Рубрики
Закуски

Як замаринувати цибулю до шашлику? Топ 8 швидких рецептів

Добрий день! Як справи? Продовжую тему шашликів і закусок. Сьогодні на порядку денному маринований лук. Це досить популярне блюдо особливо в осінньо-весняний період. І ще на травневі свята, коли всі виїжджають на природу і беруть з собою великі тари з м’ясом і окрошкою.

Це досить легкий і швидкий у приготуванні гостину ще й дуже корисне. Тому готувати його одне задоволення, тим більше, коли воно виходить одночасно хрустким і ніжним. І з якимсь маленьким кисло-солодким відтінком. Завдяки цьому воно витрачається на ура. Я зазвичай роблю величезну миску і вона закінчиться вся.

У попередніх статтях ми робили такий скарб до різних страв, а саме зараз розглянемо смачні варіанти всіма відомому м’ясної страви, такого як — шашлик. Саме з ним такий маринована цибулька поєднується відмінно.

Як замаринувати цибулю до шашлику з оцтом

Так багато люблять говорити в моїй родині, що лук від семи недуга. Адже це дійсно так. Але, найцікавіше, що з нього можна з легкістю і вмить спорудити класне блюдо, яке можна подавати як салат або закуску.

Робиться таке диво дуже швидко, що безсумнівно радує всіх, особливо тих, кому вже не терпиться спробувати. Інгредієнтів тут досить мало, і вони точно є завжди у кожного під рукою.

Достатньо взяти все необхідне і вже через пару годинок скуштуєте цей неперевершений і прекрасний продукт з соковитими і м’якими шашлычками з димком. Куди краще? Саме в такому поєднанні це блюдо і виглядає шикарно і уплетается за обидві щоки.

Нам знадобиться:

  • цибуля ріпчаста — 1 головка
  • оцтова есенція 9% — 1 ст. л
  • сумах — за бажанням
  • гострий і чорний мелений перець — за смаком
  • кріп, петрушка або кінза

Спосіб приготування:

1. Почніть з того, що виберіть саму прекрасну головку, щоб вона була без вад і не гнила. Краще всього брати овочі нового врожаю, а не торішнього. Очистіть від лушпиння.

Порубаєте на шайбочки, щоб вони вийшли досить рівні і красиві.

Цікаво! Щоб менше зронити сліз при різанні, покладіть овоч в холодильник на 1-2 години.

2. Потім акуратно руками роз’єднайте і покладіть в глибоку миску, приправити усім необхідним за списком.

3. Розмішайте і влийте одну ложечку оцту.

Якщо хочете прибрати гіркоту, то можна цибулю спочатку обшпарити окропом протягом 5-10 хвилин. А потім злийте рідину і приступайте до спецій і оцту.

4. До речі кажучи, оцтову есенцію можна замінити на 1-2 чайних ложки лимонного соку. Дайте настоятися пару годин в теплі при закритій кришці. Можна подавати і через 30-40 хвилин.

Зверху прикрасьте кінзою або іншою зеленню. Приємного апетиту!

Рецепт швидкого приготування салату цибульного

Якщо ви ще новачок кулінарії, або можливо вже досвідчений майстер такої справи, то в будь-якому випадку у вашій копилочке повинен бути в запасі такий спосіб маринування. Щоб якщо раптом, можна було здивувати вітамінним ласощами.

До того ж, якщо все це будете творити ще і на природі, то й взагалі ціни вам не буде. Пробуйте зробити, виходить ніжно і найголовніше смачно! А якщо не подобається цей спосіб, то можете зайти і подивитися ще ось сюди, там я зібрала дуже різноманітну колекцію, яку вже оцінили багато гурмани і читачі цього блогу. Приєднуйтесь.

Читайте також:  Фаршировані яйця з варіантами начинок на святковий стіл. Прості і смачні рецепти

Нам знадобиться:

  • ріпчаста цибуля — 350 г
  • оцет 9% — 3-4 ст. л
  • сіль — 0,5 ч. л
  • цукровий пісок — 1 ст. л
  • вода

Спосіб приготування:

1. Очистіть овочі від лушпиння. А після кухонним ножем розріжте їх на гуртки, робіть це досить-таки тонко.

2. Повністю залийте кільця водою, щоб вони потонули в ній.

3. Але перед цим у воду додайте цукор, сіль і оцет, розмішайте і залийте колечка. Прикрийте кришкою і тут починається найцікавіше. Вам необхідно поставити чашку в мікрохвильовку.

4. Зробіть найбільшу потужність і проваріть 10 хвилин. Потім дістаньте.

5. Відкиньте через ситечко або просто злийте всю зайву вологу, можна скористатися друшляком.

6. Оформіть на свій лад, щоб це виглядало привабливо. Подавайте до столу з будь-яким гарніром або м’ясом. Можна і з картоплею по-французьки.

