Рубрики
Десерти

Шарлотка з сливами в духовці: 6 смачних і швидких рецептів

Привіт, друзі!

Думаю, що ви ні разу пекли вдома шарлотку з яблуками. А ось зі сливами пробували робити такий пиріг в духовці? Він виходить теж дуже смачним і пухким. А головне, що він готується за лічені хвилини, тобто швидко і просто. Коли фруктів багато, то ми звичайно ж з них варимо варення, ну й балуємося ароматною випічкою.

Шарлотка з сливами — це десерт, який не тільки виходить ніжним, але ще і соковитим. Виглядає ошатно і урочисто. Так що, якщо у вашому будинку свято, то ви можете приготувати такий тортик і анітрохи про це не пошкодуєте, гості залишаться в повному захваті.

Рецептів приготування як звичайне безліч, хочу поділитися з вами самими кращими, ті які я випробувала.

Якщо ви знаєте, якісь інші, то попрошу вас поділитися нижче під цією заміткою. Ну, а поки що вибирайте будь-який вподобаний варіант і творіть на своїй кухні. А після ласуєте і облизувати пальчики від такого солодко-кисленького ласощі. Пригощайте свою улюблену сімейку.

А щоб зробити цю випічку ще цікавіше, я знайшла один спосіб приготування спільно з яблуками, але ви можете взяти крім них абсолютно будь-які фрукти, наприклад персики або абрикоси.

Шарлотка з сливою в духовці: швидко і смачно

Як звичайно, починаю з найпростішого і класичного рецепту, який як говориться буде без всього. Тут немає ні сметани, ні кефіру, бо і без цих інгредієнтів можна отримати очманілу ласунку із слив.

А щоб, сливова шарлотка вийшла повітряної і не опала, важливо знати одне правило. А ось який, про це трохи нижче в процесі готування. Так що беріть бігом ручку і записуйте всі продукти, а може у вас хороша пам’ять ви, отже, все запам’ятайте. Скористайтеся цим новим варіантом і їжте на здоров’я!

Нам знадобиться:

  • слива синя — 4-6 шт.
  • борошно — 1 ст.
  • цукор — 1 ст.
  • яйце — 4 шт.
  • сода — 0,5 ч. л
  • оцет — 0,5 ст. л

Етапи:

1. Для того, що спекти шарлотку зі сливами вам належить спочатку завести тісто. У мисці збийте звичайним віночком цукровий пісок та яйця. Щоб цукрові крупинки злегка розчинилися. Потім додайте стакан борошна.

Борошно просеивайте обов’язково 2-3 рази через сито, щоб наситити його киснем, це дасть готовому виробу пишність.

Далі ретельно столовою ложкою розмішайте і вийде однорідна маса нагадує густу сметану. І ось тільки тепер погасите в оцті соду. Робіть це (вносите погашену соду) саме на цьому етапі, або вас буде чекати розчарування.

2. Сливи вимити в проточній воді, потім розріжте на половинки ягоди, видаліть кісточки. Поріжте на невеликі шматочки.

3. Потім візьміть деко або форму для випікання і змастіть її вершковим або рослинним маслом. На дно викладіть ягоди і їх злегка присипте цукром. А після вилийте тестову масу.

Читайте також:  Різдвяне печиво: найпростіші рецепти приготування печива на Різдво

4. Увімкніть Духовку на 180 градусів і попередньо розігрійте її. І тільки після цього ставте лоток з вмістом. Печіть в районі 40 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою, проткніть тортик, якщо паличка суха, то можна витягувати і накривати на стіл.

5. Рекомендується пиріг остудити, а потім порізати на порційні шматочки. Ось так він виглядає в розрізі, що очей не відірвати, а на смак ще краще. Приємного апетиту!

Рада! Верхівку можна присипати кокосовою стружкою або цукровою пудрою.

Сирний пиріг з яблуками і сливами

А тепер пропоную поєднати таку випічку з корисним кисломолочним продуктом, ох, ваші діти будуть просто в захваті від такого десерту.

Вийде ніби пудинг, тільки з фруктовою начинкою всередині, і з розкішним пишним тестом. Налийте склянку міцного чаю або какао і веселі посиденьки вам забезпечені. Результат всіх уб’є наповал своєю неповторністю і ароматом. До того ж до складу цього ласощі вноситься ще й мед, що в свою чергу вносить квітковий відтінок смаку (якщо у вас на нього алергія, то не додавайте).

