Рубрики
Десерти

Солодкий торт з кабачків: швидко і смачно

Здрастуйте, передплатники і гості блогу!

Сьогодні знову я вирушила в гості і вирішила потішити друзів чимось оригінальним, і неймовірно смачним. Вирішила випробувати хіт цього року, напевно зараз ох, як здивуєтеся — торт з кабачків. Так, так, скажіть днями вже була замітка на цю тему. А ось і ні, якщо до цього ми його готували з овочевими начинками, то в цей раз він буде солодкий. Уявляєте?!

Думаєте, таке не можливо, глибоко помиляєтеся. Адже це чудо і правда кулінарний шедевр, який придумав один з шеф-кухарів.

Якщо вам набридло все звичне і хочеться якийсь делікатес, то чому б не скористатися цією добіркою і створити разом зі мною чудовий десерт на полуденок або до чаю.

Випікати такий тортик в духовці, а можна навіть зробити спочатку кабачкові млинці, а потім змазати їх чим-небудь ароматним, наприклад згущеним молоком або нутеллою. Як зазвичай, дайте волю вашої фантазії, буде класно якщо ви ще придумаєте якийсь декор, щоб зовнішній вигляд вразив усіх наповал. А потім розкажіть з чого це страву приготували, так і взагалі все обомлеют.

Так чого ж ви чекаєте, раз опинилися на цій сторінці, читаємо інформацію і беремо на озброєння. Складного нічого немає, спочатку натираємо на тертці кабачки, віджимаємо і додаємо кілька потрібних інгредієнтів і розкішне частування готово. Залишилося тільки змастити і просочити чим-небудь рідким, наприклад джемом з абрикосів або смородини.

Солодкий торт з кабачків — швидкий і смачний рецепт

Ви коли-небудь готували бісквіти? Думаю, що так, і можливо найголовнішою проблемою було те, що він виходив сухуватим. Саме додавши такий овоч як кабачки, ви цього не уникнете. Все тому що, саме вони дають легкість і безсумнівно ніжність смаку.

Часу на його приготування піде по мінімуму, погодьтеся це здорово. Адже не завжди у нас є можливість довго стояти біля плити і чаклувати. Краще це зробити швидко і щоб все вийшло смачно.

Факти з життя! Коли я перший раз зробила це страва, то гості мене катували… Всі запитували, ну розкажи, що за цікава просочення у тебе всередині. Ах-ха, довелося здатися.

Нам знадобиться:

  • кабачок тертий — 1 ст.
  • яйце куряче свіже — 1 шт.
  • цукор — 1 ст.
  • йогурт або кефір — 1 ст.
  • борошно — 1 ст.
  • сіль на кінчику ножа
  • олія — 0,5 ст.
  • сода — 0,5 ст. л
  • оцет 9% — 2 ч. л
  • шоколадка і будь-які фрукти

Етапи:

1. З’єднайте в глибокій мисці куряче яйце і цукровий пісок. Розмішайте.

2. Потім збийте міксером до стану білої пінки.

3. Після цього, вам необхідно додати в масу соду. Але, щоб потім не було поганого присмаку погасіть її в оцті. Тобто в ложечку покласти соду і додайте оцет, маса пошипит і сода перегасится так, як треба. Додайте в тісто і знову збийте міксером.

Читайте також:  Різдвяні пряники з глазур'ю - рецепт в домашніх умовах

Далі додайте пів склянки рослинного масла, перемішайте.

4. Молоденький кабачок прополощіть у проточній воді, а потім за допомогою звичайної терки з дрібними отворами натріть на тарілочку.

5. І потім покладіть кабачки терті в яєчну масу. Оскільки готується тісто, внесіть сюди ж борошно і перемішати міксером. Консистенція повинна бути не занадто щільною, рідкуватий.

6. Тепер візьміть форму для запікання і змастіть її рослинним маслом. Або скористайтесь силіконової, змащувати її не обов’язково. Тісто розділіть на дві половинки, щоб вийшло два коржика. Випікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Як зазвичай, готовність перевірити дерев’яною паличкою.

7. Тортик нагадає вам чимось бісквіт. Можливо, щось у цьому є. Навіть чисто зовні він на нього схожий.

