Рубрики
Супи

Суп з кропиви з яйцем — 6 рецептів, як варити суп з кропиви

Сьогодні готуємо на кухні гарячу юшку з досить корисним елементом, як кропива. Нещодавно знайомилися з щавлевим борщем, і знову вирішила внести різноманітність в меню і приготувати суп з кропиви.

Думаю, проти ніхто не буде. Взагалі, знаєте, чим хороша це наймиліша похлебочка. Так, вона багата вітамінами, які необхідні нашому організму. Які це? Перераховувати все думаю безглуздо, а ось самими основними є вітамін С, А, Е, До плюс безліч мінеральних сполук. Причому потрібно ще помітити, що кропива малокалорійна, що багатьох просто радує.

Але, оскільки ми говоримо про супі, то, звичайно, важливо приготувати його дуже смачно і апетитно, щоб як кажуть слинки потекли. А гості просили добавочки.

Що ж, будемо розбиратися і розглянемо сьогодні в замітці декілька найпопулярніших варіантів приготування, а саме торкнемося традиційні види і парочку незвичайних. Буде цікаво, а головне під силу будь-якій людині, навіть починаючому кулінару.

Отже, починаємо знайомитися зі змістом. Вибирайте сподобалася примірник і дійте відповідно до інструкції.

Суп з кропиви з яйцем і щавлем — класичний рецепт

Звичайно це перше блюдо краще всього готувати навесні або влітку, так як саме в цей сезон можна з легкістю знайти потрібні нам трави. Використовують у приготуванні ще й заморожені рослини, але погодьтеся з тільки що зірваних таке зілля вийде набагато пахучіше.

Вариться суп з кропиви або в вегетаріанському виконанні, тобто без м’яса, або додається курка або свинина або яловичина.

Якщо хочете, щоб це юшка була вітамінізованої, то готуйте саме в пісному дієтичному вигляді.

Нам знадобиться:

  • щавель — 1 пучок
  • кропива — 1 пучок
  • яйце куряче — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • картопля — 4-5 шт.
  • сіль і перець
  • вода питна — 3 л

Етапи:

1. Почніть приготування з зелені, обмийте її добре водою. Кропиву необхідно після помістити в тарілку і обдати окропом, будьте обережні, щоб не вколотися. Використовуйте тільки листочки. Подрібніть їх разом з щавлем на смужки.

2. Картоплю і моркву теж ретельно обмийте, потім очистіть від шкірки, поріжте будь-яким зручним для вас способом.

3. Після покладіть скибочки картоплі і моркви в каструлю, залийте водою і варіть після закипання близько 30 хвилин, а потім всипте всю необхідну зелень.

Зменшіть вогник і тушкуйте кілька хвилин, в районі 5-10 хвилин, більше не потрібно. Посоліть і поперчіть на свій розсуд.

Якщо ви любите кріп і петрушку, то можете внести сюди ж, тільки дуже дрібно порубаєте.

4. Залишається тепер останній крок — у склянку розбийте куряче яйце і перемішайте масу виделкою. Тонкою цівкою за 1-2 хвилини влийте в каструлю цю рідину, при цьому постійно розмішуючи суп.

Читайте також:  Окрошка - 7 простих і смачних рецептів приготування

Подавайте таке зілля теплим або в гарячому вигляді. І нехай воно подарує вам нові враження та радість від з’їденого. Приємного апетиту!

Як зварити суп з кропиви з м’ясом

Здивовані напевно, ну а що ж щоб додати цю страву невелику кислинку необхідно взяти що-небудь, щоб воно її і дало. Пропоную знайти солоний або малосольный огірок, можна до речі і лимон узяти.

Щоб було посытнее підготуйте будь-яке м’ясо, воно може бути хоч із загону птахів, також добре сюди йде індичка, але ви бачите в інгредієнтах курку. Свинина і яловичина теж відмінно впишуться сюди. Так що, дивіться самі, що є в холодильнику з того і колдуйте.

Нам знадобиться:

  • кропива — 100 г
  • картопля — 3 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • селера
  • куряча грудка або шматок яловичини — 1 шт.
  • солоний огірок — 1 шт.
  • зелень

1. Підготуйте всі до роботи. Картопля очистіть і поріжте на кубики. Цибуля ріпчаста дрібно подрібніть. Листя кропиви обдайте окропом і дайте постояти 5 хвилин, потім воду злийте і подрібніть її на тонкі нитки.

