Рубрики
Святковий стіл

Салати на Різдво 2020: найбільш прості і смачні рецепти

Доброго дня!

На дворі хуртовини та завірюхи і той же час всі ми вдома. А чому? Тому що у всіх на зимові канікули і випало дуже багато святкових днів. Нещодавно ми піднімали фужери з шампанським і всі дружно кричали: «Ура, з Новим роком!». І ось вже знову знову застілля, адже з 6 на 7 січня відзначається Різдво Христове. І тому рекомендую накрити стіл то ж дуже красиво і привабливо. Приготуйте смачні і прості салати саме в цій тематиці.

Сподіваюся вам ця ідея, як і мені сподобається. І вона стане традицією у вашій родині. Беріть цю замітку собі в закладки і кожен рік пробуйте творити нові кулінарні шедеври. Хто за? Підніміть палець вгору).

Знову поспішаю порадувати різноманітним кількістю рецептів, і всі вони гідні вашого прочитання. Я постаралася знайти варіанти закусок, так би мовити, на швидку руку, продукти в яких навіть не відварюються. Інгредієнти всі доступні і не вдарять по вашій кишені. А що ще потрібно? Тільки веселий настрій та бажання всіх порадувати.

Не будемо відволікатися і беремося за роботу. Мені залишається тільки побажати вам, щоб цей чарівний свято наповнив ваше життя світлом, добром і теплом. Щоб був завжди мир, затишок і любов!

Салат на Різдво Христове — найлегший рецепт

Відразу Скажу прямо, чим-то цей варіант закуски схожий на всіма відомий салат Мімоза, тільки автори трохи його видозмінили і внесли свої родзинки. І звичайно ж оформили в потрібній тематиці. Вийшло дуже святково і безумовно красиво.

Побачивши таку композицію, ви залишитеся в шоці, адже викладаються всі інгредієнти шарами, а верх прикрашається кропом, тому не забудьте купити пару пучків.

Всі інші інгредієнти досить примітивні, крім горбуші, але її можна замінити на будь-яку іншу консерву, сайру або сардинеллу.

Нам знадобиться:

  • картопля в мудирах — 3-4 шт.
  • яйце — 7 шт.
  • горбуша консервована або сайра — 1 банка 250 г
  • цибуля ріпка — 1 невелика головка
  • морква варена — 3 шт.
  • майонез
  • кріп

Етапи:

1. Отже, починаємо творчий процес. Візьміть майонез і покладіть його в кулінарний мішечок з насадкою і почніть малювання по тарілочці. Ось таким чином зробіть обриси, як на цьому фото.

2. Першим викладіть на блюдо для сервірування відварну картоплю, натерту на крупній тертці. Зробіть сіточку з майонезу. Злегка присолите, якщо хочете.

Майонез отже досить солоний, тому солити не обов’язково.

3. Далі йдуть інші шари, кожен шар просочується майонезом обов’язково, крім останнього. Отже, викладіть рибу, потовчіть її виделкою + цибулю дрібними кубиками + яєчний білок терті на середній тертці. Після укладіть терту моркву.

Залиште трохи тертої моркви і білків в стороні, знадобляться для прикраси.

4. І завершальний шар — терті жовтки по всій поверхні без майонезу. Далі знову намалюйте майонезом малюнок це бантик і три свічки.

5. Заповніть композицію необхідними інгредієнтами, орієнтуйтеся по цьому фото.

6. І ось майже все готово, до оформите зеленню кропу. Вийшло нереально красиво і привабливо! Їжте на здоров’я!

Різдвяна казка 2020 — простий і смачний салат

А тепер ще одна новинка, хоча це самий мій улюблений салат, ось тільки він замаскований в новорічна кулька. Ось у вас Новий рік асоціюється, звичайно ж з Олів’є та Шубою.

Тому точно знаю, що ви не будете проти, якщо знову поставите на стіл щось знайоме на смак, але на вигляд це буде бомба. Навіть їсти будете по-особливому, нічого не залишиться на тарілці, гарантовано!

