Рубрики
Десерти

Тісто для чебуреків — домашні рецепти чебуреків з мясом

Привіт всім! Сьогодні хочеться згадати варіанти ароматних, хрустких чебуреків. Ці м’ясні пиріжки — поширене кулінарне блюдо, яке люблять майже всі, зокрема моя улюблена сім’я.

Я думаю, що будь-яка господиня в своєму житті хоч раз робила їх. Для різноманітності можна використовувати різні начинки: з м’ясом, з м’ясом і сиром, минтаєм, капустою, зеленню і сиром, з квасолею, рисом і яйцем, з помідорами і сиром, з грибами, з куркою, з картоплею, шинкою і сиром і багато іншого. Які начинки використовуєте ви?
Але найпоширенішим варіантом звичайно є м’ясний вигляд. Про нього я сьогодні і напишу.

Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній

Чебуреки — смачне блюдо, в якому використовується хрустке тісто і начинка (наприклад, м’ясна). Щоб вони були по-справжньому відмінними, потрібно вміти правильно замішувати.

Всім відомо, що тісто для них буває 3 видів: заварне, дріжджове, прісне. Рецепти дріжджового виду у цій статті я писати не буду. Напишу наступного статтях.

Тісто зроблене на воді під силу будь молодої господині, його легко вимісити, тому що склад інгредієнтів дуже економний і простий і завжди є на нашій кухні.

Нам знадобиться:

  • вода — 1 ст.
  • борошно — 3 ст.
  • рослинна олія — 2 ст. л.
  • сіль — 1 ч. л.
  • цукор — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1.Приготуйте глибоку ємність, в якій ви будете вимішувати тісто.

2. Налийте в ємність воду, додайте сіль, олію і борошно.

3. Перемішайте всі інгредієнти дуже ретельно.

4.Викладіть на підготовлену поверхню (на кухонний стіл постеліть клейонку) отримані тісто.

5. Дуже добре пам’ятаєте тісто, додаючи при цьому кожен раз трохи борошна. Воно повинно вийти не дуже липке.

6.Коли стане пружним, покладіть його на стіл і прикрийте мискою. Нехай полежить «відпочине» хвилин на 30.

7. Все готово. Залишилося придумати начинку і зліпити ці м’ясні величезні вареники 🙂 , а потім посмажити.

Смачне хрустке тісто на мінералці, теж готується дуже просто, спробуйте і насолоджуйтеся хрускотом!

Нам знадобиться:

  • борошно – 4 ст.
  • мінеральна вода – 250 мл
  • яйце – 1 шт.
  • цукор — 1 ч. л.
  • сіль — 1 год.л.

Спосіб приготування:

1.Налийте в ємність мінеральну воду.

2. Додайте до мінералці сіль, цукор, ух, бульбашки прям пішли «щасливі», а потім яйця.

3. Все добре перемішайте за допомогою віночка.

4. Візьміть чашку з глибокою мискою, насипте туди багато борошна і вилийте в борошно суміш.

5. Вимісіть руками тісто.

6. Ось майже і готово. Тепер вимішуйте на столі. Просто добре пам’ятаєте його. Потім оберніть харчовою плівкою і поставте на 30 хвилин «відпочити».

7. Все готово. Залишилося зробити начинку і ось такі «ласощі» у вас можуть вийде з такого тіста на мінералці!

Неправда апетитно? Хочеться з’їсти, або пригостити рідних 🙂

Інші варіанти подані далі, читайте і вибирайте 😀

Любите готувати різні м’ясні страви, тоді вам буде цікава ця стаття:

тому в зміст

Дуже вдале хрусткое тісто

Треба сказати, що ця страва дуже ситна їжа. Я дуже люблю їх, особливо з м’ясом. Чебурек з татарського перекладається як «сирий пиріжок». Тісто в цьому виді буде саме просте, але в теж час смачне і хрустке.

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно — 4 ст.
  • вода -1,5 ст
  • сіль — 1,5 ч. л.

Для начинки:

  • фарш — 500 г
  • сир — 150 г
  • кріп — 100 г
  • сир -150-200 г
  • цибуля ріпчаста -1-2 шт.
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Візьміть глибоку миску насипте туди борошно.

2. Далі налийте в борошно воду і додайте сіль.

