Рубрики
Другі страви

Шашлик зі свинини. 3 ідеї маринаду для соковитої свинини, щоб мясо було мяке

Добрий день! Сьогодні знову хочеться поговорити про шашликах. Травень розпочався і все на вихідних смажать це блюдо.

Що може бути смачніше, соковитіше й улюбленіше в ці літньо-весняні дні? Беріть з собою гарний настрій і веселу компанію і вперед відпочивати!

Мною було на цю тему написана не одна стаття. Хто не бачив можете перейти за посиланням і почитати.

Сьогодні мені хочеться почати розмову з маринадів. Адже саме вони роблять з свинини м’ясо соковитим і м’яким. Не забувайте, що самий смачний і соковитий виходить з шийки і задньої частини тушки. Єдино свинина, це дуже жирний продукт, рекомендую вибирати куряче м’ясо для цього смаженого страви.
В інших статтях ви дізналися що маринади можуть бути:

  • з додаванням ківі або грейфруктом;
  • з гірчиці;
  • медово-соєві;
  • винний;
  • сметанний або майонезні види;
  • на основі кетчупу або томатної пасти;
  • з додаванням айрану або кефіру;
  • цибулевий;
  • з оцтом по радянському рецептом і багато інші рецепти.

Який вам сподобався більше всіх, який ви використовуєте варіант, коли смажите м’ясні шматочки на вугіллі?

У цій статті ви побачите самі популярні, прості і улюблені мої заливки для м’яса. Найпікантніші, не важкі і дуже ароматні маринади для шашликів.

Як маринувати м’ясо свинини, щоб воно було соковите і м’яке — 3 рецепта

Для всіх видів використовуйте ваші улюблені приправи, спеції, які зараз можна підібрати в будь-якому магазині або продуктовому ринку. Я часто купую пакетики, в яких вже містяться всі потрібні спеції, наприклад, універсальна приправа для м’яса, або спеції для свинини і т. д

Читайте також:  Качка в духовці - соковита і м'яка. Прості і смачні рецепти в домашніх умовах

Вибирайте те, що ви любите, потім змащуйте ними м’ясо, а далі занурюйте шматочки в будь-яку суміш і маринуйте. Які правила для цього потрібно знати, читайте в інших моїх статтях, зупинятися на цьому не хочу.

Готуємо шашлик з імбиром

Це універсальна заливка, яка підійде для яловичини, свинини і птиці.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування з фото:

1. Натріть імбир на тертці або дрібно поріжте на шматочки і викладіть в глибоку миску.

2. Додайте в миску до імбиру соєвий соус.

3. Подрібніть часник і додайте рослинне масло.

3. Розріжте лимон навпіл і вичавити з нього сік, тільки з однієї половини лимончика.

4. Посоліть суміш і поперчіть. Добре перемішайте.

Томатно-гірчичний маринад — найсмачніший рецепт

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Візьміть гарну дзбанка, і покладіть туди гірчицю.

2. Далі дрібно рубаний часник.

3. Наріжте маленькими шматочками моркву і теж додайте до решти інгредієнтів.

4. Посоліть і поцукруйте. Перець використовуйте за смаком.

5. Додайте рослинне масло і томатну пасту. Вийшла така краса!

Цитрусовий маринад

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Видавіть з половинки лимона ароматний сік. Теж саме виконайте з половинкою апельсина.

Важливо! Щоб сік краще видавився, побийте апельсин і лимон за столу.

2. Порубаєте ножем дрібно часник.

3. Додайте свіжий медок.

Читайте також:  Запечений гарбуз у духовці шматочками - смачні і швидкі рецепти приготування

4. Посоліть, поперчіть, додайте чебрець і рослинне масло.

5. Все добре перемішайте в мисці. Вуаля, вийшло!

Тушкуйте, смажте, випікайте, такі соуси ідеально підійдуть до будь-якого мяску.

Оригінальний соус для шашлику з свинини

Хочеться ще запропонувати вам такий цікавий варіант, він буде на основі томатного соку, а саме свіжих томатів, адже влітку цей овоч є в будь-якому будинку.

Нам знадобиться:

  • Свиняча вирізка — 3 кг
  • Соєвий соус — 40 р
  • Сіль за смаком
  • Часник — 3 зубчики
  • Перець чорний мелений — 1 ч. л
  • Перець червоний — 1 ч. л
  • Паприка — 1 ч. л
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Цибуля — 4 шт.
  • Помідори 1 кг
  • Олія — 5 ст. л

Соус

  • Майонез — 200 г
  • Кетчуп — 200 г
  • Часник — 1 зубчик
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сіль щіпка
  • Материнка( орегано) 1 ч. л
  • Чабер — 1 ч. л
  • Базилік — 1 ч. л

Спосіб приготування:

1. Приготуйте помідорний маринадик. Для цього використовуючи тертку, найкраще велику, натріть на ній помідори.

Важливо! Перед тим, як почати натирати на тертці помідори, зніміть з них шкірку, для цього обдайте їх окропом, після вона легко зніметься.

2. Посоліть помідорну кашку. Цибуля накришить півкільцями.

3. Додати видавлений у часникодавці часничок. Обсмажте цибулю з часником в сковороді. Поперчіть.

Важливо! Часник додавайте в самому кінці, коли цибуля вже буде майже золотистого кольору.

4. Далі накришить лавровий лист дрібно руками і додайте його до цибулі і часнику. Вилийте томати. Потім додайте червоний перець і паприку.

Читайте також:  Шашлик зі свинини, і самий смачний маринад, щоб мясо було мяким і соковитим

Ну і звичайно ж соєвий соус. Все перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 2 -3 хвилини. Вкуснотииииища!

5. М’ясо перед різкою промийте в проточній воді і поріжте на порційні шматочки приблизно 6х6 см, товщина шматочка повинна бути 2,5 див.

6. Залийте шматочки свинини сумішшю томатів.

7. Ось що вийшло, просто обалденно красиво і апетитно! Згодні?

8. М’ясо добре перемішайте в цій заливці і дайте йому настоятися хоча б 2 години в прохолодному місці.

Як приготувати соус на природі (пікніку)?

1. Дістаньте кетчуп і майонез.

2. Часничок покришіть кулінарним ножем дрібненько. А також таким способом ріпчасту цибулю. Посоліть, щоб виділився ароматний сік.

3. Додайте часник і цибулю майонез і кетчуп. Класно виходить, просто вже слинки біжать.

4. Всі інгредієнти перемішайте між собою. Соус готовий, подавайте до готового м’ясної страви.

Як вам цей варіант маринаду і цікавого соусу для обмакувания шматочків?

Ось ще один варіантик, хто любить дивитися, а не читати 🙂

Сподіваюся стаття була корисною, пишіть коментарі та діліться своїми задумами на цю тему. Всім дякую, що були зі мною. До зв’язку.

P. S Анекдот дня: Колеги по роботі домовилися поїхати на шашлики. Один сильно запізнюється. Йому дзвонять: — Вован, ти де? — Ось вже в автобусі їду. — Шкода, хотіли сказати, щоб ти взяв каструлю. — А, не проблема, зараз візьму.