Рубрики
Другі страви

Як замаринувати шашлик зі свинини, щоб мясо було соковитим і мяким? + Рецепти найсмачніших маринадів

Доброго ранку! Наближається та сама пора, коли всією юрбою почнемо виїжджати на природу і відпочивати. Тим більше травень не за горами, а це значить, що настав час робити шашлики.

Сьогодні спробуємо розібратися у всіх тонкощах приготування і навчимося маринувати м’ясо свинини, щоб вона підкорила всіх своїм ароматом, соковитістю і м’якістю. Що для цього потрібно? Насамперед відмінний настрій і велике відерце з м’ясом). А вже яке його взяти самі вирішуйте, я особисто обожнюю курку теж).

Відразу ж секрет, нещодавно прочитала про те, що сіль рекомендується класти в самому кінці, за 30-40 хвилин до смаження, як ви вважаєте, це слушна порада? Або це чергова фішка, ні чим не обґрунтована?

Поговоримо про все, я дуже сподіваюся що ви нарешті навчитесь готувати це блюдо так, як воно того варто. Давайте розбиратися.

Ого-ого, скажіть, коли побачите такого довге зміст, а головне-як тепер визначитися з вибором. А все гранично просто, дивлячись чого ви хочете домогтися. Читайте до кінця і визначайтеся).

Як швидко замаринувати м’ясо на шашлик зі свинини? Найсмачніший маринад

Отже, починаємо. Всі чудово знають, що таке шашлик, але не все вміє його правильно готувати. Але, найцікавіше те, що щоб досягти успішного і смачного результату на цей рахунок є досить багато шляхів. І всі вони починаються з одного — з вибору м’яса.

Запам’ятайте, ні маринад, ні спеції, не кількість часу для замочування, а саме м’ясо — запорука вашого успіху.

Що таке маринад? Кефір, цибулю, вино, оцет… можна ще багато перераховувати, продовжіть рядок. Ці всі складові містять кислоти вони розм’якшують м’ясо, згодні?

Ось тільки хорошому свіжому м’ясу особливо і не потрібен маринад, хіба що, гарне замочування для додання аромату.

М’ясо повинно бути свіжим і відпочив, без крові. Можна взяти охолоджений варіант, але не з морозилки.

Погляньте ось на цей домашній свинячий ошийок, можна побачити, що на ньому знаходиться велика кількість прожилок жиру. Ось саме цей жир забезпечить майбутньому страви соковитість і аромат.

Також погляньте на цю таблицю, у ній ви можете побачити всі частини свині, і що краще брати для самого смачного шашлику.

Пропоную найпростіший і класний варіант приготування, не надовго замаринувавши м’ясо свинини в ріпчастій цибулі. Я запевняю, якщо ви вибрали гарне м’ясо, то кінцевий результат буде шалено соковитим. При вигляді його слинка просто так і побіжать.

1. Попередньо м’ясо очистити від сухожиль і плівок, а після нарубайте ножем на шматочки розміром приблизно з сірникову коробку або трохи більше.

Цікаво! Свинина найкраще м’ясо для шашлику, тому що вона жирна, а ось телятина не така жирна поетом,біля якщо ви берете її те, шпигуйте шматочками сала.

2. Поріжте ріпчасту цибулю, зробіть це у вигляді кілець. Що таке цибуля для шашлику? Як йдеться кашу маслом не зіпсуєш, так і тут. Ось так і не зіпсуєш його цибулею, ах-ха).

Важливо! На 1 кг м’яса береться 1 кг цибулі.

Приправте цибулька сіллю, улюбленими приправами і спеціями, чорним і червоним перцем, а після почніть його м’яти, щоб виділився рясний сік.

Можливо хтось скаже, що це класика рецепт маринаду на сухому вині, оцті або на мінеральній воді. Пробуйте різні варіанти, експериментуйте на друзів і близьких, і тільки вони потім скажуть який же вигляд краще. Згодні?!

3. Укладіть майбутній шедевр в скляну посудину, можна закласти і в ємність з нержавіючої сталі, ні в якому разі не в алюмінієву або металеву, адже вона окислюється і додає м’ясу поганий присмак. Розмішайте руками.

4. Додайте перець, коріандр тощо на свій розсуд. Час готування в такому стані залежить від вибраного вами маринаду, і від величини шматків м’яса. В даному випадку нехай це м’ясо постоїть 2 години в холодильнику.