Нам знадобиться:

  • яйця курячі — 2 шт.
  • цукор — 180 г
  • розпушувач — 1,5 ч. л
  • масло вершкове — 2 ст. л
  • сливи — 4 шт.
  • яблука — 1 шт.
  • мед — 2-3 ст. л
  • сир — 150 г
  • сметана — 3 ст. л
  • борошно — 1 ст.

Етапи:

1. Помістіть цукровий пісок і два яйця в чашу кухонного комбайнера, це може бути блендер або міксер. Збийте до однорідної маси.

Слідом додайте сметану і звичайно ж сир, ці два інгредієнти теж збийте до щільної консистенції.

2. Потім маленькими порціями вносите просіяне борошно і розпушувач. Як досягнете знову однорідної консистенції вилийте вершкове масло-дві столові ложки. Його необхідно розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. Перемішайте.

3. Фрукти помийте і розріжте на четвертинки. Приберіть з яблучок насіння і плодоніжку, а зі сливи кістки. Закиньте фрукти в тісто і викладіть всю цю масу в силіконову форму або в будь-яку форму для запікання, але щоб вона була змазана олією.

Верх полийте ароматним медком, це зробить шарлотку ще більш чарівною і привабливою.

4. Духова шафа нагрійте заздалегідь до температури 180 градусів, через 15 хвилин засуньте підготовлений пиріг, і випікайте до коричневої скоринки. А потім їжте з будь-яким напоєм, розрізавши на шматочки і покликавши побільше друзів. Приємних відкриттів!

А ти знав? Іноді буває так, що верх підгорає, а тісто ще не пропеклося, тоді постеліть на поверхню пирога фольгу, вона не дасть верхівці підгоріти.

Шарлотка з злив в духовці — класичний рецепт

Відмінним рішенням стане ще одна красуня на полуденок, яка буде виготовлена за традиційною технологією. Вся така випічка готується ще переважно з ваніліном, якщо не любите, то можете замінити на корицю.

Читайте також:  Тісто для чебуреків - домашні рецепти чебуреків з мясом

Нам знадобиться:

  • Борошно вищого ґатунку — 0,2 кг
  • Цукор-пісок — 0,2 кг
  • Олія — 125 мл
  • Розпушувач — 7 г
  • Ванілін — щіпка
  • Сіль — на кінчику ножа
  • Лимонний сік — 1 ч. л
  • Сливи — 8-10 шт.
  • Кефір — 135 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукрова пудра

Етапи:

1. Отже, в першу чергу яйця з’єднайте з цукровим піском і ретельно перемішайте масу віночком до однорідного стану.

2. Тепер влийте олію в потрібній кількості, і стелившийся кефір, беріть його не з холодильника, а щоб він був кімнатної температури. Далі додайте лимонний сік і добре перемішайте звичайної ложечкою.

Тепер відправте в миску сіль, ванілін, розпушувач і частинами борошно. Можна до речі, борошно змішати з розпушувачем і потім вже вносити. Так, навіть правильніше, але підсумок у будь-якому випадку буде класним. Як тільки маса набуде густу сметану, перестаньте вносити борошно.

3. Сливи необхідно помити у воді, потім висушити, обтерши їх рушником. Розріжте на довільні шматочки.

Форму для випічки або змастіть рослинною олією, або ж покладіть пергаментний папір. Заповніть форму тестом, а різані сливи укладіть зверху, ось так, як показано на цьому фото.

4. Випікайте як зазвичай в розігрітій духовці, а температуру зробіть 180 градусів. Скоринка повинна зарум’яниться і виглядати чудово красивою.

5. Як бачите фрукти вийшли вгорі, і стали окрасою цього солодкого десерту. Не вистачає ще тільки цукрової пудри, присипте нею поверхню кулінарного виробу. Приємного апетиту!

Пишна шарлотка на кефірі зі сливами

Ну, а зараз покажу ще один чудовий шедевр. Шанувальники пісочного тіста будуть ахати, адже тут використовується саме таке. Причому ще фішкою даного блюда є заливка, яка готується на основі кефіру. Вообщем не все так просто, але і не важко.

Сливовий пиріг з начинкою, яка буде танути в роті, вам точно це потрібно спробувати. І тоді, ви не раз ще захочете таке диво спекти.

