Рубрики
Заготовки

Янтарне варення з гарбуза на зиму: 6 рецептів пальчики оближеш

Всім доброго ранку!

Сьогодні у мене на порядку не що таке, можливо, ви навіть почуєте про нього вперше. Воно смачне, солодке, дуже красиве, а якщо додати лимон або апельсин, то отримаєте ще один класний відтінок смаку. Мова йде про варення з гарбуза. Його можна приготувати просто так, щоб відразу з’їсти, або ж зварити і розкласти по банках на зиму. Яка ідея вам більше подобається? Думаю, що спочатку потрібно спробувати його на смак, а там вже як піде.

Одне скажу, що таке ласощі виходить дуже ароматним і густим. Можна сказати, що виходить консистенція джему. На колір воно золотисте і схоже на бурштин. Безумовно це класно!

Ну, а користь гарбуза думаю, писати безглуздо, отже ви все самі знаєте. Ну, а якщо призабули можете скористатися цією підказкою та прочитати. А також, є і протипоказання до даного продукту, враховуйте це.

А взагалі я вважаю, що таке гарбузове варення придумали люди-гурмани, або кулінари-ентузіасти, які весь час що-небудь винаходять новеньке. Ну, а ми потім опробываем. Пам’ятаю, для мене було відкриттям зварити частування з кавунових кірок, ну а що, безвідходне виробництво.

І до речі, зробити варення з гарбуза можна без цукру, замінивши його на мед. Плюс апельсин і лимон, і ви отримаєте чудовий десерт, який оцінить будь-який, навіть дитина. Що ж, знайомтесь з підбіркою і вибирайте з неї будь-який простий рецепт. Готуйте із задоволенням!

Варення з гарбуза на зиму — пальчики оближеш

Перший варіант буде істинно натуральна і без додавання всяких консервантів. Використовуватися в складі буде лише гарбуз, цукор і трохи води для випаровування. Звичайно, за своїм бажанням ви можете додавати всілякі інгредієнти, як наприклад апельсин або лимон. З ними теж виходить дуже смачно, гості залишаться щасливі. Але, а поки що беріть цей простий варіант і готуйте швидко. Тим більше, що перед вами є зрозуміла інструкція та фото додаються.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Стерилізуйте банки і кришки в мікрохвильовій печі або ж зручним для вас способом. Робіть це обов’язково, щоб заготовка не зіпсувалася в процесі зберігання взимку.

2. Цукровий пісок залийте водою (50 г) і перемішайте, відсуньте в бік.

3. Гарбуз (600 г) подрібніть на шматочки або натріть на крупній тертці. Спочатку звичайно ж обмийте її, зріжте шкірку і видаліть насіння. В цукрову масу укладіть підготовлену гарбузову суміш. Розмішайте.

Читайте також:  Консервовані огірки в томатному соусі на зиму - шикарні рецепти

4. Поставте на плиту каструлю і тушкуйте на середньому вогні 20 хвилин після закипання. І ви побачите, що вид частування стане немов абрикосовий.

При варінні не забувайте варення помішувати, щоб воно не прижарилось до дна ємності.

Далі в гарячому вигляді расфасуйте ласощі на банкам, потім закрийте кришками і відправте в перевернутому вигляді під ковдру, щоб вона охолола до кімнатної температури на добу.

5. По цьому рецепту варення з гарбуза виходить досить густа, схожа на джем або повидло. Погляньте самі на знімок. Тому що воно не з кубиків або шматочків, а перетерте на тертці. Ммм… слинки навертаються, коли дивишся). Зберігати в погребі чи холодильнику. Приємного апетиту!

Янтарне варення з гарбуза з лимоном і апельсином — рецепт через м’ясорубку на зиму

Друзі, спочатку хотіла показати вам один рецептик цього кулінарного шедевра. А потім все ж таки зважилася на два. Перший буде без варіння і термообробки, ага, вражає? Так, це вітамінний шок!

А інший теж не менш цікавий, але цитрусові не будуть перекручуватися в м’ясорубці, а нарезаться часточками. Сподіваюся, після прочитання, ви захочете випробувати і той і інший варіант.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Апельсини і лимони перемойте в проточній воді, потім зніміть з них шкірку і видаліть насіння. Руками розірвіть на частини, тобто часточки.

2. Гарбуз масою 1 кг поріжте навпіл, приберіть насіння, зріжте шкірку і на довільні кубики искрошите м’якоть. А далі розкладати їх у чашу м’ясорубки і жжж… Почуєте дзвінкий шум, але насправді електроприлад впорається дуже швидко з цим плодом.

Як тільки шматочки гарбуза проженіть через м’ясорубку, відразу ж додайте туди апельсин і лимон.

3. Вийде чудова корисна маса, яку присипте цукром (850 м) і розмішайте.

4. А далі беріть чисті банки і кришки і розливайте варення з гарбузом, апельсином і лимоном до самих країв. Прикрийте кришками і зберігайте в холодильнику. Вживайте з батоном або булочками. Приємного апетиту!

Важливо! Термін зберігання такого десерту в прохолодному місці не більше 60 днів. Якщо бажаєте, щоб простояла всю зиму, то тоді переходьте до наступного варіанта.

Що ж, тепер, як і обіцяла, розглянемо ще один спосіб, як заготовити гарбузове варення, використовуючи цитрусові. Саме вони, оскільки в них багато пектину зроблять це ласощі однорідним за консистенцією і густим, як желе.

