Рубрики
Заготовки

Варення з абрикосів без кісточок на зиму (королівські рецепти)

Доброго дня!

Нарешті заготовки йдуть повним ходом і у всіх вдома кипить робота. Багато хто з вас вже заготовили варення з полуниці, жимолості і навіть ревеню, кульбаб. А тепер настала черга великих плодів, таких як слива наприклад, або ж… Поговоримо ми сьогодні про абрикосовому варення, але тільки готувати його будемо виключно без кісточок. Вийде щось типо джему, але з половинками (шматочками) або густого і бурштинового ласощі.

Уявляєте, яким воно буде смачним, адже самі по собі абрикоси досить соковиті, а якщо ще й стиглі, то взагалі супер. У них м’якоті буде дуже багато, і вона класно розвариться і віддасть всі свої соки. Плюс до всього, щоб десерт виглядав ще апетитніше і пікантніше на смак придумали додавати в нього ядерця або горішки. І що думаєте вийшло? Новий кулінарний шедевр, який став панським або царським. У народі отримав назву королівський.

Якщо ви досі не робили такі заготовки, ні в минулому році, не в цьому, то рекомендую спочатку придивитися, закрити одну дві баночки. А після не відставати від усіх і наготувати побільше таких ласощів. Варення з абрикосів завжди подобається і дітям і дорослим, завдяки неповторному і обалденному смаком і кольором.

А працювати з ним на кухні, одне задоволення, оскільки плоди дрібні, в основному, якщо порівнювати їх з малиною або смородиною, наприклад. Виходить що мінімум зусиль і максимум задоволення!

Що ж, приступайте до змісту і якщо замітка придалася, не забудьте нею поділитися в соціальних мережах.

Смачне і прозоре варення з абрикосів без кісточок на зиму

Хочете приготувати варення з абрикосів часточками, але щоб воно було яскравим і бурштиновим на колір? Саме за даної технології 5 хвилинка воно виходить таким красивим і сонячним. Рецепт абсолютно повинен бути в скарбничці кожної господині. Він простий і дуже смачний. А за рахунок нарізування фруктів часточками, десерт виходить густим і наваристим. Вообщем, виходить просто вищий пілотаж.

Абрикосове варення виходить досить солодким і відмінно зберігається в погребі всю зиму. Якщо ви хочете зберігати його в квартирі, то пропорції цукру можна збільшити. Наприклад, якщо ви знаєте, що ви дане ласощі з’їсте швидко і воно не залишиться у вас до весни, то тоді покладіть на 1 кг абрикосів 500 г цукру, а якщо хочете, щоб воно зберігалося довше і в квартирі, то тоді можна взяти такі пропорції — на 1 кг абрикосів беріть 700 г цукру або близько 1 кг, якщо вони кислі.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Для приготування варення знадобляться абрикоси, стиглі і на дотик міцні, не м’які. Переберіть їх і промийте в проточній воді, а далі видаліть з кожного плоду кісточку, для цього розріжте кожен фрукт навпіл.

2. Отже, 1,5 кг абрикосів викладіть в каструлю і засипте цукровим піском. Розмішайте, прикрийте кришкою і дочекайтеся, доки утворюється велика кількість соку. Це відбудеться не відразу, доведеться почекати хоча б 2-3 години.

В ідеалі фрукти потрібно залишити на всю ніч, тоді соку вийде набагато більше.

3. Як бачите, сахарок підтанув і соку достатньо. Поставте каструлю з вмістом на середній режим плити і варіть до кипіння. Після чого зніміть пінку, і варіть 5 хвилин.

Читайте також:  Янтарне варення з гарбуза на зиму: 6 рецептів пальчики оближеш

4. Ну, а після відразу ж расфасуйте в стерильні баночки гаряче ласощі, дайте йому трохи охолонути, а потім закрутіть кришками. Якщо закриєте відразу заготівлю, то на кришках можна буде помітити на внутрішній стороні конденсат, і тоді надалі з’явиться цвіль.

З 1,5 кг абрикосів вийшло дві банки 800 грамові і одна 500 грамова баночка. Як бачите на фото колір варення золотий і чарівний. І всі ягідки цілі, трохи охолоне ласощі ще більше загусне і стане густим. Приємного апетиту!

Абрикосове варення з ядерцями — королівський рецепт

Наступний варіант шикарний за рахунок того, що в ньому використовуються горішки у вигляді ядерець. Ну, а що, виходить безвідходне виробництво. Не потрібно викидати кісточки від абрикосиков, а з них краще дістати ядра і зварити з ними варення. Даний спосіб готування передбачає те, що десерт буде варитися в декілька заходів. Але, повірте воно того варто. Тому що тоді воно виходить дуже красивим і рівномірним, щільним по консистенції.

