Рубрики
Заготовки

Салати з капусти на зиму — найсмачніші рецепти Пальчики оближеш

Всіх вітаю!

Для тих, хто любить всякого роду заготовки, закачування, пропоную сьогодні нову добірку рецептів того, як можна швидко і смачно приготувати капусту на зиму. Пам’ятаєте, в минулих серіях робили її в маринаді, а також у розсолі — квашену. А сьогодні познайомлю вас з салатами з капусти. Але, вони не в свіжому вигляді, як ми звикли їх їсти, а саме в консервованому.

Погодьтеся така закуска завжди буде головним героєм будь обідньому столі, особливо з картоплею та м’ясом. Пропоную зберегти всі вітамінки літа в одній банці. Взагалі хрустите на здоров’я, причому для цього знадобляться й інші овочі, такі як морква, болгарський перець, помідори і т. д. Добірка обіцяє бути цікавою та різноманітною, як кажуть на будь-який смак і колір.

Щоб було легше визначитися з вибором, я склала зміст до замітці. Якщо є якісь побажання чи рекомендації, чекаю їх внизу у графі коментарів.

Ну, а поки приступайте до вивчення і робіть салати з капусти прямо зараз, адже вони так смачні і ароматні. Дозволяється, навіть пальчики облизати — ахах, якщо доведеться). Рецепт по-корейки вже точно такий, мені ще подобається сильно Кубанський та Мисливського, а у вас які найулюбленіші або традиційні у вашій родині?

Отже приступайте до вивчення і практиці.

Найсмачніший рецепт капустяного салату з болгарським перцем, цибулею та морквою на зиму

Красиво, смачно і дуже корисно! Це девіз даної закуски, яка виручить вас в холодні зимові вечори і буде відмінним доповненням до других страв, наприклад м’яса по-французьки. Готується салат з капусти дуже швидко і легко. Проблем ніяких немає, все просто як двічі два.

А головне те, що всі інгредієнти за списком запам’ятати неважко, оскільки пропорції хороші!

Нам знадобиться:

Джерело https://youtu.be/KCrc_I9L9fQ

Етапи:

1. Всі овочі необхідно заздалегідь помити, а потім зробити наступне: моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Капусту поріжте соломкою.

2. Болгарський перець очистіть від насіння і хвостика. Подрібніть на кубики або півкільця. Ріпчасту цибулю наріжте також як і перець. Стиглі томати нарізайте на невеликі шматки.

Тепер необхідно всі овочі з’єднати в одній великій загальній чашці.

3. Далі підготуйте інгредієнти для маринування. Візьміть 7 ч. л солі, 8 ст. л цукру і 220 мл рослинного масла + оцет 9% 140 мл. І всіма цими складовими залийте закуску, залиште її постояти на столі 1,5 години, щоб виділився сік.

4. Виглядати це буде так, як на фото. Кип’ятіть салат 10 хвилин після активного бурління на середньому вогні при закритій кришці. І відразу ж у гарячому вигляді укладайте ласощі у чисті стерилізовані банки, гарненько утрамбовуючи ложками.

Не забувайте спробувати закуску на смак, можливо додасте ще солі або цукру на свій розсуд.

5. Щільно закрутіть гвинтовими кришками або використовуйте залізні під ключ. Банки переверніть догори дном і залиште на «нічний дозор» під ковдрою. Як бачите додаткової стерилізації тут не потрібно. Зберігається це літньо-осіннє диво відмінно в погребі чи холодильнику. Вдалих відкриттів!

Читайте також:  Варення з ревеню: рецепти приготування на зиму

Салат з капусти на зиму без стерилізації — виходить дуже смачно в банку

Ммм… яка смакота чекає попереду всіх. Але, щоб вийшло саме так, потрібно знати деякі хитрощі і нюанси. Які саме? Для даного варіанту приготування підходить капуста середніх або середньопізніх сортів, пізні сорти занадто грубі, сюди не підійдуть. Томати беріть недостиглі або щільні.

Тоді закуска на зиму з капусти і овочів вийде класної на смак, а рецепт друзі прозвуть бомбою. І будуть приходити в гості частіше, щоб ще раз покуштувати це блюдо.

Джерело https://youtu.be/GO31cdea2YE

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Добре вимиту капусту наріжте гострим кулінарним ножем на соломку. Потім додайте сіль 1 ч. л з гіркою. Руками почніть м’яти овочі, щоб вони пустили якомога більше соку. Відсуньте в сторону.

