Рубрики
Десерти

Сирники із сиру: пишні як у садку

Пропоную сьогодні приготувати на сніданок сирники з сиру. Причому я не буду вам рекомендувати купу способів готування, як роблю це завжди, а покажу найпростіший і на мій погляд класичний рецепт. За яким сирні сирники виходять на оцінку відмінно у всіх і завжди. А знаєте чому, і в чому секрет?

Про всі нюанси читайте нижче в даній замітці, і будете вражені!

Смачні сирники з манкою і сиром — класичний простий рецепт на сковороді

Думаю, що повторити рецептуру того, як роблять сирники в дитячих дошкільних установах можна і в домашніх умовах. Ось тільки запікають їх не на сковороді, як ми це звикли робити, а на деку в духовці. Пропоную все ж їх посмажити, але обіцяю що смак вийде відмінним, наче з далекого дитинства. Завдяки правильним пропорціям і потрібних інгредієнтів. Але і також хитрощів, про які мені хочеться поговорити прямо зараз. Ними користуються всі домогосподарки, а також досвідчені кулінари. Ловіть і ви ці знання, і передавайте з покоління в покоління, щоб це блюдо стало коронним на вашому столі.

Що ж, по ходу справи розберемося, я буду головні особливості виділяти, щоб ви не заплуталися. Готові, друзі? Тоді дивимося і читаємо.

Нам знадобиться:

Сам процес приготування не займе багато часу, до того ж коли кожен крок детально прописаний і показаний. Рецепт дан на 0,5 кг сиру, а сюрприз всередині буде з плитки шоколаду. На свій розсуд ви можете її не додавати, або робите будь-які улюблені ягоди, наприклад родзинки, вишні, яблука і навіть моркву або інші компоненти.

Як зробити сирники в домашніх умовах швидко і смачно

1. Отже, велика частина успіху в цій справі, це сир. Він повинен бути свіжим та якісним і досить сухим. Якщо він у вас вологий, то пропоную віджати його за допомогою тканинної чистої серветки.

Вообщем, приберіть всі надлишки вологи, саме це посприяє тому, що кулінарні вироби не розповзуться по сковороді і будуть класно тримати форму. Тобто ефект легкості й пишноти вам буде забезпечений.

2. Робіть віджимання над чашкою, щоб вся виділила рідина скла саме в неї, а не на стіл. Чим менше рідини в продукті, тим менше потрібно вносити борошна або манки, а це значить смак буде насичений, саме сирний, а не забитий іншими продуктами.

Запам’ятайте це! Ще одна фішка, сир краще вибирати жирністю від 5 до 9 відсотків, самий оптимальний варіант.

3. Отже, коли найголовніший компонент готовий, внесіть до нього яйце, цукор і борошно. Борошно, як відомо напевно можна замінити на манку, от тільки доведеться тоді тісто, залишити на 30 хвилин постояти, щоб манка змогла злегка набрякнути.

До речі, пропорції цукрового піску тут досить скромні, якщо ви готуєте без начинки, то внесіть його побільше, приміром, ще плюсом 1-2 ст. л.

4. Після розмішайте столовою ложкою всю масу до однорідного стану і вилкою розімніть до такого стану, щоб не спостерігалося зовсім грудочок. З нього повинно зручно ліпити, спробуйте це зробити своїми руками. Вау!

Читайте також:  Різдвяні пряники з глазур'ю - рецепт в домашніх умовах

5. Починається чарівництво, яке з легкістю зараз зробите ви. Тому що тісто відмінно тримає форму, як пластилін, воно пружне і з ним хочеться грати.

А ось якщо консистенція вийшла рідка, то необхідно ще додати борошна. Але самі розумієте, ви заб’єте його нею.

Тепер сформуйте сирник, для цього візьміть невелику частину тіста в руки і всередину покладіть шматочок шоколаду. А зверху знову тісто і зробіть грудочку, типо бобіни.

6. Мені така форма нагадує шайбочки, щоб вони вийшли рівними використовуйте кухонний ніж. Подпылите борошном стіл, викладіть творожник, а щоб надати акуратні краю виробу прокрутіть між ножем, його плоскою частиною рукою, злегка натискаючи. Прокручуйте до тих пір, поки не вийде об’ємний коло, бажана форма.

7. Наступна робота — смаження. Викладіть на сковороду з рослинним маслом без запаху заготовки і виставите маленький режим плити.

