Рубрики
Салати

Салати зі свіжої капусти: прості та смачні рецепти

Доброго дня! Почну сьогодні з прислів’я свою розповідь: «Ні один рот без капусти не живе». Така зелено-біла краса і правда поспішає нас порадувати своїм смаком і соковитістю. Страви з неї виходять божественними, до таких можна віднести супи і звичайно ж салати. Про них ми і поговоримо, але готуватися вони будуть виключного із свіжого листя цього овоча.

В цю замітку я постаралася зібрати величезну кількість різноманітних рецептів з різними поєднаннями продуктів. Щоб кожен зміг знайти і вибрати те, що давно шукав. Так, що не проходьте повз і ви будете приємно вражені і здивовані. Будуть розглянуті і варіанти зроблені в класичному виконанні і абсолютно нові, про які почуєте можливо вперше.

Самою відмітною особливістю є те, що така закуска робиться досить просто і легко. Плюс такий салат ще дуже смачний і його можна досить швидко приготувати, якщо зовсім мало часу, а обід вже чекає своїх гостей. Та й звичайно ж, зарядитесь вітамінами, за своїм складом капуста не чувано багата ними.

Так що вибирайте і колдуйте на кухні прямо зараз і буде вам щастя.

Дуже смачний салат з свіжої капусти

Бажаєте схуднути? А можна і без дієт обійтися і з’їсти таке ласощі негайно. Немає нічого доступніше на мій погляд, як взяти білокачанну капусту з’єднати з рослинним маслом. Хоча при цьому ще є якісь нюанси, а ось які, дізнаєтеся прямо зараз.

Що ще можна додати в це блюдо? Відповідь такий — яку зелень і навіть ягоди, такі як журавлина і виноград. Відмінне поєднання буде з хроном або ж з редькою, або з редискою. Ну і звичайно ж з улюбленими овочами літа, такими, як огірки і помідори.

Нам знадобиться:

  • капуста — 1 кг
  • морква — 1-2 шт.
  • рослинна олія — 2 ст. л
  • сіль

Етапи:

1. Білокачанну красуню ретельно вимийте під проточною водою. Верхні листочки, якщо вони страшні видаліть. Візьміть спеціальну терку або скористайтеся звичайним ножем кухаря, наріжте на стрічки.

2. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.

3. Потім всі компоненти змішайте у великій і глибокій тарі. Почніть м’яти руками до виділення соку. Присолите і знову злегка здавлюйте.

Руки повинні перед роботою ретельно вимиті і бути без саден і ранок.

4. Заправте рослинним маслом і подавайте з хорошим настроєм до будь-якого другого блюда, наприклад до картопельки по-французьки.

Швидкий спосіб приготування капустяного салату на вечерю

Не знаєте, чим можна завоювати свого чоловіка сьогодні? Зробіть йому вітамінний салатик з всього самого свіжого і соковитого. У цій справі на допомогу прийдуть саме вони, шедеври і шматочки літа. Вийде дуже нарядненько і вишукано.

Причому не встоїть навіть той, хто не любить в принципі овочі, все тому, що подача буде красивою і привабливою. Встояти неможливо, та й навіщо власне. Беріть побільше ложку, відкривайте по ширше рот і уплетайте за милу душу.

А ти знав? У будь капусті абсолютно будь-яких сортів знаходиться велика кількість вітаміну С. А головною заслугою є ще те, що її жорсткі волокна відмінно сприяють роботі кишечника.

Нам знадобиться:

  • капуста білокачанна — 0, 5 велка приблизно 350 р
  • помідор — 3 шт.
  • огірок — 1 шт.
  • часник — пару зубчиків
  • майонез
  • зелень
  • сіль

Етапи:

1. Першим ділом подрібніть на смужки зовсім м’які і свіжі листочки капусти. Буває сорти з жорсткою структурою, таку зазвичай використовують для засолювання.

2. Огірки потрібно порізати аналогічним способом, щоб нагадували брусочки.

3. Помідори подрібніть на часточки або пір’ячко.

Читайте також:  Олівє з ковбасою: 7 дуже смачних салатів за класичними рецептами

4. Зелений лук, часточки часнику і кріп порубаєте на дрібні частинки ножем. Все в одній мисці з’єднайте, посоліть і розмішайте.

