Рубрики
Заготовки

Варення з ревеню: рецепти приготування на зиму

Здрастуйте друзі!

Абсолютно чарує і вабить своїми дарами літа — варення з ревеню. Ще кілька років тому, я взагалі і не підозрювала про те, що з цієї рослини можна готувати таке частування.

Одного разу спробувала і закохалася в нього. Шалено смачно і навіть без добавок, але і з ними, адже можна приготувати, якщо використовувати натуральні, такі як ягоди, горішки або цитрусові. Причому це ще й буде впливати на його колір, уявляєте накрутіть багато банок і всі вони будуть різного кольору. Класно і дуже красиво.

Консистенція теж може бути різною, хто любить рідке, то густіше, а є особистості хто віддає перевагу желеподібне стан. Для цього потрібно просто вибрати підходящий рецепт і зробити все так, як описано. А потім взимку насолодитися ароматним і смачним ласощами. Покликати в гості своїх друзів, налити чай у келихи і їсти його з булочками або хрустким хмизом.

Або можна просто і легко приготувати якийсь пиріг з начинкою, наприклад тертий. У будь-якому випадку, я думаю, що знайдете йому застосування. Адже навіть просто так можна їсти, загрібаючи десертною ложечкою і припивая кави.

Пам’ятайте основне правило, щоб вся ваша робота не була марною, в їжу йдуть тільки черешки, а ось листя і коріння використовують для інших цілей, наприклад, на виробництві лікарських препаратів.

Що ж, давайте розбиратися і далі знайомитися з секретами готування.

Найсмачніший рецепт варення з ревеню

Як звичайно, у мене на сайті спочатку завжди публікуються найпростіші варіанти, так сказати для новачків. Ось і цей буде таким. Але, при всьому при цьому він самий ароматний і ви відчуєте після приготування істинно справжній смак ревеню. Адже він з невеликою кислинкою і неповторним ароматом.

Цікаво! Це класичний варіант, тому він без усього, тільки цукор. Виходить використовується лише два інгредієнти. Пропорції беруться 1 до 1 приблизно.

А ось далі в цій замітці ви познайомитеся з іншими видами: з лимоном наприклад, або з ягодами. Це робиться для того, щоб ласощі стало ще смачнее.

Нам знадобиться:

  • цукровий пісок — 2 кг
  • стебла ревеню — 2 кг

Етапи:

1. Зріжте стебла (коріння не використовуються) і відразу ж вимийте їх у проточній воді, а після, щоб було зручніше з ними працювати висушити паперовими серветками. Очистіть ножем, якщо є в цьому необхідність.

Шкірку знімати багато шеф-кухарі кажуть необов’язково, саме в ній багато вітамінів, але все ж я звикла зрізати. Вирішуйте самі і експериментуйте. Видаляти її доведеться, якщо вона надто стара або груба.

2. Потім, ось таким кубиком або такими плашками подрібніть рослина.

3. Після чого бажано залишити в цукрових крупинках полежати близько 24 годин. Або ж якщо немає часу, варити відразу. Але, таким способом кисленькое рослина дасть мало соку.

Протягом часу іноді помішуйте, а потім тару бажано брати металеву, але з нержавіючої сталі, щоб не було окислення або ж керамічну. Поставте на плиту і варіть на повільному вогні, щоб весь цукор розчинився в повному обсязі.

Після закипання, зніміть пінку, якщо вона утворилася і варіть ще близько 20 хвилин. Заважайте періодично столовою ложкою.

Деякі кухарі радять обов’язково вносити сюди лимонну кислоту щіпку, щоб не було плісняви і воно не закисло.

4. Потім у гарячому вигляді розлийте по стерильним баночках. Закрийте прокип’яченими поліетиленовими кришками. Зберігайте в прохолодному місці в погребі чи холодильнику.

Готуємо варення з ревнем на зиму з яблуками

Зазвичай про таке диво кажуть, що воно дуже привабливу на колір. Ну, це знову ж таки, дивлячись які ви візьмете сорти яблук, зі своїх домашніх це найкращий варіант, але от тільки в червні їх ще немає.