Нам знадобиться:

  • борошно – 0,2 кг
  • цукор – 20 г
  • жовток -1 шт.
  • вода холодна — 3 ст. л
  • вершкове масло – 0,1 кг
  • сіль – щіпка

Начинка:

  • сливи – 0,4 кг
  • цукровий пісок – 130 г
  • крохмаль – 2 ст. л
  • яйця курячі – 2 шт.
  • кефір – 150 г
  • яєчний білок -1 шт.

Етапи:

1. У борошно додайте сіль і цукор, потім вершкове масло з морозильної камери натріть на крупній тертці. За допомогою рук перемішайте масу, щоб вийшла крихта.

2. Потім влийте один жовток + холодна, крижана вода, прям з морозилки. Руками з цієї крихти вимісіть тісто.

3. Повинен вийти кульку, але його структура тесту на має липнути до рук. Загорніть в плівку і дайте кульці відпочити 30 хвилин в холодильнику.

4. А ви тим часом можете зробити поки начинку. У кефір додати яйця і білок, що залишився від тесту. Потім крохмаль і цукор, перемішайте.

Читайте також:  Пишні оладки на молоці - найкращі рецепти

Сливи вимийте і очистіть від кісточок. Потім поріжте кухонним ножем на шматочки.

5. Візьміть форму, змастіть її маслом, щоб нічого не підгоріло, і в неї укладіть тісто, яке діставши з холодильника, розкачати в коло більшого діаметру, ніж форма.

Зробіть з тіста бортики, вони повинні бути обов’язково близько 3-4 див.

На дно покладіть різані сливи.

6. Потім вилийте кефірну суміш з яєць.

7. Випікайте кулінарний виріб близько 60 хвилин при температурі 180 градусів. Духова шафа повинен бути попередньо розігрітий.

За цей час заливка повинна загуснути і не липнути до рук, якщо її помацати. Якщо цього не сталося, то після 60 хвилин, залиште пиріг ще постояти в духовці 15 хвилин.

Відео про те, як спекти саму повітряну сливову шарлотку на сметані

Якщо ви досі не навчилися готувати шарлотку, то сподіваюся вам допоможе в тому розібратися один сюжет. До того ж господиня його робить у вигляді кексу, що безсумнівно радує всіх. Адже іноді все примітивне набридає і хочеться чого-небудь цікавого.

Нам знадобиться:

  • борошно — 2 ст.
  • цукор — 1 ст.
  • стиглі сливи або перезрілі — 10 шт.
  • масло вершкове або маргарин — 100 г
  • сметана — 3 ст. л
  • розпушувач — 1 пакетик 2 ч. л
  • яйце — 1 шт.

Етапи:

Простий і смачний рецепт шарлотки з сливою

Ну і ще один шедевр, який буде готуватися в керамічній формі. Склад інгредієнтів простий, і вам не складе нікого праці знайти їх. Так що швидше беріть все необхідне і печіть і пригощайте всіх!

Нам знадобиться:

  • злив садова або магазинна — 0,5 кг
  • яйце куряче — 2 шт.
  • розпушувач — 1 ч. л
  • цукровий пісок — 0,5 ст.
  • борошно — 0,5 ст.
  • йогурт — 125 мл
  • коньяк або ром — 1 ст. л

Етапи:

1. Синенькі плоди помийте і поріжте навпіл, вийміть кісточки. Сбрызгните їх ромом або коньячком.

Далі заведіть тісто, розбийте в миску два яйця, потім покладіть цукор і перемішайте звичайною ложкою. Після влийте йогурт, якщо його немає, то можна замінити на сметану. Додайте борошно з розпушувачем. Розмішайте, щоб маса вийшла без грудочок.

2. Форму змастіть рослинною олією, на дно покладіть половинки слив, а потім вилийте тісто. Випікайте в духовці при температурі 180-200 градусів до повної готовності.

3. Ну, а потім остудіть і подавайте до столу. Приємного апетиту! Вийшло також красиво і привабливо.

Ось така на сьогодні вийшла замітка, сподіваюся ви навчилися готувати пиріг не тільки з яблуками, а також вже і шарлотку зі сливами. Бажаю вам солодкого чаювання і завзятих посиденьок в колі близьких і рідних.

Всім удачі і до нових зустрічей. Поки що.