Рубрики
Десерти

Смачний рулет з маком з дріжджового тіста — швидкі рецепти макового рулету в домашніх умовах

Привіт, друзі!

Сподіваюся ви вже готували булочки з корицею і цукром, а сьогодні пропоную знову на десерт приготувати що-небудь дуже смачне. Як на рахунок рулети з маком? Любите такі солодкі здобні ласуни? Тоді ці швидкі рецепти допоможуть вам і вже сьогодні почастуєте домочадців ароматним дивом.

Для когось така випічка це слабкість… Чоловік у мене просто обожнює такі плюшки, він їсть їх майже з запалі з жару. Вообщем доводиться робити макові рулети у великій кількості і заводити в два рази більше дріжджового тіста. Але роблю я це з радістю, так як сама дуже люблю такі частування.

Що ж, якщо ви такий же ласун або любитель здобної випічки, тоді точно сподобається ця добірка. В ній представлені тільки найкращі рецепти, за якими ви без праці зможете приготувати такі плетінки з маком. Причому в начинку з маку ви можете покласти горішки або родзинки, а також додати повидло. Рекомендую подивитися всі варіанти і визначитися. Адже такий рулет можна випікати хоч в будні, хоч у свята.

Мені залишається тільки побажати всім удачі, щоб все вийшло і мак ніби танув б у роті. Влаштуйте собі чаювання і свято животику. А як дітки будуть раді, якщо їм ще наллє стакан молока на додачу, то і взагалі зметуть все за одну мить.

Гарний рулет з маком з дріжджового тіста — рецепт в домашніх умовах

Цей рецепт простий в приготуванні, а рулет виходить дуже смачним, оскільки тісто виходить повітряним і ніжним всередині. Це завдяки живим пресованим дріжджам, саме вони дають випічки всі ці властивості. Перевіряйте і не змінюйте цього способу приготування.

Нам знадобиться:

  • молоко свіже й тепле — 0,5 л
  • живі пресовані дріжджі — 50 г
  • цукровий пісок — 1 ст. л для опари і після 7 ст. л
  • вершкове масло — 100 г
  • яйця — 2 шт.
  • сіль — 0,5 ч. л
  • борошно — 950 г
  • макова начинка готова — 800 г або зробити самостійно, читайте нижче

Етапи:

1. Підготуйте спочатку опару, візьміть 250 мл теплого молока, додайте цукровий пісок (1 ст. л).

2. Плюс живі дріжджі розімніть руками і внесіть сюди. Розмішайте до однорідності.

3. Залиште масу постояти в теплі 10 хвилин до підняття шапочки, прикривши чашку пакетиком з целлафана. Шапка повинна з’явитися обов’язково, якщо її немає, то дріжджі погані і не розпочали свою роботу, висота рідини повинна бути 5-8 див. На фото ви бачите, що дріжджі активно «працюють».

Вершкове масло розтопіть на водяній бані і остудіть його. Після внесіть в опару і перемішайте. Курячі яйця розбийте (один жовток відокремити і відсуньте в мисці, він знадобиться для змащування рулету в самому кінці) і додайте в суміш. Вилийте залишилися молочко, плюс 0,5 ч. л солі і 7 ст. л цукру.

Використовуйте всі інші інгредієнти теплими, а не з холодильника.

4. Потім перемішайте і в дріжджове тісто почніть вносити порціями борошно. Просеивайте її через сито, тісто має вийти як на оладки. Піде приблизно 450 г борошна. Накрийте рушником чашку і залиште на півгодини постояти.

5. Тісто дуже добре піднялося, а це значить вносите решту борошна і розмішуйте. Зробіть після заміс на столі.

6. Грудочку вийшов пружною і м’якою, з ним легко працювати. Трохи липке тісто, але тим не менш еластичне. Укладіть його знову в миску, накрийте серветкою і тепло на расстойку на 1 годину.

7. Як пройде потрібну кількість часу вам необхідно буде перекласти його на стіл, який присипте борошном. Пограйте з ним, щоб вийшов весь вуглекислий газ, тісто вийшло чудовим. Тепер розділіть масу на дві частини.