Визначаємося з мангалом

Саме хороший мангал не тільки допоможе посмажити м’ясо, а дозволить його приготувати швидко і на безліч порцій, за один раз. І що найголовніше практично гарантує неперевершений результат.

Такий прилад повинен мати товсті стінки, і отвори для кисню.

Важливо! Тільки товсті стінки мангала регулюють і підтримують потрібну температуру, на потрібному рівні. Жар не йде в землю, не розподіляється по сторонах, як у тих різновидів, які зроблені з тонкого листа. Хто б міг подумати(.

Ну і ще одна перевага, товсті стінки ніколи не деформуються від вогню. Адже у багатьох тонкостелых мангалах по інструкції сказано, що розводити вогонь спочатку слід на землі в стороні, а потім переносити в нього гарячі вугілля.

Але, є зараз на нашому ринку більш покращений варіант, це з подвійним дном. Ого-ого, нічого собі новинка!

Які у нього переваги? У нього такі ж надійні товсті металеві стінки, які утримують жар. Але, отвори, погляньте зроблені на днище мангалу, для більш кращого вентилювання та доступу повітря. Адже мало повітря мало спека, а щоб попіл не падав на землю в цьому варіанті передбачено друге дно.

Ідеальний варіант знайдений, дивіться, що пропонують, щоб все вийшло на відмінно у цій справі.

Приготування шашлику

Спочатку приступите до розпалювання вогню.Щоб вогонь зайнявся, тонкі гілки і папір викладіть на дно. Поверх товсті дрова. Розпаліть сірниками вогонь.

Краще брати дрова з дуба, вони довше віддають жар. А самим класним варіантом є фруктові дерева, тому що вони ще додадуть страві неповторний аромат.

А ось акацію, тополя, горобину і хвойні дерева використовувати не можна, їх смоли все зіпсують.

Не поганим варіантом можна вважати магазинний деревне вугілля, він дуже швидко дасть потрібну температуру.

Тим часом, нанизьте м’ясо на шампури, цибулю використовувати на палички не потрібно, він підгорить і дасть вам гіркоту і неприємний запах. Одягайте рівномірно, без вільних місць і в теж час не надто здавлюйте.

Вогонь згас і розподіліть вугілля по дну мангалу, якщо зустрічаються особливо великі шматки, то їх слід розбити. Дочекайтеся того моменту, щоб вугілля став давати гарне світіння, можна помахати опахалом, щоб прискорити цей процес. Але і після цього трішки почекайте.

Адже температура вугілля близько 700-750 градусів, а це дуже багато. Якщо почати готувати на такому вугіллі м’ясо швидко зарум’яниться і почне посилено обгорати, а всередині буде сирим. Сумно(.

Вугілля охолов і посивів, покрився біло-сірим попелом. Саме це той самий потрібний момент, коли потрібно смажити. І ось саме зараз оптимальна температура смаження близько 600 градусів.

Розмістіть шампури на мангалі і смажте 10-12 хвилин, іноді збризкуйте водою. Багато кулінарні особистості радять перевіряти готовність м’яса спеціальним термометром. Для свинини це 77-82 градуси.

Соковитий і м’який шашлик зі свинячої шиї — швидко і дуже смачно!

Хочете зробити дуже ніжно і круто, ще б, скажіть теж. Всі ми прийшли сюди, щоб отримати цей ефект. Тому рекомендую взяти шию в народі називають балик, а знаєте чому, тому що вона сама нерухома частина у свині. Тому вона і вийде в кінцевому підсумку м’якою.

Читайте також:  Сирники із сиру - класичний рецепт пишних сирників на сковороді

До того ж, як говорилося раніше в такому м’ясі є помірна кількість прожилок жиру всередині, вообщем ідеальний варіант для шашлычочка.

Нам буде потрібно:

  • свиняча шия — 2,5 кг
  • цибуля ріпчаста великий — 6-7 шт.
  • спеціальні спеції до цього блюда — 1,5 ст. л
  • чорний і червоний мелений перець — 1 ст. л
  • кефір — 1 ст. (або без нього, читайте вище)
  • сіль — 2,5 ч. л

Спосіб приготування:

1. Натріть одну головку ріпчастої цибулі на крупній тертці. Інші цибулини порізати кільцями або півкільцями.

М’ясо треба нарізати проти волокон на невеликі шматочки.

