Рубрики
Другі страви

Сирники із сиру — класичний рецепт пишних сирників на сковороді

Доброго часу доби!

У кого-то вже ніч, у кого-то ранок, та в принципі не важливо. Рада всіх вітати! Думаю, що багато з вас частенько, а то й постійно замислюються над таким питанням, що приготувати на сніданок. Щоб це було смачно і часу на все про все пішло досить мало. Я вам відповім: «Зробіть сирники».

Думаєте, це складно чи не вийде, хочете приготувати, а боязко й страшно. Вся справа в тому, що ви напевно не знаєте деякі тонкощі і секрети. А також вибираєте не той сир, який необхідний. Про це поговоримо трохи пізніше.

А зараз хочу розповісти вам про один експеримент. Одного разу мені в голову прийшла думка випробувати десяток рецептів на цю тему. Ну і зла я була, коли у мене ці ласощі просто розповзалися по сковорідці.

Вообщем, я перепробувала безліч варіантів і спільно з моїми домочадцями ми все таки знайшли улюблений спосіб смаження, при якому виходить це блюдо неповторно пишним і ніби тане в роті. Тепер готуємо тільки за нього і зробили позначку «перевірений».

А все таки, технологія приготування у всіх інтерпретацій майже одна. Але є нюанси. Якщо коротко розповісти те, що всі інгредієнти змішуються в одній великій чашці, а потім з тіста роблять кульки і за допомогою рук кожен приминається, щоб вийшов «оладок» або «котлетка» овальної або круглої форми. Далі обсмажують на сковорідці або поміщаються в духовку.

Їсти сирники із сиру ви можете з будь-яким солодким соусом або молочною підливою, а також з варенням, згущеним молоком і навіть з повидлом. Плюс до всього їх можна робити з різними ягодами, наприклад з родзинками або курагою. Або використовуйте начинки, наприклад покладіть шматочок шоколаду.

І сама структура тесту може бути з різноманітними складовими. Додають манку, крохмаль або борошно, для легкості кладуть — соду або розпушувач і т. п. Про цих та інших оригінальних видах можна почитати у мене на блозі в моїх попередніх дописах.

Мені хочеться сьогодні розповісти саме традиційну методику, а там вже ви самі додайте за бажанням будь-які компоненти. Адже хто-то зовсім не сприймає всі ці добавки у вигляді фруктів, він воліє вживати такі кулінарні шедеври зі сметаною.

Простий класичний рецепт сирників

Цей десерт у всі часи був і буде самим улюбленим ласощами серед дітей і дорослих. Все тому що, такий продукт не замінимо в дитячому харчуванні. У сирку міститься досить багато білка, це величезний плюс для зростаючих організмів, також кальцій, який необхідний для кісток. Про переваги цього молочного продукту можна говорити довго, краще швидше приступити до справи.

Між іншим, хто не знає це споконвіку наша російсько-українська страва, воно було придумано ще в ті далекі часи в Стародавньому Римі.

В дошкільних і шкільних закладах готують це ласощі переважно в духовці. А ось в домашніх умовах ми часто вдаємося все таки до сковорідці.

Знаю, що зараз у багатьох відразу виникне питання, що краще додати в тісто — борошно або манну крупу. Відповідайте внизу замітки, що зазвичай кладете? Пропоную розібратися прямо тут, на цей і інші питання по ходу справи.

Нам знадобиться:

  • сир — 0,5 кг
  • куряче яйце С0 — 1 шт.
  • манна крупа — 4-5 ст. л
  • цукор — 2-3 ч. л
  • сіль — 0,5 ч. л
  • розпушувач для випічки — 0,5 ч. л
  • борошно — 0,5 ст.
  • рослинне масло — 4-5 ст. л
Читайте також:  Як замаринувати шашлик зі свинини, щоб мясо було соковитим і мяким? + Рецепти найсмачніших маринадів

Соус з полуниці:

  • ягода свіжа або заморожена — 250 г
  • цукрова пудра — 4 ч. л

Етапи:

1. У глибоку чашку покладіть крупно — або дрібнозернистий сир. Щоб кулінарні вироби вийшли досить ніжними потрібно, для цієї мети перетерти його через сито або перекрутити на м’ясорубці. Також відмінно з цією роботою впорається звичайна їдальня вилка, просто розітріть нею.

Зверніть увагу! Саме від якості сиру залежить кінцевий підсумок, чи буде він смачним чи так собі, не дуже. Беріть тільки свіжий, причому перевіряйте дату і термін придатності на упаковці.

Він не повинен бути дуже кислим смаком, і тим більше гірчити або віддавати чимось незрозумілим.

Вибирайте тільки кисломолочний продукт з жирністю не менше 7 відсотків, а краще брати взагалі 15-18. Знаєте чому? Тому що, саме з такого виходять смачні сирники, підготовлена маса для них буде м’якою та еластичною. Таким чином ви зможете наблизитися до ідеальної форми цих красенів.