Читайте також:  Шарлотка з яблуками в духовці: пишна і смачна. 10 простих рецептів приготування

Потім розкачайте кожну кульку качалкою в пластик (товщина 1 см), поверхня змастіть маковою начинкою, яку зробіть самостійно або використовувати вже готову. Мак залийте окропом або гарячим молоком, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. І кип’ятіть 15-20 хвилин на слабкому вогні. Потім процідіть і розподіліть мак на чистий рушник. Після чого його потрібно буде перемішувати час від часу, щоб швидше висох. Далі перетріть його в блендері або кавомолці.

Рада! Можна мак просто замочити на ніч, а після виконайте ті ж дії, перемолотите в електроприладі.

І тепер сформуйте рулет.

8. Вийде дві ковбаски, які покладіть на деко, який застеліть пергаментом і змастіть рослинною олією.

9. А далі дайте їм підійти 20 хвилин під рушником. А тим часом розігрійте духовку до 180 градусів.

10. Змастіть курячим жовтком поверхню макових рулетиків і випікайте в духовці, готовність перевіряйте як зазвичай, дерев’яною паличкою, вона повинна бути сухою. Красивий і пористий рулет вийшов, а начинка солодка і дуже смачна. Рекомендую і вам спробувати. Приємного апетиту!

Рада! Таке тісто можна використовувати для приготування булочок або булочок.

Джерело https://youtu.be/6yhuciT4GCo

Швидкий рецепт макового рулету з родзинками

Ароматна випічка нікого і ніколи не залишить байдужим, тим паче, коли крім маку ще використовується як додаткова добавка — м’який і соковитий родзинки плюс горішки. А тісто в цьому рецепті м’яке і пухнасте, тому ви можете ще в добавок постряпать пару булочок.

Нам знадобиться:

Тісто :

  • борошно — 0,7 кг
  • дріжджі сухі — 1 пакетик
  • молоко — 250 мл
  • яйце куряче — 3 шт.
  • ванілін — 1 пакетик
  • вершкове масло — 0,1 кг
  • цукор — 1 ст. л + 2 ст. л

Начинка :

  • мак — 250 г
  • цукровий пісок — 5 ст. л
  • масло вершкове — 50 г
  • мед — 1 ст. л
  • молоко — 50 мл
  • родзинки — 75 г
  • волоські горішки — 80 г

Етапи:

1. Напередодні звечора підготуйте інгредієнти до начинки. Мак та родзинки (в окремих чашках) залийте окропом з чайника. Добре розмішайте мак і дайте настоятися 10 хвилин. Після чого необхідно процідити мак через сито, почекайте приблизно півгодини, щоб вся зайва волога скла.

Потім перетріть мак разом з цукровим піском в блендері або перекрутіть на м’ясорубці. І тільки після цього додайте до маку 50 г вершкового масла і 50 мл молока, мед. Розмішайте до однорідної консистенції. Начинку поставте на вогонь і варіть на середньому вогні, періодично помішуйте. Як тільки рідини стане мало (через 15 хвилин), так знімайте з плити.

З родзинками вчините також процідіть через сито воду, а після дайте все зайвої вологи піти на рушник, розкладіть чисті ягідки на нього.

Додайте до макової начинки родзинки і подрібнені волоські горішки, розмішайте. Остудіть і поставте в холодильник до ранку.

2. Вранці підготуйте всі інгредієнти для тіста.

3. Підготуйте опару, візьміть тепле молоко і внесіть пачку сухих дріжджів плюс ванільний цукор 1 ст. л цукрового піску. Розмішайте, додайте 4 ст. л пшеничного борошна, перемішайте і чекайте 30 хвилин до підняття шапочки.

Не забудьте накрити рушником і поставити чашку в тепле місце, там де немає протягів.

Тим часом збийте в чашці три яєчних білка, додавши дрібку солі. А в іншому посуді збийте 3 жовтки і цукор, що залишився (2 ст. л) плюс вершкове масло.

В опару додати збиті жовтки з маслом і цукром. Далі влийте збиті білки з дрібкою солі. Все добре перемішайте.

