Рубрики
Другі страви

Шашлик з курки з оцтом і цибулею (5 радянських рецептів)

Доброго дня!

Ось вона і прийшла спекотна пора, коли ми всі вирушаємо на пікніки і обов’язково з собою беремо побільше м’яса (будь це курка, свинина або баранина). Тому що з нього виходить відмінний шашлик. Звичайно багато що залежить від того, як ви його замарінуете, які становлять для цього кулінарного творіння ви візьмете. Пропоную сьогодні зупинитися на найпопулярнішому рецепті, який був одним з улюблених в радянські роки. І до цих пір залишається таким серед російського населення. На думку більшості маринад з оцтом і цибулею є самим смачним, тому що м’ясо виходить м’яким і соковитим.

Крім цього, шашлик з курки вважається ще й дієтичним блюдом, так м’ясо птиці завжди ніжніше і не таке калорійне, як всі інші вигляд. У хід можуть йти абсолютно різні частини тушки: ніжки, гомілки, стегенця і навіть крильця. Мені подобається використовувати набори для чахохбілі. Було б бажання приготувати такий вечерю, а бажаючих його спробувати хоч відбавляй.

Особливо, коли на вулиці легкий вітерець, який в мить по повітрю зачарує всіх таким таємничим ароматом. Ах, краса, природа, річка… Було б так завжди, взимку мало хто готує такий делікатес, а шкода. Хоча багато задовольняються рецептами в духовці. Вообщем, кожен чудить по своєму.

Багато сімей смажать шашличок в будь-який час року, будь це літо чи весна-осінь, головне, щоб за вікном не було дощу, і не йшов сніг.

Що ж, приступайте безпосередньо до самого процесу готування, вибирайте будь-який рецепт з даної замітки, зауважте, що всі вогні схожі один на одного, але і тим не менш різні.

Оскільки склад продуктів і пропорції в кожному вараинте прописані, вам залишається тільки слідувати рекомендаціям і тоді ваше блюдо вийде точно смачним і ароматним. Обіцяю, що буде кожен шматочок просто танути в роті.

Шашлик з курки з оцтом і цибулею по радянському рецептом

Я думаю, перш ніж переходити безпосередньо до самого процесу приготування, вам буде цікаво дізнатися, за якими критеріями вибрати курку для шашлику. Ви можете брати її як у цілому вигляді, або самостійно розібрати її на частини, або використовувати вже готові частини тушки. У будь-якому випадку, м’ясо птиці має бути свіже і добре пахнути, а також мати ряд ось таких особливостей:

Ну, а тепер, що стосується самого маринаду, він у нас буде виготовлятися з оцту і ріпчастої цибулі. Адже ці два інгредієнти завжди є на вашій кухні. Погодьтеся, що оцет хороший тим, що куряче м’ясо в ньому не закисне, особливо коли на вулиці вже дуже жарко. Чим більше ви візьмете цибулі, тим курка буде соковитіше і а її волокна надалі м’якше. Існує думка, що пропорції лука повинні бути такими ж, як і кількості м’яса. Як ви вважаєте?

Читайте також:  Як замаринувати шашлик зі свинини, щоб мясо було соковитим і мяким? + Рецепти найсмачніших маринадів

В принципі і всі секрети, єдино велику роль відіграють спеції і приправи, тут вже орієнтуйтеся на свої смаки.

Нам знадобиться:

  • м’ясо курки охолоджене або ціла тушка — близько 1,5 кг
  • оцтова есенція 70% — 1 ч. л вода — 0,5 склянки (якщо у вас 9% оцет, то беріть 7 ст. л, а воду не використовуйте)
  • ріпчаста цибуля — 3 шт.
  • приправи для курячого шашлику або спеції для курки — 2 ст. л
  • сіль — 1-2 ст. л на смак

Етапи:

1. Підготуйте курку до роботи, обмийте її у воді, обітріть паперовими рушниками. Потім гострим ножем обробити її на невеликі шматочки. Гомілки, крила помістіть в чашку, а потім обробіть всі інші частини.

Шкірку з птиці краще за все взяти і видалити, вона не знадобиться.

2. Для того, щоб м’ясо курки замаринувалося внесіть прямо на шматочки плюс спеції сіль і розмішайте масу руками.