Далі поговоримо про сухості та вологості. Як йдеться всього має бути в міру. Але, знову ж таки, якщо все-таки ви бачите, що маса зовсім суха, то можна присмачити її молочком або кефіром. А от якщо навпаки — скористайтесь марлею або ситом, процідіть надлишки рідини.

Зараз досить часто виробники вдаються до хитрощів і замість справжнього сиру хочуть підсунути нам сирну масу. Як визначити, що ви купили і перевірити. Зробіть тест. Виявляється все геніально просто. Погляньте на цю картинку.

Чисто зовні можна побачити відмінності, але цього не достатньо. Тому візьміть будь-яку металеву ємність і покладіть в неї невеличкий шматочок кисломолочного продукту, при цьому на ній вже повинно бути розпеченим до межі рослинне масло. Що станеться? Будуть танці з шипінням і бурлінням і ваш шматок перетворитися в щось мерзенне, або ж ви побачите чудовий і красивий грудочку з рум’яною скоринкою. Ось він ідеал, за яким потрібно ганятися.

Є ще один перевірений спосіб — аптечний йод, капніть його і побачите таке і вже все зрозумієте за кольором.

2. Далі за планом додайте куряче яйце. Бажано взяти його домашнім, тоді воно додасть пікантний жовтенький колір. Так, і взагалі такий продукт корисніше ніж, ніж магазинний.

Господиням На замітку! Важливе правило, про яке не варто забувати — на 1 кг сиру беріть завжди 2-3 яйця, таким чином в нашому випадку знадобиться одне.

3. Слідом, не розмішуючи внесіть цукровий пісок. В принципі можна взяти трохи більше або менше, але пам’ятайте, що поклавши занадто багато цукру сирники можуть прилипати до сковороди і швидко присмажуватися, а всередині залишаться сирими.

Ого! Плюс до всього надлишки цукрового піску в процесі смаження проявлять себе, побіжить солодкий сироп і в зв’язку з цим побачите підгорання.

4. Для того, щоб сирника вийшли пухленькими і товстенькими додайте не пошкодуйте розпушувача і тоді, точно не відчуєте ніякого запаху, ніж якщо б поклали соду.

5. І нарешті останній сипучий інгредієнт — сіль. Без неї це блюдо буде все таки прісним. Але, багато знаю її не додають, так що дивіться самі. Можна обійтися і без неї.

6. Тепер за допомогою столового приладу такого, як ложка, ретельно розмішайте суміш. Щоб вона стала однорідною.

Читайте також:  Кабачкові деруни з кабачків - найсмачніші рецепти

7. Потім залишиться в останню чергу внести манну крупу і саме після цієї процедури необхідно залишити тісто постояти 15-20 хвилин. Це потрібно зробити для того, щоб манка збільшилася в розмірах, тобто набухла.

Якщо немає манної крупи, то можете додати замість неї борошно. Тільки беріть її просіяного, тоді це подарує ще більшу легкість готовим ласунам.

Буде цікаво! Між іншим, якщо ви не сидите на дієті, то додайте маленький шматочок розтопленого вершкового масла, вийде ще смачнее. Якщо готуєте для дітей, то покладіть родзинки, чорнослив або курагу.

Борошно манка додається в тісто для того, щоб воно стало густішим і було зручніше формувати кулінарні витвори.

8. По закінченню потрібного часу обробну дощечку або присипте стіл пшеничним борошном.

9. Викладіть повністю отриману масу і скачайте з неї щось таке, що нагадує ковбаску або рулетик. Він повинен бути не дуже великим в діаметрі, в районі 4-5 див.

10. Потім добре заточеним ножем розріжте такий джгутик на шайбочки. Як бачите, зробити це досить легко.

11. Кожен шматочок знову злегка обваляйте в борошні і руками трішечки сплющити їх, щоб вийшли круглі котлетки. Намагайтеся, щоб усі коржі вийшли одного розміру. І ще товщина, від неї теж багато залежить. Вона повинна не перевищувати два сантиметри, якщо буде більше, то ймовірність того, що сирники не пропечуться велика.

12. Тепер залишається найголовніше — на сковорідку налийте рослинного масла, причому не потрібно наливати занадто багато, а то ласощі будуть жирноватыми і погано засвояться організмом. Не можу сказати точно, але приблизно 3-4 столові ложки, дивлячись яка по діаметру сковорідка.

Плюс до всього беріть її з керамічним або антипригарним покриттям і використовуйте спеціальні для цього лопатки, щоб не подряпати поверхню.

Можливо в процесі смаження доведеться трішечки підлити масла, нічого страшного, таке цілком може бути.

13. Смажте тільки на середньому вогні і не закривайте кришкою. Як тільки побачите, що перша сторона починає рум’янитися, беріть в руки лопатку.

А ти знав? Не забувайте про те, що спочатку сковорідку потрібно розжарити до межі, а потім вогонь зменшити і тільки після цього смажити заготовки.

Якщо покладіть на занадто розпечену, то вони на жаль згорять, так що з цим не експериментуйте.

