Рубрики
Супи

Суп з щавлю з яйцем — як приготувати щавелевые супи за класичними рецептами

Всім величезний привіт! Настає пора вітамінів і першим безумовно нас радує зелень. Поговоримо сьогодні про щавелевом супі, навчимося його смачно готувати і познайомимося з деякими секретами. Адже, щоб підкорити серця домочадців безумовно потрібно постаратися.

Літо тим і добре, що ми крім звичайних борщів можемо готувати окрошку і інші гарячі страви. Причому робити це можна з користю для свого здоров’я.

Цікавий ще й той факт, що він найближчий родич гречки, здорово! Значить ви можете без побоювання застосовувати в свій раціон і не боятися за своє здоров’я.

Страв з цієї соковитої трави вже придумано досить багато. Наприклад, можна спекти пиріжки або приготувати ароматний з легкою кислинкою салатик, ну і звичайно ж це всіма улюблені зелені щі.

Традиційно така страва готується на основі курячого бульйону і додається яйце. А заправляєте воно виключно сметаною. Але, крім цього існує безліч інших варіацій, про які ви дізнаєтеся прямо зараз.

Готуємо зелений борщ з м’ясом курки смачно

Почнемо з самого простого приготування. Запасіться всім необхідним, бажано брати молоденькі листочки щавлю. Саме з таких виходить найсмачніша юшка. Але, будьте обережні, адже в такому рослині міститься досить велика кількість кислоти, яка може спровокувати сечокам’яну хворобу і гастрит.

Тому, якщо у вас є показання до таких недуг, то краще відмовтеся або додавайте таку зелень в обмеженій кількості. А всім іншим боятися нічого.

Тепер, що стосується головного фаворита, то беріть його в будь-якому вигляді, це можуть бути свіжі листя, заморожені і навіть консервовані.

А ось м’ясо в класичному варіанті береться в основному куряче і виходить наваристий бульйон, який, отже по собі дуже смачний.

Нам знадобиться:

  • Вода питна — 3,5 -4 л
  • Щавель свіжий — 240 г
  • Курка (або її частини, філе, стегенця) — 380 г
  • Рис — 160 г
  • Картопля — 4-5 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 головка
  • Яйце куряче — 2 шт.
  • Зелена цибуля — 100 р
  • Зелень — пучок
  • Сіль — 2 ч. л
  • Спеції — 2 ч. л

Етапи:

1. Напередодні приготуйте бульйон з курячого м’яса. Не забувайте прибирати з поверхні пінку, щоб він вийшов прозорий, як скло. Далі остудіть його, а м’ясо поріжте гострим ножем на невеликі пластики.

2. З листочків ретельно приберіть всі порошинки і сміття. Промийте їх під проточною водою. Якщо помітили якусь гнилизну, то такі відкиньте, вони не придатні для харчування.

3. Бажано, потім дати перышкам висохнути, потрясіть їх в друшляку або обітріть паперовими серветками. Подрібніть на шматочки схожі на смужки.

4. А ось, з картоплею спочатку виконайте процедуру очищення, а після як на будь-супчик подрібніть на кубики.

5. Ріпчасту головку искрошите на дрібні частини. Багато господині віддають перевагу обсмажити цибульку на сковорідці з олією, а тільки потім використовувати. Не рекомендую робити так, якщо готуєте виключно здорове блюдо. Але, іноді можна вдатися і до такого способу.

6. Тепер дотримуйтесь такої інструкції, внесіть картоплю з цибулею в бульйон.

Закладку робіть саме в холодну рідину, саме це дія допоможе в тому, що суп буде прозорим.

7. Наступний крок — промитий і перебратый рис. Варіть близько 40 хвилин, поки шматочки картоплі не стануть м’якими, можливо вам вистачить і 20 хвилин, дивлячись який сорт картоплі. У будь-якому випадку готуйте на середньому вогні і помішуйте.

8. Слідом відправте щавель. І лише перед самим виключенням посоліть, додайте спеції і можна поперчити, якщо є бажання.

Хочете зробити це творіння незабутнім? Тоді одне куряче яйце розбийте в кухоль і збийте виделкою, а потім в самому кінці варіння вилийте цю суміш цівкою, помішуючи у каструлі всю рідину.

9. Не забувайте про зелену цибулю дрібно порізаний і акуратно. Орієнтир тримайте за щавелю, якщо він потемнів, то можна вимикати плиту, він зазвичай вариться недовго, 3-5 хвилин після закипання буде цілком достатньо.

Можна і взагалі не варити, а вимкнути відразу ж після закипання, щоб зберегти всі вітаміни.

10. Після всього так би мовити, на завершення, рекомендується накрити каструлю кришкою і потримати таке ласощі на гарячій плиті постояти і протомиться.