Читайте також:  Компот з полуниці на зиму - прості рецепти полуничного компоту

Але, в будь-якому разі не турбуйтеся, якщо зважитеся приготувати саме з цього опису, то на допомогу пропоную подивитися цей відеосюжет. Знайомтеся, тут все дуже докладно і детально показано. І хто зна, можливо цей варіант стане для вас знахідкою або паличкою-виручалочкою і будете завжди за нього робити.

Варення з ревеню — рецепт з апельсином

Завжди поєднання цитрусових давало неповторний відтінок смаку. Пам’ятаєте, як це було з повидлом з кабачків. У мене до цих пір всі в шоці, ніхто навіть і не міг уявити, що він їсть кабаки).

Беріть лимони або апельсини, зараз модно стало брати ще лайм, а знаєте чому. Так, тому що ці фрукти дарують невелику кислинку, причому вона така густа й ароматна. Що багатьох просто зводить з розуму. І хочеться їсти знову і знову, пробуйте зробити. Залишитеся задоволені точно.

Нам знадобиться:

  • Черешки ревеню — 0,5 кг
  • Апельсин — 1,5 шт.
  • Цукор — 700 г
  • Вода — 1 ст.

Етапи:

1. В першу чергу огляньте палички, очистіть їх, щоб не тягнулися нитки. Добре обмийте водою. Далі порубаєте кухонним гострим ножем на шматочки, нагадують кубики. Вийде дуже яскраво і вже заманливо, але поки це не можна вживати.

2. Покладіть підготовлену композицію в каструлю і налийте води, доведіть до кипіння і варіть 60 секунд.

3. Після варіння колір стане не такий насичений, притускненный, буде нагадувати горох. Воду злийте всю, вона не знадобиться.

4. Тепер наново в каструлю налити 2 літри води і покладіть цукровий пісок, розмішайте. Зробіть глазур, поставте на плиту і поки вона не закипить і не провариться 3 хвилини не вимикайте.

5. Тільки заважайте, щоб цукор не пригорів і відмінно розчинився. Вийшла солодка карамелька.

6. Саме нею опустіть шматочки стеблинок, які вже злегка відварені. Перемішайте. І варіть приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи. Після цього зніміть з вогню і дайте повністю охолонути.

7. Спілі й соковиті апельсини добре ополоскните, можна обдати окропом, а потім поріжте їх на часточки. Розмішайте.

Цікаво! Можна перекрутити апельсини в блендері разом з шкіркою, на любителя.

8. І знову доведеться таке ласощі довести до бульбашок, щоб все закипіло. Варіть до того моменту, поки не побачите, що апельсинчики стали м’якими. По можливості, ви можете прибрати шкурки, якщо не любите їх, але без них не так ароматно буде.

9. Після того, як буде готове варення дайте йому охолонути і тільки тепер розкладіть по чистим банкам, одягніть кришки. Вийшло по-справжньому класно і дуже смачно!

Як зварити полуничне варення та ревеню

А хочете, щоб це зілля було червоне або рожеве, тоді беріть ягоди, в даному випадку вікторію або полуницю з суницею. Отримайте пікантне частування.

Пам’ятайте, що краще всього збирати ревінь в середині червня, а то потім він буде сильно загрубілим, а по-друге в ньому буде дуже багато щавлевої кислоти.

Нам знадобиться:

  • стебла ревеню — 1000 г
  • полуниця польова або садова — близько 1,5 кг
  • цукровий пісок — 1,4 кг
  • кориця — на кінчику ножа або не додавайте

Етапи:

1. Як зазвичай, вимийте ягоди і черешки під проточною водою. Огляньте, якщо є якісь дефекти чи недоліки приберіть такі плоди.

2. Подрібніть всі інгредієнти на невеликі шматки. Повинно вийти приблизно так, як на цьому фото. Тепер поцукруйте, розмішайте і внесіть корицю за бажанням. Увімкніть плиту і на повільному вогні, як би томя, варіть суміш. Часу знадобиться близько 1-2 годин, дивлячись яку консистенцію хочете отримати.