2. Перець солодкий искрошите на слайсы, огірочки кружечками. Змішайте овочі в каструлі (крім капусти).

3. Томати накришити на дрібні шматочки, видалити плодоніжку. Ріпчасту цибулю подрібніть на півкільця, а моркву натріть на тертці. Знову висипте всі підготовлені інгредієнти в загальну каструлю.

4. Далі вносите наступні продукти: 1 ч. л солі з гіркою, 50 г цукрового піску і спеції, лавровий лист, мелений чорний перець, мелений коріандр і коріандр. Розмішайте ложкою або лопаткою і озирніться. Повинен виділитися сік.

5. Тепер вилийте половинку із загальної кількості оцту 9%, тобто 50 мл, перемішайте. Внесіть капусту. Знову перемішайте і залиште закуску під закритою кришкою на 1 годину.

6. Після закінчення цього часу виділиться ще більше рідини. Внесіть останні 50 мл оцту. І варіть на невеликому вогні після закипання 10 хвилин. Ну, а далі як в будь-якому подібному рецепті беріть і розкладайте по стерилізованим баночках і фіксуйте щільно кришками. Переверніть і укутайте в плед. Салат готовий до вживання через пару днів.

Зберігайте в прохолодному місці. З даної кількості інгредієнтів вийшло 5 підлогу літрових баночок. Приємних вражень!

Маринована капуста з буряком — пальчики оближеш

Я думаю, що зараз важко знайти людину, яка б не їв хоча б раз у житті цей чудовий салат з капусти з буряком. Адже це джерело вітамінів. До того ж цю закуску можна додати у вінегрет. Або просто так поїсти це хрустке і найсмачніші ласощі, приправивши рослинним маслом.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. На середні шматочки порубаєте капусту, щоб вона хрустіла і складіть відразу в ємність, у якій будете варити. Болгарський перець, моркву і буряк наріжте на невеликі смужки, але не мельчите.

Джерело https://youtu.be/TRd_bEndpzc

2. Всю масу перемішайте дерев’яною ложкою. Яка яскрава і гарна суміш!

Порада дня! Якщо хочете укладати овочі шарами, то перемішувати і укладати їх в одну ємність не потрібно.

Зубчики часнику очистити і порізати на пластинки, уклавши 5-6 шматочків в кожну чисту стерильну банку.

Читайте також:  Компот з полуниці на зиму - прості рецепти полуничного компоту

3. Всі різані овочі розкладіть в скляні ємності. Залишилася справа за малим. Приготуйте маринад, на 3 л води внесіть 3 лаврових листочків, перець горошком, сіль з гіркою і цукровий пісок. Рідина закип’ятіть і влийте оцет, ффф — все зашипить, розмішайте і варіть 5 хвилин.

Маринадом залийте акуратно банки по саме горло і прикрийте кришками. І через 3 хвилини туго закрутіть. Протягом однієї доби заготовки тримайте в теплі, тобто під шубою, а після прибирайте в льох або прикомірок на тривале зберігання. Приємних пригод!

Їсти можете майже відразу, через 3 дні. Ммм… пальчики оближіть, або проковтнути!

Капуста по-корейськи з приправою для корейської моркви на зиму

Чарівна корейська капуста, справляє на всіх фурор. Ніхто не може встояти перед цим блюдом, за рахунок його оригінального і неповторного смаку. Встояти ніхто не може, всі вимагають, якої вже немає). Які У вас враження на рахунок цього? Робили вже подібні закуски? До речі, на блозі є ціла стаття на цю тему.

Найцікавіше, що після приготування така капуста по-корейськи буде вже готова до вживання на наступний день. Так що рецепт можна вважати швидким. Продукти будуть прописані з урахуванням на одну 3 літрову банку.

Джерело https://youtu.be/Ipf1x-IfONs

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Моркву наріжте на тертці для корейської моркви. А от капусту поріжте на невеликі кубики в районі 3-4 див.

2. Далі укладайте всі продукти шарами в чисті стерильні банки. Спочатку покладіть пару листочків лаврушки, чорний перець горошком 10 шт, зубчики часнику 5-6 шт. Потім починається найцікавіше, закладіть шар капусти, після морква, капуста і так далі. Чергуйте шари до самого верху.

Після чого заливайте звичайним окропом ємність, при цьому відразу можна виміряти об’єм води. Покладіть стерилізовану кришку і дайте постояти 10 хвилин.

3. Тим часом підготуйте розсіл, у воду (1 л 200 мл) внесіть сіль, цукор, приправу для корейської моркви. Закип’ятити суміш і відразу ж влийте оцет, перемішайте і зніміть з плити.