2. Тепер з’єднайте терту цибулю з м’ясом, як ви могли помітити виділилося достатню кількість рідини, це сама потрібна цінність цього варіанту. Її внесіть на шматочки.

3. Інші півкільця почніть м’яти в руках і поступово додайте їх всі. Припудріть спеціями і перцями.

Якщо у вас в спеціях немає лаврушки, то додайте її окремо.

4. Після вилийте весь кефір і внесіть за смаком сіль.

5. Перемішайте абсолютно чистими руками всю цю красу, придавлюйте злегка шматочки, не бійтеся. Після накрийте кришкою і відправте в холодильник мінімум на 1 добу. А далі смажте або на вугіллі або будинку в духовці, а можна і в аэрогрильнице.

Найсмачніший маринад для шашлику з свинини з додаванням ківі

Такий спосіб маринування з’явився зовсім недавно і він зараз дуже популярний. Але, тільки відразу попереджаю, що якщо робити за цим варіантом, то не переборщіть з часом, а то м’ясо взагалі стане, як розмазня. Тому цей рецепт вважається на швидку руку, тому що час витримки у такому спеціальному соусі близько 1 години.

Не забувайте ще, що на шматочках м’яса має бути прошарок жиру, що зробить його смак неповторним.

Нам знадобиться:

  • свинячі шматочки — 2,5 кг
  • сіль сванская — 50 г
  • паприка — 50 г
  • суха аджика — 50 г
  • ківі — 1 шт.
  • цибулина — 2 шт.
  • сіль — 2,5 ч. л
  • мелений перець за бажанням

Спосіб приготування:

1. В чисту чашку бажано керамічну або скляну помістіть м’ясні шматочки, вони повинні бути приблизно розміром 5 см х 5 див Відразу ж на них натріть на крупній тертці такий екзотичний фрукт, як ківі, він розм’якшить м’ясо, але головне не передержите.

Робити це потрібно можна сказати перед самим походом на пікнік.

2. Тепер всі інші інгредієнти по черзі, це паприку, суху аджику і посоліть.

3. Ну і головне це звичайно ж ріпчасту цибулю. Його наріжте на кільця і прям так пожулькайте, щоб виділився сік, з ківі його стане ще більше. Руками переміщайте цю жирненьку масу, укутайте плівкою і поставте в холодильник на 1-1,5 години, але не більше. А після бігом на річку.

4. Смажте на шпажках і не забувайте перевертати їх час від часу. Ах, який доноситься аромат, чуєте?

Рецепт вірменського свинячого шашлику у власному соку

Напевно всі в пошуках такого творіння, я чесно кажучи теж. Я шукала по мережі інтернет таке диво і нарешті знайшла. Раджу і вам спробувати цей варіант, причому тут використовується лише перець і сіль.

Ну і ще дещо, що це фішка, раджу всім подивитися, від себе можу додати ще, що можна до м’яса додати рослинне масло, тоді спеції краще ароматизують шашлик.

Показує і розповідає чоловік, який живе у Вірменії, і повірте, він точно знає толк у цій справі. До того, ж він показує, як потрібно визначити той самий момент, коли вугілля вже готові, не пропустіть. Отже, дивимося відео.

Готуємо шашлик зі свинини з гранатовим соком

Я коли дізналася про це варіанті, відразу ж зрозуміла, що це напевно нова фішка сверхсочных і апетитних смажених скибочок, від яких просто слинки біжать. Мені сказали, що цей рецепт бомба, краще не буває, перевіримо?

Але, ще один момент, гранатовий сік використовувати потрібно тільки свежевыжитый, не той який продається в тетрапаках, або скляний банках, він там розбавлений, потрібно брати саме цей.

Нам знадобиться:

  • свинячий ошийок — 2 кг
  • гострий перець чилі
  • сіль — 2 ч. л
  • чорний перець мелений — 0,5 ч. л
  • кінза — пучок
  • петрушка пучок
  • цибуля — 6 шт.
  • гранатовий сік — 2 ст.

Спосіб приготування:

1. Візьміть велику ємність, в якій будете робити маринад і спочатку наповніть її шматочками м’яса. Посоліть.

2. Перець можна взяти горошком, але тоді його слід у ступці потовкти. Присипте чорним перцем і гострим чилі.

3. Далі гострим ножем порубаєте кінзу, петрушку.

4. І звичайно ж ріпчасту цибулю півкільцями. Розмішайте все і відчуйте аромат. З лука повинен утворитися сік, тому як би здавлюйте цибулю і м’ясо в руках.