До речі, хтось заперечить і скаже, що королівський десерт готується з волоськими горіхами, в різних джерелах написано по-різному. У будь-якому випадку, у замітці і той і інший способи описані.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Фрукти гарненько перемойте в проточній воді, а далі поріжте їх на половинчасті часточки. Кісточки не викидайте, відкиньте убік. Після вийміть з них зернятка і також промийте і обсушіть.

2. Готові половинки абрикосів викладіть по можливості «чашками» вгору, присипте цукром, після покладіть наступний шар фруктів, знову цукор і так далі.

Залиште тазик з ароматним вмістом постояти від 4 до 6 годин, щоб утворився сік, а цукор підтанув.

3. Після посуд з «сонечками» поставте на плиту і доведіть суміш до кипіння. Після цього остудіть до кімнатної температури і зніміть пінку. Далі знову масу закип’ятіть і варіть 5 хвилин на маленькому вогні. Зробіть три заходу за 5 хвилин.

Якщо не будете збирати пінку, то надалі варення може запліснявіти, так що будьте уважні!

Коли варення закипіло в третій раз, внесіть ядерця абрикосів (від кісточок). Пермешайте і варіть 10 хвилин на слабкому вогні.

4. Тепер залишається тільки розкласти гаряче ласощі в чисту банку до самого верху. Прикрийте кришкою і переверніть заготовку, укутайте м’яким пледом до повного охолодження. Ммм… вийшло по-справжньому по-царськи. Що може бути краще? Рекомендую не роздумуючи приготувати! Приємних відкриттів!

Густе варення з абрикосів без кісточок П’ятихвилинка: рецепт на зиму

Домашнє варення — що може бути краще? З магазинним, звичайно ж воно не зрівнятися ні на крапельку. Тим більше, коли воно зроблено з любов’ю і з хорошим настроєм. Вийти, ну просто не може. Дана інструкція, яка дана нижче в статті допоможе без зусиль у всьому розібратися. Варіант приготування досить швидкий, навіть можна сказати на швидку руку. Ви і не помітите, як зваріть абрикосове варення і банку буде порожньою).

Секрет цієї страви в тому, що воно не буде довго варитися на плиті, тобто не потрібно його переварювати, щоб збереглося досить велика кількість вітамінів. Завдяки цьому вийде насичений колір, немов янтарний, але в теж час прозорий. Чи Не правда чудово придумано?

Читайте також:  Варення із соснових шишок - як готувати варення з шишок сосни

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Візьміть для цієї страви не перестиглі плоди абрикосів, щоб вони були без вад і пошкоджень. Промийте під краном, а після розріжте гострим ножем на половинки. Засипте як мінімум фрукти на 1-2 години, щоб цукор підтанув.

2. Варіть на слабкому вогні, акуратно помішуйте, щоб не пошкодити часточки. Як тільки, весь цукор розчиниться, додайте вогонь і варіть після закипання 5 хвилин. Потім вимкніть і остудіть, після знову закип’ятіть масу протягом 5 хвилин. Таким чином, вам таку роботу потрібно буде виконати 3 рази.

Саме така процедура допоможе абрикосовому варенню після остигання загуснути і стати прозорим, як скло.

І тільки після цього розлийте гаряче ласощі по банкам та закрити капроновими або металевими кришками. Переверніть і закутати в рушник до повного охолодження. Зберігається таке літнє диво хоч в квартирних умовах, хоч в підвалі або льосі. Вдалих заготовок!

Як зварити варення з абрикосів з мигдалем? Простий рецепт

Наступний варіант по праву називається Хвилинка. З горішками, звичайно ж абрикосове варення виходить ще смачніше. І чим їх більше, тим самі розумієте, клевее).

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Абрикоси вимити, видалити з них кісточки. Покладіть у посуд, у якій буде варитися цей десерт капелюшками вниз. Присипаючи при цьому цукром, не додавайте воду, оскільки фрукти самі дадуть сік. Очікуйте 3-4 години, щоб виділилося багато рідини.

Увімкніть плиту і поступово помішуйте і чекайте, щоб весь цукор розчинився.

2. Далі вносите мигдаль, який бажано очистити від шкірки. Або ж, якщо не хочете цього робити, то залийте його окропом на одну хвилину, потім воду злийте. А після додати в варення. Перемішайте і продовжуйте чекати поки знову закипить.

3. Після закипання варіть 1 хвилину, пінку знімайте обов’язково. Остудіть і приблизно через 5 годин, знову доведіть суміш до кипіння і тушкуйте 1 хвилину.

4. Тепер можна в гарячому вигляді розливати по стерильним банкам. Закрийте щільно кришками. Кожну скляну ємність переверніть і дочекайтеся поки воно охолоне. Зберігайте в холодильнику або просто в шафі будинку.

