Рубрики
Закуски

Солона скумбрія в домашніх умовах — дуже смачні і незрівнянні рецепти

Привіт всім! Якщо ви ще жодного разу не робили самі рибу, вірніше її не маринували, то швидше виправляйтесь. Адже солона оселедець або скумбрія це сама класна закусочка на будь-якому столі. Свіжоморожену принадність ви можете зараз абсолютно в будь-якому магазині придбати на вагу, а потім начаклувати.

Скумбрія на відміну від оселедця набагато ніжніше і переважно жирніше, що незрівнянно всім подобається. Ах, якщо ще попадеться жіноча особина з ікрою, так і взагалі буде просто супер.

З цією рибкою можна зробити бутерброди або канапе, а також вона буде добре поєднуватися з будь-яким гарніром, наприклад з картопляним пюре або м’ясом по-французьки.

Ця замітка буде не дуже велика, але я постаралася взяти найпопулярніші і супер-пупер смачні та прості рецепти, щоб ви могли вибрати і зробити з того, що у вас є вдома. А в принципі до цієї рибі потрібні приправи і сіль. А якщо ви хочете, щось особливе і неповторне, тоді вам доведеться вибирати маринад в чаї або цибулинні. Тут, звичайно справа смаку, кому що більше подобається або хто як звик готувати.

Скумбрія солона в домашніх умовах — ну дуже смачний рецепт

Почнемо з самого протейшего і найсмачніше гостовского засолу. Секрет цього рецепта в прянощах, якщо ви зовсім не любите їх, то можете їх не додавати, але взагалі тоді вже риба не буде пряного засолу, а буде просто малосольна.

Саме ці спеції і дають той самий класний і незрівнянний смак, від якого хочеться їсти і їсти скумбрію нескінченно, але сильно багато її все одно з’їсти не вдасться, та й не можна).

Нам знадобиться:

  • вода — 0,5 л
  • скумбрія — 1 шт.
  • сіль велика — 2 ст. л
  • цукор — 1 ст. л
  • запашний перець, чорний перець горошком
  • цибуля ріпчаста — 1 головка
  • лавровий лист — 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Видаліть за допомогою ножа голову риби. Потім розріжте черевце і видаліть кишки і інші відходи.

Тепер потрібно буде рибку прополоскати під проточною водою, а потім розрізати на стаціонарні шматочки, таким чином вона буде солитись відразу ж шматочками, що в принципі для багатьох дуже зручно, відразу вже все буде готово.

2. Приготуйте розсіл, візьміть ківш або маленьку каструльку і налийте води, потім внесіть перець запашний і чорний горошком, цукор, сіль, розмішайте. Доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини. Вимкніть і дайте розсолу охолонути.

3. Поки розсіл остигає покладіть в півлітрову баночку скумбрію в перемішку з ріпчастою цибулею, який потрібно порізати на кільця.

4. Залийте маринадом і обов’язково внесіть горошок з розсолу в баночку. Закрийте капроновою кришкою і поставте в прохолодне місце на 12 годин.

5. Ну, а після рибка готова і чекає, щоб ви зняли пробу. Приємного апетиту! Виходить чудово смачно, така скумбрія в пряному розсолі сподобається всім і ви перестанете купувати магазинну.

Солимо свіжоморожену скумбрію в розсолі

Мені здається, що всі дуже люблять їсти смачно і в теж час всі хочуть, щоб всі продукти в нашому раціоні були якісними і непрострочені. Я думаю, що багато хто з вас хоч раз стикалися з такою проблемою, як отруєння, тому я рекомендую вам готувати самим. Тим більше скумбрія одна з доступних риб, яка є в будь-якому магазині.

Спробуйте приготувати саме в розсолі з прянощами і спеціями як в цьому рецепті і ви точно полюбите домашню підготовку, адже все досить просто, та й швидко. Пряний посол скумбрії подарує вам чарівний і ніжний смак. Цей варіант схожий на попередній, але в розсолі немає цибулі і спеції трішечки інші. Спробуйте зробити і першому і другому варіанту, а потім напишіть який вам найбільше сподобався.