Читайте також:  Пишні оладки на молоці - найкращі рецепти

4. В тісто маленькими порціями додайте борошно і розмішуйте до однорідної маси, спочатку столовою ложкою, а потім переходите на стіл і виробляєте заміс руками. Як бачите дріжджове тісто вийшло м’яке, не забите борошном. Залиште на півгодини, щоб воно підійшло під рушником.

5. Через потрібний час почніть діяти далі. Розділіть тісто на шматочки (4 частини) і сформуйте з нього коржики, які змастіть маком, горіхами і родзинками.

6. Скрутіть в джгут і кінці з’єднайте близько один до одного. Викладіть на деко і зробіть по колу надсічки, щоб вийшла така краса, як на знімку.

7. Далі ви можете деталі позабрасывать одні всередину, інші не чіпати. Або ж залишити на підносі просто класичним рулетиком. Залиште здобу на аркуші, прикрийте її полотенчиком і дайте підійти протягом 30 хвилин.

8. Ось такі завитки можуть вийти, творіть за бажанням.

9. Потім випікайте після расстойки кулінарні вироби в розігрітій духовій шафі при температурі 180 градусів 30 хвилин до отримання золотистої скоринки. Зверху після готовності рулетики можна полити солодким сиропом. Удачі.

Джерело https://youtu.be/zcJ7n-hJTCk

Рулет з маком і горіхами — дуже смачний рецепт

Тепер ще одне диво, яке в роті так і тане від соковитої начинки, а горішки надають незабутній смак. Вообщем здоба виходить ніжною і дуже ароматною, перевіряйте самі. Робіть як великі рулети, так і маленькі.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Живі пресовані дріжджі розведіть у теплому коров’ячому молоці. Дайте постояти в теплі при закритій кришці 10 хвилин.

У мисці розбийте курячі яйця, перетріть їх з цукровим піском, сіллю і ванільним цукром за допомогою віночка. Потім влийте сюди ж вершкове розтоплене масло на водяній бані.

2. Тепер дві отримані суміші з’єднайте один з одним. Розмішайте.

3. Почніть заводити дріжджове тісто до рулету з маку. Частинами просеивайте борошно і вносите в суміш.

4. Як тільки тісто буде погано вымешиваться ложкою, переходьте на стіл і вимішуйте його 5-10 хвилин. Після накрийте харчової плівкою і залиште збільшуватися в об’ємі, тобто підніматися.

5. Мак залийте окропом і залиште його на цілих 40 хвилин розійтися під кришкою. Потім треба злити всю воду і додайте до нього цукор. Перетріть насадкою блендера.

В ідеалі можна пропустити мак з цукром через м’ясорубку 2-3 рази.

6. Після потрібних маніпуляцій додайте яєчний білок, горішки і помиту і висушену родзинки.

Секрет! Яєчний білок додається для того, щоб при нарізуванні макова начинка не кришилась і не розвалювалася.

7. Як тільки тісто підійшло, обімніть його і розділіть на частини. Їх кількість залежить від кількості рулетиків. Дивлячись які ви їх готуєте, великі або маленькі.

8. Кожну заготовку розкачайте качалкою або розімніть руками і присипте начинкою. Скрутіть в джгут і укладіть у форму для запікання.

9. Заготовки залиште на расстойку на 20 хвилин, а після поверхню рулетів змастіть курячим яйцем.

10. Випікайте в добре розігрітій духовці (температура 180 градусів близько 30-40 хвилин в залежності від розмірів випічки. Приємних відкриттів!

Джерело https://youtu.be/FPiuMTxX7yY

Рулет з повидлом і маком з дріжджового тіста

Всім пирогів пироги, це рулети з маком, ніхто навіть в цьому вже не сумнівається. Тому що це дуже смачно! М’які всередині і довго не черствіють.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Молоко і воду змішайте, підігрійте до теплого стану на плиті. Потім внесіть в рідину свіжі дріжджі. Тепер покладіть пару ложок цукру і просійте борошно, додайте пару ложечок. Суміш повинна вийти типо киселя по консистенції.

