Рубрики
Десерти

Шарлотка з яблуками в духовці: пишна і смачна. 10 простих рецептів приготування

Доброго часу доби!

Сьогодні радують вас в черговий раз солодкими пирогами. Хочу запропонувати, щоб ви разом зі мною спекли чарівну і шалено смачну шарлотку з яблуками в духовці. Скільки її не їж, а все мало. Чи Не так? Мій чоловік напевно б наминав цей десерт і вдень і вночі.

А мені власне кажучи не складає особливих труднощів таку ласунку приготувати. Я беру найпростіший рецепт і готую зазвичай за нього, так би мовити, на швидку руку. А ось якщо хочу здивувати гостей, то волію що-небудь складніше, наприклад в тісто взяти і додати кефір або сметану. Якось робила навіть з сиром, ах, вийшло класно!

До цього у мене на блозі вже були замітки на цю тему, але там ми з вами освоювали класичну рецептуру і писали не тільки в духовій шафі, але ще і в мультиварці і мікрохвильовці.

Головною фішкою цієї статті будуть різного роду знахідки того, як досить за пару хвилин легко і швидко прикрасити цей яблучний пиріг, який ми так весело і співзвучно називаємо шарлотки. Так, що не пропустіть, будьте в курсі або, як зараз кажуть в тренді.

Ну і за традицією хочу вам представити миниинфограммку, яку я знайшла у газеті Аргументи і факти, вообщем забирайте собі обов’язково на сторінку Вконтакте або будь-яку іншу соціальну мережу. Як погляньте на цей знімок, так відразу і згадайте весь процес приготування.

Так, що друзі печіть такі ласощі і пригощайте своїх рідних і близьких такою ароматною випічкою, від якої просто пальчики оближеш. Всім приємного чаювання!

Пишна і дуже смачна шарлотка з яблуками в духовці (рецепт)

Немає нічого приємніше, коли заходиш додому, а тебе зустрічає чарівний запах випічки. Пам’ятаю, що в дитинстві так і було. А тепер вже мої діти вдаються з вулиці, заходять і кажуть мені: «Мама, як смачно пахне». Люблю балувати їх, тим більше, якщо все елементарно просто.

Зазвичай я використовую саме цей варіант випікання, хочу поділитися нею і з вами. Цей яблучний пиріг виходить на добру порцію, роблю його у звичайній формочці, кожен раз міняю декори. Люблю фрукти укладати і зверху і знизу, буває навіть роблю взагалі, завантаживши їх і перемішавши у всю борошняну масу.

Завжди по цьому рецепту шарлотка виходить пишною і досить легкою, але цього ви досягнете, якщо будете робити все по інструкції.

А ти знав? Дуже важливо дотримуватися саме таку послідовність дій, особливо це стосується того, на якому етапі ви покладете соду. Саме цей фактор тут самий хвилюючий.

Нам знадобиться:

  • яйце куряче С1 — 4 шт.
  • цукровий пісок — 1 ст.
  • борошно пшеничне — 1 ст.
  • яблучка або ранетки — 300-400 г
  • кориця — за бажанням
  • сода — 0,5 ч. л
  • оцет 9% — 0,5 ч. л

Етапи:

1. Отже, почніть з очищення яблук. Для цього спочатку вимийте їх у проточній воді, а потім зріжте з них шкірку. Якщо ранетки (може і полукультуркі) свої домашні, і нічим не оброблені, то цю процедуру можна опустити.

Далі частина фруктових плодів поріжте на шматочки, за бажанням пересипте корицею, а другу частину на часточки.

2. Тепер швиденько без зволікання, щоб яблучка не встигли почорніти зробіть тісто. Для цього змішайте в звичайній мисці цукор і яйця. Причому міксер навіть не потрібен, просто столовою ложкою збийте, щоб крупинки цукру почали розчинятися і суміш стала однорідною за структурою.

Рада! Можна застосувати ручної віночок, щоб прискорити процес.

Якщо переживаєте з приводу фруктів, то можете почати процес приготування з тіста. Або ж сбрызгните їх лимонним соком, він допоможе не почорніти плодам.

3. Отже, як маса трохи побіліє після збивання, переходите до ведення борошна. Частинами її внесіть і перемішайте, щоб суміш вийшла без грудочок.

