Рубрики
Напої

Як зробити квас з березового соку? Рецепти березового квасу в домашніх умовах

Всім здрастуйте!

Якщо ви любитель натуральних і корисних напоїв, то ця замітка саме для вас. У всю іванівську триває заготівля березового соку, в деяких районах його давно вже зібрали. І тому ви можете зробити з нього ще і квас. Може ви здивовані, і пили раніше тільки хлібний. Але, виявляється і з березового соку можна приготувати квас або запросто його законсервувати, як ми це робили до цього. Причому якщо додати родзинки, то він вийде досить газованим і грайливим. А якщо додати апельсин і лимон отримаєте цитрусовий смак. А якщо мед чи ячмінь? Про все про це сьогодні й поговоримо.

До речі кажучи, після всіх таких польових зборів, настане інша пора, і знаєте яка? Так, збирати кульбаби і варити з таких квіточок варення або ж бодяжити вино. Так, вже навесні і влітку стільки роботи і клопотів.

А головне, що потім всі ці продукти і напої ми з задоволенням будемо вживати, наприклад, втамовувати спрагу в спекотний спеку або взимку насичувати організм корисними речовинами. І саме цікаве, з березового квасу можна приготувати самостійно вдома навіть окрошку. Уявляєте, як це класно. І яка буде користь!

Мало того, раніше на Русі усіма такими розкішними натуральними компонентами наші предки робили ванночки для обличчя, а також всякого роду маски для волосся. Але, це невеликий відступ від теми, так для загального розвитку. Тепер вообщем то приступимо до змісту, давайте вибирайте вподобаний рецепт з змісту і бігом на кухню творити своїми руками. Головне виконуйте всі рекомендації і пропорції і тоді вас чекає успіх.

Отже, поїхали, друзі, вже не терпиться з усім цим багажем поділитися з вами.

Квас з березового соку в домашніх умовах

Почну, мабуть, з самого простого і відомого на сьогоднішній день рецепта березового квасу з додаванням дріжджів. Крім цього інгредієнта більше нічого не додається. Хоча можна використовувати і хлібні скоринки або родзинки, сухофрукти. Про це трохи нижче в примітці.

Такий напій виходить досить натуральним з вираженим смаком. За рахунок дріжджів сік починає активно бродити, шипіти і стає газованим. Вийде чудово, тільки от єдине обмеження маленьким діточкам, таке диво не рекомендується давати.

І до речі, раз основний інгредієнт для даного напою, це березовий сік, тому вирішила дати вам пам’ятку з його збору. Раптом комусь буде корисна дана інформація, ділюся нею за допомогою інфографіки:

Отже, ну а тепер за справу, власне кажучи.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Свіжий березовий сік процідіть в каструлю або глибоку ємність через чисту марлю, складену в кілька разів.

2. Потім візьміть сухі або свіжі дріжджі пресовані і додайте в рідину. Перемішайте, щоб вони повністю розчинилися. Накрийте кришкою і залиште в теплі на 4 дні, можна на 5, але не більше.

За бажанням ви можете підсолодити квас, додавши в нього цукор і лимонну кислоту наприклад. Пропорції будуть такими, на 1 літр рідини додайте 40-50 г цукрового піску і 25 г лимонки.

3. Після закінчення потрібного часу розлийте його в будь-які підходящі ємності, це можуть бути пляшки, банки або глечик. Закрийте кришками і поставте в прохолодне місце.

Посуд має бути заздалегідь простерилизована.

4. Вживайте в холодному вигляді або ж можна закинути ще в нього кубики льоду. Буде ще красива і відмінна подача. Приємного апетиту!

Читайте також:  Рецепти приготування квасу з кульбаб

Як зробити березовий квас з родзинками і хлібом в пластикових пляшках?

Наступний варіант теж звичайний і головне доступний, замість скляної банки будуть використовуватися пляшки ПЕТ, а що, з ними зручно вдойне. Адже їх можна запросто взяти з собою на природу і не будете переживати за те, що вони розіб’ються при падінні. Плюс кришка досить герметично закриває шийку, і значить, все буде під контролем.