Рецепт абрикосового варення без кісточок з апельсином

Ви не уявляєте, який зараз буде чудовий рецепт представлений. Все завдяки тому, що до абрикосам буде додано апельсин. Смак вийде в міру солодкий і з цитрусовою ноткою ароматності. Це просто бомба цього року! Всім раджу приготувати саме так!

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Домашні абрикоси прополощіть у воді, поріжте навпіл. Засипте масу цукром і дайте їй постояти 4-5 годин. Апельсин промийте і порубаєте ножем на довільні шматочки разом з кісточками і шкіркою.

2. Далі пропустіть апельсин через м’ясорубку, використовуйте або велику або середню терку. І додайте до фруктовою масою. Варіть і трохи помішуйте, щоб маса не пригоріла до дна посуду. Після закипання очікуйте 5-10 хвилин, після вимикайте і давайте варенню охолонути до кімнатної температури. У підсумку, потрібно проварити кожен раз 5-10 хвилин цілих три рази, а остудити два рази.

3. І тільки після цього покладіть гарячу масу в банку і закатайте стерильними кришками під ключ. Укутайте під ковдру, банки повинні бути там до верх ногами. Зберігайте в погребі. Удачі!

Кращий рецепт варення з абрикосів з волоськими горішками

І ось він ще один королівський рецепт абрикосового варення. Все тому що він з горіхами. Всі ваші рідні і друзі будуть від нього в захваті. Десерт, який хочеться їсти завжди, особливо взимку. Смак у нього дивовижний і казковий, а виглядає потрясно, що можна навіть виставляти на святковий стіл.

Єдино, обмовлюся відразу, що частування після приготування, має постояти і настоятися 3-4 тижні, щоб вони стали м’якими.

Нам знадобиться:

Читайте також:  Маринована капуста: 12 дуже смачних рецептів швидкого приготування

Етапи:

1. Зробіть спочатку цукровий сироп, помістіть в каструлю лимонну кислоту, влийте воду і покладіть цукор. Як тільки маса закипить відразу ж відправляйте очищені горіхи (можна брати будь-які, наприклад кешью, волоські, мигдаль) і варіть 3-4 хвилини.

Якщо берете мигдальні горішки або кешью, то попередньо очистіть. З волоського горіха приберіть плівку, якщо вона є, а то отримаєте гіркоту.

Після киплячим сиропом залийте порізані і вимиті абрикоси. І залиште на кілька годин до повного охолодження.

2. Після чого варіть варення орієнтовно після закипання 10-15 хвилин. Не забувайте помішувати іноді, щоб маса не пригоріла до дня посуду.

3. Розливайте в стерильні банки до самого верху. Закрийте кришками, що щільно і перевернути до повного охолодження на столі і відправте туди, де зберігаєте всі свої заготовки. Приємних історій!

Ну, і ще один спосіб заготівлі, який пропоную подивитися у цьому ролику з каналу ютуб.

Абрикоси в сиропі без проварювання ягід — ідеальний і дуже смачний рецепт

Ну, а зараз варіант більше схожий на абрикоси у власне соку, ніж на варення. Але, вирішила продемонструвати його тут. Мені він подобається тим, що абрикоси не проходять термічну обробку на пряму, але все ж консервуються, але без стерилізації. Так, як-то так, напевно незрозуміло? Але… Виходять смачні часточки, які хочеться їсти завжди. А в якості консерванту буде використовуватись лимонна кислота.

Якщо все зробите правильно, то така заготовка буде зберігатися дуже довго. Рекомендується брати тверді і щільні плоди, але в теж час стиглі, великого розміру (70 м одна штука).

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Кожен абрикос розріжте по колу, щоб вийшов без кісточки. Робіть це гострим ножем, тоді розріз буде акуратним і кістка легко дістанеться.

Банки попередньо стерилізуйте і укладіть різані плоди щільно капелюшками вгору, як показано на знімку нижче.

2. Далі залийте абрикоси окропом, щоб вони повністю зникли. Прикрийте кришкою і залиште на 20 хвилин, щоб прогрілася банку.

3. Далі воду злити в каструлю і виміряйте об’єм, якщо потрібно, додайте ще трохи, щоб у будь-якому випадку рідини вийшло трохи більше. Внесіть цукровий пісок і лимонну кислоту, щоб смак вийшов не нудотний, а з невеликою кислинкою.

Доведіть сироп до кипіння, і залийте ним банки з фруктами, закривайте герметично стерильними кришками.

4. Переверніть заготовки кришками вниз і укутайте в плед до повного охолодження. Приємних відкриттів!

На цьому у мене закінчується піст. Бажаю, щоб у всіх вийшли чудові заготовки на зиму, інакше просто бути не може. Готуйте із задоволенням і натхненням. Якщо є питання, задавайте і питайте внизу нотатки.

Діліться класами в соціальних мережах. Буду безмежна вдячна. Ну, а поки, всім до побачення. До побачення. Чекаю ще в гості.