8. Саме такий маленький вогонь сприяє тому, що сирники приготуються не тільки зовні, але і добре пропечуться всередині. І звичайно ж не пригорять. Зажаристая скоринка повинна вийти з обох сторін.

9. Подавайте смаколики зі згущеним молоком, сметаною або чим завгодно. І пам’ятайте, буквально один штрих і виглядає вже все по іншому. Як наприклад тут, припылите цукровою пудрою і розіграється апетит не на жарт. Чи Не так?

10. Ну, а найсмачнішими сирниками є знаєте які? Ті, що тільки що зі сковороди, та ще й з солодким варенням або молочним соусом. Приємних вражень!

Повітряні та ніжні сирні сирники в духовці

Вирішила показати відразу два способу випікання, один з яких це такий, у якому будуть використовуватися силіконові формочки. Чудова ідея, вийде щось на кшталт булочок або кексів. Ну, а прямо зараз тримаєте дієтичний рецепт, який без цукру, оскільки в ньому використовується родзинки. Але, якщо хочете можете додати за бажанням.

Не лякайтеся, що в цьому шедеврі використовується кукурудзяна мука, якщо її немає, то замініть на будь-яку іншу, наприклад пшеничну, вівсяну або рисову. Але, саме кукурудзяна дасть класний колір скоринки, подарує яскравість і зажаристость.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Залийте спочатку окропом ізюм, щоб він добре розпарився на 15-20 хвилин. Після рідину злийте і відкиньте його на друшляку.

2. Сир перекладіть в глибоку чашку і з’єднайте з яйцем, розпушувачем тіста і рисовим борошном (пшеничного). Ретельно перемішайте ложкою. І саме на цьому етапі збийте отриману масу блендером. Повинна вийти легка маса без грудочок.

3. Далі внесіть изюмчик або будь-які інші ягідки або цукати. А також цукор, якщо ви хочете щоб сирника вийшли солодкуватими (1-2 ст. л).

4. З сирної маси скатайте руками, або як я вас вчила в першому варіанті, кульки за допомогою ножа і рук. Не забудьте тільки бомбочку, якщо робите в ручну, сплющити. А замість панірування використовуйте кукурудзяну муку, яка подарує виробів шикарний зовнішній вигляд.

Читайте також:  Тісто для чебуреків - домашні рецепти чебуреків з мясом

5. Застеліть деко для духовки антипригарним килимком, якщо такий є у вашому арсеналі. Якщо ж немає такого помічника, то використовуйте звичайні пекарські листи (пергаметную папір), фольгу, тільки тоді складайте вдвічі.

6. Духова шафа попередньо добре розігрійте і поставте деко з заготовками. Температура повинна бути 180 градусів. Потім дістаньте їх і переверніть на іншу сторону, випікайте ще 10 хвилин.

7. Вийшло, як бачите прелесто. Як бачите, це простий і смачний рецепт, за яким сирники виходять повітряними, м’якими і з хрусткою скоринкою. І як могли помітити вони не солодкі, як підсолоджувача виступає родзинки.

Секрет! Якщо змазати після того, як ласощі дістанете з духовки шматочком вершкового масла, то скоринка вмить зникне і стане ніжною.

Що ж, залишилося провести сервіровку, згодні? Досить присипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою, тертим шоколадом і все як чарівною паличкою зміниться.

Ну, а тепер, як і було обіцяно, покажу ідеальні пропорції і рецепт пишних сирників, які готують в дитячому саду, але от тільки єдино від себе буде начинка. Ну, не можу я без неї, хоча ванільні теж дуже люблю. Але, раз почала показувати спосіб приготування в першому рецепті з шоколадом, то і тут продовжу. Ви вже дивіться самі, можете нічого взагалі не класти, адже це справа смаку.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Підготуйте всі інгредієнти до роботи, наведіть порядок на робочому місці. Потім чашку викладіть сир, який, якщо занадто вологий відіжміть, використовуючи марлю.

2. Потім додайте по черзі всі складові зі списку продуктів, це 20% сметану, 2 курячих яйця, цукровий пісок, сіль, ванілін і розпушувач. Саме він додасть сирників легкість і легкість. Але ось ще без манки тут не обійтися, але її вносите трохи пізніше.