Нам знадобиться:

  • скумбрія — 3 шт або 1,2 кг
  • сіль — 3 ст. л
  • цукор — 2 ст. л
  • лавровий лист — 4 шт.
  • перець горошком запашний і чорний 6 шт.
  • гвоздика — 5 шт.
  • вода — 1 літр
Читайте також:  Фаршировані яйця з варіантами начинок на святковий стіл. Прості і смачні рецепти

Спосіб приготування:

1. Візьміть рибу і відріжте голову і випатрайте кишки, видалите чорні плівочки, промийте в проточній воді і витріть сухою паперовою серветкою.

2. Для смачного маринаду знадобляться інгредієнти за списком, головне, щоб був чорний перець горошком і лавровий лист.

3. У будь-яку металеву ємність внесіть спеції, сіль і цукор і дайте рідини закипіти, на кухні буде стояти невимовний аромат. А після остудіть до кімнатної температури.

4. Підготовлену цілу рибку покладіть в чашку, там де будете її солити. Не забудьте обрізати хвостики, в принципі вони не до чого.

5. Тепер залийте розсолом всю скумбрію. Ніколи не заливайте скумбрію гарячим розсолом, це важливо, чи вона у вас звариться. Як бачите буквально через 5 хвилин ви впоралися майже, що з усією роботою.

6. Накрийте харчової плівкою і дайте настоятися пару годинок. Час очікування — 2 доби. Ну, а потім дістаньте наріжте на шматочки.

Цікаво! З цього вариаинту ви можете посолити не тільки скумбрію, але і іншу рибу, наприклад оселедця, кільку і ін.

Солона скумбрія в чаї з незрівнянним смаком

Ням, ну таку ласунку ви точно не пробували, вам може здатися дивним, але в чаї виходить шалено смачно, та ще й красиво. Спасибі тому, хто придумав цей варіант, рекомендую спробувати і пригостити всіх такою рибкою.

Вона виходить ніби копчена і виглядає з золотистою скоринкою, взагалі красуня. Все як завжди легко і просто, а в підсумку всі захочуть дізнатися ваш фірмовий авторський рецептик.

Нам знадобиться:

  • Риба скумбрія — 3 тушки
  • Вода — 1 л
  • Чай 2-3 ст. л.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Сіль — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Наших морських красенів розпотрошили. Вам потрібно буде спочатку відрізати голови, прибрати кишки і все зайве в черевці у рибки. Хвостики можна залишити, а можна обрізати.

2. Тепер зробимо маринад, дотримуйтесь пропорції, пам’ятайте, що ці пропорції дані саме для літрового маринаду. Якщо у вас рибок менше, то зробіть наполовину менше, т. е візьміть в 2 рази менше солі і чаю.

У каструльку помістіть воду і закип’ятити її, насипте чай, перемішайте і відправте сіль і цукор. Після цього знову поставте на вогонь і закип’ятити заново, щоб всі сухі інгредієнти розчинилися. І тільки після цього, дайте охолонути маринаду, а потім залийте ним рибу.

Важливо! Процідіть маринад обов’язково через сито. І ще одна умова, розсіл повинен повністю закрити рибу.

3. У такому прикольний чайному розсолі риба повинна простояти 3-4 дні. Потім скумбрію поріжте на шматочки і їжте на здоров’я хоч з борщем, хоч з будь-якими другими стравами. Подивіться який вона має і красивий золотистий відтінок.

Відео про те, як засолити скумбрію швидко і смачно цілком за 2 години

Все, що вам знадобиться це хороша свіжа риба, і звичайно ж ваше бажання, всі інші інгредієнти про яких йде мова, ви дізнаєтесь у цьому ролику:

Маринуємо рибу в цибулинні

Ще один досить популярний і перевірений рецептик, він теж вважається одним з оригінальних. Я до сьогоднішнього дня про такому рецепті і не знала, виявляється для багатьох він став не тільки перевіреним, але ще й улюбленим.

Саме цибулиння дає цей незвичайний колір, ви, напевно, вже й самі здогадалися. У цьому варіанті немає взагалі спецій, використовується тільки два інгредієнта сіль і вода.

Нам знадобиться:

  • лушпиння від 5 цибулин
  • скумбрія — 2-3 шт.
  • вода — 1 л
  • сіль — 2 ст. л

Спосіб приготування:

1. Лушпиння від цибулі помістіть в каструлю, залийте водою і дуже добре руками промийте, потім злийте воду і налийте чисту 1 літр. Залиште її постояти настояти у воді близько 10-20 хвилин.