Читайте також:  Пишні оладки на молоці - найкращі рецепти

3. Ретельно перемішайте, вийде липке тісто.

4. Викладіть його на стіл і там продовжуйте вимішувати, додаючи під нього кожен раз борошно.

5. Ну ось і готово. Якщо є можливість, нехай трохи полежить «відпочине». Можна і відразу почати ліпити ці м’ясні пиріжки.

6. Приготуйте начинку. Перемішайте фарш з сіллю, перцем, а потім додайте сир. Сир треться на крупній тертці. Цибулю натріть на тертці і додати до фаршу. Все добре перемішайте. Якщо начинка буде сухуватою, то додайте трохи водички або молочка.

7. Зробіть ковбаску. І розріжте її на шматочки. Кожен шматочок обваляйте в борошні.

8. Розкачайте кожен шматочок качалкою в кружечок.

9. Покладіть на коло начинку з одного боку вздовж коржі.

10. Другу половинку коржі підніміть і прикрийте нею начинку. Вийде ось таке чудо:-)

11. Добре пальцями притисніть кінці м’ясного пиріжка.

12. Надлишки тесту приберіть спеціальним декоративним валиком, якщо немає такого будинку не біда. Можна скористатися старовинним методом, візьміть круглу тарілку з звичайними краями і за допомогою тарілки приберіть надлишки.

13. Приступите до смаження. Добре розжарте сковороду і налийте в неї рослинне масло. Опустіть туди заготовки. Смажте до красивої скориночки.

14. Вогонь зробіть невеликий, щоб «м’ясні вареники» не так сильно бризкалися. Подайте до столу зі сметаною. Хто любить можна і з кетчупом. Приємного апетиту, друзі!

Відео про те, як зробити заварне тісто

Цей варіант теж по-справжньому смачний. Тісто виходить м’яке і міцне, не рветься! Таке сподобається абсолютно всім, особливо початківцям господиням, секрет в еластичності тіста.

Дивіться це відео і вчіться! Я вже спробувала, дуже легко, а головне неймовірно классненько виходить!

Ну, як вам це вид? Хто за нього приготував цю страву, розкажіть та поділіться в коментарях!

Готуємо смачно і просто чебуреки в домашніх умовах

Відмінною особливістю таких варіантів є ніжне тісто. Воно після смаження не тверденеет, а завжди залишається м’яким. Тому ви залишитеся задоволені!

Нам знадобиться:

  • кефір або молоко, кисляк можна -0,5 л.
  • борошно — 0,5 кг
  • сіль — 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • фарш з м’яса(свинина і яловичина) — 0,5 кг
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • вода — 1 ст. л.
  • сіль і перець
  • рослинна рафінована олія

Спосіб приготування:

1.Першим ділом зробіть тісто. Для цього візьміть чашу, налийте туди молоко або кефір, посоліть і порціями насипайте борошно, постійно помішуючи.

2. Коли його буде важко заважати в чаші, викладіть на стіл, присипаний борошном. Выкатывайте тісто до еластичності.

3. Закрийте тісто поліетиленовою харчовою плівкою і залиште хвилин на 30 в теплі.

4. Тепер займіться начинкою. У фарш додайте сіль, перець, тертий на тертці цибулю, або дрібно порізану, все добре перемішайте.

5. Додайте в начинку воду, щоб страва вийшли більш соковитими.

6.Тісто розкачати у великий круг качалкою і за допомогою формочки»коло» зробіть круглі коржі товщиною 2-3 мм.

7.Кожну корж розкачайте качалкою і на одну сторону коржа покладіть фарш. Далі другу частину коржі підніміть на м’ясо і защепніть руками краю.

8.Налийте в сковороду масло рослинне і розжарте. Смажте м’ясне диво до золотистої скоринки. При перевертанні будьте обережні!

9. Після смаження викладіть на серветку, щоб прибрати зайвий жир. Вкусняшка готова!

Пора за стіл, пригощати близьких м’ясних частуванням. Приємного апетиту!

Хрусткі чебуреки — покроковий рецепт

По цьому легкому, одному з кращих варіантів виходять дуже смачні і хрусткие красунчики, майже як в чебуречній. За допомогою міцного напою горілки, тісто буде при смаження виходити з бульбашками і буде дуже хрустке. Спробуйте суперський варіант приготування.