Читайте також:  Салати з капусти на зиму - найсмачніші рецепти Пальчики оближеш

Додавайте корицю ні відразу, майже перед вимиканням плити.

3. Залишається тепер перекласти такий джем в банку і закрутити кришкою або просто накрити. Приємного апетиту!

Смачне варення з ревеню з бананами

Не очікували? Так, класно! Тому що варення виходить таким карамельним кольором, цікаво, якщо не говорити дегустаторам, з чого воно зварене, здогадаються вони. Ось і перевірте.

Взагалі завжди цікаво займатися експериментами, не бійтеся цього робити і тоді, у вашому винарні буде безліч, так сказати калейдоскоп смаків. Головне купити побільше баночок, щоб вистачило))).

Нам знадобиться:

Етапи:

1. З живців зніміть тонку шкірку, а з бананів відповідно шкірку.

Співвідношення ревеню і бананів беріть один до двох, або один до трьох.

Поріжте всі необхідні продукти на шматки.

Потім засипте шматочки черешків цукровим піском, розмішайте і дайте постояти близько 30 хвилин віддати свій сік. Після проваріть після закипання близько 1 хвилини, а далі дайте постояти ніч і настоятися під закритою кришкою.

Вранці знову закип’ятіть на 1 хвилину і всипте банани.

2. Розмішайте і варіть знову одну хвилини після закипання, далі включіть і дайте знову настоятися. Подібну процедуру проводите 2-3 рази. Інтервал між варінням робіть 6-8 годин. Такий спосіб подарує вам ніжність смаку.

3. Кришки і банки добре прокип’ятіть і тільки після цього, наповніть ними приготоване банано-ревеневе варення.

4. Якщо любите типо джему, то можна всі інгредієнти пройтися блендером перед самим виходом в банки. Або візьміть картофелемялку і розімніть масу.

Розкладайте по банках частування в гарячому вигляді. Укутайте рушником і дайте постояти близько 1 доби. Приголомшливе на смак, і дуже корисне, порадує вас у будь-який час року. Приємного року.

Желейное варення з ревеню П’ятихвилинка

Швидкий і миттєвий варіант, за ним ганяються безумовно всі домогосподарки. Зазвичай він передбачає те, що фрукти повинні прокипіти всього лише п’ять хвилин. Щоб майже залишивши при цьому всі свої вітаміни.

В моїй копилочке є два варіанти, і один не дуже традиційний, тому пропоную розглянути два, а потім вже визначтеся або зробите і по тому й іншому.

Нам знадобиться:

  • ревінь — 1 кг
  • цукровий пісок — 900 г
  • вода — 2 л
  • желатин — 25 г
  • кориця або ванілін

Етапи:

1. Отже, почну з першого способу, нарвете червневих черешків, добре вимийте, приберіть плівочку і порубаєте на брусочки. Засипте цукром і дайте постояти, але тільки не дуже довго. А те, виділиться велика кількість рідини і вся кислинка загубиться.

Рвати в липні або в серпні ревінь небезпечно, оскільки в ньому вміст щавлевої кислоти буде занадто величезна, що призведе до небезпечних реакцій в шлунку.

Після того, як пройде 15-20 хвилин поставте чашку з вмістом на плиту, налийте води і доведіть на кипіння, варіть, ясно зрозуміло п’ять хвилин.

Рада! Якщо ви любитель експериментів, то сміливо можете стеблинки пропустити через м’ясорубку, а після їх засипати цукром і варити повидло.

2. Другий спосіб — все ті ж дії, тільки в кінці потрібно додати корицю і ваніль разом з желатином, розмішайте і розлийте в скляні ємності. Таке не зберігайте довго, в холодильнику, а краще з’їжте його відразу ж. З улюбленими булочками або з пампушками.

Простий рецепт ревенего варення з лимоном на зиму

Цей супер варіант, для тих, хто піклується про своє здоров’я. Правда занадто багато вживати такі ласощі не рекомендується, їжте в міру.

Воно виходить немов джем або повидло. І як можна здогадатися буде нотка кислинки, так як саме лимон це і дасть. Можна використовувати одну цедру, тоді просто натріть її на тертці.