Вітамінна закуска, як у кафе

Як ви думаєте, чи є якісь секрети та нюанси в цій страві. Так, звичайно. Тим більше, якщо це готує справжній шеф-кухар одного ресторану, хочете побачити весь процес і навчитися цій справі? Тоді, будь ласка, дивіться цей ролик з ютуба. Цей рецепт не такий, як всі інші, обов’язково сподобається.

Відразу скажу, що тут ще знадобиться рослинне масло і дещо ще, вообщем дивимося.

Маринад для ріпчастої цибулі з зеленню

Якщо у вас є бажання повозитися на кухні, то тоді цей варіант вам в допомогу. Тому що все-таки, якщо залити головки гарячим розсолом, то вийде ще смачнее.

А якщо цибулька буде з вашої присадибної ділянки, домашній і свіжий, то взагалі ви отримаєте супер закуску до будь-якого святкового столу, чи їм можна буде заправити будь-який салат, такий як Мімоза або Соняшник.

Нам знадобиться:

  • Цибуля – 500 г
  • Петрушка – 1 великий пучок
  • Часник – 6 зубчиків
  • Соняшникова олія – 4 ст. л
  • Вода — 2 ст.
  • Лавровий лист
  • Перець чорний – 12 шт.
  • Запашний перець – 6 шт.
  • Кардамон – 4-6 шт.
  • Гвоздика або бадьян – за бажанням
  • Оцет 9% — 1 ст.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л
  • Чебрець, базилік

Спосіб приготування:

1. Порубаєте головки на великі шматки, потім порізати подрібніше.

2. Засуньте овочі в банку. Перемішайте з часточками очищеного часнику.

3. Всю зелень подрібніть кухонним ножем і чергуйте, кладіть цибулю, часник, листочки зелені, потім повторіть. Останнім шаром повинна бути зелень. Потім покладіть цукор і сіль.

4. Після цього зробіть ароматну рідину, закип’ятіть на плиті воду і внесіть в неї лаврушку, перець, кардамон і гвоздику. Як тільки з’являться пухирця влийте оцет, перемішайте і зніміть з вогню. Залийте підготовлену баночку.

Зверху ще потрібно буде налити пару ложечок рослинної олії, а після закрийте кришкою і поставте настоюватися в тепле місце. А після того, як охолоне, приберіть в холодильник на 1-3 добу.

Далі вживайте за призначенням з будь-якими гарячими юшка або м’ясом. Приємного апетиту!

Простий рецепт лука по-узбецьки

Самий класний і простий спосіб, який застосовують майже більшість з тих, кого я знаю. Я і сама в основному так і роблю. Немає нічого моментальнее, ніж накришити потрібний овочевий компонент на кружечки, а потім просто трішечки почекати.

Читайте також:  Часникові стрілки - рецепти приготування

В інших країнах так і роблять і не вигадують більше нічого. Так, що не відставайте.

Нам знадобиться:

  • ріпчасті головки — 3-4 шт.
  • вода — 1 ст.
  • оцет 9% — 4 ст. л
  • сіль — 1 ч. л
  • цукор — 1 ст. л
  • перець червоний і чорний мелений

Спосіб приготування:

1. Приберіть з головок лушпиння. Потім прослідкуйте, щоб ніж, яким ви будете різати був добре заточений. Поріжте овочі на півкільця.

2. Залийте їх окропом, щоб вода повністю покрила складові і залиште віддавати свій аромат протягом 10 хвилин. Потім слід воду злити.

А ти знав? Це необхідно для того, щоб вбити всю гіркоту і неприємний присмак.

3. У склянку налийте крутого окропу, додайте сіль і цукор, плюс перець за бажанням. Розмішайте і ливните оцтової есенції. Таким складом залийте підготовлені півкільця. Накрийте кришкою, можна використовувати не миску, а баночку. Прикрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште маринуватися на кілька годин.

Рекомендується через годину спробувати, якщо по кислоті нормально — то, злийте весь маринад, якщо не кисло, потримайте ще.

4. Зберігати готове блюло можна в холодильнику близько 3 діб. Перед подачею на стіл заправте злегка рослинним маслом.

Маринуємо цибулька з лимоном

Якщо ганяєтеся тільки за всім корисним і натуральним, то тоді, звичайно, можна обійтися і без укусу, а взяти, наприклад, будь-цитрусовий фрукт, в даному випадку буде доречний лимончик. Адже він досить кислючий, що і дасть потрібний ефект.

Набір продуктів взагалі супер економний, з нічого вийде чудовий і смачний салатик.

Нам знадобиться:

  • ріпчасті головки — 2 -3 шт.
  • лимон — 1 шт.
  • вода — 2 ст. л
  • перець чорний і червоний мелений
  • сіль і цукор — по 1 ч. л
  • рослинне масло — 1 ч. л

Спосіб приготування:

1. Обробіть ріпчасті карапузики на часточки, щоб вийшли підлозі колечка. З лимона вичавити сік.

2. Тепер в глибоку чашку покладіть овочеві складові і сік. Розмішайте. У воду покладіть цукор, перець і сіль, перемішайте до повного розчинення і влийте сюди ж.