Читайте також:  Пиріг з капустою в духовці - швидко і смачно! Дуже смачні рецепти

Нам знадобиться:

  • Борошно — 4,5 ст.
  • Вода — 250 мл
  • Олія — 8 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Горілка — 2 ст. л
  • Сіль — 2 ч. л.

Для начинки:

  • Фарш 600 р.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Кефір 3 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений — 1 ч. л.

Для смаження:

  • рослинна олія

Спосіб приготування:

1.Висипте в борошно сіль, цукор.

2. Далі воду, горілку і рослинне масло.

3.Тепер почніть все добре перемішувати.

4.Коли в мисці стане важко заважати ложкою, викладіть тісто на стіл.

5. Вимішуйте на столі, підсипаючи під нього борошно.

6.Як тільки тісто готове, покладіть його в миску, а зверху накрийте або серветкою або рушником. Залиште його на 30 хвилин відпочивати.

7.Зробіть начинку. Наріжте дрібно цибулю або пропустіть його через м’ясорубку, далі посоліть, поперчіть. Додайте м’ясо і кефір. Завдяки кефіру начинка вийде дуже соковитою, якщо немає кефіру можна додати води.

8.Перемішайте ретельно начинку з фаршу.

9.Тепер зробіть ковбаску діаметром 5 см і розділіть ножем поперек на шматочки товщиною 2,5-3 див.

10.Шматочки обваляйте в борошні.

11.Кожен шматочок розкачати в тонкий пласт товщиною не більше 2-3 мм.

11.На одну сторону коржа покладіть одну з гіркою ложки начинки.

12.Накрийте другою половинкою м’ясо. Притисніть добре руками.

13.Обріжте зайве тісто спеціальним валиком-ножем.

14. Для смаження знадобиться півлітра олії. Масло обов’язково має бути рафінованим.

15. Покладіть шматочок тіста в сковороду з нагрітою олією, якщо тісто починає смажитися, то можна приступати до обжарке.

16.Обсмажуйте з двох сторін до золотистого кольору.

Важливо! Як ви смажите з відкритою або закритою кришкою? Я віддаю перевагу смажити тільки з відкритою. А ви?

17.Якщо ви не хочете, щоб «м’ясні вареники» при смаженні надувалися, проткніть їх виделкою в двох місцях.

Важливо! Якщо чебуреки лопаються при смаженні що робити? У мене така проблема ніколи не виникала, знаю таких у кого було таке. Напишіть, як ви справляєтеся, раптом комусь буде корисна ця інформація.

18.Ось такі красиві ласуни смажені на сковороді виходять! Готуйте із задоволенням і любов’ю!

тому в зміст

Як приготувати м’ясні ласощі — авторський рецепт

Цей мій самий коханий, найчастіше смажу за нього. Одного разу мені в голову прийшла чудова ідея, захотілося чебуреків, але таких, щоб не бризкалися. У мене раніше завжди були такі бризки, тому іноді хочеться їх посмажити, але як згадаєш ці бризки і чад, то відразу як-то вся полювання відбивається.

Для того щоб не було бризок і чаду, я додаю в тісто секретний інгредієнт. Хочете дізнатися яка тоді поділіться з друзями в соціальних мережах ,розкажіть їм теж!

Тому я в тісто додаю олію і вершкове масло. Що це дає? Виявляється масло покращує структуру тесту, при цьому не утворюються тріщини, а отже сік з них не буде конфліктувати з рослинним маслом для смаження!

На основі масла воно буде дуже еластичне і тому легко буде зліпити чебурек і добре зафіксувати, придавити краю. Що теж немало важливо! Погодьтеся? Вершкове масло не доводиться топити, а вона заливається окропом.

Масло також надає вологість всередині виробу, такий 🙂 ніколи не буде сухим!

Готувати за цим увазі одне задоволення, виходить швидко і смачно! Отже…

Нам знадобиться:

  • яйце куряче — 1 шт.
  • борошно — 3-4 ст.
  • рослинне масло — 1 ст. л.
  • вершкове масло — 1 ст. л.
  • вода — окріп — 1 ст.
  • вода холодна — 0,5 ст.
  • сіль — 1 ч. л.
  • Начинка: м’ясний фарш, цибулю, сіль, перець
Читайте також:  Різдвяне печиво: найпростіші рецепти приготування печива на Різдво

Спосіб приготування:

1.Візьміть вершкове масло і покладіть його в миску. Налийте в неї воду, тільки що закипілу 1 склянку.

