Рубрики
Заготовки

Як зварити повидло з яблук на зиму в домашніх умовах? Прості рецепти

Доброго дня!

Настала черга робити варення з яблук, а також варити повидло та джеми. Адже кожна господиня завжди мріє урізноманітнити стіл, щоб частування на ньому були всякими. Чи Не так? Тому спеціально для вас я створила чергову добірку рецептів. Вони на стільки прості, що навіть будь-який новачок впорається.

Яблучне повидло або якесь інше, дуже класно йде в начинку для пиріжків, а також їм здорово змащувати бісквітні коржики. Виходить, повірте, ну дуже смачно! Прям пальчики можна з ранку до ночі облизувати.

Думаю, багатьом з вас подобається саме така консистенція цієї ласуни, коли вона задоволена густа. Зазвичай, тільки що приготовлений джем рідкуватий, а після того, як постоїть у прохолодному місці стає драглистим. Завжди виходить саме такий ефект.

Комусь до речі, може здатися, що він виходить желеподібний і нагадує саме такий продукт. Читайте цю статтю і дотримуйтесь рекомендацій, тоді у вас все вийде так, як треба. Що ж, помчали, друзі.

Не забувайте ділитися в соціальних мережах, якщо замітка і справді виявилося корисною і потрібною. Буду дуже вдячна і вдячна.

Густе повидло з яблук в домашніх умовах на зиму — простий рецепт

Натуральне домашнє повидло з яблук, а що може бути краще? Напевно, тільки склянка парного молока, як у пісні). Воно виходить бурштиновим на колір, а консистенція виходить приємною і зернистою.

Найголовніше, що часу потрібно на приготування цього десерту зовсім небагато. І навіть не потрібна спеціальна побутова техніка. Всього три інгредієнти і ваша диво заготівля на зиму буде готова. Причому зберігати її можна буде навіть у квартирних умовах, тобто вдома. Так, що поїхали.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Приготувати за цим рецептом можна з будь-якого сорту яблук, але перш ніж почати роботу, потрібно ретельно помити плоди. Потім оглянути всі вади зрізати, насіння і хвостик видалити, розрізати на четвертинки. Кожурку не забирайте.

Якщо ви змішаєте в одному ласощах відразу ж кілька сортів яблук, то вийде ще пахучіше.

Фрукти відправте в каструлю і залийте їх 1 склянкою води. Зробіть вогонь нижче середнього і тушкуйте, щоб вони встигли пустити ще сік. Варіть 25 хвилин, але це індивідуально, залежить від сорту плодів. Як тільки розваряться в кашку, значить готові!

Час від часу не забувайте яблука помішувати під час варіння.

2. Ось така суміш, як на цьому фото вийде. Якщо бачите, що є ще тверді шматочки, то тоді проваріть ще.

Читайте також:  Консервовані огірки в томатному соусі на зиму - шикарні рецепти

3. Після чого, вимкніть вогник і перетріть вручну на металевому сито з допомогою товкачика. Викладайте фрукти у посуд не все відразу, так легше буде їх перетерти. Шкірка відійде легко і швидко, адже вона тонка, її відкиньте. Ось такий бабусин метод).

4. Тепер зважте каструлю, в якій будете варити. І тільки після цього викладіть яблучне пюре (його теж заміряйте). Внесіть цукровий пісок, смак можна регулювати, розмішайте і спробуйте на свій розсуд. Перемішайте до однорідної маси.

5. Далі поставте масу на плиту і доведіть до кипіння і продовжуйте процес (приблизно 20-30 хвилин), помішуйте, щоб не прихватилось до дна. Чим довше будете варити його, тим густіше по консистенції воно вийде.

Порада дня! Якщо яблучка солодких сортів, то можна додати щіпку лимонної кислоти. З’явиться кислинка, але і це відіб’ється на кольорі, він стає більш яскравим і насиченим.

Стерилізуйте Банки разом із кришками, а після в гарячому вигляді помістіть десерт і закрутіть кришками. Після застигання джем стане більш щільним, і в процесі зберігання тим більше.

Таке яблучне повидло можна зберігати навіть у квартирі, або ж у погребі, комору. Приємного апетиту! Готуйте потім будь-яку випічку або бісквітний рулет.

Як приготувати яблучне повидло для пиріжків? Рецепт через м’ясорубку

Ніж простіше, тим краще! Ось такий девіз можна сказати про цей кулінарний шедевр. Все завдяки тому, що яблука будуть перекручуватися на м’ясорубці і це прискорить весь процес роботи. Готуйте по-домашньому, виходить повидло обалденным!

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Садові яблука або ж магазинні помийте в прохолодній воді і очистіть їх від шкірки і серцевинки. Розріжте на невеликі шматочки. Часточки повинні бути не дуже великими.