Улюблену зелень, наприклад зелений лук і петрушку дрібно поріжте. Солоний огірок можна порізати на брусочки, а можна і на кубики.

2. Заздалегідь в каструлі відваріть шматок м’яса, зніміть пінку і посоліть. Потім всі по черзі опускайте і тушкуйте до готовності картоплі. Ось тільки кропиву внесіть за 10 хвилин до вимкнення плити.

3. Потім можна вживати зі сметаною або ж скористатися блендером. Помістіть всю масу в чашку і перекрутіть, вийде суп-пюре.

3. Прикрасьте зеленими пір’ям лука, ложечкою сметани і не забудьте про шматочок хліба, він тут буде як-не до речі. Приємного апетиту!

Смачний суп з куркою і кропивою

Ще один класичний варіант, знайомий він буде всім хазяєчкам, адже багато хто з нас вважають за краще все таки варити будь юшки з м’ясом. А таким, як курочка і тим більше. Адже воно дієтичне і вариться набагато швидше ніж будь-коли.

До речі кажучи, в таких зелених борщах не потрібно дотримуватися точні пропорції інгредієнтів, можна все брати на око.

Нам знадобиться:

  • кропива -250 р
  • куряча грудка – 100 г
  • масло рослинне — 2 ст. л
  • картопля — 2 шт.
  • ріпчаста цибуля — 1 головка
  • яйце — 2-3 шт.
  • лимон — 0,5 шт.

Етапи:

1. Нарвете кропиву, переберіть її, робіть це в рукавицях. Відірвіть листочки і добре промийте їх, потім залийте окропом і дайте постояти 10 хвилин. Після цієї водної процедури злийте всю рідину і поріжте на шматочки.

2. Ріпчасту цибулю подрібніть ножем на невеликі кубики, а картоплю бажано брати молоденький, поріжте на тонкі пластики і разом з цибулею обсмажте на сковороді з рослинним маслом. Шматочки повинні стати золотистими, але не готові повністю.

Читайте також:  Окрошка класична, рецепти. Як правильно і смачно приготувати окрошку на квасі, кефірі, сироватці, мінералку або майонезі

3. У каструлі відварити курячу грудку, знімайте пінку, щоб бульйон вийшов прозорим і не каламутним, м’ясо вийміть. Посоліть в самому кінці. Додати засмажку, а також продовжуйте варити до того моменту, поки не стане картопелька повністю готовою.

Потім покладіть подрібнені листочки кропиви. Варіть близько 5 хвилин. Потім увімкніть блендер і перетворіть суп в однорідну консистенцію.

4. Курячі яйця відваріть і очистіть від шкаралупи. Поріжте їх на шматки або на половинки і перед подачею покладіть кожному в чашку. А також видавіть сік з лимона і додайте пару крапель в каструлю. Пробуйте на смак, робіть юшку більш ароматною і кисленькой, щоб сподобалася всім.

5. Таким чином, куряче яйце і шматочок курочки в чашці буде доповненням і прикрасою одночасно. Пригощайте домочадців і їжте на здоров’я! Приємного апетиту!

Кропив’яний суп з галушками і яйцем

Для більшості людей кропива є бур’яном, а інші з неї продовжують робити нові кулінарні шедеври. Наприклад, як цей з колобками.

Таку з радістю будуть їсти діти, адже саме галушки їх і приваблюють. З ними оригінальніше виглядає і до того ж, це, як завжди, ще й смачно. Технологія приготування майже не чим не відрізняється від трьох тих варіантів, які робили до цього, але все таки.

Нам знадобиться:

  • суповий набір птиці — 500 г
  • листя кропиви — 450 г
  • картопля — 4 шт.
  • цибуля-ріпка — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • сіль, перець і спеції
  • молоко — 0,5 ст.
  • куряче яйце — 1 шт.
  • борошно — 1,5 ст.
  • часник — 6 зубчиків

Етапи:

1. Почніть з того, що відваріть в каструлі набір для гасіння. Посоліть і поперчіть.