Нам знадобиться:

  • картопля відварна — 3 шт.
  • морква відварна — 1-2 шт.
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • солоний огірок — 1 шт.
  • майонез
  • сіль
  • горошок консервований — 1 банка

Для оформлення:

  • петрушка – 1 пучок
  • яйце куряче – пара шт.
  • сир твердий – шматочок
  • перець солодкий червоний — пару шматочків

Етапи:

1. Підготуйте всі овочі, видаліть з моркви і картоплі шкірку. З яєць зніміть шкаралупу. Наріжте ножем всі ці продукти кубиком. Ріпчасту цибулю порубаєте теж так само в одному стилі, і солоний огірок. Додати консервований горошок. Перемішайте інгредієнти і здобріть майонезом, посоліть. Викладіть на круглу форму у вигляді купки.

2. Тепер два курячих яйця, які у вас було відкладено для оформлення, очистіть і потріть на дрібній тертці білки. Присипте їх зверху на салатну масу.

Читайте також:  Найкраще меню на Новий рік - смачні рецепти.Що приготувати нове і цікаве в рік Свині

3. З петрушки викладіть по колу щось на зразок вінка. А з сиру і болгарського перцю свічку. Готовий салат необхідно поставити в холодильник і дати йому охолонути на 1 годину. Приємного апетиту!

Святковий салат з квасолею і грибами

Цю закуску характеризує одне досить просто якість, вона готується дуже швидко. Ви можете її зварганити буквально за 5 хвилин або навіть менше. Головне, відваріть заздалегідь курячі яйця, а всі інші інгредієнти купуються в магазині. Цей салатик я знайшла в мережі на каналі ютуб Смачна хвилинка і рекомендую вам також ознайомитися:


Вообщем не пропустіть, вам точно сподобається, інакше бути не можете, тому що поєднання інгредієнтів ну дуже хороше. А ще рецепт без зайвих заморочок, не такий ви шукайте, друзі?

Салат Серце ангела без варіння на швидку руку

Так, ви напевно такий рецептик і шукайте, не так? І тут, бац потрапили до мене на сторінку і напевно вже щасливі, тому що зараз я вас буду дивувати. Ух, як ошатно і привабливо! Такий кулінарний шедевр зачепить кожного. До того ж він виконаний у вигляді сердечка.

Рада! Використовуйте цей варіант салату на День всіх закоханих, адже це свято теж не за горами).

За рахунок прикраси — а це червона ікра страва стає таким багатим, а ще й корисним, тому що в ньому використовуються фруткы. Ну, прям грандіозний бенкет для животика, пробуйте! Отже, запам’ятовуйте, всього лише 5 інгредієнтів. Як так? Так, ось так, бравіссімо!

Нам знадобиться:

  • куряче філе або грудка (копчена, можна використати відварену) — 280 г
  • сир — 180 г
  • ікра червона — 120 г
  • яблуко зелене — 1 шт.
  • майонез

Етапи:

1. Куряче філе обробити на шматочки, причому вони повинні бути порізані досить дрібно. Якщо не любите копченості, то беріть відвареної варіант, але тоді м’ясо курки потрібно буде заздалегідь відварити. Що ж, як разделаетесь з ним, викладіть його на посуд у формі серця. Замаскуйте шар майонезом.

2. Потім на тертці натріть зелене яблуко, видаліть з нього шкірку. Додайте трохи майонезу і рухайтеся далі.

3. За планом тепер натріть на дрібній тертці твердий сир і намалюйте сіточку з майонезу.

4. Найурочистіший момент, прикрасьте кульками ікри. Краса! Охолодіть і уплетайте за обидві щоки!

P.s. Для тих, хто взагалі лінується))). У моїй скарбничці є ще один варіант, якщо ви любите бобові, то вам сподобається. Знадобиться всього лише банка консервованої квасолі (можна дві, щоб була червона і біла квасоля), ковбаса (будь-яка) 200 г, кириешки — 1 упак і майонез. Пробувала додавати ще і консервовану кукурудзу, теж виходить классненько.

