Рубрики
Десерти

Тістечко Картопля з печива в домашніх умовах — прості рецепти

Доброго часу доби!

Знову, сьогодні хочу порекомендувати вам зробити швиденько до чаю знамените тістечко, яке всі люблять і знають. І називається воно так мило і потішно Картопля, яке готується з печива. І якщо ви звикли купувати його досі в магазинах або пекарнях, то даремно це робите. Можете з легкістю спробувати приготувати його в домашніх умовах. І воно точно стане одним із смачних страв для чаювань.

Як думаєте, чому його так прозвали? Напевно через його зовнішнього вигляду, воно й справді схоже не овоч, тільки не простий, а солодкий.

Зараз всілякої випічки дуже багато, і тортики можна попекти і крекери. А ось такі тістечка у формі кульок, як картопля не випікаються, хоча є один варіант, який виконаний на основі бісквітного тіста. Про цих і інших способах ми якраз і поговоримо в цій статті.

А ви зазвичай такі ласуни з чого робите? що берете за основу, які використовуєте інгредієнти? Поділіться, будь ласка нижче в коментарях, буду дуже вдячна. Спасибки.

Як зробити тістечка Картопля з печива зі згущеним молоком? Простий рецепт

Краще всього для цього виду тістечка підходить печиво, яке всім відомо і назва його Ювілейне. Хоча можна використовувати абсолютно будь-який, головне, щоб воно було розсипчастим.

Основних інгредієнтів тут ще два, це какао-порошок, який повинен бути хорошої якості і звичайно ж згущене молоко.

Я звикла картоплю поливати ще шоколадною глазур’ю, на мій погляд так ще смачніше. А у вас яка думка?

Нам знадобиться:

  • ювілейне печиво — 2 пачки
  • масло вершкове — 180-200 г
  • какао-порошок — 2 ст. л
  • згущене не варене молоко — 1 банка
  • драже M&m’s

Для глазурі:

  • молоко — 50 мл
  • цукрова пудра — 2 ч. л

Етапи:

1. Отже, з пакетиків висипте печиво і потовчіть його в крихту качалкою або товкачиком. Або ж скористайтеся сучасними методами, тобто приміром блендером.

2. Потім у неї додайте згущене незбиране молоко і розтоплене на водяній бані (або мікрохвильовці) вершкове масло. Перемішайте і внесіть какао-порошок.

3. Вийде маса схожа на тісто. Ось така однорідна консистенція без грудочок.

4. З тестица скатайте вручну мініатюрні кульки приблизно одного розміру. Ось такі повинні вийти «кумедні малюки». Дайте їм повністю охолонути, виставте їх в прохолодне місце у холодильник.

5. Тим часом зваріть глазур. Розтопіть в ковшике на водяній бані плитку шоколаду. Після влийте молоко і додайте цукрову пудру, розмішайте. І дочекайтеся, щоб крем повністю охолов або став теплим.

6. А далі, на кожну картоплю прямо на верхівку вилийте по одній чайній ложці глазурі і прикрасьте різнокольоровими цукерками у вигляді эмемденса. Ось такі кондитерські творіння вийшли. Приємного поїдання!

Картопля з печива за Гостом СРСР — рецепт в домашніх умовах

Цей варіант, ще з тих часів, з нього готували наші бабусі і дідусі. Так, і до того ж він на стільки простий і ідеально підходить початківцям господиням, які завжди в бігах або на роботі. Плюс до всього, він дуже заощадить ваш час, оскільки тістечко таке готується без випікання, і плюс воно не затратна по грошах. Виходить, що рецептик на швидку руку з багатовіковими традиціями.

У складі ви можете побачити алкогольний напій, його додайте за бажанням. Звичайно, якщо ви такі ласощі робите дітлахам, то краще його не вносити.

