Рубрики
Десерти

Солодкі пиріжки смажені з щавлем з дріжджового тіста + секрети соковитою начинки

Привіт!

Мені вже не терпиться сьогодні познайомити всіх з дуже смачними і соковитими пиріжками, які будемо смажити на сковороді і випікати в духовці. А начинку зробимо з щавлю, тісто буде пухнастим і повітряним, завдяки тому, що воно буде дріжджовим. Насолоджуйтеся такими смаженими лакомками, і пригощайте всіх своїх рідних і близьких. Я впевнена вони будуть щасливі.

Крім всього іншого буде наданий рецепт, як йдеться про запас, тобто із замороженого щавлю можна також спекти пиріжки, як виявилося. А якщо хочете ще один секрет, то в начинку варто додати цукор, куряче яйце і тоді, ух…. Вже багато розкрила, вообщем про це трохи пізніше.

Стаття буде хоч і коротенькій, що сьогодні у мене накопичилося багато справ і щоб встигнути все вирішила не навантажувати і вас.

До речі, більшість господинь не можуть зрозуміти, чому їх випічка виходить позбавленою смаку. А справа в тому, що вони мало додають в начинку цукру або використовують не той сорт щавлю, а також беруть його в тільки, що зірваний вигляді. Вообщем нюансів багато, як і в супі з цієї рослини, і скоро ви про все дізнаєтеся, так що рекомендую залишатися на зв’язку, будьте в курсі.

І як кажуть, по ходу розберемося. Так, нещодавно слухала один вебінар і там ведучий так висловлювався). Ось і я обіцяю розкрити всі таємниці таких пирогів. Ахаха, сподіваюся, що і вам буде дізнатися про це цікаво. Чи Не так?

Секрет соковитою начинки зі щавлем в пиріжках

Для початку давайте розберемося, чому часто в пиріжках з щавлю буває начинка сухуватою. Справа, звичайно, може бути в наступному, даю поради і розкриваю деякі нюанси, щоб ви могли з легкістю вибрати хороший пучок цієї зелені:

  • щавель обов’язково повинен виглядати яскраво і його листя повинні бути насичено зеленими + якщо листочок перегнути навпіл, то ви відчуєте досить ароматний запах кислинки;
  • самі листки за своєю структурою повинні бути м’якими на дотик і молоденькими, а не засторелыми. Адже саме такі після переробки віддадуть більше соку, що в свою чергу зроблять в пиріжках свою справу. Так, вже буде так соковито, що можна облитися начинкою);

Я спеціально для вас знайшла ось таку табличку, на ній показані саме свіжі молоденькі листочки, такі і потрібно брати для приготування пиріжків. Плюс, хто не знає, може почитати про корисні властивості і протипоказання.

Читайте також:  Шарлотка з сливами в духовці: 6 смачних і швидких рецептів

Що, рухаємося і далі дивимося на що ще потрібно звернути увагу.:

  • огляньте щавель, на ньому не повинно бути виявлено комах і паразитів. Якщо ви помітили дірочки або які-небудь ушкодження, відмовтеся від покупки;
  • не беріть і не зривайте листочки великої величини, краще брати маленькі чи середні.

Основний секрет соковитою начинки — цукровий пісок, якщо ви його не додасте, то не з’явиться потрібне кількість соку, тим самим зробите випічку позбавленою смаку і більше прісної.

P.s. Хоча є варіанти солоних і несолодких начинок. Якщо ви не любите все солодке, тобто способи готування таких щавлевих пиріжків з яйцем. Також за бажанням можна додавати мелений чорний перець та інші спеції.

Солодкі пиріжки з щавлевої начинкою з дріжджового тіста: рецепт на сковороді

Я думаю, що все завжди шукають такий варіант приготування, щоб він був простим і легким. Ну і звичайно ж дуже смачний. Пропоную завести дріжджове тісто на сухих дріжджах, хоча якщо є пресовані живі, то беріть їх. З ними будь-яка випічка виходить набагато краще в плані пухнастості і легкості. Якщо цей рецепт вам не підходить, тому що в складі ви бачите кефір, то беріть наступний, там тісто буде замішуватися на воді і молоці.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. В теплому (при кімнатній температурі) кефірі розчиніть дріжджі і розмішайте їх віночком. Потім додайте цукровий пісок і сіль, розтоплене вершкове масло (не гаряче, вже остигле). Знову перемішайте і розбийте відразу 3 яйця, добре перемішайте. Частинами вносите борошно.

Важливо! Беріть тільки просіяне борошно, тому що саме вона дасть пишність, так як насичена киснем.

Замісіть тісто, як бачите воно дріжджове, але замішане безопарним методом.

2. Як тільки столовою ложкою буде незручно робити заміс, переходьте на стіл. І обминайте до тих пір, поки воно не буде прилипати до рук. Далі, змастіть чашку рослинним маслом і викладіть в неї тісто. Поставте на расстойку, прикривши рушником миску на 1,5-2 години. Маса повинна збільшитися в обсязі в 2-3 рази.

3. Тим часом накришить листя щавлю так, як ніби ріжете пекінську капусту на салат. Після нарізки додайте цукровий пісок і пам’ятайте руками, для того, щоб начинка стала вологою. Соку виділяється дуже велика кількість, тому що сам щавель дуже соковитий. І цукор спровокує велику виділення рідини. Тому, після розмішування перемістіть шматочки зелені на друшляк.