3. Після чого очистіть ріпчасту цибулю, який попередньо можна потримати в холодильнику 1-2 години, для того, щоб не було потім сліз. Поріжте його на півкільця, спочатку відповідно зніміть піну. Розмішайте в чашці, щоб виділився сік.

4. Тепер зробіть маринад, розведіть в підлогу склянці води 1 ч. л оцтової есенції. Або ж візьміть 9 процентний оцет в кількості 7 столових ложок. Залийте м’ясо, і акуратно перемішайте руками.

Залиште маринуватися курячі скибочки на 1 годину в теплому місці. А можна прям відразу відправлятися на пікнік, поки доїсте до місця призначення, м’ясо вже і замаринується.

5. Підготуйте мангал до роботи, смажити курку необхідно добре розжареному вугіллі. Використовуйте для цього або грати, або шампури. Не забувайте в процесі смаження перевертати шашлик.

6. Готовність, як завжди перевіряйте або гострим ножем або виделкою, якщо при натисканні виділяється світлий сік, а не кров, значить м’ясо готове до дегустації.

Пам’ятаєте! Біле м’ясо завжди смажиться набагато швидше, так що, не передержите продукт.

7. Подавайте курячий шашлик із зеленню, а також з улюбленими овочевими салатами або томатним соусом і маринованою цибулею. Приємного апетиту!

Курячий шашлик з оцтом і цибулею, щоб м’ясо було соковитим і м’яким + найсмачніший маринад

Немає нічого прекраснішого, коли ви з друзями на природі вирішили приготувати шашлик з курки, та ще знаєте всі пропорції для маринаду. Адже саме яким він буде залежати кінцевий підсумок продукту.

Саме маринад оцет+ріпчасту цибулю відомий всім з радянського часу, його використовують і наші мами і бабусі. Його склад легко запам’ятати, хоча на свій розсуд ви можете вносити будь-які інші спеції, такі як зерна коріандру, вони дають колосальну запашистость, а також паприку або ж куркуму. Але, саме класичний рецепт передбачає, що до складу вноситься чорний мелений і червоний перець і все.

У цьому рецепті, одна частина ріпчастої цибулі повинна натиратися на тертці, а інша різатися на кільця чи півкільця.

Нам знадобиться:

  • куряче м’ясо (гомілки, крила, ніжки або стегенця) — 1000 м
  • ріпчаста цибуля — 450 г
  • оцет 9% — 4 ст. л
  • вода — 4 ст. л
  • цукровий пісок — 1 ч. л
  • сіль — 1 ст. л
  • чорний мелений перець + червоний мелений перець — 0,5 ч. л
Читайте також:  Рататуй: 8 простих і смачних класичних рецептів

Етапи:

1. Почніть роботу з чищення цибулі. Порубаєте половину цибулі на півкільця, а іншу чашку — натріть на крупній тертці. З’єднайте з курячим м’ясом в глибокій ємності.

2. Потім підготуйте маринад, в чашку влийте оцет, воду і плюс додайте цукор і сіль. Можна спробувати на смак і відрегулювати сіль та цукровий пісок. Розмішайте сипучі, щоб вони добре розчинились.

3. Залийте отриманим маринадом всі шматочки і перемішайте руками. Потім ще за бажанням можна посолити і поперчити. Таким чином, м’ясо потрібно промаринувати 1 год у прохолодному місці.

4. Потім разом в цибульними кільцями одягніть частини м’яса на шпажки і смажте шашлик з курки на вугіллі (для ароматності зручно брати дрова фруктових дерев). Можна використовувати сітку для барбекю.

5. Шашличок з шматочків курочки готовий, кличте всіх дегустувати. Відмінно така краса поєднується зі свіжими огірками і якщо на столі стоїть окрошка. Ух, і смачно! Приємних відкриттів!

Як приготувати шашлик з курки в духовці на деку на шпажках

Більшість людей думають, що краще шашликів на природі немає. Напевно воно так і є, але іноді в зимову пору хочеться зробити їх будинку. Тому для цього можна використовувати духовку і запекти курку на шпажках або в банку. А щоб блюдо було цікавіше і яскравіше, будемо використовувати помідори і болгарський перець.