Пропорції цукру і борошна тут такі, беріть однакові склянки і робіть 1 до 1.

І ось тепер, саме на цьому етапі погасите в окремій ємності харчову соду в оцті. Шипучка ще та вийде. Покладіть «бульбашки» в борошняну суміш і перемішайте.

4. Тепер з’єднайте різані яблука (з першої партії, які ви різали на шматочки, можна як показано тут і порізати на дольки) з тістом і вилийте його на деко. Змастивши його олією.

Можна до речі, спочатку фруктові шматочки покласти на формочку для запікання, а потім вже заливати тестом. До речі, я так роблю найчастіше, щоб не вимішувати масу. А як робите ви?

5. Для вишуканості та гарного оформлення оформіть поверхню пирога також яблучками, тільки зробіть це цікаво, як показано тут у вигляді грудочок або бугорочков. Можна звичайно і хаотично розкидати фрукти по поверхні. Тут вже вирішуйте самі.

6. Залишився самий відповідальний момент, це випікання. Поставте підготовлену заготовку в розігріту духовку до 180 градусів і чекайте 30-40 хвилин.

Пам’ятаєте! Відкривати духовку раніше рекомендованого часу не слід, а то маса осяде і більше не підніметься.

Готовність перевіряйте паличкою або зубочисткою, якщо вона буде суха, то бісквіт пропікся і його можна з радістю зустрічати. Так, удачі і приємних відкриттів!

7. Як раз сьогодні робила такий десерт до чаю на полудень, і ось вирішила порізати на півмісяці фрукти й укласти їх ось таким чином по спіралі. Потім присипала цукровою пудрою і вийшло бравенько. А пара гілочок черешні ще й наголосила неповторність. Здорово вийшло, чи не правда?

Як приготувати яблучну шарлотку? Мій фоторецепт

Звичайно ж жодна господиня не відмовиться від миттєвих страв, адже чим простіше і швидше, тим краще. Тоді прям включається друге дихання і хочеться готувати без зупинки. Саме до такого варіанту можна віднести наступний кулінарний шедевр.

Хочеться нагадати вам ще про те, що секрет будь-якої випічки в тому, що борошно береться виключно вищого сорту і до того ж ще й кілька разів просеянная. Зарядіть її киснем, тоді вона подарує вам в кінченому підсумку легкість хлібобулочного виробу. А щоб ще вся ця пишність не пропала після готування, необхідно, щоб пиріг постояв в духовій шафі ще 5-10 хвилин, і тільки потім виймайте.

Я пропоную крім всього цього, сьогодні до чаю ще зробити грудочку морозива, або безе. І тоді точно, ваші посиденьки перетворяться на щось приємне і веселе.

Нам знадобиться:

  • яблука з кислинкою — 2 шт.
  • цукровий пісок — 0,5 ст.
  • борошно – 0,5 ст.
  • курячі яйця – пара шт.
  • розпушувач — 0,5 ч. л
  • ванілін
  • масло рослинне або вершкове для змащування
  • цукрова пудра
Читайте також:  Пироги з мясом з дріжджового тіста в духовці - виходять мякі, як пух

Етапи:

1. Фрукти вимити в воді, і відразу ж зніміть з них шкірку. Адже вона у покупних ранеток досить груба і жорстка. Робіть це звичайною овочечисткою, їй, по-перше швидко, а по-друге знімається досить тонкий шар.

2. Після чого візьміть гострий ніж і поріжте їх на такі півмісяці. Форму для випікання застелити пергаментним папером і змастіть вершковим маслом, якщо її немає, то просто змастіть форми рослинним маслом. Укладіть фрукти в таку композицію, яблука повинні лежати прям на самому дні.

3. Візьміть білки і збийте їх міксером, поки вони не побіліють і не з’явиться пінка. З жовтками виконайте те ж саме, тільки в іншій ємності.

4. Після чого відразу ж додайте тростинний цукор в білки, можна взяти і звичайний, знову збийте до стійкої піни.

5. Тепер жовтки і білки з’єднати воєдино і розмішайте звичайною ложкою не збиваючи. Відмінний дует вийшов.

6. Далі візьміть борошно вищого сорту, і додайте сюди. Висипте розпушувач і ванілін. Почніть акуратно перемішайте.