Читайте також:  Окрошка класична, рецепти. Як правильно і смачно приготувати окрошку на квасі, кефірі, сироватці, мінералку або майонезі

Курячі яйця відваріть і очистіть від шкаралупи, стан у них повинно бути не некруто, а в круту. Порубаєте будь-яким способом, можна дрібно, а можна і грубо.

Цікаво! Яйця можна піднести сюди по-різному, порізати їх на четвертинки, навпіл і навіть подрібнити дрібними кубиками. Экпериментируйте, адже саме воно вносить кльовий зовнішній вигляд у сервіруванні цього зілля!

11. І ось така чарівна тарілочка з щавлевим супчиком і курочкою чекає всіх на обід. Покладіть в кожну страву ложечку сметанки і прикрасьте зеленню кропу або петрушки. Їжте на здоров’я!

Щавлевий суп у класичній варіації з яйцем

Як ви могли помітити перший варіант ґрунтувався на курячому бульйоні, а цей пропоную зварганити з свинячих ребер.

Між іншим, щоб внести оригінальність смаку можна готувати такий зелений борщ і використовувати:

  • варити на змішаному м’яса, взяти шматочки свинини і курки;
  • м’ясні колобки (фрикадельки);
  • копченості;
  • тушонку.

Між іншим в кожній країні є свої цікаві нюанси, наприклад французи беруть переважно грибний бульйон, а от греки взагалі додають лимонний сік.

Це говорить про те, що це досі дуже затребуване і почесне ласощі. Так що, не відмовляйте собі в ньому! Набір продуктів буде стандартним, і це радує всіх.

Нам знадобиться:

  • реберця — 0,5 кг
  • щавель — 140 г
  • картопля — 3-4 шт.
  • яйце куряче — 2 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • часник — пара зубчиків
  • кріп
  • сіль, перець і лаврове листя

Етапи:

1. Зробіть ароматний м’ясний бульйон, додайте в каструлю ребра свинини, можна взяти і яловичину. Покладіть перчик горошком, два листочків лаврушки і одну велику очищену цибулину. Налийте води і варіть до готовності кісток. При появі піни прибирайте її спеціальною ложкою з отворами.

2. Молоденький картоплю і свіжі курячі яйця відваріть в іншій ємності, а після остудіть і очистіть. Поріжте так, як вам більше подобається, погляньте на фото, можна отже.

3. Зелене пір’ячко порубаєте на стрічки, дивіться, щоб вони були невеликими по довжині, а то їсти буде не зручно.

4. У м’ясний бульйон опустите скибочки картоплі і посоліть і поперчіть на свій розсуд. Після того, як рідина закипить негайно закиньте щавель. Перемішайте і варіть 1-2 хвилини.

Прикрасьте яєчками і не забудьте для пікантного аромату додати видавлений через часникодавку часник.

5. І ось буквально за годинку ваше гаряче частування готово. Дегустуйте і насолоджуйтеся дарами літа!

Гаряча юшка з консервованого щавлю

Отже, щоб приготувати щавлевий суп необхідно взяти необхідні інгредієнти і створити це диво. Але, іноді хочеться і взимку скуштувати таке блюдо, але на жаль в цей час така рослина не росте і дістати його можна тільки зі своїх запасів. Тобто використовуйте заморожений або інший тип — консервований.

Продукти будуть, як і в звичному класичному варіанті, дивіться самі.

Вообщем весь процес цього божественного зілля пропоную подивитися на цьому відео з каналу ютуб. Насолоджуйтесь переглядом.

Як приготувати суп без м’яса і картоплі

Цікавий спосіб, думаєте такий варіант не можливий і не буде смачним? Ви помиляєтеся. Те, що нам подарувала сама природа є найціннішим у нашому житті, тим більше, якщо такі плоди зібрані зі своєї дачі.

І ви точно знаєте, що вони без усякої хімії та іншої нісенітниці. Саме це і зробить це чарівне зілля ще прекраснішим і смачнее. І зауважте, тут використовується морквина, щоб додати зовнішньому вигляду ще й яскравості.

Нам знадобиться:

  • вода
  • яйце — 2 шт.
  • цибуля — половинка
  • морква — 1 шт.
  • щавель свіжий пучок
  • сіль, перець
  • зелень кропу або петрушки
  • олія рослинна

Етапи:

1. Весь набір продуктів подрібніть абсолютно будь-яким способом, головне зробіть це несильно крупно. Моркву можна потерти на крупній або дрібній тертці. А ось курячі яйця поки що не чіпайте, вони знадобляться далі.

2. Різаний на кубики цибулю і терту моркву підсмажте на сковороді з рослинним масло до красивої скоринки і м’якості лучка.