5. Заправку у вигляді майонезу внесіть відразу ж і перемішайте. Подавайте в спеціальних креманках або зробіть спеціальну сервіровку за допомогою формочок.

Готуємо з яблуком та морквою

Для гурманів екстравагантних смаків, а також любителів якнайсолодше присвячується. Так, таку красу оцінять і дітлахи, адже яблука люблять всі. Насправді це цікаве поєднання, яке дуже смачне і надзвичайно ніжне.

Можна назвати це кулінарне творіння рецептом на кожен день. І ще між іншим можна взяти будь-який сорт хоч кольорову або пекінську.

Цікаво! Коул слоу. Що це за незрозумілі слова? Виявляється вони характеризують американську кухню, саме так називається найвідоміший в Америці салат з капустою, тільки до яблуку додається ще й родзинки.

Нам знадобиться:

  • качан капусти
  • яблуко — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • лимон — 0,5 шт.
  • олія соняшникова
  • петрушка
  • цибуля ріпка — 1 головка
  • кріп
  • сіль

Етапи:

1. З яблучка зчистите шкірку, вона явно буде тільки надавати жорсткість і заважати. Після поріжте на шматочки квадратної форми, такі плашки.

2. Нарубаєте добре вимиту капусту тонкими пір’ям. Можна, як альтернативу використовувати шатківницю.

3. У тарілку покладіть нарізану капусту, потім подрібнений кубиками ріпчасту цибулю. Посоліть. Додайте лимонного соку, розмішайте виделкою, щоб виділився ароматний сік.

Далі моркву очистіть і натріть на крупній тертці прямо над салатом. Внесіть порізані яблука і соняшникову олію — пару ложечок.

4. Посипте нарізаною зеленню кропу і петрушки, оформіть за своїм розсудом.

Розмішуйте страву виключно вилочкою, так воно буде виглядати більш легшим.

Вітамінна закуска з капусти, як в їдальні

Напевно старше покоління пам’ятає цей той самий смак. Їм частенько доводилося обідати в кафе, їдалень. Це нам зараз в наш час багато не по кишені. Тому спеціально для тих, у кого ностальгія по Радянському Союзу пропоную цей нескладний у виконанні варіантик. Робіть його разом з блогером цього відео.

Частування з перцю, моркви та цибулі з оцтом

Весняний овочевий салат, який схожий на будь-який випадок життя, будь це свято чи якесь торжество. А може бути просто сьогодні у вас званий вечеря в колі сім’ї. Є вегетаріанської різновидом.

Робитися цей шедевр зі спеціальним маринадом, який і подарує чудовий і стійкий смак.

З такої кількості продуктів вийде приблизно 2 літра готової закуски в баночці.

Нам знадобиться:

  • Білокачанна капуста — близько 1000 м
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Морква — 2 шт.
  • Болгарський солодкий перець — 1 шт.
  • Рослинне масло — 90 мл
  • Оцет 6% — 45 мл
  • Сіль — 1 ст. л
  • Цукор — 3-4 ст. л.

Етапи:

1. Зробіть заправку. Викладіть цукровий пісок, сіль, оцет і рослинне масло в миску, перемішайте.

2. На крупній тертці, вірніше овощерезке нашаткуйте капусту, моркву і ріпчасту цибулю полуколечками. Викладіть всі овочі на деко або в тазик.

3. У болгарського перцю видаліть плодоніжку і насіння, порубаєте на кружечки і покладіть поверх всіх продуктів. Вилийте заправку.

4. Руками все ретельно розмішайте, робіть це акуратно і в даному випадку м’яти не потрібно. А те, капуста вийде м’якою і не буде хрустіти.

Залиште полежати в маринаді і теплі хвилин 30-40.

5. Зберігайте в холодильнику в банку і їжте відразу ж або краще на наступний день. Приємного апетиту!

Салат з копченою ковбасою і сухариками — простий рецепт

Рухаємося далі. Можливо ви вже де-небудь та пробували такий варіант, він називається Ніжність. Виглядає незвично, приємний смак, а склад бюджетний і доступний для кожної людини.