Читайте також:  Тісто для чебуреків - домашні рецепти чебуреків з мясом

4. Далі вже з готового підійшов тіста сформуйте «сонечка». Але, спочатку підбийте його, скачайте ковбаску і розрізати на рівні шматочки. Кожну кульку розкачати в коло і укладіть на нього щавлеву начинку з цукром. Краї щільно защепніть один до одного. Вийшов пиріжок.

5. Помістіть заготовки на розпечену сковорідку з рослинним маслом і смажте з обох сторін до приємної золотистої скоринки.

Ось така гірка красенів вийшла, тісто дуже м’яке і невагоме. Щавель вийшов кисло-солодкий, все просто отетеріють. Вообщем пиріжки вийшли неймовірно смачними, явно пальчики можна не тільки облизати, але і проковтнути. Приємного апетиту!

Смажені пиріжки з щавлем і яйцем (поетапне приготування)

Тепер, як і обіцяла один ульотний варіант, тільки до щавелю додайте куряче яйце, щоб було посытнее. Ну і само зрозуміло, що даний рецепт можна віднести до солодкої випічки, начинка буде злегка солоній.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Розведіть в молоці + вода живі або сухі дріжджі. При цьому рідина повинна бути теплою. Накрийте кришкою і дайте постояти 20-30 хвилин, щоб піднялася шапочка. Після внесіть сіль і цукор. Перемішайте і потім влийте рослинне масло. Потім додайте борошно і почніть частинами замішувати тісто.

Ви можете використати в цьому рецепті тільки молоко або воду.

Після замісу помістіть його в чисту миску і накрийте плівкою або рушником, залиште на расстойку в теплому місці. Через 1,5-2 години підбийте його і знову накрийте рушником. Як ще раз підійде, збільшиться в об’ємі у 2 рази выкатывайте на робочу поверхню і обімніть.

2. Розріжте на шматочки і кожну заготовку розкачайте в коло. Викладіть начинку, яку зробіть так, щавель порізати соломкою, варені яйця кубиками, перемішайте, додайте сіль і перець за смаком. Далі з тіста сформуйте пиріжок.

3. Як тільки все буде готово смажте пироги на сковороді з рослинним маслом з двох сторін до рум’яної скоринки.

4. Найзручніше ласощі перевертати спеціальними щипцями, або ж використовуйте дві виделки. Приємних відкриттів!

Смачні пиріжки з замороженого щавлю — рецепт з дріжджового тіста

Якщо ви вирішили заготовити щавель запас, то ви швидше за все повинні були заморозити. Тому діставайте і варіть з нього смачний суп або напечіть купу пиріжків. І зробіть це в духовій шафі.

Читайте також:  Торт без випічки: домашні рецепти тортів з печива і пряників

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Дістаньте щавель з морозильної камери і розморозьте листя. Після чого наріжте їх соломкою.

2. Готове тісто розділіть на частини ножем, з кожної заготовки руками створити гурток. Присипте цукром і викладіть різаний щавель.

Акуратно защипывайте руками тісто, формуючи пиріжок. Після чого готові ласощі покладіть на змащений олією лист.

3. Випікайте в попередньо розігрітій духовці до 200 градусів 40 хвилин до рум’яних бочков. А після змастіть їх рослинною олією, щоб красиво блищали. Удачі!

Солодкі щавелевые пироги з листкового тіста в духовці

І ось ще один спосіб приготування пиріжків з щавлю, при цьому вам не треба буде морочитися з тестом. Візьміть його готове, тобто придбайте в магазині або супермаркеті. І пропоную взяти листкове дріжджове. А в ролі начинки буде сир і щавель. Таке ласощі зникне з ваших тарілок за лічені хвилини, що і ахнути не встигнете. Готуйте швидко, з’їдайте ще мгновеннее.

Тим більше, що такі слойки навіть можна подати на святковий стіл.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Наріжте дрібними шматочками щавель. Сир натріть на дрібній тертці, а сир розімніть виделкою. Потім всі інгредієнти змішати в одній мисці, посоліть і поперчіть, вбийте одне куряче яйце. Часник видавити через прес. Розмішайте.

2. Листкове тісто розкачайте в пласт і розрізати на прямокутники. На кожен з яких покладіть сирно-щавлеву начинку. Поверхня слойок змастіть другим курячим яйцем.

3. Далі випікайте в духовій шафі на деку застеленому пергаментом 20 хвилин при температурі 180 градусів. А після їжте на здоров’я! Приємного апетиту!

Відео про те, як приготувати пиріжки з щавлю і ревеню

І в ув’язненні натрапила на один оригінальний рецепт, який вирішила включити в свою замітку. Тому що сезон ревеню і щавлю йде приблизно в одне і теж час. Можливо вас зацікавить дана знахідка.

Друзі, сподіваюся ви сьогодні змогли напекти цілу гору пиріжків зі щавлем або ж посмажили їх на сковороді. Якими вони вийшли? Пухнастими і шалено солодкими смачними? Пишіть про свої враження, діліться порадами та рекомендаціями. Буду рада почитати.

Всім до побачення і до нових зустрічей.