2. Після чого шматочки пересипте цукровим піском з розрахунку один до одного. Тобто на 1 кг цукру беріть 1 кг вже очищених яблук. Розмішайте і залишіть на 1-2 години на столі, щоб фрукти пустили сік.

Читайте також:  Маринована капуста: 12 дуже смачних рецептів швидкого приготування

Коли соку буде достатньо поставте ємність на плиту і доведіть до кипіння, зменшіть і варіть 15-20 хвилин. Таким чином, вони повинні стати значніше м’якше. Після чого дайте масі охолонути протягом 1 години.

3. І тільки після цього, за допомогою шумівки і м’ясорубки перетріть всі розварені яблука. Рідина яка залишилася після варіння залишиться в каструльці.

До речі, якщо у вас є занурювальний блендер, то можете скористатися ним, теж варіант для ледачих знайдено.

Що ж, тепер отримане яблучне пюре відправте до цукрового сиропу, який залишився в каструлі і розмішайте до повної однорідності. І варіть на слабкому вогні до закипання і тушкуйте близько 1 години, щоб воно як слід загусло і уварилась вся зайва волога.

Враховуйте той факт, поки гаряче повидло, воно не буде занадто густим.

4. Через годину варіння ласощі стане темніше на зовнішній вигляд. Розкладіть гаряче ласощі в стерильні банки і закрийте кришками. Переверніть заготовку і дайте їй охолонути. І не забудьте накрити рушником, як і будь-яку іншу консервацію. Приємних вражень!

Як зварити повидло в мультиварці з яблучок

Якщо ви любите лопати мармелад, то тоді цей рецепт вам точно сподобається, бо повидло виходить немов таким. Причому готувати його будемо в мультиварці, що в рази спрощує життя. Закините всі продукти і займайтеся своїми домашніми справами стільки, скільки влізе. Чудово, адже? Як мовиться, все роботу зроблять за нас.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. 1 кг яблук (можна навіть які падальники) помийте і очистіть, подрібніть на часточки. Висипте їх у чашу мультиварки.

2. Потім пересипте цукром — 800 г, висипайте його саме на гору фруктів, а то він пригорить до чаші техніки. Виберіть функцію Гасіння, а час 2 години, прикрийте кришкою і натисніть на Старт.

3. Через 2 години перейде мультиварка, якщо вона у вас марки Поларіс або Редмонд на систему Підігріву і почекайте ще 1,5 години. І ось що вийде, через розрахунковий час (дивіться фото). Навіть можна побачити маленькі шматочки, хоча вони добре розварилися.

Читайте також:  Варення з жимолості на зиму - прості рецепти

4. Як бачите, повидло нагадує мармелад, або ж пастилу, яку хочеться їсти великими ложками. Расфасуйте десерт по баночках і загорніть кришками.

5. Не забудьте залишити собі трохи на пробу, як можна помітити, що в остившем вигляді воно стало дуже густим і желеподібним. Подобається всім без винятку. Приємних миттєвостей!

Повидло з апельсинами та яблуками

Цікавий рецептик за рахунок цитрусових, тому що десерт виходить дуже запашистым і ароматним. А в остившім вигляді він класно тримає форму. Так що пробуйте, і дивуйте усіх неперевершеним смаком.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Яблучка поріжте довільно на кубики, заздалегідь їх перемойте, очистіть від шкірки і видаліть плодоніжку і серединку. Попередньо на них влийте склянку води і варіть до м’якості на плиті.

2. Поки фрукти тушкуються, наріжте на дрібній тертці цедру лимона і апельсина. А м’якоть вичавте через соковижималку або ж використовуйте блендер.

3. Після того, як яблука стали м’якими помістіть їх на сито і перетріть лопаткою в однорідну суміш.

4. Потім додайте цедру лимона і апельсина, плюс цукровий пісок, і цитрусовий сік. Перемішайте і варіть на середньому вогні після закипання 25 хвилин і все. Якщо ж будете гасити довше, воно буде дуже щільним, що навіть можна буде різати ножем. А якщо ж хочете приготувати його для пирогів, то цього часу цілком достатньо.

5. Після готовності розкладіть джем в чисті стерильні банки і закупорьте кришками. Переверніть догори дном і укутайте в плед. Дайте повністю охолонути.

Ну, і наостанок ще один варіант приготування, який хочеться показати, але він представлений у форматі відео. Дивіться.

На цьому замітка підійшла до кінця, сподіваюся, що всі рецепти яблучного повидла вам сподобалися, і ви обов’язково скористаєтеся хоча б одним з них. Готуйте із задоволенням і їжте на здоров’я!

Всім вдалого дня і відмінної погоди. За клас по кнопочках у соціальних мережах величезне спасибі. Поки-поки що.