А після залийте гранатовим соком.

5. Прикрийте кришкою і дайте відпочити в холодильнику 1-1,5 години.

6. Ну, а після відправте вкусняшки на мангал.

Виходить ніжне і дуже класне блюдо для пікніка. Ням-ням. Приємного апетиту!

Маринуємо м’ясо в майонезі

Спочатку передбачалося, що цей вид треба додати ще ложечку соку лимона або оцтової есенції, але на мій погляд та й взагалі більшість моїх читачів говорять про інше. Що оцет і лимон гублять м’ясо, роблячи його жорсткіше і грубіше. Тому будемо робити в цей раз без цих складових.

Цього разу спеціально взяла цю страву з маленькою кількістю інгредієнтів, не у всіх же велика родина). Секрет цього дива в тому, що тут ріпчасту цибулю потрібно буде перетворити в кашку, тому що на вугіллі його не можна смажити, а ось аромат хочеться відчувати в готовому блюді.

Нам знадобиться:

  • Свинина свіжа, краще шия — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Майонез – 240 г
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л
  • Сіль – за смаком
  • Сумах або інша приправа– 1 ч. л
  • Коріандр мелений – 1 ч. л

Спосіб приготування:

1. Візьміть дві головки ріпчастої цибулі і поріжте на шматочки, як ніби ви ріжете яблуко, помістіть їх в чашку блендера і перемолите в суміш. Запах відмінний у кухні, всі мікроби втечуть).

Іншу порцію лука накришити на кільця.

2. Дійте далі, поріжте м’ясо на кубики потрібних вам розмірів. На нього вилийте майонез, цибульну кашку, плюс всі інші спеції і приправи разом з сіллю і розмішайте.

3. Залишається шматочки, укласти в посуд шарами, спочатку м’ясо, потім кільця ріпчастої овоча, потім знову м’ясо і так далі. Завершальний шар це буде м’ясо. Витримайте в прохолодному місці близько 7 годин, можна і зробити це в ніч.

4. Смажте на природі періодично вертите палички, щоб мяско просмажене рівномірно, а скориночка стала золотистою і румяненькой. Приємного апетиту! А щоб було ще смачніше, зробіть легкий і ситий салат з редиски).

Читайте також:  Чебуреки з мясом - дуже смачні рецепти чебуреків на вдалому хрусткому тесті

Смачний шашлик по-кавказьки без оцту

Я не знаю чому, але у більшості людей на цей рахунок інші переваги, навіщо багато хто по-старому додають оцтову есенцію в це блюдо мені досі незрозуміло. Адже це губить м’ясо відразу, волокна стають жорсткими і не прожуешь потім.

Напевно це стереотип, який нав’язав нам попереднє покоління, а може бути просто звичка. Як робити, звичайно кожен вирішує сам, розглядаємо в даному випадку кавказький варіант. Буде смачно, так що читайте.

Нам знадобиться:

  • вирізка свинини — 2 кг
  • дрібна морська сіль — 2 ч. л
  • перець Чилі — 0,25 ч. л
  • вода — 100 мл
  • біле вино — 100 мл
  • базилік — 30 г
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.

Спосіб приготування:

1. Нарізати великим кубиком дві великі великі цибулини, якщо у вас маленькі беріть шість штук. Руками цю суміш відіжміть, щоб виділився сік. Покладіть в чашку, в якій будете виконувати всі інші дії.

2. Тепер на кожен кілограм м’яса, заздалегідь вирізку наріжте на шматочки, додайте одну чайну ложку солі, перемішайте. Посипте чилі.

3. Потім залийте білим вином, яке попередньо розведіть у питній воді.

4. Ну і на завершення для пікантності смаку внесіть базилік, дрібно порубаний гострим ножем. Розмішайте і поставте в прохолодне місце на 1,5 години. А далі смажте це ласощі.

Смажити можна на шпажках, а можна скористатися і гратами гриль.

Як бачимо, у нас гості, навіть кіт не проти побалувати себе такими шматочками. Ах, блаженство для нього. Приємного апетиту!

Простий рецепт маринаду з мінералкою для свинини

Хочете готувати з користю? Тоді приступайте до цього способу з додаванням мінеральної газованої води. Плюс цього маринаду, що він досить таки швидкий ну і само собою доступний всім.