Нам знадобиться:

  • згущене варене молоко — 0,5 банки
  • печнье розсипчасте — 0,2 кг
  • масло вершкове — 35 г
  • какао-порошок — 3,5 ст. л
  • горішки волоські дрібно порубані — 2 ст. л
  • родзинки — 2 ст. л
  • ром (підійде і лікер) — 0,5 ч. л
Читайте також:  Млинці на молоці з дірочками - прості рецепти смачних і тонких млинців

Етапи:

1. Необхідні за списком продукти підготуйте до роботи. Родзинки замочити в окропі на пару хвилин, потім воду злийте, щоб він був сухим.

2. Печеньки покришіть в дрібну крихту і внесіть подрібнені горіхи і родзинки. Потім відразу ж додайте какао-порошок. Ретельно розмішайте масу столовою ложкою.

Важливо! І відсипте в сторонку 6 столових ложок (використовуйте для цього піалу), ця крихта нагоді для прикраси.

3. Потім вершкове масло розтопіть або можна взяти кімнатної температури і з’єднайте його з вареним згущеним молоком. Перемішайте і додайте до отриманого крему розтовчене печиво і фрукти з горішками, розмішайте. Сформуйте з отриманої суміші колобки. Які після покрийте крихтою, яку залишали. Все готово, можна кликати гостей і пити чай. Приємних відкриттів!

Рада! Можна кульки прикрасити кокосовою стружкою або посипати цукровою пудрою.

Печиво Картопля приготоване за класичним рецептом без згущеного молока

Думаю, що і цей варіант вам теж згодиться. Хтось може скаже, як так, дан класичний рецепт і ще згущене молоко не вживають. Так ось різновидів багато, і якщо ви шукайте саме з нею, то вам ось ця шпаргалочка в допомогу у вигляді інфографіки.

Але, а я продовжую і хочу показати божевільний і цікавий варіант, в якому використовується звичайне коров’яче молоко. Всі інші інгредієнти незмінні.

Нам знадобиться:

Для 10 шт.:

  • Печиво — 0,250 кг
  • Молоко — 50 мл
  • Цукор або пудра — 2 ст. л
  • Вершкове масло — 0,1 кг
  • Какао-порошок — 2 ст. л

Етапи:

1. Подрібніть печенюшки спеціальної електричної машині, або через м’ясорубку проженіть, або в чашці блендера до крихти.

2. В отриману масу додайте молоко, вершкове розтоплене масло і цукрову пудру. Гарненько розмішайте.

3. І з отриманої маси спочатку скачайте кульки, а після сплющити їх в ковбаски.

Тісто повинне вийти липким і вологим, адже до сухого нічого не прилипне. А нам важливо це властивість надалі.

4. Тепер обваляйте в какао-порошку кожну заготовку, і можна ще і у крихті печива, якщо є бажання. Ось такі шоколадні красунчики вийшли, їжте на здоров’я. Приємних вражень.

І до речі, якщо ви кондитер, то цілком можете прикрасити білкової глазур’ю, намалюйте що-небудь няшне. Удачі.

Картопля з сухарів — самий простий рецепт

Ух, знайомий смак, який нам подарувало дитинство. Так називається наступний нескладний рецепт. Так, були часи, коли писали печиво на розсолі і ось такі штучки. Але, це не означає, що це зовсім несмачно, а навпаки, багатьом подобається саме цей склад і смак. Ммм… насолоди і ностальгія захоплюють.

Так, що кому як, вирішувати вам, не подобаються такі інгредієнти, як сухарики, переходьте до наступного рецептику.

Нам знадобиться:

  • Ванільні сухарі — 270 г
  • Цукровий пісок — 0,5 ст.
  • Вершкове масло — 90 г
  • Какао — 2 ст. л
  • Молоко корокье — 1 ст.
  • Волоські горіхи — 2 ст. л

Етапи:

1. Почніть з сухарів, перекладіть їх в чашку блендера і подрібніть до крихти. З такої кількості сухарів вийде близько 500 мл, якщо подивитися на посуд.

2. Волоські горішки використовуйте теж мелені, перетріть їх також в електроприладі.

3. Після цих процедур молоко і цукор з’єднайте і включіть вогонь. Як тільки пісок розчинився, вносите какао і вершкове масло. Дайте всім компонентам розчинитися, молочко не має закипіти.

