Рубрики
Заготовки

Як маринувати білі гриби в банках на зиму? 6 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Вітаю всіх!

У минулих разів консервували по банкам опеньки і грузді, і навіть готували печериці швидким способом, а ось ще про один вид грибів я й забула. Тут поїхали в ліс і нарвали царські боровики. Здогадалися, про що піде мова в сьогоднішній замітці? Так, пропоную замаринувати білі гриби на зиму.

Але, зробити це потрібно смачно і щоб зберігалася така заготовка довго в погребі. Для цього потрібно знати про тонкощі приготування. Ну і звичайно ж про додаткові інгредієнти, без яких нікуди. В основному для маринаду використовується оцтова есенція або лимонна кислота, ці два компоненти обов’язкові (один з них). Ну, а всі інші трави або приправи кладуть за смаком. Приміром хтось додає гвоздику, ріпчаста цибуля, часник, перець, листя смородини, хрону і т. п.

У будь-якому випадку виходить відмінна закуска до будь-якого святкового столу. А якщо ви завзятий лісник, то ви неодмінно знаєте більше різноманітних рецептів, ніж інші. Прошу, якщо неважко поділіться своїми думками внизу у графі коментарів.

Ну, а всім іншим пропоную перейти вже ближче до справи. Починайте знайомство з вмістом, отже на порядку денному:

Хрусткі мариновані білі гриби на зиму в банках по простому рецептом

Самий популярний і напевно самий перевірений спосіб замаринувати білі гриби, так це цей. Оскільки боровики проварюються спочатку в каструлі, тобто використовується гарячий спосіб соління, а вже після заливаються маринадом, який зроблений на основі оцту. Ось і вся принадність, запах консервації присутній і це здорово. Обожнюю, такі частування. А ви?

Нам знадобиться:

  • сіль — на свій розсуд, щоб було солоно
  • цукор (за бажанням) — приблизно 1,5 ст. л на 1 л розсолу

Етапи:

1. Перемойте всю партію білих у воді, а потім очистіть ніжку від бруду ножем. Потім кожен грибок покришіть на порційні шматочки або кубики приблизно однакового розміру.

2. Помістіть їх в каструлю і залийте чистою проточною водою, увімкніть вогонь і закип’ятити масу. А після гарненько посоліть, пробуйте на смак розсіл. Варіть в солоному відварі 35-40 хвилин.

3. Вже готові білі перемістіть в друшляк або сито і промити в проточній холодній воді.

4. Складіть після процедури промивання в глибоку посуд емальований тазик і відсуньте їх в сторону для подальшої долі.

Тим часом приготуйте маринад на 1 літр води візьміть 3 гвоздики, перець чорний і запашний горошком-4 шт., лавровий лист — 1 шт., цукровий сік — 1,5 ст. л і 8 ст. л оцту 9%. Якщо грибів досить багато, то відповідно всі пропорції збільшуйте. Рідина закип’ятіть і запустіть гриби. Варіть їх 15 хвилин після активного бурління.

Читайте також:  Кабачкова ікра на зиму - пальчики оближеш! Тільки кращі і прості рецепти

5. Далі візьміть стерильні банки і укладіть гарячу заготовку в них. Закрийте капроновими кришками або металевими під ключ, тут вже справа ваша. Хтось переконаний, що так робити не можна (це я про спосіб закрутки спеціальним закаточним ключем). Зберігайте в прохолодному підпільному місці або підвалі. Приємних відкриттів!

До перегляду рекомендую ще один відеосюжет, який на каналі youtube вже набрав купу передплатників. Робіть також з господинею ролика.

Рецепт маринованих білих грибів гарячим способом в домашніх умовах

Як приємно ходити по лісі, коли вже в кошику ціла охопка грибів. Приїдеш додому і зробиш із них всякі смакоту. Якщо урожай буде великим, то звичайно ж захочеться заховати гриби в банки. Пропоную їх спочатку відварити, а після замаринувати. Гарячий спосіб все ж більш безпечний, хоча повністю сухим я не робила, нічого поганого сказати не можу.

Джерело https://youtu.be/ACF4sBPVbEE

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Для того, щоб замаринувати білий гриб, необхідно відповідально підійти до вибору. Краще всього підходять гриби, у яких білий капелюшок. Оскільки такі виглядають круто в банку і вони дуже смачні. Якщо шапинка зеленувата, то краще використовувати їх для смаження або зварити суп.

Боровики переберіть, огляньте червивість. Почистіть їх від бруду акуратно ножем. Поріжте на однакові кубики розміром. Після чого гарненько промийте під струменем води. Далі залийте водою і доведіть до кипіння, а потім зніміть з плити і процідіть через друшляк. Знову обполосніть заготовку.

Після наповніть посуд водою, поклавши вимиті боровики. Злегка підсолити рідину і варіть до кипіння, після зменшіть вогонь і тушкуйте пів години. А далі гриби знову промийте в прохолодній воді, слив гарячу.

2. Підготуйте складові для маринаду: кріп, чорний перець горошком, оцет, велику сіль, цукор, лавровий лист.

3. У посуд налийте води 1 літр, і покладіть 2 ст. л цукрового піску, 4 ч. л солі крупного помелу, 130 мл столового оцту 9%. (8 ст. л). Розмішайте і дайте закипіти.

Тим часом стерилізуйте банки і залізні кришки. Кріп дрібно поріжте на частини. У кожну маленьку баночку покладіть по лавровому листку і по 5 штук перцю горошком.

Як тільки маринад активно завирує, відправте в нього підготовлені грибочки. Доведіть до кипіння і залиште кип’ятити 15 хвилин, при цьому постійно помішуйте.