Цибулю і моркву подрібнити, краще це зробити так, цибулю — полуколечками, а моркву на тертці.

2. Далі зробіть зажарку, розтопити шматочок вершкового масла в сковороді і додайте овочі. Смажте до золотистої скоринки.

У вже зварений м’ясний бульйон покладіть часточки картоплі і варіть 20 хвилин.

3. Галушки зробіть у мисці, змішайте молоко, яйця і борошно і розмішайте виделкою. Не забудьте посолити і внести улюблені спеції. Вийде густа консистенція, нагадує тісто на оладки або щось подібне.

4. Щоб було пахучіше, в цю суміш додати видавлений через прес часник. Волокна м’яса відокремте від кісточки і подрібніть, як можна дрібніше.

У киплячу юшку додайте шматочки м’яса і засмажку.

5. А слідом і листя кропиви, які покришіть за допомогою гострого ножа довільної форми, але щоб шматочки були не надто довгі і великими.

Варіть кропиву 10 хвилин, а потім починайте за допомогою десертної ложки вносити тісто. Пам’ятайте, що ця суміш після того, як потрапить в бульйон почне збільшитися в розмірах, вийдуть колобки.

Читайте також:  Суп з щавлю з яйцем - як приготувати щавелевые супи за класичними рецептами

6. Накрийте каструлю кришкою і дайте постояти настоятися 10-15 хвилин. А потім кличте дегустаторів знімати проби. Такий веселий обід вийшов. Заправте сметанкою або майонезом. Приємного апетиту!

Суп з кропивою, фрикадельками і сиром

Напевно про такому чудовому поєднанні навіть і писати не доведеться, все і так зрозуміло з назви. Але, все таки скажу виходить дуже смачно і вершковий смак робить цю юшку ще пікантніше і вишуканіше. Вообщем потрібно пробувати, щоб потім повторювати цей шедевр все літо.

Уявляєте, закохаєтеся в нього без відповіді і що потім будете робити, чекати постійно, того моменту, щоб знову спробувати це чудо природи. Ну, що ж, давайте знайомитися, беріть ручку і записуйте весь список продуктів.

Нам знадобиться:

  • Фарш курячий — 0,3 кг
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Горошок зелений консервований — баночка
  • Яйце — 1 шт.
  • Листочки кропиви
  • Сир фета — 100 г
  • Сіль, перець гострий мелений, паприка сушена, розмарин, базилік
  • Олія рослинна

Етапи:

1. У фарш додати яйце, сіль і перець зі спеціями. Добре розмішайте і скачайте з них кульки.

2. Ріпчасту цибулю і моркву наріжте на кубики і обсмажте на вершковому маслі. Потім додайте сюди консервований горошок і залийте гарячою водою. Суп повинен злегка кипіти.

Після закиньте кульки і ні в якому разі не заважайте, як вони спливуть перемішайте і посоліть за смаком. Приправте спеціями.

2. Листя кропиви поріжте на пір’ячко. Пересувайте до плити. Додайте її в каструлю. Кип’ятіть 5 хвилин. Потім дайте страві настоятися 15 хвилин, і тільки після цього закиньте тертий на крупній тертці сирок. Розмішайте.

3. Розлийте по тарілочках. Вийшло дуже смачно і красиво одночасно. Приємних відкриттів.

Як зварити кропив’яний суп з яйцем і картоплею

Ще досі не розумієте, як це зробити, тоді швидше дивіться відео з каналу ютуб. І вже тоді точно не залишиться ніяких питань.

Використовувати можна хоч доросле кропиву, хоч молоденьку. Але і не повірите навіть сушену.

Автор відкриває всі секрети приготування, так що раджу подивитися ролик, тим більше це займе пару хвилин вашого часу. Вдалих вражень і відкриттів. Вийде класний весняний супец, який сподобається всім без винятку.

Ось і всі друзі-товариші. Сподіваюся, все вийшло на ура і ви залишилися задоволені. А мені залишається побажати гарного дня і сонячної погоди!

Ставте лайки і добавляйтесь в групу, поділіться в соціальних мережах. Пишіть свої рекомендації, поради і звичайно ж коментарі. Всім пока!