Мені взагалі такий квас з березового соку нагадав не схоже на газовану воду. Тільки це чудова вода багата корисними речовинами. Має солодкуватий відтінок за рахунок того, що в ній доданий цукровий пісок і використовується родзинки з житнім хлібом. Для ароматності можна взяти ще й вкласти гілочку смородини або малини.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Як могли помітити, в інгредієнтах дані продукти на 1,5 літрову пляшку. Звичайно ж, ви берете швидше за все не одну таку. Тому кількість продуктів збільшуйте в 2-3 рази, дивлячись скільки плануєте заготовити напою.

В першу чергу пластикові ємності необхідно добре промити проточною водою з содою, щоб вбити всі шкідливі бактерії, потім переверніть тару і дайте повністю їй висохнути.

Використовуйте для цього чистий рушник, ставте пляшки догори ногами на нього.

Далі необхідно додати в кожну ємність по ложечці цукрового піску і покласти для ароматності пару гілочок (тільки що зрізаних) смородинового куща (пагонів). Які заздалегідь обдайте окропом. Потім закиньте туди чистий родзинки (киш-миш) і шматочок невеликого житнього або білого хліба (тоді беріть окраєць).

2. Тепер вливайте основний компонент в пляшку-це свіжий березовий сік. Бажано брати його тільки що, після збору. Подивіться на фото, ви можете помітити, що рідина наливається не до країв, а потрібно залишити трохи повітря для бродіння, щоб бутель не злетів потім.

3. Закрийте простерилизованными кришками досить щільно тару.

Дуже важливо! Але, при цьому пам’ятайте, що спочатку слід випустити весь накопичився повітря і тільки після цього закупорювати. Тобто пляшка буде ось така кострубата.

4. Поставте в тепле місце, тобто залиште в будинку або квартирі, приміром скористайтеся звичайною полицею або покладіть на підвіконня.

5. Через деякий час, як пляшечка надуется, потрібно буде її розкрити і випустити знову весь накопичився повітря. І знову чекати надування. І тільки після цього в такому положенні відправте її в комору або там, де холодно. Частенько я використовую льох, або ж, якщо є місце в холодильнику можна поставити туди.

Термін придатності такого квасу близько 1 місяця, за умови, що температура в приміщенні (льоху) буде прохолодною від +5 до + 15 С.

Читайте також:  Домашній хлібний квас на 3 літри - рецепти приготування домашнього квасу

Рецепт квасу з березового соку без дріжджів

Хочеться показати вам базовий рецепт, який є безрожжевым, хоча є версії, що справжній квас робиться виключно на дріжджах. Ви як вважаєте? На початку статті вже був даний такий рецепт, але цей теж цікавий. Оскільки для бродіння використовуються ягідки, під назвою родзинки, то саме вони разом зі скоринкою хліба заведуть цей напій і подарують шипучесть.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Зберіть сік у віддалених районах, далеко від проїжджих доріг. Бажано вибирати для цієї мети молоді дерева, а не старі.

2. По приїзду додому сік процідіть через марлю, яку складіть у кілька разів.

3. Шматочки житнього або білого хліба, можна взяти скоринку, перетворіть у сухарики в духовій шафі. Можна в принципі покласти їх на сонечко, щоб вони засохли.

4. Далі наповніть чисту суху банку березовим соком і опустіть туди сухарі, цукровий пісок і родзинки, який гарненько прополощіть у проточній воді і обдайте окропом. Накрийте марлею і залиште в теплому місці, зазвичай ставлять банку на вікно. Очікуйте 3 дні.

Після квасок з березового соку процідіть і пийте з задоволенням! Приємних відкриттів!

Як приготувати квас з ячменем і березовим соком

Наступний рецепт вас вразить, оздоровлюйте свій організм. Користуйтеся на здоров’я. І до речі, вам підказка, замість соку берези можна з легкістю взяти джерельну воду, вийде теж дуже смачно. А головне, що ви самі у себе вдома зробите такий дивний напій.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. У чисту трилітрову банку влийте березовий оск і закладіть всі інші ингрелиенты. В інгредієнтах дано розрахунок на 1 літр, а це значить, що на 1 літр березового соку береться 6 ягідок родзинок. Тобто на трилітрову банку потрібно 18 шт. А ось цукру візьміть 6 ст. л. Плюс за хорошою щіпці вівса і ячменю (пшениці).

Ви можете з інгредієнтами гратися, в одну банку покласти більше ячменю, в іншу менше.