Залийте капустяну закуску маринадом, але спочатку вилийте вже охололу воду.

4. Закрутіть банку щільно і герметично, щоб не було доступу повітря і переверніть «головою вниз. Укутайте під ковдру і чекайте до повного охолодження. А потім зберігайте в підвалі або льосі.

Вийшло пікантно і остренько на смак. Приємних пригод на кухні!

Рецепт Кубанського салату з капусти для тривалого зберігання в банках

Цей ульотний салатик подобається всім, завдяки смаку. Оскільки овочі в ньому ніби з грядки, свіжі. Пропорції овочів йдуть за 1 кг, так що легко запам’ятати і навіть записувати в зошит не доведеться.

Нам знадобиться:

Джерело https://youtu.be/EGk3Hp6CfjA

Етапи:

1. Всі овочі перемити в прохолодній воді. І відразу ж нашаткуйте томати як на салат, цибулю-ріпку накришить полуколечками. Перець болгарський солодкий краще наріжте невеликою соломкою, капусту і моркву як зазвичай нашаткуйте на тертці. Огірки довільної форми у вигляді брусочків або півкілець.

Читайте також:  Густий джем з полуниці на зиму - смачні та прості рецепти полуничного джему

Капусту присолите і руками злегка відіжміть, щоб виділився сік.

2. Змішайте всі інгредієнти у великій тазику. Притрусіть сіллю і цукром, розмішайте. Влийте половину оцту від загальної маси, рослинне масло, різану зелень, наприклад петрушку і розмішайте. Блюдо повинне постояти близько 1 години і промаринуватися.

3. Після чого влийте залишки оцту туди ж і внесіть перець горошком. Тушкуйте на середньому вогні після закипання 15 хвилин.

4. Ось і все диво-закуска готова, розкладіть її в стерильні банки і закрутіть металевими кришками. Дочекайтеся повного остигання під ковдрою. Відчуйте смак літа в кожній баночці!

Мисливський салатик з капустою і помідорами на зиму

Подобаються салати, що чим простіше, тим краще. Ось і цей варіант саме такий, закохаєтеся в нього з першої хвилини поїдання. Адже сам процес готування ще й без стерилізації (термічної обробки) і до речі без часнику, для когось це дуже важливо. З даної кількості інгредієнтів на виході виходить 5 л ароматного частування.

Нам знадобиться:

Джерело https://youtu.be/YwSnpd_8oEQ

Етапи:

1. Капусту нашаткуйте ножем у вигляді соломки, злегка присолите сіллю і обімніть руками. Помідори накришить шматочками, огірки гуртками. Ріпчасту цибулю искрошите полуколечками, а моркву і болгарський перчик як зазвичай у вигляді стружки-соломки.

2. Всі інгредієнти з’єднайте в одній тарі. Посоліть і поцукруйте і влийте одну третину від загальної маси оцту, рослинне масло, перець горошком, лаврушку. Перемішайте і залиште масу маринуватися, щоб виділився сік на 1 годину.

3. Що ж, прямо зараз після закінчення потрібного часу можна їсти з молодою картоплею, так або просто так. Запах неймовірний, просто супер з дому!

4. Ну, а якщо хочете зробити салат все ж під закатку, тоді слідуйте рекомендаціям. Закуску доведіть на плиті на середньому вогні до кипіння. Тушкуйте 8-9 хвилин. Потім влийте залишки оцту, розмішати і проварити 1 хвилину.

5. Далі залишається розкласти суміш в киплячому вигляді по чистим банкам і закрити кришками. Потримайте під пледом або ковдрочкою протягом доби до повного охолодження. І зберігайте в підполі або погребі, там де темно. Приємних вражень!

Як приготувати салат з цвітної капусти в банках

У висновку вирішила показати ще один спосіб закачування, але в цей раз в салатик буде використовуватися не білокачанна капуста, кольорова. Як переконує автор, ви проковтнете мову. Так, що будьте обережні, а то раптом це чиста правда). Тисніть на кнопку перегляду і повторіть всі дії від А до Я. Або переходьте до мене в іншу збірку.

На цьому друзі всі, сподіваюся делікатеси з капусти у вигляді салатів вам сподобалися. Ви з задоволенням накрутили купу заготовок до зими і неодмінно будете радувати своїх близьких смачними овочами.

Ставте лайки на замітку, поділіться в соціальних мережах. Пишіть свої відгуки та рекомендації. Забегайте в гості ще, всім пока-поки що.