3. Залиште маринуватися на 1 годину або краще на 3 в теплому місці, при закритій кришці. А потім їжте на здоров’я! Приємного апетиту!

Нічого собі! Так, не забудьте полити рослинним маслом для того, щоб спеції класно віддали свій аромат.

Відео про те, як зробити цибульний салат для шашличка і просто з хлібцем поїсти

Особисто я частенько і до улюбленого борщичку роблю таку ласунку, адже це не тільки ароматно, але ще й корисно. Тим більше, коли весна або осінь в самому розпалі. Адже іноді так хочеться чого-небудь незвичайного. От як раз на цей випадок і можна приготувати цей нескладний шедевр.

Дивіться цей короткий сюжет і повторюйте всі кроки роботи. Тим більше, коли ділиться рецептом бабуся Емма.

А якщо ви справжній гурман, то можете цю закуску присмачити ще пів чайної ложечкою меду, буде класно!

Рецепт з яблучним оцтом

Більш ніжніше і пікантніше буде, якщо ви замість звичайного ріпчастої красеня візьмете інший сорт — червоний. По-перше, він виглядає ще шикарніше, по-друге, він не такий гіркий, по-третє — для салатів і подачі — це відмінний варіант.

Читайте також:  Салати з свіжих (сирих) кабачків: 6 швидких і смачних рецептів

Єдино він трохи дорожче, ніж звичайний вигляд. Але іноді можна і витратитися, тим більше він коштує близько 30-40 рублів за кілограм.

Нам знадобиться:

  • червоний цибуля — 1-2 шт.
  • кориця — 1-2 палички
  • гвоздика — 5-6 шт.
  • яблучний оцет — 6 ст. л
  • сік лимона — 3 ст. л
  • цукор — 1 ст. л
  • сіль — 1 ч. л
  • перець червоний мелений

Спосіб приготування:

1. Обмийте добре головки під холодним струменем води, потім очистіть. Поріжте на тонкі шматочки і покладіть в скляну чашечку. Залийте киплячою водою, щоб видалити всю гіркоту, через 15 хвилин воду злити, а цибулю потрясіть на друшляку.

2. Тим часом зробіть ароматний відвар з спецій, покладіть в ємність корицю, перець і гвоздику, налийте яблучної есенції і розмішайте. Поставте на гарячу плиту. Як тільки рідина стане теплою покладіть сіль та цукровий пісок, влийте лимонний сік і доведіть до кипіння. Вимкніть і зніміть з вогню.

3. Залишається тепер законсервувати овочі і відправити в такому стані на 8-12 годин в холодильник або прохолодне місце. Не забудьте тільки прикрити чим-небудь.

Якщо хочете, щоб закуска виглядала приголомшливо, то можна до цибулі внести ще невеликі шматочки свіжої буряків, тоді це ще й виглядати яскраво і шикарно.

Найсмачніший маринований цибулю гарячим способом

Хочете ще більше відчути аромат і свіжість цього частування. Тоді зробіть правильно маринад, і буде вам щастя. Адже здебільшого саме від того, яким він буде, буде залежати результат готового страви.

Звичайно можна і з’їсти в чистому вигляді, це теж не забороняється, тим більше коли головки зовсім молоденькі тільки, що з грядки.

Нічого собі! В цибулі міститься безліч вітамінів (А, група В, РР), навіть єгиптяни поклонялися цій рослині, а великий Гіппократ використовував його в лікуванні від ряду хвороби.

Нам знадобиться:

  • оцет столовий 70% — 2 ст.
  • ріпчасті червоні головки — 2 шт.
  • лаврушка — 2-4 аркуша
  • перець горошком — 6 шт.
  • вода — 360 мл
  • цукор — 4 ч. л
  • сіль — 2 ч. л

Спосіб приготування:

1. Накришить головний компонент на кільця гострим ножем. Ось так, як показано на цьому фото, робіть це акуратно і обережно, щоб не поранити руки.

2. Потім помістіть в тарілочку з високими бортиками.

3. Налийте Воду в кухлик або каструльку, внесіть туди перець, сіль та цукровий пісок з лаврушкой. Розмішайте і варіть до повного розчинення, після влийте столовий оцет і доведіть до кипіння цей розсіл.

Можна внести також коріандр, мускатний горішок і гвоздику, щоб смак вийшов чудовим і смачним.

4. Залийте гарячою сумішшю колечка і дайте їм постояти близько 40 хвилин. Далі заправку злийте, а цибулю можна злегка полити рослинним маслом і подавайте до будь-якого виду м’яса разом з хлібом.

На цьому шановні мої друзі всі. Беріть собі на замітку ці кулінарні витвори, які багаті вітамінами і відмінним смаком. Діліться статтею через соціальні мережі і будьте здорові!

Нагадую всім, що у мене є група в контакті, ласкаво просимо, якщо є бажання. Всім пока.