Читайте також:  Бутерброди на святковий стіл: Топ простих і смачних рецептів

У скумбрії відріжте голову, потім вийміть всі непотрібні нутрощі. Обов’язково видаліть чорну плівку на черевці, або вона потім буде гірчити. Рибку вимийте і витріть насухо паперовими серветками. Після цього наріжте на шматочки, хоча якщо немає особливого бажання можна і засолити цілком.

2. В лушпиння від цибулі і воду додайте сіль і перемішайте. Увімкніть газ і дайте такого відвару закипіти, після прокип’ятіть ще 3 хвилини.

Покладіть тепер в каструлю рибу шматочками або цілу і варіть 3 хвилини в гарячому розсолі. А після злийте всю воду і приберіть лушпиння.

3. Викладіть на тарілку і збризніть трішечки соком лимона. Прикрасьте зеленню і кропом. Приємного апетиту!

Скумбрія з рідким димом у пляшці

Тим хто любить копченості пропоную відразу перемкнутися на цей простий варіант, який вам зробити можна буде прямо у себе вдома.

Ви коли-небудь чули про такий засолюванні з рідким димом, я думаю що ви точно пробували раніше, але не підозрювали про те, що цей саме цей варіант.

Нам знадобиться:

  • вода — 3 л
  • скумбрія — 3 шт.
  • рідкий дим — 1/3 ст.
  • цукор — 3 ст. л
  • сіль — 3 ст. л
  • чай чорний — 1 ст.
  • чорний перець горошком — 6 шт.
  • гвоздика — 6 шт.
  • часник — 4 зубчики
  • лавровий лист — 4 шт.
  • червоний перець чилі — 1 стручок

Спосіб приготування:

1. Візьміть глуюокую ємність, зразок каструлі і додайте в киплячу воду (3 л) 3 ложки цукру. І залиште кипіти 1 хвилину, а після всипте 1 стакан чаю. Накрийте каструлю кришкою і дайте покипіти 15 хвилин.

Потім цієї суміші потрібно стыть, можна поставити каструлю, щоб вона швидше охолола в таз з холодною водою.

У риб відріжте голови, видалити всі нутрощі. Помийте і обітріть паперовим рушником.

2. Далі помістіть риб у банку або пляшку з великим горлом, висипте всі спеції і видавіть через ченокодавилку часник. Налийте в склянку одну третину рідкого диму і внесіть в банку. Залийте маринадом і закрийте капроновою кришкою.

3. Поставте такий скляний посудину або пляшку, банку в холодильник або прохолодне місце на 3 дня.

4. Потім вийміть з баночки і гострим ножем покришіть на невеликі акуратні шматочки.

5. Ось такий характерний жовтенький колір шкурки, всередині дуже смачна і соковита рибка. Приємного апетиту!

Приголомшливий рецепт малосольною скумбрії з гірчицею

Тепер пропоную ще один крутий варіант, який швидше за все деяких введе в шок, ну а що, я думаю, що всі ви коли-небудь пробували оселедець в гірчичному маринаді, чому ж тоді не зробити таку рідину для скумбрії, вона теж вийде неодмінно смачною і з пікантним гірчичним ароматом. Звичайно всім тим, хто не любить гірчицю, варто від цього рецепта відійти.

Подавати таку страву можна і на святковий і буденний стіл, погодьтеся всі люблять солоності, правда не кожен день ми їх робимо, але іноді можна зробити і пригостити всіх таким рибним ласощами.

Нам знадобиться:

  • сіль — 50-100 г
  • скумбрія — 0,5 кг
  • цукор — 3 г
  • мускатний горіх -3 г
  • лавровий лист — 1 шт. порізати дрібно
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.

Для пряного посолу

  • Запашний перець 1 грам
  • Чорний перець 1 грам
  • Мускатний горіх 1 грам
  • Коріандр 1 грам
  • Гвоздика-2-3 штуки
  • Вода — 0,5 ст.

Гірчична заливка

  • Пряний відвар — 0,5 ст.
  • Гірчиця — 50 г
  • Рослинне масло — 65 г
  • Цукор — 35 г
  • Сіль — 8 г
  • Оцтова кислота — 4 г

Спосіб приготування:

1. Натріть посолочной сумішшю рибу, попередньо розморозьте рибу і відріжте голову, плавники і вийміть кишку. Для цього засолу вам потрібно змішати між собою сіль, цукор, мускатний горіх і нарізаний на дрібні шматочки, лавровий лист.