Береться водичка з газами і не дуже холодна, пам’ятайте про цей нюанс.

Нам знадобиться:

  • свинина, шийна частина — 1,5 кг
  • цибуля ріпчаста — 4 шт.
  • розмарин
  • суміш перців
  • сіль — 1,5 ч. л
  • мінеральна вода — 1,5 л

Спосіб приготування:

1. Справах як і завжди такі дії. Спочатку ріжемо на шматочки однакові за розміром м’ясо, а після чинимо з ріпчаста цибулею аналогічно, як у попередньому варіанті. Тобто поріжте півкільцями або кружечками.

2. Змішайте цибулю зі свининою, посоліть, додайте розмарину і суміш перців на свій смак. Руками добре розімніть і перемішайте. Залийте мінералкою.

3. А тепер накрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник на 5 годин.

4. Наступний крок, брусочки м’яска надіньте на гострі шпажки і вперед на вугілля. Смажте до готовності, можна перевірити так, якщо при розрізанні, натисканні ножем на шматочок виділився червоний колір, то шашлик не готовий, а якщо прозорий, то можна вживати.

Як замаринувати свинину в кефірі?

Ви можете відповісти на це питання? Я можу з легкістю сказати, що приготувавши таке рум’яне м’ясо на вугіллі за цим способом неодмінно порадує всіх ваших рідних і близьких. Я за цю версію маринаду теж).

Беріть свининку з жирком, це потрібно для соковитості і готуйте в кисломолочному продукті. Так, не дарма, саме в такому натуральному продукті м’ясо виходить дуже ніжним і просто тане в роті.

Нам знадобиться:

  • кефір — 0,5 л
  • м’ясо свинини — 2 кг
  • петрушка, базилік, кінза — за смаком
  • цибуля ріпчаста — 6 головок
  • сіль — 2 ч. л
  • часник — 1 головка за бажанням

Спосіб приготування:

1. Всі зелені інгредієнти відправте в блендер і перемолите разом з часником, також можна туди засунути 1-2 головки ріпчастої цибулі, порізавши звичайно на невеликі шматочки.

2. Після чого, на кухні буде стояти такий аромат, ух, закачаєшся. Решту цибулі вам необхідно буде порізати на великі півкільця і з’єднати з м’ясом. Свіжу свинину порубаєте на скибочки, такого розміру, щоб було зручно одягати на шпажки.

Візьміть велику каструлю або таз і всі підготовлені продукти змішайте. Не забудьте посолити, хто любить гострий перець або чорний можете ще й поперчити.

3. І ось тепер, як ви побачите що суміш дала сік, після активного перемішування, залийте масу кефіром. Можна брати кисломолочний продукт не першої свіжості, тобто щоб кефір був 2-3 денної давності, але не прострочений і мав гарний запах.

Після утрамбуйте руками, закрийте кришкою і залиште години на 2-3 в теплому місці.

4. Далі виконайте роботу за нанизываню шматочків. Обсмажуйте з двох боків до золотистої скоринки на мангалі. Запах чудовий, та й смак теж!

5. Будьте пильні, щоб скибочки не підгоріли, прикрасьте зеленню і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Свинячий шашличок за класичним рецептом з оцтом

Чесно кажучи, не хотіла писати про цей вид, так сама його не долюбливаю. Вже казала не раз, що такий інгредієнт, як оцет робить свинину жорсткіше. Але, все ж багато люблять цей варіант. Тому я хочу показати трішки видозмінений рецепт, за яким виходить набагато краще, ніж за звичним.

Ну, а якщо ви все ж тільки за класику, то можете ознайомитися з цим роликом. Беріть тоді 9% столовий оцет і в шлях, разом з господарем цього сюжету.

Ну, а тепер як і обіцяла, показую спосіб, який власне кажучи від вас взагалі не потребуватиме часу, можна буде взяти ведерочка з м’ясом і відправитися на відпочинок. Тобто м’ясо свіже та без маринаду. Як таке можливо? Ще як))). Розкриваю один секрет.

Ось тільки пам’ятайте, що свиняча вирізка у цьому випадку береться саме надниркова частина свині, вона знаходиться у тварини під хребтом. Ця м’яз сама по собі практично не працює, тому висновок напрошується сам за себе, мяско буде ніжне. Тому воно і так само по собі вийде чудовим!