8. Як тільки, перший корж буде готовий, викладіть його на піднос і дайте йому охолонути. Випікайте другий.

9. На поверхню першого бісквітного пирога пролийте і просочіть ложкою йогурт або скористайтеся кефіром, але тоді в нього додайте цукор, щоб він був солодким. Укладіть зверху будь-різані фрукти, наприклад персики або абрикоси. Також відмінно підійдуть ягоди, малина або полуниця, головне, щоб вони були соковиті і не кислі.

10. Після того, як пропікся другий бісквіт покладіть його на начинку, а верхівку прикрасьте на свій розсуд. Спочатку просочіть йогуртом. А потім поверх нього можна натерти плитку шоколаду і скибочки фруктів розкидати в хаотичному порядку або по колу. Дайте випічці постояти і охолонути в холодильнику і просочитися йогуртом. Приємного апетиту!

11. Ось так, тортик з кабачків виглядає в розрізі, він відмінно пропікся і виглядає чудово. Їжте на здоров’я з чаєм або теплим парним молоком.

Простий рецепт шоколадного тортика з кабачків з какао

Ще один шедевр із серії на швидку руку. Так, швидко, легко і доступно. Тим більше, коли пік овочів в самому розпалі. Особливо такі творіння частенько можна робити, коли на дворі липень або серпень. Коли вже кабачкову ікру наробили, лечо закрили, салати теж і тепер залишається робити страви на кожен день.

Не знаю кому прийшла ідея в кабачки додати какао-порошок, але за рахунок цього вийшов новий кулінарний шедевр. Який відмінно впишеться на святковий стіл або, якщо ви влаштовуєте домашні посиденьки.

Якщо ви любитель повітряних і пишних ласощів, то беріть швидше за ручку і записуйтеся, ви повинні приготувати це диво прямо зараз. Не пропустіть мега-хіт цього літа.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Дістаньте з холодильника вершкове масло і дайте йому постояти, щоб воно стало кімнатної температури. У чашку комбайнера або блендера покладіть шматочки масла, а також цукровий пісок і рослинне масло. Тепер увімкніть електроприлад в розетку і збийте до однорідної пишної маси.

Читайте також:  Сирники із сиру: пишні як у садку

2. Не перестаючи заважати віночком додайте яйця, причому робити це потрібно по черзі, спочатку одне, потім інше. Слідом ванільний екстракт і кабачки, які натріть попередньо на дрібній тертці і молоко. Збийте.

3. Потім вносите сіль, соду, корицю і розпушувач. Відчуваєте, вже стало маси набагато більше. Частинами почніть всипати борошно, поки не витратите всю.

4. Консистенція тіста вийшла не надто густа, покладіть його у форму, попередньо змащену рослинним маслом і випікайте в розігрітій духовій шафі близько 1 години.

Увага! Тісто розділіть на дві частини, щоб вийшло два коржа.

5. Готовність коржика перевірити дерев’яною зубочисткою або спеціальною паличкою. Як зазвичай, якщо вона суха значить випічка готова. Вийміть з форми і просочіть згущеним молоком або будь-яким кремом або глазур’ю.

6. Як тільки спечете другий бісквіт відразу ж укладіть його на перший. Також нанесіть крем. Прикрасити можна чим завгодно, навіть горішками або кокосовою стружкою. Приємного апетиту!

Кабачковий кекс у духовці

Тепер хочеться торкнутися ще один суперкий варіант, який здивує вас своїм складом. У нього особлива лимонна глазур. І за рахунок цього смак стає ще яскравіше і пікантніше.

Нам знадобиться:

  • Борошно пшеничне – 0,2 кг
  • Сода – 0.5 ч. л
  • Розпушувач – 0,5 ст. л
  • Сіль — на кінчику ножа
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Ванільний цукор – пакетик
  • Лимон – 1 шт. (цедра і сік)
  • Цукор — 0,150 г
  • Рослинне масло – 55 мл
  • Кабачок – 1 шт. або 0,250 кг

Глазур:

  • Цукрова пудра – 170 р
  • Білок яєчний — 1 шт.

Етапи:

1. Для отримання легкості солодкого виробу просійте борошно через сито. Це повинно допомогти наситити його киснем при запіканні в духовці. Потім у борошно додайте сипучі інгредієнти, такі як сіль, розпушувач і соду. Розмішайте лопаткою.