Квас повинен простояти в теплі 3 дні, перебродити. Потім його слід процідити через марлю і зберігати в холодильнику не більше 3 днів. Удачі!

Квас з березового соку — простий рецепт з сухофруктами

Вітамінізований і бочковий квас, ви такий пили коли-небудь? Так, звичайно, коли купували справжній хлібний з житніх кірочок. Якщо до цих пір немає, то вам випаде така можливість це зробити у цю хвилину та до того ж по-новому з соку берези і додавання сухих фруктів.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. У бочку з зібраними свіжим соком внесіть всі компоненти зі списку, тобто добре промиті сухофрукти, родзинки і цукровий пісок. Перемішайте і тримайте в теплому місці, наприклад біля батареї. Накрийте рушником або ганчіркою і чекайте 5 днів.

2. Після чого процідіть квас, видаліть весь макуха з сухофруктів (яблука, груші і родзинки). Вийде такий грайливий «лимонад», що просто пальчики оближіть.

3. Тепер залишається розлити квас з чистим пляшках. Опустіть його в льох і пийте звичайно ж відразу ж, краще, щоб він був холодним.

Читайте також:  Виноградне вино з винограду в домашніх умовах (прості рецепти)

Домашній березовий квас з медом

Тепер пропоную рецепт для тих, хто любить мед і фрукти. А саме цитрусові, такі як лимони та апельсини. Поєднавши ці два компоненти ви отримаєте екзотичну нотку свіжості і кислинку. Або ж використовуйте тільки один, як показано в цьому варіанті приготування.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Сік березовий процідіть після збору через марлю в скляну ємність або каструлю. В іншій мисці розведіть у воді (40 мл) живі або сухі дріжджі. З одного чи півтора лимона відіжміть сік. Всі отримані інгредієнти разом з медом вилийте в каструлю. Ізюм на даному етапі поки не додавайте. Розмішайте.

2. Далі отриману рідину розлийте по пляшках, але не до самого верху, ємності повинні бути чистими. Закиньте в кожну тару по кілька штук родзинок. Випустіть все повітря, зімніть пляшку. Закрийте бутлі кришками і дайте постояти в теплі 1 добу. Після чого випустіть весь газ і знову закрийте кришкою і охолодіть, пийте з задоволенням.

Смачний квас із соку берези з апельсином і лимоном

Ух, цитрусовий смак, якась кислинка — все це робить квас з березового соку ще смачнее. Хочеться пити без зупинки. Іноді можна навіть вдатися до лимонної кислоти. Всі ці інгредієнти класно гармонують із березовим соком, як виявилося. Перевірте і ви будете в повному захваті. Такий напій подарує бадьорість дня і зарядить організм енергією і силами, особливо в жаркий спеку.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. З’єднайте в чашечці цукровий пісок і дріжджі, перемішати.

2. Потім лимон і апельсин прополощіть у проточній воді, а після обдайте окропом шкірку. Розріжте і той і інший фрукт навпіл, а потім кожну половинку наріжте на невеликі шматочки. Інші з’їжте). Покладіть їх на дно чистої стерильної банки. Далі за планом внесіть для консервації лимонну кислоту.

3. Потім висипте цукровий пісок і дріжджі.

4. Залишився самий вирішальний момент залити скляну ємність березовим соком, але не до горла. Прикрийте шийку марлею і зав’яжіть. Дайте постояти і перебродити на одну добу в теплі.

5. Тепер можна процідити через ситечко, приберіть весь цитрусовий макуха, розлийте по пляшках. Охолодіть квас в холодильнику, а потім пийте та скуштуйте. Приємного апетиту!

Квас з березового соку довгого зберігання — самий простий рецепт

Ну і ось хлопці і дівчата, ще один кулінарний шедевр, який я знайшла на каналі ютуб, готуйте диво-напій саме ось так, і залишитеся в повному захваті. Адже можна заготовити сік запас на тривале зберігання на зиму.

На цьому у мене все. Сподіваюся всі рецепти березового квасу вам припали до душі, і ви взагалі були раді потрапити до мене на сторінку. Діліться своїми враженнями про отриманому напої. Ставте класи і добавляйтесь в групи в соціальних мережах.

Всім до нових зустрічей і поки-поки що. Вдалого дня та сонячної погоди.