Читайте також:  Аджапсандалі - класичні рецепти

Якщо у вас залишилася посолочная суміш, то ви нею ще присипте рибу, прикрийте кришкою і залиште постояти в такому вигляді 2-3 доби. Такий ось сухий посол вийшов, як ви бачите без маринаду і без будь-якої рідини.

2. Тепер промийте скумбрію в проточній воді і дайте воді стекти. Вже можна вживати, або ж закоптити або зробити заливку з гірчиці і пряної посол.

3. Для пряного посолу знадобиться запашний перець, чорний перець, мускатний горішок, коріандр і гвоздика. Всі ці інгредієнти потовчіть в ступі. Потім візьміть ківш і висипте все туди. А після залийте водою і закип’ятити суміш, дайте постояти і настоятися 25 хвилин.

4. Поки вариться пряної розсіл обробити готову скумбрію, поріжте її на шматочки, а на дно скляної ємності наріжте ріпчасту цибулю, таку ось цибульну подушку.

5. Тепер візьміть і налийте в стакан масло рослинне і гірчицю, плюс додайте цукор і сіль, після розмішайте і влийте готову охолоджену пряну суміш, розмішайте і додайте оцет.

6. Залийте таким маринадом рибу.

7. І ось вона гірчично-масляна, або можна сказати пряна заливка вийшла, залиште на 1 добу в холодильнику.

Чудово смачно і легко приготувати, приємного апетиту!

Самий вдалий рецепт солоної скумбрії в лушпинні і чаї

Тепер пропоную включити це відео і взяти собі на замітку рецепт, в якому скумбрія маринується одночасно і в цибулинні і в чаї, така рибка зникає на столі першій:

Робимо скумбрію сухим засолом без розсолу

Ну і залишився ще один варіант, так сказати, якщо не хочеться клопотати, можна запрасто натерти рибу сіллю і не додавати зовсім води і таким чином вона теж стане малосольною, головне правильно дотримуватися пропорції.

Така риба безумовно буде відрізнятися від магазинної адже вона без всяких хімічних добавок, а значить ви можете не переживати за своє здоров’я, це один з кращих рецептів.

Нам знадобиться:

  • скумбрія — 5 шт.
  • сіль — 160 г
  • цукор — 80 г
  • перець горошком — 7 шт.
  • гвоздика — 4-5 шт.
  • лавровий лист — 3-4 шт. або 2 шт. за смаком

Спосіб приготування:

1. Відріжте хвіст і голову у риб. Видаліть всі нутрощі у тушки. Промийте під проточною водою і висушіть паперовими серветками.

2. Приготуйте суміш для засолювання, візьміть і покладіть цукор і сіль в одну миску. Далі змішайте перцю, гвоздику і пару листочків лаврушки все це перемолите в порошок.

3. Рибу потрібно буде обробити на філе, видалите хребти за допомогою ножа. Філе покладіть в контейнер, в якому буде солити скумбрію. Змішайте спеції і сіль з цукром і вийде суміш для засолювання, її буде багато і можливо навіть залишиться зайвою, залиште її запас, вона не пропаде.

Тепер цією сухою сумішшю присолите ємність в якій будете солити скумбрію, потім витріть нею всю рибу з обох сторін, існує думка, що риба візьме стільки солі, скільки їй потрібно самій.

4. Розкладіть філе один на одного, а потім прикрийте кришкою або харчовою плівкою.

5. Поставте в холодильник на 24 години, а після вживайте з цибулькою і рослинним маслом, звичайно поріжте рибу на шматочки. Така чудова м’яка лакомка швидкого приготування вийшла! Зауважте вона без оцту і без розсолу. Приємного апетиту!

Рада! Якщо ви не можете з’їсти всю рибу за раз, то її можна заморозити у морозильній камері, а потім дістати в будь-який час і скуштувати.

Вийшло по домашньому і так, що пальчики оближіть!

На цьому у мене все як завжди. Я бажаю вам, щоб все у вас вийшло і ви покуштували малосольну рибку з великим апетитом і радістю. Всього всім самого доброго і найкращого! Поки! До зустрічі!