2. Використовуйте цедру одного великого лимона, натріть кожурку на дрібній тертці. З однієї половинки видавіть сік на ручний соковижималці.

3. В іншій чашці змішайте цукор і одне куряче яйце, додайте ваніль, плюс олію. Додайте сюди ж близько двох столових ложок соку лимона і цедру лимона — 2 ст. л. Збийте звичайним віночком, щоб весь цукор розчинився.

4. Кабачок подрібніть на тертці в дрібну стружку. Відіжміть рідина руками і влийте її в лимонну суміш. Розмішайте.

Далі додайте сюди борошняну масу. У вас повинно вийти щільне тісто.

5. Форму для випікання застелити пергаментним папером і змажте силіконової пензлем дно і боки рослинним маслом.

6. Вилийте після змащування тісто. Розрівняйте ложкою рівно по всьому периметру форми.

7. Випікайте 60 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Вийде такий цікавий кекс, який також перевірити на готовність, проткнувши його паличкою.

Читайте також:  Млинці на молоці з дірочками - прості рецепти смачних і тонких млинців

8. Зробіть глазур. Візьміть один курячий білок і змішайте його з цукровою пудрою, розмішайте ложечкою до розчинення крупинок. Як тільки маса стане густою, відразу ж додайте лимонний сік, що залишився (2 ст. л) і плюс для запашистости цедру (1 ст. л). Перемішайте і почніть прикрашати заготовку.

9. Оформіть такий помадкою вийшов тортик, можна рулетиком обізвати і їжте на здоров’я! Сподіваюся, що ваша сім’я буде в повному захваті від такої новинки. Приємних відкриттів!

Як приготувати тортик з кабачкового млинці на сковороді

І знову ще один чудовий варіантик, який готується на основі млинців, але не простих, а кабачкового. І робитися таке диво буде не в духовці, а на сковороді. Круто! Так що швидше дивіться цей відеосюжет, або ж далі внизу читайте всі покрокові опису.

Нам знадобиться:

  • кабачки — 3 шт.
  • горішки волоські — щіпка
  • родзинки — за бажанням щіпка
  • какао-порошок — 2 ст. л
  • яйце куряче — 2 шт.
  • борошно пшеничне — 1 ст.

Крем:

  • молоко — 1 ст.
  • борошно — 3 ч. л з гіркою
  • какао-порошок — 2 ч. л з гіркою
  • цукор — 0,5 ст

Етапи:

1. Кабачки натріть на дрібній тертці, попередньо промийте їх і видаліть насіння. Вбийте два курячих яйця, перемішайте столовою ложкою. Додайте цукор і плюс борошна стільки, скільки візьме тісто, щоб воно було не дуже крутим.

2. І сюди ж всипте дві столові ложки какао. Тісто придбає шоколадний відтінок.

3. Далі за бажанням додайте родзинки і розмішайте. Маса вийде, як на оладки.

4. Розігрійте сковорідку і ливните рослинного масла, за допомогою ложки посмажте з тіста млинці з двох сторін.

5. Вогонь зробіть середнім, отже, обсмажуйте до зникнення всього тесту. Вийшло близько 7 коржів. Вони добре пропеклися. Поки вони остигають, підготуйте крем.

6. У розігріте молоко внесіть борошно і розмішайте, щоб не утворилися грудки. Робіть це віночком, так буде легше розбити згустки. Тепер в цю масу внесіть пів склянки цукру і дві ложки какао-порошку, перемішайте. Поставте на плиту і постійно заважайте доведіть до загустіння, після закипання варіть приблизно 2-3 хвилини.

Кожен млинець обмажте такий шоколадною підливкою. І складіть один на одного. Вийшов тортик.

7. Прикрашайте чим завгодно, ягідками та волоськими горішками. Приємного апетиту!

Як славно і чудно виглядає це кулінарне диво на сервіровочної тарілки. Сподіваюся ви залишилися в повному захваті від побаченого, залишається тільки втілити в реальність задумане. Печіть таку солоденьку випічку з кабачків і радуйте всіх цим дивно смачним частуванням.

До зустрічей на цьому сайті. Всім пока! Удачі та успіхів у справах і починаннях.