Читайте також:  Млинці на молоці з дірочками - прості рецепти смачних і тонких млинців

Поставте опару в тепле місце на 40 хвилин, щоб вона підійшла.

Далі яйця збийте з цукром, ванільним цукром і сіллю віночком. З’єднайте цю масу з опарою.

2. Воду закип’ятіть і запарте нею мак, щоб вийшла густа кашка. А після поставте тарілку з начинкою на водяну баню і «парьте» далі.

У мак додайте повидло або густий джем, злегка присолите і перемішайте. Плюс цукор. Спробуйте на смак, чого можна доповісти, наприклад цукру.

3. Продовжуйте роботу з тестом, додайте борошно і виробляєте заміс. Як тільки воно стане густеньким, додайте розтоплений маргарин, вершкове масло і рослинна олія. І вимішуйте до однорідного стану.

Зверху присипте борошном і залишити на расстойку на 1 годину. Тісто піднялося горбом, тобто збільшилася в два рази.

Руки змастіть рослинною олією і підбийте масу, закрийте кришкою і дайте постояти ще в теплому місці півгодини.

4. Як тільки тісто готове і підійшло 2 рази починайте роботу з ліплення. Розділіть його на 4 колобка і з кожного розкачати прямокутний пластик. Укладіть по поверхні мак з повидлом. Тепер загорніть в рулет.

5. Укладіть швом вниз на деко, змащене рослинним маслом, підготовлені рулетики. Зверху необхідно зробити надсічки. Дайте здобі постояти 30 хвилин під полотенчиком. Змастіть курячим жовтком і випікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів заздалегідь 40 хвилин.

Надсічки на тесті робляться обов’язково, щоб випарувалася зайва волога в начинці. А то верхівка підніметься і відокремиться від рулету.

6. Ну а після влаштовуйте чаювання в колі друзів і своїх улюблених домочадців. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Приємного апетиту!

Джерело https://youtu.be/PHnPxOezuCE

Як приготувати вдома рулет з маковою начинкою з листкового тіста

Легко і швидко можна приготувати рулет з уже готового листкового тіста. Так би мовити, на швидку руку, коли гості на порозі або ви прийшли пізно з роботи, і хочеться чого-небудь солоденького. Пропоную зробити його незвичайним чином у вигляді ажурної серветки.

Нам знадобиться:

  • солене дріжджове тісто — 0,5 кг
  • макова начинка — 0,5 кг або робіть самостійно, дивіться вище у рецептах
  • куряче яйце — 1 шт.

Етапи:

1. Тісто розморозьте і розкачайте в тонкий пласт, потім покладіть на поверхню макову начинку.

2. Скрутіть в рулет і зробіть по всій довжині надрізи гострим ножем. Скрутіть заготовку в кільце.

Деко змастіть рослинною олією або укладіть кулінарний шедевр на пергаментний папір, можна взяти спеціальний силіконовий килимок.

3. Потім кожну отриману деталь розкрийте і через одну укладіть в центр кільця.

4. Ось така трояндочка вийде, і зауважте ви її зробили самі, нічого складного немає, як виявилося.

5. Дайте заготівлі постояти і підійти, а після змастіть збитим курячим яйцем поверхню плюшки.

6. Надішліть випікатися в духовку (попередньо розігріту до 180 градусів) на 15-20 хвилин. А після насолоджуйтеся ароматною випічкою. Приємного апетиту!

Дріжджовий маковий рулет із здобного тіста в духовці

Ну і ще один суперський рецептик від каналу ютуб. Дивіться це відео і вчіться разом з автором. Як вона стверджує, що таку ласунку приготувати однозначно легко і швидко. Головне заведіть правильно дріжджове тісто, і підготуйте заздалегідь макову начинку. І ваша здобна особа вийде на ура.

На сьогодні це все, готуйте з радістю і задоволенням пригощайте своїх рідних і близьких ароматною випічкою з маку. Робіть не тільки рулетики, але і булочки і плюшки.

Всіх чекаю в гості в групу в контакті і однокласниках. До нових зустрічей і поки-поки що.