Борошно просійте заздалегідь через сито і дайте їй степлиться при кімнатній температурі.

7. Розмішайте, повинно вийти пружне тісто, схоже на суміш для заливного пиріжка, тільки трохи погустіше.

Залишається тепер їм залити наші лежать на пергаментним папері яблука. Надішліть пектися в духовку на 25 хвилин, причому, її заздалегідь розігрійте до температури 180 градусів (при випіканні використовуйте ті самі градуси).

Здивовані? Що час лише 25 хвилин, це завдяки тому, що порція невелика, всього на 2 курячих яйця. По можливості робіть на чотири, тоді випікайте в районі 40 хвилин.

8. Як вийшло, переверніть виріб готовий, посипте пудрою, видаліть папір і насолоджуйтеся ароматом і чудовим кисло-солодким смаком. Подавайте з чаєм або кавою, а також з посмішкою і відмінним настроєм. Приємного!

Найпростіший рецепт пирога з яблуками в духовці

Тепер хочеться порадувати вас ще один суперским варіантом, який я підгледіла на каналі youtube. Цей рецепт є базовим, автор від себе додає крохмаль, а ось навіщо вона це робить, здогадуєтеся? Якщо немає і зацікавилися, включайте на кнопочку і дивіться.

Виходить дивовижно красиво і смачно! Замість яблук можна взяти будь-які інші плоди, наприклад груші або сливи, а також персики або навіть ягоди.

Нам знадобиться:

  • яйця курячі — 4 шт.
  • яблука червоні — 4 шт.
  • цукор — 1 ст.
  • борошно — 1 ст.
  • картопляний крохмаль — 1 ст. л
  • сода гашене або розпушувач — 1 ч. л
  • ванілін

Шарлотка на кефірі за бабусиним рецептом

Наступний варіант, допоможе вам освоїти традиційну рецептуру. Додайте пару ложечок кефіру і пиріжок вийде ще досить м’яким. Яйця з цукром збийте в масу, і буде вам щастя. Тому що випічка буде високою і ще і дуже красивою. Цей спосіб готування передбачає те, що верхівка прикрашається саме не очищеними з кожуркой яблучками.

За рахунок цього страва виходить яскравим і красивим. Вообщем, ну і ще дуже-дуже смачним!

Рада! Можна використовувати форму для кексів з отвором всередині, тоді вийде ще більш цікаво і оригінально.

Нам знадобиться:

  • кислі або кисло-солодкі яблука – 2 шт.
  • пшеничне борошно – 400 г
  • курячі яйця – 3 шт.
  • розпушувач — 1 ч. л
  • кефір – 0,5 ст.
  • білий цукор – 150 г
  • вершкове масло – 180 г
  • сіль – щіпка
  • лимонний сік – 3 ст. л

Етапи:

1. Одне красненьке яблуко необхідно буде почистити від шкірки. А потім, видаливши з нього насіннєву коробочку і паличку порізати на великі шматочки, у вигляді полуколечек.

2. Товщина скибочок повинна бути досить тонка не більше 3 мм Як тільки різання фрукта справите, збризніть шматочки лимонним соком. Це потрібно для того, щоб не з’явився чорнота, поки ви займаєтеся тестом.

3. Щоб завести вдале тестице, вам необхідно відокремити білки від жовтків. Зробіть це за допомогою спеціальної ложечки. Потім білки помістіть в миску і в ній збийте до піків разом з дрібкою солі. Білки повинні бути дуже холодними, але не теплими.

4. Тепер в інший посуд помістіть кімнатної температури вершкове масло. Саме до нього додайте курячі жовтки збийте на повільній швидкості віночком. Після, як досягнете однорідної маси, додайте теплий кефір, його підігрівати не потрібно, він повинен просто постояти у вас в теплі пару годинок. Продовжуйте збивати.

Далі борошно змішайте з одним пакетиком розпушувача і невеликими порціями вносите до яєчної маси.

5. Тепер всю отриману суміш з’єднайте з добре збитими білками. Розмішайте звичайної лопаткою або ложкою. Додайте шматочки яблук, і вимішуйте. Тісто вийде щільне по консистенції.

6. Перемістіть масу у спеціальну форму, яку змастіть рослинною олією або вершковим маслом.