14. І перевертайте звичайно ж негайно. Ще один секрет — можна перевертати на іншу сторону, поки не побачите, що краї підрум’янилися, а то не зможете перевернути, готовий виріб буде соватися по поверхні.

Час приготування — близько 4 хвилин на кожну сторону, знову ж якщо пережарите, то вони вийдуть твердуватими, а ось ніжними і м’якими їх зробити вже не вийде.

Щоб сирника вийшли не жирними зніміть їх з сковороди лопаткою і покладіть відразу ж на паперові серветки. Жир вбереться, і ви досягнете потрібного результату.

15. Посипте цукровою пудрою і поставте вазу з медом або варенням. Або ж зробіть спеціальну заливку.

16. Пропоную спочатку освоїти цей рецепт. Візьміть абсолютно будь-які ягоди, наприклад полуницю. Брати можна, якщо зараз не сезон і заморожені, тільки заздалегідь розморозьте їх.

Для гурманів. Пробуйте творити з вишнею, під черешнею або ж з будь-якими фруктами, бананом або ківі.

17. Покладіть ягоди в чашу блендера і внесіть цукрову пудру, кількість звичайно залежить від кислоти. Регулюйте це самі. Перекрутіть в однорідну рідковату консистенцію, ох, ложками б їла таку красу).

Читайте також:  Запечений гарбуз у духовці шматочками - смачні і швидкі рецепти приготування

18. Ось така краса вийде, уявляєте, як це апетитно і привабливо, якщо вмочити в такий джем готові вироби.

Впевнена, що виглядає і у вас — запаморочливо смачно, та ще й корисно. Приємного всім апетиту!

А у висновку всього хочу запропонувати вам перегляд відеоролика з каналу ютуб, в ньому в тісто замість манки господиня додає борошно і цедру апельсина, і ось що вийшло, порівняйте. А ще, робить цікавий топпінг (соус), не знаєте що це таке, натискайте кнопочку і слухайте.

Сподіваюся, і цей варіант стане вашим улюбленим і ви внесете його в свою кулінарну книжку, а також додасте цю статтю до себе в закладки браузера, щоб не втратити.

Як зробити смачну підливку для сирників, як у садку

У попередньому варіанті було розглянуто полунична підлива, її зазвичай роблять на швидку руку. Але, мені хочеться ще розкрити і показати вам дитсадківський варіант. Адже саме там завжди подавали сирники саме з молочною підливою. Від якої і зараз діти без розуму, багато з-за неї тільки і їдять це блюдо.

Пробуйте вводити їх у світ кулінарії, в даній ситуації можна попросити дитину оригінально оформити вже готові шедеври, поклавши або розкидавши шматочки фруктів. Він буде щасливий і з задоволенням потім з’їсть і попросить добавочки.

Нам знадобиться:

  • Молоко — 500 мл
  • Борошно — 20 г
  • Вершкове масло — 20 г
  • Цукровий пісок — 60 г
  • Ванілін — за бажанням

Етапи:

1. На водяній бані або в каструльці на плиті розтопіть невеликий шматочок вершкового масла. Після того, як підуть бульбашки внесіть акуратно невеликими частинами борошно, при цьому помішуйте суміш. На все про все має піти після закипання приблизно 1-2 хвилини.

Важливо! Обов’язково заважайте соус, а то побачите грудки, що зіпсує весь зовнішній вигляд.

Тепер черга коров’ячого молока, влийте його і знову доведіть масу до кипіння. Продовжуйте варити близько 10 хвилин, не забувайте помішувати ложкою.

2. Залишається лише підсолодити і додати аромату, думаю, що ви зрозуміли про що я маю на увазі. Додайте цукор і ванілін. Перемішайте.

3. Як тільки цукрові крупинки розчинилися, зніміть каструльку з вогню і трохи остудіть.

4. Думаю, що робити далі ви і самі знаєте — їжте з чаєм або кавою. Відмінних вражень і бадьорого сніданку!

На цьому у мене все, сподіваюся сирники вийшли, як кажуть у казках «З пилу, з жару з печі і румяни і пишні». Обожнюю ці творинки. А їх запах, такий чарівний і привабливий, що немає слів, дух захоплює.

За секрети скажу, що крім усього цього, можна щоразу робити по-різному в плані подачі до столу. Наприклад, використовуйте звичайну сметану з цукром і соком будь-яких ягід або фруктів. Поливайте медом або згущеним молоком. Прикрашайте цукатами або кокосовою стружкою. Вообщем влаштовуйте свято живота!

Або ж оформляйте завзято і з гумором, щоб було весело.

Будьте завжди на позитиві, діточки точно оцінять таке майстерність.

Виглядає чудно і дуже оригінально.

Пам’ятайте, що ви робите це ласощі для своїх домочадців. Творіть на здоров’я і всім ще разок приємного апетиту! До зустрічі, відмінного дня і класного настрою.

Сподобалася замітка натисніть на кнопку соціальних мереж, буду дуже вдячна. Приєднуйтесь в групу в контакті. Всім покедова!