Воно нарізається медальйонами і відразу ж вирушає на мангальчик. А ось для того, щоб з’явилися в м’ясі відтінки і пахощі, іншими словами, щоб було смачніше додаються спеції і приправи. Ну, і само собою готується чарівна вода.

Нам знадобиться:

  • свиняча вирізка
  • вода — 1 л
  • сіль — 1 ч. л з гіркою
  • цукор — 2 ч. л
  • гвоздика — 15 шт.
  • лавровий лист — 3-4 шт.
  • гострий перець чилі — 0,5 ч. л
  • цибуля ріпчаста — 1 шт. і 2 шт. до подачі на стіл
  • часник — 2 зубки
  • перець чорний запашний — 20 шт.
  • оцет 9% — 2-3 ст. л
  • рослинна олія — 2 ст. л

Спосіб приготування:

1. Почніть з чарівної суміші з води. Це буде не просто вода, а з нотками різних прянощів. В скляну тару налийте питну воду, додайте одну добру ложку солі і плюс дві ложки цукрового піску.

Далі закиньте гвоздику, лаврушку розімніть в руках і киньте сюди ж.

І далі за планом вносите гострий чилі. Ріпчасту цибулю і зубчики часнику поріжте на кубики і закиньте їх в цю суміш.

Для наступного етапу знадобиться ступка, покладіть в неї чорний перець горошком і розімніть його злегка, до пилу не потрібно перетирати. Відправте в миску.

Читайте також:  Шашлик з курки з оцтом і цибулею (5 радянських рецептів)

І ось тепер додайте оцтову есенцію та олію без запаху, розмішайте і спробуйте на смак. Повинно вийти помірно кисло і духмяно. Дайте настоятися такої чарівної рідини 1 добу. А після процідіть в пластикову пляшку і вирушайте на пікнік.

Можна такий розсіл зберігати близько 1 тижня в холодильнику, тобто приготуйте заздалегідь, а потім як нагрянуть гості, купите в магазині м’ясо і миттю на виїзд на річку.

В принципі в такому розсолі можна витримати м’ясо пару годин, але важливо не пропустити потрібний момент, а то не вийде смачно. Тому, щоб цього не сталося, робимо наступним чином. Цією рідиною ми будемо поливати шматочки на шпажках під час смаження.

2. Отже, власне кажучи, коли ви вже будете на природі до подачі цієї страви знадобиться цибулю. Наріжте його тонкими півкільцями. Додайте трохи петрушки, можна і привнести базиліка. Розмішайте.

3. Приступайте у смаженні, для цього філе разрубите на однакові шматочки настроміть на шампур, шматки повинні бути приблизно 3-4 див.

Використовуйте хороші дрова, такі як, наприклад, фруктові дерева.

Як тільки вуглинки готові починайте дії з приготування. В пляшці зробіть на кришці отвори і періодично поливайте. Вертите палички, щоб м’ясо смажилося рівномірно.

Не маловажний момент, як тільки польете, так відразу опахалом помахайте, щоб вугілля не охололи.

4. І ось тепер м’ясо можна ще буде посолити зверху, поперчити і побризкати. Ох, розкіш яка, аж дух захоплює від такої смакоти.

Прикрашаємо цибулькою, можна взяти до речі і зелений, теж класно буде.

5. Кличемо всіх на дегустацію, розріжте шматочок і ви побачите, що все вийшло, все відмінно просмажене, і якщо натиснути виділяється сік і видно, що свинина м’якенька.

Супер маринад з томатного соку для шашлику з свинини — такого ви ще не пробували!

Може скажіть, а що таке диво вже чули. Але не тут то було, в минулій замітці я ділилася таким варіантом, але там брали магазинний тетрапаківський сік. А зараз пропоную виконати його самостійно з свіжих помідорів, це і буде бомба, смак неймовірний виходить, тому що використовуються справжні томати, якщо вони у вас ще і домашні, то взагалі вам крупно повезло.

Готуйте так і гості точно будуть шоковані і вражені. Добавки просити будуть всі. Веселе застілля і відмінний відпочинок забезпечені. Крутяк, від фишермена!

Нам знадобиться:

  • м’ясо свинини — 3,5-4 кг
  • сіль — 4 ч. л
  • часник — 3-4 зубчики
  • помідори — 2-3 шт.
  • цибуля ріпчаста — 5 шт.
  • чорний перець — за смаком
  • ратсительное масло — 2 ст. л
  • кавказька приправа — за смаком або шашлична

Спосіб приготування:

1. Поріжте основний інгредієнт на рівні шматочки, ріжте не сильно дрібно, ніж кусень більше, тим він вийде соковитіше, але знову ж таки занадто великі не робіть, близько 5 см х 5 див.