Тепер зробіть декор тортику. З решти двох яблучок виконайте красиву нарізку разом з яскравою шкіркою.

7. Укладіть фрукти так, щоб кожен скибочку стикався один з одним і той же час був трохи захоплений тестом.

8. Помістіть коровай в розігріту духовку до 200 градусів, а після 40 хвилин дістаньте випічку і дайте їй повністю охолонути. Подавайте з чаєм або будь-яким іншим гарячим напоєм. Приємних вражень!

9. Дуже класно сюди зверху впишеться цукрова пудра або дрібно порубані волоські горішки або кунжутне насіння. Хочете шматочок? Тоді, ж ви чекаєте).

Яблучна шарлотка на сметані

Наші бабусі завжди готували дуже смачно, і додавали завжди в таку яблучну красуню або кефір, як в попередньому варіанті, або брали сметану. Так, вже після їх постряпушек наші дітки ростуть, як на дріжджах. У чому ж секрет, напевно вони використовують найкращий рецепт, а може просто готують такі тортики з великою любов’ю і турботою?

Вообщем, я випросила у своїй роднульки черговий вараинтик, і до речі він збігся з тим описом, який я знайшла на одному сайті. Демонструю його і вам. Думаю, що багато з вас теж так готують. От і правильно!

Між іншим, ви могли вже напевно зауважити, що в інгредієнтах використовується крохмаль. А ви замислювалися над тим, навіщо він взагалі додається, а? Розкриваю секрет, він прибирає в бисквитном тесті зайву вологу.

А ти знав? І тільки завдяки цьому секретного інгредієнту випічка перевершує всі очікування, вона виходить пухким, дуже розсипчастою і звичайно ж повітряної.

Але, хочу попередити, що використовувати картопляний крохмаль необхідно в поєднанні з кисломолочкой або хоча б молоком. А то, не отримаєте потрібного ефекту, і шарлотка вийде прісної.

Ну, що ж приступайте до виконання, бажаю удачі!

Читайте також:  Торт без випічки: домашні рецепти тортів з печива і пряників

Як зробити шарлотку з яблук з хрусткою скоринкою

Хочете зібрати побільше компліментів за столом? Тоді вибирайте цей спосіб приготування. Дивуйте своїх домочадців, нехай їдять і хрумтять, тут верхівка виходить саме такий, а не м’якою. А сам яблучний пиріг м’яким і пористим, але в той же час буде використовуватися пісочне тісто.

Більшості росіян цей рецепт подобається найбільше, тому що він ще плюс до всього дуже бюджетний.

На замітку! А ви в курсі, що шарлотка це французька страва, але ми росіяни вже вважаємо його своїм істинно. Тому що звикли в сезон овочів і фруктів робити такий тортик майже щодня. А взимку навіть печемо з покупних імпортних яблучок.

Нам знадобиться:

  • Борошно — 320 г
  • Масло вершкове або маргарин — 180 г
  • Вода холодна — 8 ст. л
  • Сіль — 0,5 ч. л

Начинка:

  • Яблука — 1-1,2 кг
  • Цукор — 150 г
  • Кориця — 1 ч. л
  • Мускатний горіх — 0,5 ч. л
  • Молоко (для змащування) — 1 ст. л
  • Цукор коричневий ( для посипки шарлотки) — 1 ст. л
  • Борошно — 2 ст. л

Етапи:

1. В окремій чашці змішайте просіяне на три рази борошно і сіль. Перемішайте. Потім введіть вершкове масло або маргарин кімнатної температури. І почніть розтирати тісто столовою ложкою, приблизно вийде суміш, яка, можливо, нагадає вам щось подібне, коли печете королівську ватрушку. Влийте води.

2. Знову зробіть заміс. За рахунок холодної води тісто стане пружним і еластичним, тому почніть його м’яти руками.

3. Далі з отриманої маси зліпити кульку. Обмотайте його харчовою плівкою і поставте в прохолодне місце на 1 годину.

4. Тим часом, займіться начинкою. Очистіть від зеленої шкірки фруктові плоди і поріжте кубиками. Потім додайте кориці і борошна, перемішайте.

5. Плюс до всьому також внесіть мускатний горіх і гарненько все перемішайте.

6. Що ж, тепер тісто наотдыхалось і кличе нас до подальших дій. Розділіть його на дві половинки. Присипте поверхню борошном.