Читайте також:  Салат Мишки в сирі: 5 різних покрокових фоторецептов

Нам знадобиться:

  • лбой сорт капусти, навіть пекінська підійде
  • Ковбаса напівкопчена і варена — 245 г
  • Яйця відварні — 4-5 шт.
  • Кукурудза консервована в банку — 1шт.
  • Майонез — 4 ст. л
  • Сухарі магазинні — упаковка

Етапи:

1. Капусточку накришить соломкою. Потім варені яйця пропустіть через овочерізку або поріжте кубиками за допомогою ножа.

Ковбаску рекомендується також порізати брусочками. Беріть полукопченную, але зійде і варена.

2. Далі розкрийте баночку кукурудзи, злийте сік і додайте сюди ж. Розмішайте, посоліть.

3. Здобріть майонезом, розмішайте і зверху присипте сухарями. Подавайте відразу, щоб крокети не розм’якли.

Так, і беріть бажано їх у вигляді паличок, щоб був один стиль.

Незвичайний салат зі свіжої капусти зі сметаною і часником

Коли під рукою немає ніяких інгредієнтів, крім качана. Те, на допомогу прийде саме цей спосіб приготування. Просто додайте кілька зубків часнику і вітамінне зілля готове. А заправити цілком можна рослинним або оливковою олією.

Нам знадобиться:

  • червонокачанна капуста — 300 г
  • часник — 4 зубчики
  • сметана — 3 ст. л
  • сіль і перець
  • петрушка

Етапи:

1. Яким зручним способом подрібніть капусту. Але, робіть це так, щоб зручно було потім покласти її в рот.

2. Петрушку нарубаєте, часник пропустіть через прес. Донесіть дві ложечки сметани і зробіть так, щоб маса вийшла однією консистенції. Візьміть сіль перець і на своїй розсуд внесіть стільки, скільки хочеться.

3. Виглядає гарно, у роті хрустко і ароматно. Зверху покладіть листочок, можна посипати кунжутним насінням.

Як приготувати капустяний салат з крабовими паличками і кукурудзою

Про це ми вже давно з вами говорили. Але хочеться згадати про такому блюді. Адже крабові палички увійшли в наше життя, як морепродукти. І вже стали не гостями, а постійними мешканцями наших магазинів і відповідно святкових заготовок.

Нам знадобиться:

  • крабове м’ясо або палички — близько 180 г
  • огірок свіжий — 2 шт. маленьких
  • капуста білоголова свіжа — 290 г
  • кукурудза в банку консервована — 1 упаковка
  • куряче яйце — 3 шт.
  • майонез
  • кріп
  • ріпчаста цибуля — головка

Етапи:

1. Охолоджені крабові палички подрібніть дрібненько ножем на гуртки. Беріть їх тільки розмороженими або охолодженими.

2. Огірок порізати дрібним кубиком, щоб вийшли кубики, разом із вареними яйцями. Свіжу царицю — капусту пропустіть через овочерізку, щоб вийшли пір’ячко, розмішайте в глибокій ємності.

3. Потім відправте кукурудзу, злийте сік з баночки і дрібно посічену ріпчасту цибулю. Заправте майонезиком і розмішайте. Вийде яскраво і сміливо. Прикрасьте гілочкою кропу. Приємного апетиту!

Кулінарне творіння з лимонною заправкою

Буквально за пару хвилин ви створите таке диво, від якого все просто зійдуть з розуму. Пальчики дивіться не проковтнете або відкусіть. Використовується секретний соус під назвою Хвилинка.

Ця заправка універсальна, підходить для будь-яких інших видів салатів.

Причому знадобиться всього нічого, інгредієнтів так мало, що і записувати не доведеться. Читайте самі.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Візьміть 4-5 столових ложок рослинного масла і змішайте з однією столовою ложкою лимонного соку. Плюс покладіть цукровий пісок і сіль. А також обов’язково мелений перець, розмішайте.

2. Дрібно пошинкуйте капусту. Також вчините з кропом і зеленою цибулею.

4. Влийте заправку, відразу аромат стоїть чаклунський. А ще краще буде, якщо миска з вмістом постоїть і настоїться пару годинок під кришкою. Знімайте пробу, друзі!

