, тепер гарбузове шматочки відправте в духовку, виставивши температуру 170 градусів близько 40 хвилин.

3. Готовність перевірте ножем, якщо шматочки м’які і соковиті, то їх можна вживати в їжу. Приємного поїдання!

Рецепт приготування солодкої гарбуза з медом і корицею

Це суперський варіант того, як зі звичайного гарбуза зробити, ну дуже смачне блюдо, яке буде солодким і схожий за смаком на цукати. Прям їж і змушуєш себе йти від такого ласощі. Крутяк повний, будете вражені, коли приготуєте і підете на дегустацію. А справа все в додаткових інгредієнтів, думаю, вже здогадалися про які йде мова.

Читайте також:  Шашлик зі свинини, і самий смачний маринад, щоб мясо було мяким і соковитим

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Беріться за роботу з захопленням, поріжте її на шматки і очистите кожну заготовку від шкірки. М’якоть і видаліть насіння.

2. Кожен шматок подрібніть на кубики.

3. Помістіть їх в скляне деко. З апельсина вичавити сік і полийте їм страву, також медом і посипте ванільним цукром, цукром і корицею. Великий столовою ложкою перемішайте.

4. Як думаєте, що тепер? Настав зоряний час. Ага! Закрийте овочі фольгою зверху і виставите заздалегідь підготовлену розігріту духовку, запікайте гарбуз близько 60 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Ну, а тепер прийшла пора покуштувати цей чудовий помаранчевий десерт. Подавайте його гарячим або в холодному вигляді. Вдалих вражень!

Гарбуз запечений в духовці з м’ясом курки і картоплею

Напевно, ви б хотіли краще гарбуз нафарширувати картоплею та м’ясом? А хто вам заважає? Але, адже можна і різноманітно кожен раз готувати, як пропоную саме зараз. Скористайтеся такою миниподсказкой і сміливо застосовуйте.

До речі, кажучи, якщо ви не любите гарбузи чи є такі у вашій родині, то саме цей рецепт врятує. Перевірено! Курка буде танути в роті, а шматочки овочів виходять такі соковиті і фантастично смачні.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Найбільш трудомістка і витратна за часом, це процес нарізування овочів. Поріжте гарбуз на шматочки у вигляді кубиків, при цьому спочатку очистіть від шкірки. Теж саме виконайте з картоплею. Потім курку подрібніть на брусочки. Ріпчасту цибулю покришіть на півкільця, моркву подрібнити на крупній тертці.

2. Моркву, ріпчасту цибулю обсмажте на сковороді з оливковою або рослинним маслом, протягом 2-3 хвилин, а після внесіть курячі шматки. Злегка обсмажте м’ясо до золотистої скоринки. Далі за планом внесіть спеції і перемішайте, зніміть з вогню.

3. Картоплю і гарбуз покладіть на деко або форму для запікання і присипте засмажкою з овочів і курки. Сметану розбавте водою (150 мл) і влийте сюди ж замість заливки (соус).

4. Помістіть деко в рукав для запікання або пакет, зав’яжіть його защипами і проколіть ножем зверху. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів до готовності (200 градусів близько 1 години).

Читайте також:  Холодець із судака і про те, як зробити бульйон, щоб був світлий і не пахнув рибою

5. Блюдо дуже соковите і ароматне, не передати словами. Їжте із задоволенням! Ммм… чудово!

Рецепт гарбузового шматочків без цукру запечених в горщику

Любите все незвичайне, тоді вибирайте такий варіант. А що в ньому такого? Нудитися гарбуз буде в горщиках, тобто буде ефект печі. І страва вийде ще яскравіше і насыщенее. Якщо у вас в арсеналі є такі помічники, то вам однозначно пощастило.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Розріжте гарбуз навпіл і з серцевини видаліть насіння. Наріжте кулінарним ножем на брусочки всю м’якоть. І помістіть їх в керамічні горщики. А насіння до речі, можна промити, висушити і посмажити.