Читайте також:  Шарлотка з сливами в духовці: 6 смачних і швидких рецептів

4. У теплу суміш додайте мелені сухарі, і звичайно ж волоські перемелені горіхи. Розмішайте все ложкою і почніть ліплення круглих або напівкруглих заготовок.

5. Я пам’ятаю, в дитинстві, у нас продавали їх у кафетерії ось такий довгастої форми. А у вас? Поділіться своїми спогадами. Що ж, десерт готовий, приберіть його в холодильник, та кращих часів))). Ага, пригощайтеся вже через годинку. Приємних турбот!

Солодка Картопля з какао і печивом

І ось настав вихід чергового відеосюжету. В цей раз я взяла його з ютуб з відомого каналу. Вже, думаю, вам точно сподобається. Тим більше, один крем чого варто, ммм… До того ж це ще один ГОСТовский рецепт і він зовсім інший, ніж я вам показувала. Вообщем дивіться самі.

Як приготувати тістечко Картопля з печивом, сиром і чорносливом

Цей варіант, на любителя, і взагалі не всім сподобається, тому що склад продуктів досить неповторний. До того ж використовується кисломолочний продукт, такий як сир, не всім він подобається, а даремно. Хоча, якщо подивитися далі це відмінне поєднання, ідилія для вівсяних пластівців. Вийде смачно і корисно, плюс ще й фрукти всі найкращі.

А ще це кондитерське диво буде вельми малокалорійно. Неправда клас?!

Тому пробуйте зробити таку ласунку для себе і своїх близьких і коханих.

Нам знадобиться:

  • пластівці вівсяні – 0,2 кг
  • ягоди курага (або родзинки, або чорнослив) – 45 г
  • яблука – пара шт. можна три
  • сир – пачка або 0,2 кг
  • какао-порошок – 3 ст. л.
  • кориця – 1 ч. л

Етапи:

1. Очистіть яблучка від шкірки і поріжте на дрібні кубики або ломтики, в принципі не важливо.

2. Блендером пройдіться та отримайте пюре з яблук. Але, щоб це легше зробити, необхідно фрукти залити 2 ст. л води і тушкувати на повільному вогні. І ось, коли вони розваряться беріть в руки блендер. Масу після остудіть.

3. Вівсяні пластівці помістіть на суху сковороду і приправити корицею, підсушіть крупу злегка, щоб пішов приємних запах.

4. Потім у яблучну пюрешку закиньте хорошою жирності сирок і пройдіться по цій масі знову блендером, щоб вийшла однорідна консистенція.

5. Далі внесіть курагу або родзинки, можна покласти чорнослив. Пам’ятайте, що ці цукати, потрібно попередньо замочити в окропі, і тільки після цього додавати. Наріжте їх на дрібні шматочки.

Тепер заправте все вівсяними пластівцями. Вийде кашка, з якої легко буде ліпити. Так, ось таке тестице для ліплення.

6. Зробіть з нього палички чи можна обізвати батончики, але пам’ятайте, що вони всі повинні бути на одне обличчя». Тобто однакові за розміром і формою. Так буде на сервировочном блюді виглядати симпатичніше.

7. Далі помістіть кожну картошінку в какао і далі дайте повністю охолонути в холодильнику. Приємного апетиту!

8. Ось так кумедно виглядають це творіння, з вигляду і не відрізниш, що ж там всередині. А там, сюрприз. Вообщем, вам точно потрібно випробувати!

Смачна Картопля з бісквітного печива

І цей варіант теж досить прикольний, я б сказала з родзинкою, одного разу мені довелося таке частування випробувати в гостях. Я навіть і не зрозуміла, що з’їла, але виявилося досить смачно. А потім автор розкрив весь секрет, виявляється тут замість тесту з печива йде бісквіт. Ось така фішка. Правда доведеться трохи повозитися, але результат вас порадує.