У каструлю налийте води і закип’ятіть її. Закиньте заправка. Тушкуйте кілька хвилин після закипання. А далі подрібніть вимиту зелень і внесіть сюди ж.

Читайте також:  Окрошка - 7 простих і смачних рецептів приготування

3. Яйця розбийте в миску і зробіть бовтанку виделкою. А потім вливайте таку рідину в гарячий бульйон, вийдуть оригінальні ниточки.

Для витонченого смаку. Деякі шеф-кухаря вдаються ще до одного хитрощі, вони вносять солоний огірок, а в самому кінці просто забирають його з каструлі.

4. Перед самою подачею посоліть і поперчіть. Подавайте з теплотою і любов’ю, а ваші близькі вас обов’язково віддячать. А подавати можна з сухарями або пампушками.

Простий рецепт щавлевого борщу з тушонкою

Ну, а цей неповторний шедевр пропоную виконати з тушонкою. З нею до речі, виходить теж класно. Та й власне кажучи, це варіант на швидку руку. Бо її можна з легкістю закинути у воду або протушкувати на сковороді і гаряча страва майже готова.

Чи Не правда чудово? Думаю, такі шедеври точно стануть одним з ваших фаворитів.

Нам знадобиться:

  • Тушонка яловича або свиняча — 1 баночка близько 380 г
  • Щавель заморожений або свіжий— 280 г
  • Картопля — 3-4 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — головка
  • Яйце — 2 шт.
  • Сіль — 1 ч. л
  • Перець чорний мелений — щіпка

Етапи:

1. Першим ділом приберіть з баночки тушонки жир, а після цього покладіть її в каструлю, нагріти. Наріжте дрібно цибулю і терту моркву. Обсмажуйте хвилинки 3-4.

2. Тим часом, поки це гаситься, відваріть курячі яйця в іншому посуді.

А в каструльку з тушкованим м’ясом влийте воду, близько 2,5 літрів і доведіть до кипіння.

3. Як пішли бульбашки на поверхні внесіть картоплю, яку порубаєте на квадратні шматочки. Після того, як пройде пів години додайте рубаний заморожений щавель. Після закипання варіть хвилин п’ять, не більше. Потім посоліть і поперчіть.

4. У завершенні розлийте по тарілочках, вживайте в гарячому вигляді з крутим яєчком, яке поріжте на половинку і внесіть, як оформлення. Приємного апетиту!

Класичний рецепт супу з щавлю та кропиви

Немає нічого краще, ніж з’єднати ще одну травичку, адже вона теж дуже корисна і має велику кількість вітамінів. А в поєднанні з будь-якою іншою зеленню взагалі чудово. Так, що не пропустіть шанс, і нехай цей вид стане одним з ваших улюбленців. Можливо з’являться шанувальники, які будуть благати знову і знову випробувати цю новинку.

Нам знадобиться:

  • щавель — пучок
  • кропива — пучок
  • морква — 1 шт.
  • яйце — 2 шт.
  • картопля — 3 шт.
  • лавровий лист
  • сіль

Етапи:

1. Першим ділом обшпарте кропиву крутим окропом, щоб убити всіх мікробів. А далі відокремте листочки від стеблинок. Стебла не використовуються, а то вони привнесуть гіркоту. Потім листя порубайте на невеликі шматочки.

Якщо рослини злегка подвялі, опустіть їх в холодну воду на 10-15 хвилин.

Те ж саме проробіть із щавлем, обдайте окропом і поріжте на шматки.

2. Яйця помістіть в миску з водою і варіть після закипання 7-10 хвилин, щоб жовток повністю став щільним. Остудіть, почистіть і поріжте на половинки. Можна одну частину дрібно покришити на кубики.

3. Тим часом очистіть картоплю і дрібно порізати брусочками.

4. У каструлю налийте води і, коли вода запузырится посоліть за смаком. Потім закладайте картоплю і лавровий листочок, варіть 20 хвилин.

5. Моркву очистіть від шкірку і натріть на тертці.

6. Коли час підійшло висипайте залишилися інгредієнти: різані яйця, морква, кропиву і зелені листочки щавлю. Варіть 5-7 хвилин.

7. Ви не уявляєте, як він ароматно пахне, що вже починає зводити з розуму. Приємного апетиту!

Зелені щі зі шпинату

Біжимо далі і на цей раз додаємо ще один інтригуючий інгредієнт, а тому нам допоможе одне відео, яке заслужило повагу серед читачів і передплатників. Ви теж не залишайтеся осторонь, дивіться прямо зараз.

Крім шпинату в дане ласощі можна ще вносити селеру, що дасть неповторний і кльовий смак.

А набір продуктів буде таким.

Не втрачайте час, чудите і колдуйте разом з добродушною хазяєчкою.