7. Тепер кожен отриманий кулька сплющена і розкачайте в гуртки. Перший укладіть на круглу форму, і на корж викладіть підготовлену начинку.

8. Другий пластик тіста викладіть зверху, краю защепніть руками і пройдіться звичайною виделкою.

9. У середині зробіть надрізи, хрест на хрест. Змастіть молочком поверхню виробу. Присипте блюдо коричневим цукром, щоб з’явилася золота скоринка.

10. Випікайте в духовій шафі приблизно 50 хвилин при температурі 180-200 градусів. Перед вживанням дайте йому добре охолонути. Оформіть порційно з кулькою морозива. Приємного апетиту!

Заливна шарлотка — рецепт за 20 хвилин

В принципі всі попередні варіанти приготування теж були заливними, в цьому буде замість розпушувача використовуватися сода. Для ароматності ви можете запросто використовувати будь-які добавки, наприклад апельсинову або лимонну цедру, а також корицю або ванілін.

Верхівка пирога вийде привабливою, а якщо ви ще прикрасите трояндочками, то і взагалі шедевр. Далі по ходу ви дізнаєтеся, як їх приготувати. Можливо, це стане для вас справжньою знахідкою.

Кльово! Краще всього брати плоди кисло-солодкими, якщо вони у вас солодкі, то можна присипати лимонною кислотою, і навпаки, якщо кислі — цукровим піском. Мені до речі, так робити дуже подобатися, за рахунок цукру з’являється карамельний смак і яблучка виглядають ніби бурштинові і прозорі.

Нам знадобиться:

  • сметана — 1 ст.
  • пшеничне борошно – 1 ст.
  • харчова сода – 0,5 ч. л
  • яблука – 4 шт.
  • цукровий пісок – 1 ст.
  • яйця – 1 шт.

Етапи:

1. У сметану додайте соди і перемішайте, потім розбийте одне куряче яйце. Розмішайте. Потім додайте цукровий пісок. Збийте масу віночком, щоб крупинки розчинилися.

Соду в цьому рецепті можна не гасити, так як сметана-кисломолочний продукт, в ній вона прекрасно загаситься.

Далі додайте борошно і ретельно перемішайте. Тісто вийшло схоже на густу сметану по консистенції.

2. Яблучка наріжте тонкими кружечками або півкільцями. Викладіть їх на дно дека змащеного олією. І після чого вилийте тісто. Зверху теж оформіть фруктами.

3. Покладіть заготовку в заздалегідь підготовлений розігрітий духову шафу і випікайте 30 хвилин при температурі 180-200 градусів. Готовність, як зазвичай, перевіряйте шпажкою або зубочисткою.

Як приготувати шарлотку за класичним рецептом з корицею

Продовжую описувати і хочу в черговий раз продемонструвати ще одну новинку, або як каже молодь бомбу. Справа все в тому, що тут використовується оригінальний соус, яким покривається наша шарлотка з яблуками, він робиться на основі білків. Читайте далі і самі все побачите.

Нам знадобиться:

  • курячі яйця — 5 шт.
  • борошно — 1 ст.
  • цукор — 5 ст. л
  • сода для випічки або розпушувач — 1 пакетик або 1 ч. л
  • крохмаль — 1 ст. л
  • кориця — 1 ч. л
  • яблучка різані — 600 г

Етапи:

1. В першу чергу відокремте білки від жовтків. Білки збийте міксером з трьома ложками цукру 2-3 хвилини. Тепер візьміть три столові ложки білків з отриманої маси і перекладіть в склянку (ця суміш знадобиться в самому кінці, перед виходом у духовку). Масу, що залишилася доповніть однією склянкою борошна або 150 г, плюс додайте 1 ст. л крохмалю, чайну ложку кориці і соду для випічки. Перемішайте.

У жовтки додати дві столові ложки цукру, в ручну розітріть ложкою.

Тепер жовтки з’єднайте з тестом.

2. Різані яблука всипте в тісто і ретельно перемішайте.

3. Після формочку змастіть рослинним маслом і присипте або борошном або панірувальними сухарями. Викладіть тестову масу.

4. А тепер бомба цього дня, полийте зверху білками, які залишали окремо в стаканчику.