Читайте також:  Помідори по-корейськи: 5 найсмачніших рецептів на зиму швидкого приготування

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Лимон, апельсин і гарбуз очистіть від шкірки. З кожного плоду приберіть ножем насіння. Потім поріжте всі продукти на невеликі шматочки, цитрусові на трикутні пластики, а гарбуз -на кубики.

2. Засипте продукти щедро цукровим піском і перемішайте ложкою, виділиться відразу ж сік. Якщо маєте часом дайте каструлі постояти кілька годин, при цьому кожні 20 хвилин розмішуйте. Цукор повинен гарненько підтанути.

3. Далі перемістіть вміст на плиту, зробіть середній вогонь і тушкуйте до кипіння, і щоб не було цукрових крупинок. А після засічіть час.

Важливо! Після закипання варення повинно кипіти 5 хвилин, потім дайте йому повністю охолонути до кімнатної температури. Після, знову виконайте теж саме (уваривайте інгредієнти), має вийти три заходу.

4. Вся робота буде виконана, розлийте суміш по чистим банках в гарячому вигляді. Закрийте кришками для консервації або металевими. Укрийте під плед в перевернутому стані і остудіть. Приємних відкриттів!

P. S Ви напевно здогадалися, цей рецепт гарбузового варення можна віднести до п’ятихвилинці. Правда воно варилося у нас у три етапи.

Простий рецепт гарбузового варення з курагою і лимоном

Тепер ще одна смакота, яке відрізняється від попередніх тим, що в ньому додані фрукти, вірніше цукати у вигляді кураги. І це дає йому цікавий присмак, воно схоже на абрикосове. Відмінно підходить для випічки або виступає в ролі начинки в пиріжках. Перевірте і ви, а після відпишіть внизу під заміткою чи це так. Домовилися?

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Курагу гарненько прополощіть у проточній воді і подрібніть на брусочки гострим кухонним ножем.

2. З шкірку апельсина зробіть цедру, натріть її на дрібній тертці. А з м’якоті вичавити сік.

3. Гарбуз, її м’якоть подрібніть ножем на пластики. Додайте відразу ж цукор 800 г, апельсиновий сік і цедру. Перемішайте. Варіть на вогні 2-3 хвилини після закипання, а далі за планом внесіть різану курагу. Тушкуйте в один прийом до готовності і до тієї густини, яка вам подобається.

4. Потім расфасуйте ласощі по стерилізованим баночках і одягніть кришки. Приємних вражень!

Як зварити варення з яблуками і гарбузом шматочками

Якщо ви любите невелику кислинку в варення, то тоді цей спосіб приготування стане вашим порятунком. Оскільки в ньому, крім гарбуза і апельсина використовуються ще кислі яблука Симиренко, що в свою чергу надасть йому неповторний і класний смак.

Читайте також:  Варення з жимолості на зиму - прості рецепти

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Апельсин порубаєте ножем на дрібні шматочки разом з шкіркою. М’якоть гарбуза наріжте на кубики.

2. Яблука розрізати на четвертинки, видалити плодоніжку й насіння. Потім наріжте пластиками. Пересипайте кожне яблуко цукром, а то фрукти швидко потьмяніють.

3. Яблука з цукром і гарбуза з апельсином змішайте в одній каструлі. І варіть на середньому вогні до закипання, а далі тушкуйте всього лише 10-15 хвилин. Далі, дайте йому повністю охолонути, і знову тільки після цього закип’ятіть і варіть пів години.

Ось і все, готове варення розливайте по банкам і закрийте кришками. І не забудьте залишити трохи на пробу в вазочку. Впевнена, що такий десерт вам сильно сподобається, навіть тим, хто не перетравлює гарбуз на дух! Вообщем, пальчики оближіть.

Як приготувати гарбузове варення з імбиром

А тепер ще один сонячний рецептик, в якому автор для різноманітності смаку вніс імбир. Тим самим джем став пікантніше і ще пахучіше.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Очищену від шкірки гарбуз подрібніть на рівні кубики.

2. До них додайте цукровий пісок і ретельно столовою ложкою перемішайте. Застелити харчовою плівкою або накрийте кришкою і залиште на всю ніч, щоб виділився сік.

3. Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці. Лимон подрібніть на пластики разом з шкіркою і перейдіть в чаші блендера до кашоподібної маси. Якщо немає такого приладу, то скористайтеся звичайною теркою, просто натріть м’якоть і шкірку.

4. Тертий імбир і лимон додайте до гарбузі. Поставте суміш варитися на плиту і тушкуйте 40 хвилин з моменту закипання. Потім за бажанням візьміть толкушку і добре притисніть шматочки, щоб вийшов густий джем.

Розкладіть солодкий десерт по банкам, які заздалегідь стерилізуйте разом з кришками. Вийшло чудово ароматно і смачно! Приємного!

Варення з гарбузом по-вірменськи

І наостанок, за традицією хочу поділитися відеосюжетом того, як ще по іншому, я б сказала по-особливому можна зварити гарбузове варення, при цьому цей рецепт буде з вірменської кухні. Він має свої особливості, якщо зацікавилися, то натискайте на кнопочку і дивіться з задоволенням.

Сподіваюся, після прочитання цієї замітки у всіх розігрався апетит і тепер точно приготуєте такий десерт своїм домочадцям і гостям. Бажаю всім удачі і натхнення.

До побачення, чекаю в гості в соціальних мережах вконтакте і однокласники.