2. Потім залийте кожен горщик води приблизно одну четверту склянки і покладіть цукор або мед за смаком. Якщо це мед, то додайте його в кінці варіння, або коли вже витягли з духової шафи.

3. Закрийте горщики кришками і тушкуйте в духовці при температурі 180 градусів до повної готовності (знадобиться 1 годину).

4. Подавайте красиво і зі смаком. А після їжте на здоров’я і годуєте свою улюблену сімейку. Удачі в поїданні!

Як запекти гарбуз у духовці часточками у фользі

Не знаю, як ви, а я люблю частенько поєднувати відразу два шедевра в одному. Як це запитаєте ви, а ось так: приготуємо гарбуз — одну частину з цукром, а іншу з медом.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Очистіть гарбуз від шкірки, видаліть насіння і поріжте гострим ножем на невеликі шматочки. Кожну заготовку помістіть на аркуш фольги і одну частину заготовок поцукруйте і покладіть невеликий шматок вершкового масла зверху і загорніть фольгою. А іншу частину підсолодіть за допомогою меду.

2. Зверніть увагу, що фольга загортається так, щоб зверху був просвіт, щоб вийшла невелика скоринка. Як ви могли помітити на фото нижче.

3. Запікайте гарбуз у духовці при температурі 200 градусів 1 годину або менше, залежно від сорту. Як овочі стануть м’якими, так відразу і витягайте. Приємних відкриттів!

Гарбуз шматочками з апельсином і лимоном

А хочете отримати цитрусовий смак, і не знаєте як це зробити можливим. Тоді цей варіант саме для вас, гарбуз виходить біса смачною і з нотками апельсина і лимона. Так ароматно, що слів немає.

Читайте також:  Качка в духовці - соковита і м'яка. Прості і смачні рецепти в домашніх умовах

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Всі фрукти та овочі подрібніть на шматочки. Причому зробити це потрібно без шкірки.

2. Корицю і цукор змішайте разом в одній мисці. Далі на чистий деко покладіть шаром гарбузове шматочки і присипте цукром і корицею, потім розкидайте лимон і апельсин. Накрийте зверху фольгою і упс, поставте в духовку.

3. Випікайте в розігрітій електроприладі спочатку 20 хвилин, температуру виставте 180 градусів, а після зніміть фольгу і вже засмажуйте при температурі 200 градусів 25-40 хвилин.

Відмінно, яскраве блюдо у вигляді десерту на полуденок готово. Приємного апетиту!

Як приготувати гарбуз у духовці з яблуками

Тепер ще один не менш цікавий варіант приготування, тому що він з яблуками і шматочками фета. А остаточний смак додає мед і спільно кориця з кардамоном. Такий десерт їдять і дорослі і діти.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. В першу чергу розріжте гарбуз на шматки, очистивши попередньо овоч від шкірки і насіння. Помістіть заготовки на деко і в розігріту духовку до 200 градусів, запікати 25 хвилин. Після цього овочі злегка запекутся.

2. Далі яблучка поріжте на тонкі четвертинки і полийте їх соком лимона, щоб вони не потемніли. Після присипте корицею і припудріть сиром фета. Потім додайте кардамон зверху. Залийте блюдо 150 мл холодної водою і запечатайте фольгою.

3. І знову поставте форму в духовку і запікайте при температурі 200 градусів, але вже 45 хвилин.

4. При подачі порціями кожну полийте медом або поцукруйте. Приємного апетиту!

Ну і не втрималася, показую ще одну видеоподсказку:

На цьому, всім дякую, що були зі мною. Готуйте страви з гарбуза шматочками, запікайте їх у духовій шафі. Або ж діліться своїми історіями і цікавими способами готування. З задоволенням почитаю на дозвіллі.

Всім до побачення, бувайте. Чекаю всіх в гості багаторазово, приходьте, буду рада. Не забувайте вступати в групу в контакті і однокласники, а також ставити класи, якщо сподобався пост.