5. Що ж, залишилося спекти шарлотку, випікайте її в духовці при температурі 180 градусів до готовності (40 хвилин. А після викладайте на сервірувальну тарілку і пробуйте. Приємного апетиту!

Повітряна шарлотка з ранеток на великому деку

Так, коли сім’я велика, або гостей тьма тьмуща прибуло, або родичі нагрянули зненацька, тут вже не до яскравих шедеврів. А хочеться закинути всі інгредієнти в духовку і отримати на виході величезний яблучний тортик. А, якщо ще й ранетки (або полукультуркі) свої будинки і лежать на підвіконні, то взагалі пісня.

Нам знадобиться:

  • Яйце куряче — 6 шт.
  • Молоко — 300 мл
  • Масло рослинне — 3 ст. л
  • Борошно пшеничне — 420 г
  • Розпушувач тіста — 3 пакетика
  • Яблуко — 6 шт.
  • Ізюм — 100 г
  • Цукор — 180 г

Етапи:

1. Підготуйте до роботи фрукти, помийте їх у воді, очистіть від шкірки і насіння. Після поріжте гострим кухонним ножем на шматочки. Помістіть їх на деко, який застеліть пергаментним папером і змажте її рослинною олією. Якщо кислі яблучка, то присипте їх цукром на свій смак.

Читайте також:  Смачний рулет з маком з дріжджового тіста - швидкі рецепти макового рулету в домашніх умовах

2. Родзинки попередньо вимочити в гарячій воді, потім злийте надлишки води. Якщо хтось у родині у вас його не любить, то зробіть таким чином, розкидайте його тільки наполовину. Як показано на цьому фото.

3. Тепер зробіть тісто. Яйця збийте міксером з цукром до зникнення крупинок, потім покладіть рослинного масла, борошно з розпушувачем і влийте молоко. Перемішайте. Вийшло жидковязкая консистенція. Нею залийте майбутній пиріг.

4. Випікайте, як завжди, в розігрітій духовці близько 35 хвилин, а потім тест на готовність. Температуру виставте 180 градусів. Ось така рум’яна скоринка вийшла, ще й трохи навіть похрускує.

5. Відріжте шматочок і дайте всім спробувати. Полийте зверху згущеним молоком з какао. Їжте на здоров’я! Ваші дітки і близькі повинні оцінити по достоїнству новий варіант приготування. Приємного!

Торт з яблук на маргарині з содою

Знаєте, сьогодні мене нагрянули думки про те, що багато хто з нас під Новий рік, так навіть і на 8 березня готують таку яблучну королеву на святковий стіл. А чому б і ні, власне кажучи. Адже цей тортик і справді ні чим не поступається іншим. До того ж він простий в приготуванні, і завжди в будь-яких умовах його можна зробити буквально за 20 хвилин.

Але, все ж, раз день особливий, то мені захотілося якось виділити таку випічку, і я знайшла підходящий варіант. Ця солодка краса буде шоколадною, уявляєте. Саме, ви такого ще не їли, просто бомба цього року. Так що рекомендую.

Нам знадобиться:

  • яйця курячі — 3 шт.
  • цукор — 180 г
  • маргарин або масло вершкове — 150 г
  • борошно — 120 г
  • розпушувач — 2 ч. л або сода — 0,5 ч. л перегашеная оцтом
  • ванільний екстракт або ванілін
  • яблука — 150 г
  • какао-порошок — 35 г

Етапи:

1. У чашці збийте до однорідної маси звичайним віночком курячі яйця. Після всипте цукровий пісок. Перемішайте знову віночком.

Вершкове масло розтопіть на водяній бані, влити його до яєчної маси. Потім додайте борошно, какао і звичайно ж розпушувач. Перемішайте знову до щільної маси без грудочок.

2. З яблук шкірку не видаляйте, поріжте прямо з неї. Видаливши при цьому все насіння. Фрукти наріжте на шматочки, бажано однакового розміру.

2. З’єднайте яблука з тестом і викладіть в такому вигляді в роз’ємну форму, яку змастіть маслом і присипте пшеничним борошном. Розрівняти лопаткою верх.

Розмір формочки краще брати діаметром 22, щоб випічка вийшло високою.