3. Тому що спочатку слід перетерти всю масу в однорідну суміш блендером. Вам здасться, що тісто вийшло рідкуватим. Саме на цьому етапі вносите манну крупу. Розмішайте і залишіть на пів години постояти і набрякнути.

4. Далі в силіконові формочки влийте сирну консистенцію залежно від глибини по 1-2 ст. л, покладіть по цукерці і знову залийте тестом.

5. Таким чином, ви заховаєте начинку всередині цього чудесного ласощі.

6. Виставите листочок з заготовками в духовку і запікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів. Скоринка по закінченню у солодкої випічки злегка зарум’яниться і стане золотистою за кольором.

7. Вийміть печені шедеври і укладіть на блюдо для сервірування. Полийте розтопленим шоколадом або будь-сіром, бажано тонкою цівкою, як показано на знімку нижче. Як бачите, сирники вийшли досить високими і об’ємними, але в той же час м’якими, так як легко розрізаються виделкою або ножем. Їжте на здоров’я, дивіться пальчики не проковтнете, облизувати можна). Приємного апетиту!

Як приготувати сирники із сиру пишними як у садку

Отже, підсумуємо всі знання, от вони секретні фішки, за допомогою яких сирники тануть у роті, виходять рум’яними і красивими, а головне выглдят не плоскими, і повітряними, соковитим всередині.

  • Розгляньте уважно сир, чи це дійсно він? Смішне питання, вся справа в тому, що зараз багато підробок і виробники можуть підсунути сирну масу. А це відповідно не те що треба, значить ви не отримаєте кальцій і не зробите найсмачніший десерт або сніданок. Відрізнити виріб можна жаль тільки вдома, капнувши на нього крапельку йоду, якщо колір в процесі досвіду не зміниться (залишиться коричневим, як йод), то ви щасливчик, а от якщо зміниться — на жаль, вас обдурили. На другому варіанті додано багато крохмалю, ось він і посинів. Розгляньте дане фото і зробіть необхідні висновки.
Читайте також:  Осетинські пироги з різними начинками (8 покрокових рецептів приготування)

  • Всім відомо, що при смаженні сирок може прилипати до сковороди, оскільки проходить термічну обробку. Тому кухарі радять обов’язково перетирати через сито, додавши при цьому сир або манку, але це за бажанням і на ваш розсуд. Тут все залежить від жирності продукту, також справа йде і з курячим яйцем, не завжди його можна вносити (якщо він жирний то так, а якщо сухий — то й не варто). Краще тоді додати вершки або молоко. Дивитися треба по консистенції.
  • Рідкий сир необхідно віджати при приготуванні, використовуйте щільну чисту тканину або звичайну марлю складену в п’ять разів.

  • Щоб збільшити пишність сирників додають такі продукти, як розпушувач або соду, гашену лимонною кислотою або оцтом.
  • Смажити сирника рекомендується на рослинному маслі або топленном вершковому в духовці або на сковорідці. До речі другий варіант кращий — вийдуть ніжніше і соковитіше.
  • Занадто товстими сирники піч не рекомендується, щоб вони пропеклися рівномірно з обох сторін і не були сирими. Для надання потрібної форми використовуйте лопатку або ножик, вище я вчила, як це робиться.

  • Подавати страву рекомендується тільки в хорошому настрої і з гарною подачею, як наприклад вам така краса з ягодами і цукровою пудрою?).

А взагалі вирішила зробити добірку варіацій того, як красиво і можна сказати навіть святково подати сирники до столу. Щоб ті, хто їх не любить з першого погляду покохали, адже апетит приходить під час їжі, а якщо вже накрите неперевершено, то це правило буде працювати точно. Перевіряйте і дивуйте всіх своєю кулінарною майстерністю!

Можна створювати окремі картинки, причому вони будуть веселі та яскраві, як ця сонячна мордочка.

Якщо зараз літо і сезон ягід відкрито, так обов’язково скористайтеся цим. Можна полити блюдо джемом або варенням, сиропом.

Прикрасьте молочним або шоколадним кремом, ну а якщо його немає, то використовуйте згущене молоко або сметану.

Сирники відмінно поєднуються з фруктами і ягодами, так чому б не скористатися цією затією і ось так прикольно у вигляді змійки їх оформити. Маленькі витівники явно оцінять.

Сніданок вийшов на ура, а у вас які враження залишилися, все вийшло?