Нам знадобиться:

  • Філе курки або ніжки — 0,5 кг
  • Помідори свіжі — 2 шт.
  • Оцет 9 % — 2 ст. л
  • Часник — 4 зубки
  • Майонез — 2 ст. л
  • Сіль, перець, куркума — за смаком
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт
  • Вершкове масло — шматочок для змащування

Етапи:

1. Почніть приготування з оброблення курки, поріжте її на рівні шматочки приблизно одного розміру. Після замаринуйте м’ясо, додайте сіль, перець і куркуму за своїм уподобанням. Розмішайте.

Тепер додайте майонез 2 ст. л + оцет і різаний часник. Перемішайте і залиште настоятися на столі 1 годину. Або ж запікайте відразу.

2. Ріпчасту цибулю поріжте на шматочки, болгарський перець і помідори на скибочки. Одягніть всі продукти на шпажки і укласти на деко застелений фольгою і змащений вершковим маслом.

Увага! Шпажки попередньо потрібно замочити на 5 хвилин.

3. Випікайте в духовці шашлик з курки протягом 30 хвилин.

Для того, щоб м’ясо не сушилася, поставте під деко миску з водою, тоді м’ясо буде ніжніше і м’якше.

А після їжте на здоров’я! Адже не завжди є можливість виїхати на природу. Приємних вражень та дегустації!

Читайте також:  Качка в духовці - соковита і м'яка. Прості і смачні рецепти в домашніх умовах

Джерело https://youtu.be/Hx-CktiNTO0

Оцтовий маринад для курки з цибулею і майонезом + пропорції

Тепер ще один секретний рецепт, курячий шашлик вийде відмінним, завдяки суміші перців і зерняток коріандру. Пробуйте і ви ні разу ще раз зробите це кулінарне диво. Друзі, запам’ятовуйте всі необхідні інгредієнти і їх пропорції.

Нам знадобиться:

  • курячі гомілки та інші частини курки — 1,7 кг
  • цибуля ріпчаста — 6 шт.
  • сіль — 1 ст. л
  • суміш перців — 0,5 ч. л
  • оцет 9% — 2 ст. л
  • коріандр — 1 ст. л
  • майонез — 3,5 ст. л

Етапи:

1. Порубаєте курочку на шматочки, а після додайте сіль, суміш перців і зерна коріандру.

2. Потім влийте до м’яса оцет і додати майонез. Також ріпчасту цибулю нашаткуйте полуколечками і руками розмішайте масу.

3. Накрийте шашлик блюдцем або кришкою і поставте під прес. Залиште маринуватися на 1-2 години на столі в теплому місці.

4. Ну, а далі вперед на природу, смажте шашлик з курячих ніжок на шпажках або решітці гриль.

5. Не забувайте частіше крутити курку, щоб не було пережарок.

6. Подавайте з гарним настроєм і будь закускою.

Джерело https://youtu.be/C-x3p_giS60

Соковитий шашлик з курки з маринадом з оцту, цибулі та лимона

Чудова ідея зробити шашлик з лимоном, його можна використовувати в заміну оцту, або ж брати спільно з оцтом. Виходить чудово, переконаєтеся в цьому самі. Можливо цей рецепт стане фаворитным у вашій колекції.

Нам знадобиться:

  • філе курячої грудки, ніжки — 0,9 кг
  • ріпчаста цибуля — 3 шт.
  • сік лимона — 1 ст. л
  • оцет 9% — 60 г
  • сіль — 1 ст. л
  • чорний мелений перець — щіпка
  • паприка мелена
  • кінза і розмарин — за бажанням

Етапи:

1. Свіжу не заморожену курку розпотрошили на шматки.

2. Ріпчасту цибулю поріжте кухонним ножем на кільця, поперчіть і додайте паприку, кінзу і розмарин сушений. Влийте оцет і лимонний сік. Перемішайте.

3. Залиште шашлик 3 години маринуватися в прохолодному місці.

4. Ну, а потім обсмажуйте шматочки на вугіллі на шпажках. І пригощайте всіх ситним блюдом!

Друзі насамкінець пропоную подивитися ще один сюжет на цю тематику:

На цьому все. Бажаю сонячного дня і гарної погоди, щоб шашлики з курки вийшли смачними, і саме м’ясо тануло в роті б і було соковитим і м’яким. Бажаю удачі і до нових зустрічей.