Салатик, як в їдальні з оцтом і цукром

А ось по цій страві ми всі вже занудьгували, і ось нарешті прийшла та сама пора, коли можна його робити тазиками). Як і окрошку між іншим. Побігли творити і втілювати в реальність.

Читайте також:  Салати з креветками (Топ-10 найбільш смачних рецептів)

Нам знадобиться:

  • капуста-250 г
  • морква — 1 шт.
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • сіль
  • цукровий пісок — 0,5 ч. л
  • оцет 7% — 1 ст. л
  • олія оливкова або рослинне — 1 ст. л

Етапи:

1. Капусту і моркву нарубаєте на смужки, або скористайтеся теркою. А ось цибуля наріжте кубиками. З’єднайте в ємності ці три інгредієнти. Пам’ятайте їх руками.

2. Додайте сіль і цукор. Далі оцет і рослинне масло, знову розімніть руками, щоб капуста дала ще більше соку.

Оцтову есенцію можна взяти яблучну, їдальню і навіть рисову.

2. Залиште маринуватися, а після використовуйте за призначенням. Приємних відкриттів.

Рецепт з горошком і майонезом на кожен день

Домашній варіант, який мені дістався від мами, одного разу вона взяла і відкриту банку горошку змішала з капустою, їй так сподобалося. Ось тепер частенько так і робить. Спробуйте і зацініть таке нововведення.

Нам знадобиться:

  • капустка біла або червона — 200 г
  • цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  • консервований горох — 1 баночка
  • ковбаса будь-яка на розсуд — 190 г
  • сметана — пару ложок
  • сіль

Етапи:

1. Візьміть продукти і поріжте їх довільно, як хочете. Можна зробити це шматочками або соломкою. З банки горошку злити всю рідину.

Як будете робити, пишіть внизу замітки, обговоримо. Напевно, хто як звик.

2. Додайте сметанки і вуаля, майже все готово.

3. Розмішайте і прикрасьте зеленню. Не забудьте посолити, а також можна і поперчити, щоб не було прісно.

Салат з капусти з огірком

Уявляєте і нічого зайвого. Все буде соковито, а головне корисно. Ці два овоча відмінно підходять один до одного. З них роблять не тільки літні закуски, але крутять салати і в зиму. Так, що не проходьте повз, пробуйте.

За фактом. Капуста унікальний плід природи, тому що вона поєднується абсолютно чудово з будь-якими овочами.

Нам знадобиться:

  • капуста біла — з півкіло
  • огірок свіжий — 3 шт.
  • кріп (гілочки
  • цибуля зелена пір’їнками
  • сіль
  • майонез або олія

Етапи:

1. Молоденькі огірочки нарубайте дрібним шматочком у вигляді кубиків. Якщо використовуєте старі плоди, то зріжте з них шкірку, а, то буде грубувато.

2. Зелень кропу і цибулі пір’їнками подрібніть сокирою чи ножем. Капусточку нашаткуйте меленькою, а також тонкою стружкою. Розмішайте інгредієнти в одному посуді і здобріть рослинним маслом або майонезиком. Посоліть. Розмішайте і пригощайте на здоров’я!

Домашня капуста по-корейськи

Цій темі я звичайно в недалекому присвячу окремий пост. Тому що зараз це блюдо з величезною швидкістю набирає обертів, все тому що воно незрівнянно смачне. Але, не всі оцінять ті, хто не любить гостре не стануть навіть і пробувати. А от всі інші любителі безумовно не залишаться осторонь.

Нам знадобиться:

Як бачите продуктів не так багато потрібно, а от як правильно це диво готувати ви зараз дізнаєтесь, якщо натиснете на кнопку запуску цього ролика з каналу ютуб. Приємного перегляду, панове.

Як шкода, але підійшов мій розповідь до кінця. Сподіваюся, ви ще не втомилися від такої кількості ідей. Я запрошую вас завтра відвідати мою сторінку знову. Адже сайт постійно оновлюється і знов і знов з’являються нові цікаві страви.

Пишіть, читайте, залишаєте свою думку. Всім поки, і як завжди відмінного дня чи ночі!