Так от банки розкривають, рідина видаляєте, ковбасу ріжте кубиком або довгими смужками, на свій розсуд. Ось і все, заправте майонезом.

І ваш диво швидкий салатик за 2 хвилини готовий, готуйте з радістю! Єдино, сухарики додавайте при подачі, щоб не розмокли. Приємних відкриттів!

Салатик Різдво з оселедцем

Ну, як же справляти свято, так і без оселедця, ну ніяк. Ми її зазвичай виставляємо на стіл шматочками з ріпчастою цибулею і маслом. Або ж ховаємо в салатики, що і пропоную зробити зараз.

Нам знадобиться:

  • оселедець солона шматочками — 350 г
  • яйце куряче — пара шт.
  • цибуля — 1 головка
  • картопля — 1 шт.
  • горішки волоські — 50 г
  • морква — 1 шт.
  • майонез — 200 г
  • гірчиця — 2 ч. л
  • зелень

Етапи:

Всі овочі за списком (картоплю і моркву) відваріть, і очистіть. Курячі яйця відваріть до стану крутих, дайте їм охолонути, очистіть від шкаралупи. Тепер беріться за справу.

Візьміть кулінарне кільце і укладіть всі продукти в такому продукти:

  • оселедець дрібно порубана на шматочки (кісточки вийміть);
  • ріпчасту цибулю кубиками;
  • курячі яйця терті на крупній тертці;
  • терту картоплю і моркву;

Пам’ятайте, що необхідно кожен шар просочити соусом, змішайте майонез і гірчицю. Якщо не любите гірчицю, то не вносите її.

Верх посипте тертими волоськими горішками і прикрасити трояндочками з вареної моркви, просто пройдіться овочерізкою з моркви. І кожну смужку скрутіть по спіралі, капніть майонез в серединку. Укладіть квіточки на лист зеленого салату. Вдалих відкриттів!

Читайте також:  Салат з крабовими паличками на Новий рік 2020 - рецепти новорічних салатів крабових

Новорічна Новинка з курячою грудкою

За своєю задумом такий салатик дуже веселенький, тому що саме оформлення виконано у вигляді іграшки. А ось який, побачите по ходу справи. Я сподіваюся, що ця кулька принесе вам удачу! Зловіть її за хвіст на цілий майбутній рік.

Фішка страви — кожна прошарок салату викличе на обличчі захват. Тому що це шалено смачно і ніжно!

Нам знадобиться:

  • куряче м’ясо — 340 г
  • морква — 2 шт. (1 шт. в салат, інша для прикраси беріть вузьку і довгу)
  • яйце куряче — 3-4 шт.
  • яблуко — 2 шт. близько 180 г
  • сир — 120 г
  • майонез
  • гілочки кропу

Етапи:

1. Курячу грудку відварити в підсоленій воді, потім бульйон злийте. Його можна використовувати для супу. Остудіть м’ясо і порубаєте на дрібні кубики.

Моркву і курячі яйця відваріть в каструлі. І пропустіть ці два інгредієнти через саму дрібну насадку терки. Причому білки і жовтки потрібно натерти окремо.

Сир і яблука також натріть на тертці. Таким чином, все готово до роботи.

2. Почніть укладати на добре вимитий і сухий піднос всі інгредієнти в такій послідовності. Першим буде шар курячого філе, посоліть, змастіть майонезом. Потім покладіть моркву + майонез. Саме цей овоч добре поєднується з жовтками, тому викладіть їх слідом за нею. Далі яблучка і сіточка з майонезу.

3. Слідом терті курячі білки, які теж просочуються майонезом. Заключний штрих — тертий сир, який заздалегідь у чашці змішайте з майонезом і такою масою завершіть салат, розподіліть усі рівномірно, можна злегка придавити руками.