Нам знадобиться:

  • курячі яйця — 5 шт.
  • розпушувач — 1 пакетик — 5 г
  • цукрова пудра — 15 р
  • вершкове масло — 90 г
  • згущене молоко незбиране — 55 мл
  • борошно пшеничне — 1 ст.
  • какао — 25 г
  • цукровий пісок — 140 г
  • кунжут — 15 г
  • банан — 1 шт.
Читайте також:  Швидка піца на сковороді за 10 хвилин: 7 рецептів в домашніх умовах

Етапи:

1. Необхідно в першу чергу насипати в глибоку контейнер цукровий пісок, потім розбити до нього курячі яйця до кашоподібного стану.

2. Слідом відправте какао і потрібну кількість розпушувача. Замість нього можна використовувати пів чайної ложки гашеної соди.

Після цього масу знову збийте до однорідної консистенції. Внесіть половину від загальної кількості борошна, розмішайте (збийте) віночком, і знову висипте решту борошно, перемішайте.

3. Потім у листочка або формочки для випічки змастіть дно рослинним маслом, або ж покладіть пергаментний папір. Вилийте підготовлене шоколадне тісто. Випікайте в духовці близько 30-40 хвилин, а встановіть температуру 180 градусів.

4. Після випікання коржик остудіть, розріжте на печиво. А після зімніть їх руками на ось такі шматочки. Повинна вийти крихта.

5. До неї додати кунжутне насіння, а також очищені і порізані на кружечки банани. І плюс ще вершкове масло кімнатної температури масло і згущене молоко.

6. Гарненько насадкою блендера збийте до однорідної маси. А після неї вже ліпіть різного роду фігурки.

7. Бажано круглої або овальної форми. Кожну зроблену заготівлю укладіть в паперову форму для кексів, а у верхівку застроміть по шматочку чорносливу. Не вистачає ще чогось. Це цукрової пудри. Вона тут доречна, і зробить солодкість ще апетитніше.

Поставте ласуни в холодильник на 1-2 години, а після пригощайтеся! Вдалого поїдання в колі близьких або улюблених родичів.

Шишки з вівсяного печива і вареного згущеного молока — найсмачніший рецепт

Згадала, я ще про такий чудовий шедевр, який недавно бачила у Маргарити на блозі і вирішила у своїй черговій статті поділитися ним з вами (правда той, варіант відрізняється від цього). Тим більше, якщо на порозі Новий рік, а це означає ялинка, мандаринки і, звичайно ж, солодощі. Як на рахунок оригінальних та неповторних ласощів у вигляді соснових шишок.

Погодьтеся у такому шикарному вигляді піднести цей десерт ну буде класно. А як зрадіють діти та їхні друзі.

Нам знадобиться:

  • вівсяне печиво — 210 г
  • варена згущене молоко — 5-6 ст. л
  • вершкове масло — 95 г
  • пластівці кукурудзяні — пакетик

Етапи:

1. Вівсяні печиво пропустити через блендер, щоб вийшла дрібна крихта.

2. В іншому контейнері вам необхідно з’єднати варене згущене молоко і вершкове масло кімнатної температури. Розмішайте до однорідності.

3. Далі з’єднайте крихту і отриману коричневу масу, розмішайте і вийде ось така кашоподібна паста. З якої і будете далі ліпити.

4. А робити це потрібно так, з тіста скачайте кульку, і застроміть в нього дерев’яну паличку. Після, починаючи з підстави колобка годинникової стрілки одягайте, прям встромляйте в тісто кукурудзяні пластівці і таким чином, поки не закриється вся заготівля. Ряд за рядом і наче новорічна їстівна іграшка, яку хочеться повісити на ялинку.

5. Підсумок буде чарівний, ніхто й не здогадається, що ви всі такі шишки зробили вдома, а не купили в магазині. Приємних вражень.

Друзі, дякую, що були зі мною. Сподіваюся у вас таке шоколадне ласощі, як картопля з печеньев або з інших компонентів вийде напевно. Удачі вам і успіхів.

Відмінного настрою і любові. До побачення.