Читайте також:  Помідори по-корейськи швидкого приготування. Топ-9 самих смачних рецептів

4. А тепер найцікавіше, додайте кріп для ароматності і запашистости, розмішайте, варіть 1 хвилину і розкладайте разом з розсолом заготовки по банкам. Закрутіть щільно і герметично кришками. Переверніть і накрийте рушником, щоб вони повністю охололи. Приємних пригод! Зберігайте в холодильнику або льосі.

Мариновані білі гриби з оцтом і часником без стерилізації — рецепт на 1 літр води

У цьому рецепті, крім білих грибочків ви можете використовувати і підберезники. Виходить закуска бездоганною за смаком, просто чудово! Саме приготування дуже просте, і не займе багато часу. Так сказати на швидку руку.

Джерело https://youtu.be/rNSCHx83q_U

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Очистіть білі від бруду і пилу. І наріжте їх невеликими шматочками у вигляді кубиків. Надішліть далі їх в киплячу воду і варіть після закипання 20 хвилин. Після відкиньте на друшляку і промийте водою.

2. Далі гриби покладіть в каструлю і залийте водою, щоб вона їх покрила повністю. Додайте сіль, сіль і суміш перців, лаврушку, кріп-парасольку, гвоздику, листя смородини.

3. Як тільки маринад для білих боровиків закипить, варити 10 хвилин. Тепер влийте оцет і тушкуйте ще 10 хвилин.

4. У кожну стерильну баночку покладіть нарізаний часник і заповніть гарячими грибами і розсолом по самий верх. Закрийте кришками і переверніть готові банки догори дном. Укутайте їх ковдрою і дайте повністю охолонути. Поставте в прохолодне місце, а після пари місяців їжте із задоволенням!

Як маринувати свіжі білі гриби з лимонною кислотою

А тепер пропоную зробити заготовку без оцту. Замість нього буде використаний інший консервант, такий як лимонка. Спробуйте приготувати, і така закуска стане однією з вашої улюбленої на святковому столі.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Перемойте гриби очистіть від бруду. Поріжте на шматочки приблизно одного розміру. Далі відваріть їх в киплячій воді в районі 30 хвилин, можна і довше. Після чого першу партію потрібно буде промити (злийте воду).

2. Зробіть спеціальний маринад, в воду внесіть сіль, цукор, лимонну кислоту і закип’ятіть. Закиньте гриби і проваріть ще 15 хвилин. Далі розкладіть по банках і загорніть кришками. Вдалих відкриттів!

Рецепт швидкого приготування білих грибів за 15 хвилин

Цікавий спосіб соління, представлений в даному покроковому описі. Все тому що гриби будуть пошарово присипатись сіллю. Готували ви хоч раз так? Які враження?

Джерело https://youtu.be/G-HyMBpC_qY

Нам знадобиться:

Етапи:

Читайте також:  Варення з жимолості на зиму - прості рецепти

1. Промийте і почистіть білі боровики. Потім накришить їх гострим ножем на невеликі шматки. Всі інші інгредієнти теж підготуйте за списком зі складу, який бачите вище на екрані (це парасольки кропу, листочок вишні, листя хрону, часник, лист чорної смородини, корінь хрону, чорний перець, запашний перець). Плюс банки окремо з кришками стерилізуйте.

Вся зелень повинна бути свіжою і добре вимитої окропом, суху використовувати не можна.

Гриби відваріть 15-30 хвилин у воді, потім процідіть на друшляку і промийте їх окропом з чайника.

Корінь хріну і часнику порізати на дрібні шматочки.

2. У кожну банку покладіть листочок хрону, парасолька кропу, шар білих грибів, часник, корінь хрону, запашний перець 3-4 шт., чорний перець горошком 3-4 шт., присолите ретельно. Отже далі до кінця банки пошарово.

3. У підсумку виходить красива і незвичайна ємність. Покладіть зверху листочок хрону. Прикрийте звичайної капроновою кришкою (вона має бути стерилізованої).

4. Зберігайте в холодильнику, а після їжте на здоров’я!

Мариновані білі гриби у власному соку

І останній варіант у цій замітці, це засолювання білих грибів з польськими. Можливо комусь сподобається саме цей перевірений рецепт. Нічого зайвого, виходить смачно і робиться просто. У складі буде використаний яблучний оцет, а також сіль і лавровий лист, і можна покласти ще чорний перець горошком.

Джерело https://youtu.be/jIUedYdtKSY

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Боровики і польські промийте і розріжте на частини.

2. Залийте гриби водою і тушкуйте до кипіння, як бачите утворилася пінку, яку зніміть. Як тільки заготовки починають повноцінно кипіти, тривалість 15 хвилин. Далі відкиньте їх на друшляк і промийте холодною водою.

3. Поверніть їх після процедури в каструлю і додайте чисту воду 1 літр, плюс сіль (1 ст. л), 2 лаврових аркуша, за бажанням — 3 горошинки чорного перцю і 3 горошини запашного перцю. Доведіть масу до кипіння і влийте оцет яблучний, розмішайте і зніміть з вогню.

4. Расфасуйте ополоником гриби по чистим банкам і зафіксуйте стерильними кришками. Переверніть і залиште остигати під рушником протягом доби. Зберігаються заготовки в прохолодному місці всю зиму. Удачі!

Ось такі справи на сьогодні. Сподіваюся, тепер ви з легкістю зможете замаринувати білі гриби, які на будь стіл чудово впишуться. Будь він святковим або просто обіднім.

Дякую, що завітали до мене в гості. До побачення і до нових зустрічей. Діліться заміткою в соціальних мережах, пишіть відгуки та пропозиції.