Отже, тепер дайте волю фантазії, пропоную викласти кругляшки з моркви рядами, а також прикрасити кропом. Ось таке чудо вийшло, хоч на виставку відправляй! Ммм… смакота, пробуйте, хлопчики і дівчатка!

Неймовірно смачний салат у вигляді різдвяного вінка

Звичайно ж, коли ми говоримо слово Різдво, то на розум чомусь в уяві приходить відразу ж вінок, який традиційно прикрашає двері. Але, в цей раз він теж буде, але їстівний. І ми приготуємо її з бюджетних продуктів, які ми всі так любимо, це крабові палички. Для різноманітності я представляю вашій увазі ще й добавку у вигляді морської капусти. А чому б власне немає, адже потрібно їсти дари моря. Тим більше, зараз хочеться чогось оригінального, адже до цього було стільки смакоти на столі.

Тому беріть цей варіант і творіть, сподіваюся вам ця закуска теж сподобається, і ви не раз її приготуєте. Мені здається такого ви ще не пробували стовідсотково, тому не пропустіть!

Нам знадобиться:

  • крабові палички 1 упак 200 г
  • кукурудза консервована — 200 г
  • рис відварний — 90 г
  • яйця в круту — 4 шт.
  • морська капуста — 120 г якщо не любите не додавайте
  • майонез

Для прикраси:

  • кріп — 2 — 3 пучка
  • морква (сира) — 1 шт.
  • кунжутне насіння
  • плавлений сир пластинками хохланд — 3шт.

Етапи:

1. Розморозьте крабові палички і порубаєте гострим ножем на дрібні кубики. Ось тільки залиште одну або дві червоні шкурки, вони стануть в нагоді надалі.

2. Курячі яйця пропустіть через середню терку. З кукурудзи злити солодку водичку, і з морської капусти всю зайву вологу. З’єднайте всі складові воєдино в тарілці. Додайте майонез і розмішайте.

3. Тепер виставите плоске блюдце і на нього по спіралі укладіть всю отриману масу в центр поставте фужер або склянку. Це потрібно зробити для того, щоб зафіксувати потрібну форму (калачик). Потім фужер видаліть і трохи руками притисніть.

4. Тепер добре вимитий кріп (і щоб він був сухий) укладіть по колу за годинниковою стрілкою. Розкидайте зернятка кунжуту.

5. З пластинок плавленого сиру скрутіть рулетики. Вони будуть виступати свічками.

6. З морквини виріжте іграшки, квіточки, зірочки і т. п.

7. Тепер нарізкою прикрасьте вінок. До речі, фителек на свічках зроблений з шкурок крабових паличок, пам’ятайте їх залишали. Милий і такий очаровашка-салатик, який чекає подальшого поїдання). Приємного апетиту!

Різдвяна ніч з копченої курки (авторський рецепт)

Ну, а тепер друзі, ще один рецептик, який буде не витратним за часом. Пробувала я його в цьому році вперше, моїй родині сподобалося. Тому показую вам цю дивину.

Читайте також:  Смачна паска на Великдень - найкращий рецепт 2020 року

Для створення цього шедевра знадобиться гарний настрій і трошечки чарівництва. Подача у цієї закуски оригінальна, а ті, хто на неї дивляться в першу чергу запитують про начинку. Так що ж, повинна бути загадка, нехай пробують ваші гості і відгадують інгредієнти по порядку.

Нам знадобиться:

  • картопля — 3 шт.
  • ріпчаста цибуля — 1 головка невелика
  • копчена куряча грудка або те, що є — 250 г
  • курячі яйця — 3-4 шт.
  • буряк — 1-2 шт. 200 г
  • майонез
  • сир — 150 г
  • для прикраси — родзинки (або курага, горіхи, кунжут)

Етапи:

1. Почніть з того, що відваріть буряк, картоплю і яйця. Дайте всім продуктовим компонентів охолонути. Далі очистіть овочі від шкірки, а яйця від шкаралупи. Потім всі ці складові натріть на середній терці.