Читайте також:  Як маринувати білі гриби в банках на зиму? 6 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Нам знадобиться:

  • ревінь (стебла) — з пів кіло
  • ванілін або екстракт ванілі — на свій розсуд
  • лимон — близько 1 шт.
  • імбир — 100 г або без нього

Етапи:

1. У холодній воді ретельно промийте черешки. Обсушити паперовими рушниками. Очистіть або зріжте шкірку.

2. Наріжте ножем на дрібні частини, потім поцукруйте і додайте ванілін або екстракт. Розмішайте.

3. Від лимона нам потрібно лише його сік. Розріжте його на половинку і видавіть рідину прямо над чашею. Далі помістіть ревінь в духову шафу і зробіть температуру близько 200 градусів на 30 хвилин.

Здивовані? Але це такий експрес-варіант, можна і на плиті згасити, як це прийнято в класичному варіанті, але так цікавіше.

4. Після цього остудіть, а імбир пропустіть через часникодавку і полийте отриманим розчином запекаемую масу.

5. Тепер збийте насадкою з ножами від блендера до однорідної консистенції, щоб було густо.

6. Помістіть частування в баночку, закрийте капроновою кришкою. Їжте, будь ласка в будь-яку негоду, і просто так, коли сумно на душі. Приємного апетиту!

Як приготувати варення ревнем і з імбиром

Сучасні технології пропонують вдатися ще й до такого способу приготування. І не дивуйтеся, якщо такий електричний прилад у вас є, то сміливо його задійте. Він добре, вас виручить, адже чаша зазвичай у нього дуже велика і глибока з високими бортами. От і чудово!

Тільки пам’ятайте, що користуватися потрібно буде силіконовими або тефлоновими ложками, щоб не пошкодити поверхню і не покарябать.

Серед ароматизаторів ви можете вибрати, що завгодно, хоч імбир, або апельсин. Що більше віддаєте перевагу, то й беріть або варіть без всього.

Цікаво! Можна до речі, цукор замінити на мед. А замість цитрусових фруктів, взяти ківі або звичайну чорну смородину.

Нам знадобиться:

  • Ревінь (використовуйте тільки його черешки) — 3 кг
  • Цукор — 3 кг
  • Вода питна — 150 мл
  • Імбир подрібнений — за бажанням 9 ст. л

Етапи:

1. Обполосніть черешки і подрібніть. Імбир натріть на тертці. Відразу покладіть всі інгредієнти, крім води в чашу мультиварки. Розмішайте і дайте постояти 10 хвилин, далі внесіть води.

Зауважте, цукровий пісок кладеться зверху, а не навпаки спочатку цукор, а потім стеблинки. В такому випадку нічого не пригорить.

2. Закрийте кришку і включіть режим Випічка, а час виберіть 1 годину, 180 градусів. Ух і натомится горчошек.

Якщо у вас більш просунута мультипомощница, то можна вибрати Мультиповар.

3. Час пройде, і почуєте звуковий сигнал, вимкніть і розлийте готове зілля по стерильним банкам. Загорніть під кришки і дайте охолонути.

З додаванням імбиру колір виходить білявий.

Варення з ревеню, абрикосів і полуниць

Відмінне поєднання, тільки подумайте. Знаю, що ще беруть курагу і тоді теж виходить прикольно.

Взагалі, чим більше фруктів, тим дзвінкіше аромат і яскравіше колірна гамма. І найцікавіше, що гості будуть ламати голову, і думати: «З чого ж власне ви його створили». Обов’язково попросять розповісти технологію готування. І ви безумовно поділіться.

Сподіваюся, що все вийде на добре, тим більше, коли все не тільки на словах показується, а діляться всіма секретами насправді в живу. Отже, включаємо на кнопочку і дивимося відеоматеріал.


Ось і підійшла до кінця замітку, сподіваюся, ви визначилися з вибором і вже сьогодні испробуете приготувати такий десерт на полуденок. Всім відмінного і гарного дня. До зустрічі, побачимося завтра. Поки!