3. Далі поставте форму в духовку і випікайте таку «королеву» 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Після закінчення часу проткніть паличкою тортик і переконайтеся в тому, що він готовий. Як бачите, паличка повинна бути абсолютно суха. Залишилося тепер нарізати на шматочки і всіх пригостити. Удачі!

Крім цього варіанту, мені ще сподобався шалено один шедевр, який я побачила на каналі youtube. Автор спеціально приготувала ще карамельний соус, яким залила верх випічки, ну і поділилася з нами деякими нюансами і секретами. Так що дивіться теж, рекомендую.

Як прикрасити шарлотку з яблуками

Думаю у вашому домі та сім’ї частенько бувають заходу або свята. На які ви завжди годуєте своїх гостей чимось смачненьким. Ну, як без цього. Так, нікуди. Виникає питання, як спритно прикрасити тортик і при цьому використовувати бюджетні інгредієнти. Оскільки сьогодні ми говоримо про шарлотці, то пропоную такі варіанти.

Самий напевно елементарний, це прикрасити такий пиріжок звичайної цукровою пудрою. І дешево і сердито. На дитяче свято саме те!

Звичайно, можна піти іншим шляхом і оформити розтопленим шоколадом і зробити спеціальний крем.

Нам знадобиться:

  • Сметана — 0,5 ст.
  • Згущене молоко — до 0,5 ст.
  • Шоколадний або інший сироп — 2 ст. л

Етапи:

1. У глибокій ємності перемішайте дві становить, це згущене молоко і сметану. Вообщем то, соус готовий.

2. На щойно спечену шарлотку помістіть таку заливку по всій площі. А за допомогою будь-якого сиропу, в даному випадку шоколадного, прикрасьте зубочисткою, намалювавши при тому розлучення. Або як ще кажуть намалюйте павутинку.

Ну і самий супер-пупер захоплюючий варіант, це зробити з яблучок трояндочки.

1. Вам необхідно зробити спочатку яблучну нарізку, таким чином, як показано на рисунку. Пластики повинні вийде тонкими, не більше 2 мм завтовшки. Покладіть шматочки також в нахлест один з одним.

Після чого виконайте наступну процедуру рівно 2 хвилини. Надішліть чашку з вмістом в мікрохвильову піч, потужністю 750 Вт.

2. Як тільки фрукти підігрілися і стали теплими, починайте формування квіточок. На кожну троянду знадобиться 7 часточок. Викладіть ось таким чином шматочки в ряд, як би внапуск.

3. Тепер тільки спритність рук і нічого більше. Закрутіть заготовки в спіраль.

4. А після одержаний рулетик підніміть, і ось що повинно вийти.

5. Решта яблука стануть в нагоді в тісто. Порубаєте їх ножем на дрібні шматочки довільної форми.

7. Потім виберіть будь-який вподобаний рецепт з цієї замітки і замісіть тісто.

8. Ну і як здогадалися посадіть кожну троянду в стаканчик, або формочку для маленьких кексиків або ж, якщо робите великий пиріг, прикрасьте верх.

9. У будь-якому випадку вийде чудово. А цукрова пудра ще більше додасть ніжності.

Ось дивіться, як можна в цілому оформити таку випічку в круглій формі.

Можна, до речі з яблук в карамелі зробити такі квіти. Просто шматочки, обсмажте в цукровому сиропі або цукрі пару хвилин, а потім вже скручують їх у рулет.

Також є ще один спосіб укладання, він продемонстрований на ілюстрації:

У підсумку вийде теж шикарна композиція.

Яку вже неодмінно захочеться покуштувати. Що ж, залишилося тільки піти на кухню і втілити мрії в реальність.

Можна часточки яблук і запекти в такому положенні. Начебто нічого особливого, а виглядає теж ефектно.

Так що вибирайте і творіть скільки вашій душі завгодно.

Крім круглих і овальних форм, можна взяти і сердечко. Розумієте, до чого я веду, звичайно ж якщо ви святкуєте День Святого Валентина або ще якийсь сімейний ювілей, наприклад річницю весілля. Чому б не скористатися цією індичкою).

Ось і всі друзі на цьому. Сподіваюся ваша пишна шарлотка з яблуками сьогодні підкорила всіх. Ви налопались від живота). Вообщем готуйте з радістю і натхненням і звичайно ж з відмінним позитивним настроєм. Всім поки і до нових зустрічей.