Швидкий і простий рецепт холодника

Ах, літо-спекотна пора. Тому ми і змушені вдаватися до окрошки і холодного щавельнику. Щоб швидко вгамувати голод і спрагу. Тим більше, такі супи готуються досить миттєво, все шинкуется на шматочки і заливають заправкою.

Читайте також:  Суп з кропиви з яйцем - 6 рецептів, як варити суп з кропиви

Додається сметана або майонез і уплетается за обидві щоки без оглядки. Хтось попросить навіть добавки, а хто-то відразу наливає собі величезну порцію, щоб зайвий раз не бігати і не наливати. А з чорним хлібом це юшка стає ще ситніше. Так що їжте на здоров’я.

Нам знадобиться:

  • щавель — 140 г
  • огірок свіжий — 2-3 шт.
  • яйце куряче — 4-5 шт.
  • цибуля зелена — пучок
  • вода — 1,5 л
  • сметана — 6 ст. л
  • сіль

Етапи:

1. Першим ділом закип’ятіть воду в ємності. Щавель обшпарте окропом і видаліть всі стеблинки, дрібно наріжте на тоненькі стрічки самі листочки. Далі надішліть його в киплячу воду і тушкуйте 2-3 хвилини. Після дайте рідини постояти і повністю охолонути.

Якщо дуже поспішаєте, то можна поставити тару в інший посуд з холодною водою.

2. Потім подрібніть свіжі огірочки і зелена цибуля на кубики.

3. Курячі яйця зваріть до стану крутих і порубаєте ножем або пропустіть через овочерізку.

4. Підготовлені компоненти з’єднайте з кип’яченою водою і щавлем. Розмішайте. Посоліть і заправте сметаною. Ласуєте на здоров’я!

Рада! Листя щавлю можна збити зі сметаною в блендері, а потім просто внести у воду.

Розсольник зі щавлем і перловкою

Здивовані? Напевно немає, уявляєте, як це буде цікаво. З’єднати солоні огірки з кисленькой зеленню.

Хочу відразу зазначити, що перлова крупа збільшується в розмірах до 5 разів. Так що враховуйте це, а те закинете багато і вийде каша.

Нам буде потрібно:

  • куряче філе або гомілки — 300 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • щавель — пучок
  • картопля — 2-3 шт.
  • перловка — 60 г
  • лавровий лист
  • морква — 1 шт.
  • солоні огірки — 2 шт.
  • сметана
  • яйце варене — 1 шт.

Етапи:

1. Візьміть будь-які частини курки і відваріть, потім поріжте на шматочки м’ясо. А бульйон використовуйте для супу. Спочатку в ньому відваріть перлову крупу, оскільки вона вариться тривалий час. Можна її попередньо в ніч замочити у воді, тоді вона швидше звариться.

Як тільки ви побачите, що вона майже готова вносите наступний інгредієнт, про який дізнаєтеся далі.

2. Картопля очистіть і поріжте кубиками. Закиньте в бульйон і варіть 20 хвилин. Огірки малосольні або солоні натріть на тертці і після цього покладіть їх у каструлю, розмішайте. Цибулю подрібніть в кубик і відправте туди ж. Далі щавель промийте і нарубаєте на дрібні смужки.

3. Тушкуйте ще близько 10-15 хвилин, а потім покладіть пару ложок сметани і доведіть до кипіння. Далі розливайте в гарячому вигляді і відразу ж їжте. Рекомендується варити не надто багато, щоб вистачило на один раз.

Перед самим виключенням покладіть в зелені щи з перловкою лавровий лист. Якщо покласти його в самому початку, то з’явиться гірчинка.

Залишається ще прикрасити вареним яєчком і будь свіжою зеленню.

Варимо щавлеву ботвинью з буряком

Так, вже і робимо це по-королевки. Саме так завжди раніше на Русі готували царський обід, брали побільше всіляких трав і зелені і виходив шикарний підсумок. Чомусь зараз про цей варіант зовсім забули, але є ті, хто ще й досі знає цей старовинний російський рецепт. Хочете, познайомитися з ним? Тоді, будь ласка, включайте кнопочку і дивіться.

Насправді це досить просто відтворити, якщо мати велику каструлю і трішки терпіння.

А тепер уявіть як зрадіють ваші знайомі, коли в найспекотніший день літа ви їм подасте не окрошку, а такий холодник. Адже він теж робиться на основі квасу. За вуха не відтягнеш, дивіться, щоб пальчики не проковтнули.

На цьому шановні друзі і передплатники у мене все. На сьогодні вийшов пост. Сподіваюся всі залишилися задоволені і вже творіть свої шедеври. Пишіть і коментуйте блог, а я кажу всім до побачення. Удачі і гарного настрою. Поки що.