2. Цибуля беріть величезних розмірів і подрібніть його не традиційним способом, а саме просто на частини в довільному вигляді, щоб легко можна було закласти в м’ясорубку. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і відправте туди ж.

3. Таким чином проверніть цибулю, часник і слідом помідори на м’ясорубці. Вийшла унікальна суміш, те що треба. Відокремте м’якоть від рідини за допомогою друшляка. Можна використовувати толкушку, вона тут точно стане в нагоді.

4. Такий розсіл доповніть прянощами і спеціями і звичайно ж сіль і обов’язково рослинне масло. Посоліть, приблизно на кожен 1 кг йде 10 г солі.

5. У таку томатну суміш опустіть шматочки, перемішайте, закрийте контейнер кришкою. Гніт робити не потрібно. І останній штрих, поставте баддю в холодильник на 24 години. В процесі іноді помішуйте.

6. Ну, а після використовуйте за призначенням. Смажте на мангалі або в духовці до повної готовності, вживайте в теплому вигляді. Не забувайте, що можна на стіл поставити будь салатик, наприклад Грецька.

Відео про те, як приготувати правильно і швидко шашлик на мангалі у власному соку

Діємо далі, і ось ще не могла пройти близько цього варіанту. Автор на самому початку дає слушні поради з вибору м’яса, рекомендую ознайомитися. Це чудо буде маринуватися у власному соку не менше доби, тому врахуйте це.

Смачний шашлик зі свинячого м’яса в аерогрилі

Дійшли і до цього рецепту, скажу відразу, що можна взяти абсолютно будь-який варіант розсолу з цієї замітки і пристосувати його сюди. Тут, найголовніше правильно виконати усі кроки, знати яку функцію поставити і правильно визначити час готування.

Нам знадобиться:

  • свинина — 400 г
  • кефір — 300 г
  • сіль — 0,5 ч. л
  • перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Замаринуйте порізані шматочки в кефирном продукті близько 3-4 годин у теплому місці, або 12 годин у холодному.

2. Далі одягніть їх на металеві палички і покладіть на решітку.

3. Закрийте кришкою і поставте режим М’ясо на 30 хвилин.

4. Після закінчення півгодини переверніть шпажки на іншу сторону, щоб шматочки рівномірно просмажаться з обох сторін. Виставте час 10 хвилин і продовжуйте смажити. Подавайте з будь-яким соусом.

Рецепт шашлику зі свининою без шампурів на деку в духовці

Ну, а це від мене подарунок вам, шановні передплатники і гості блогу. Цей шедевр явно заслуговує похвал і оплесків, адже він готується будинку, в звичайному мішку для запікання. Яка смакота виходить, просто фантастика. Супер бомба буде на столі, здивує всіх, а ще й поб’є.

Буде дуже смачно, і навіть як не дивно з оцтом, але мені сподобалося))).

Не сумнівайтеся, це пишність оцінять по достоїнству всі мешканці і гості. Робіть з задоволенням.

3 класних закуски до шашлику з свинини на природі

Насправді, з собою беруть у це міні подорож більшість з нас салат з цибулі. Я в попередній раз, вже піднімала цю тему. Скоро до речі, буде випущена окрема стаття на цей корисний і улюблений салатик.

Сьогодні мені хочеться вам показати ще три шедеври, які заслуговують поваги. Знайшла я їх на каналі Сімейна кухня і рекомендую зробити неодмінно і вам.

Всі інгредієнти у них ріжуться довільно, а після додається сіль і перець за бажанням.

Заправка робиться на основі оливкової (соняшникової) олії, як в цьому варіанті. Плюс ще додається свежевыжитый сік лимона.

Не забувайте, що навесні і влітку необхідно якомога більше вітамінів, тому такі салати неодмінно стануть відмінним рішенням.

А ті, хто може собі дозволити щось посытнее і за каларийнее вибирайте з заправкою з майонезу.

Ось і всі друзі, закінчую цей пост, бажаю вам об’їстися шашличків в цьому році і пригостити всіх цих ситним блюдом. Сподобалася замітка, діліться нею в соціальних мережах і ставте лайки і класи. Передплачуйте у групу в контакті і всім до скорого, поки!