Перемішайте масло і воду, масло має розчинитися у воді, утворюю жир на поверхні.

2. Далі влийте півсклянки холодної води кімнатної.

3. Нехай вода подостынет. Після вбийте туди яйце. Посоліть. Перемішайте.

4. Тепер справа залишається за малим, зробити тісто 🙂 Насипте в отриману рідину борошно, поступово, помішуючи. Коли буде важко заважати ложкою вийміть його з миски і покладіть на стіл.

5. Продовжіть там вимішувати тісто. Ну як вам? Правда вимішується дуже легко і еластично?

Коли, роблю тісто, то завжди граюся з ним 🙂 На кого схоже?

6. Після того, як тісто готове, відправте його «відпочити». Покладіть в миску і накрийте його плівкою або рушником на 30 хвилин. Або ж можна покласти на стіл і накрити мискою.

7. Тим часом зробіть начинку. Візьміть фарш і додати до нього сіль, перець і цибулю.

Я цибулю ріжу на дрібні шматочки, можна потерти, кому як подобається.

Добре перемішайте начинку.

8. Зробіть ковбаску і наріжте її на такі шматочки, які вам подобаються. Всі форму роблять по-різному, хтось великі і довгі, хто любить маленькі. Тому робіть на свій розсуд.

9. Обваляйте трохи грудочки в борошні.

10. Тепер візьміть грудку розкачайте його за допомогою качалки у коло.

11. На одну половинку кружечка покладіть фарш, розподіліть його вздовж.

12. Другою половинкою притисніть фарш, добре защепніть руками краю. Тепер візьміть або спеціальний ніж і видаліть надлишки тіста. Або надлишки не видаляти, а взяти вилочку і придавити краю нею, вийде дуже хрустно!

13. Приступите до смаження. Сковороду розжарте, а потім киньте невеликий шматочок тесту, якщо навколо нього почали утворюватися бульбашки, то можна починати смажити.

14. Зробіть невеликий вогонь і смажте, саме при невеликому вогні, а не на максимальному, це важливо! Якщо вогонь буде сильним, то вони почнуть підгоряти і буде підніматися чад! А м’ясо не буде добре прожариваться.

15. Смажте до красивої золотистої скоринки. Приємного апетиту! Їжте із задоволенням, готуйте вдома! Чебуреки домашні виходять тоненькі і хрусткі, без горілки, начинка дуже соковита. Сподіваюся мої напрацювання вам сподобалися! На наступний день можна розігріти в мікрохвильовій печі.

Узбецькі чебуреки з каналу ютуб

Тепер пропоную подивитися один ролик прямо зараз.

Як правильно смажити чебуреки. Поради та рекомендації

1.Смажити це блюдо потрібно на невеликому вогні, щоб чебуреки не підгоріли і начинка добре присмажився.

2.Намагайтеся обсмажувати зроблені «м’ясні вареники» відразу ж після ліплення. Тоді вони будуть хрусткими.

3.Важливо! Не шкодувати масла при смаженні. Не бійтеся, лийте достатню кількість масла на сковороду, щоб пиріжки не стали контактувати зі сковорідкою.

4.Додайте в тісто олію і вершкове масло, щоб воно було більш еластичне.

5. Як готувати покупні заморожені вироби, або ви самі коли-то заморозили свої домашні, то такі потрібно смажити відразу, не чекаючи повного розморожування. Важливо! Добре розжарте сковороду й олію.

На цьому дорогі читачі буду закінчувати цю статтю. Сподіваюся вам сподобалися опису і ви обов’язково скористаєтеся і спробуєте приготувати чебуреки в домашніх умовах.

Якщо у вас з’явилися питання як приготувати цих м’ясних красенів будинку, то після ознайомлення з цим матеріалом ви можете поділитися своїми порадами або досвідом, розмістіть будь ласка коментарі в формі нижче. Я буду вам дуже вдячна за корисну інформацію!

P. S Калорійність страви дуже висока= в 100 грамах цієї страви міститься 250 кілокалорій.