Пам’ятайте, один яєчний жовток натирається окремо, і використовується для прикраси.

Ріпчасту цибулю, беріть не велику головку, наріжте дрібним кубиком. Якщо не любите цей овоч, то можете обдати окропом цибульні шматочки, щоб не було гірчинки. Куряче копчене м’ясо подрібнюється на кубики. Ізюм замочіть в гарячій воді на пару хвилин, потім злийте рідину.

2. Тепер зберіть салат:

  • укладіть першим шаром терту картоплю, посоліть і поперчіть;
  • далі покрийте його 1/2 половиною цибулі (наріжте його кубиками);
  • змастіть майонезом поверхню страви;

  • далі курячі шматочки і інші кубики цибулі + майонез, розподіліть ложкою рівномірно по всій поверхні;

  • потім чергу тертих білків;
  • майонез;

5. Ось ми і підійшли до сиру, його натріть на тертці, але не весь, а лише ту частину, яка залишиться. Тому що з нього виріжте фігурки. Оскільки салатик називається Ніч, то відмінно підійдуть фігурки місяця, зірочок, хатинка та ялинка.

6. Що ж, сир також просочується майонезом, а після укладається буряк і шар майонезу. Потім всі вирізані деталі викладіть і вийде картина. Жовток розсипте по поверхні, а родзинки покладіть на ялинку. Зберігайте в холодильнику, а після в животику. Приємних відкриттів!

Салат до світлого свята від Джеймі Олівера

Тепер розглянемо ще парочку вишуканих рецептів від відомого блогера, якщо ви вперше чуєте про нього, так що не хвилюйтеся, зараз познайомитеся. А за одне і весело проведете час і складете меню на вечір. Натискайте на кнопку перегляду і насолоджуйтеся.

Новий салат Зірка з червоною ікрою

Ну і наостанок хочу продемонструвати ще один шикарний варіант. Подача такого салату унікальна і ви точно зірвете оплески. Не вірите? Так, чому б не взяти і не спробувати. Запевняю, навіть пустотлива свиня — покровителька року не залишиться байдужою. Викладемо його у вигляді величезного тортика, тільки форма буде не круглої, а … дивіться самі. Класно вийшло!

Для мене так взагалі цей рецепт є царським, тому що тут продукти досить не бюджетні, але дозволити в цей чудовий день можна. І як не дивно, він теж без варіння, заздалегідь нічого не потрібно відварювати, головне закупіться потрібними продуктами і весь секрет розкритий. Потім миттю його вчиніть, поки всі сплять. Геніально!

Ах, так, автор цього кулінарного створення запевняє, що виходять ледачі роли, хочете спробувати так це чи ні, тоді вперед і з піснею.

Нам знадобиться:

  • сьомга слабосолона — 400 г
  • рис — 1 ст.
  • ікра червона — 100 г
  • яйця курячі — 5 шт.
  • майонез — 150 г

Етапи:

1. Слабосолону сьомгу порізати на довгі брусочки.

2. Далі до неї внесіть відварений рис і дрібно протерту на терці курячий білок. Додайте тепер майонез і якщо потрібно посоліть і поперчіть.

3. Візьміть кулінарну лопатку і з допомогою нею викладіть всю отриману масу у вигляді зірочки. Не думайте, що це складно, пробуйте, вийде однозначно! Все неможливе можливо!

4. Заключний момент, боки присипте жовтком, подрібніть його виделкою або на дрібній тертці. А саму поверхню зірки — червоною ікрою. Заворожує))). Готуйте з радістю і натхненням. Удачі!

Сподіваюся, всі рецепти різдвяних салатів припали вам до душі і ви ні разу ще приготуєте їх, використовуючи цю збірку. Щоб її не втратити додайте цю сторінку в закладки браузера та натисніть на кнопочки поділитися в соціальних мережах.

Всім відмінного мандаринового настрою! Любові і щастя. Поки, мої хороші. До зустрічі.