Рубрики
Святковий стіл

Салати на Новий рік 2020: 10 простих і незрівнянно смачних новинок новорічних рецептів

Доброго дня!

Якщо ви вже сидите і ламаєте голову, що нового і цікавого приготувати на Новий рік, то це значить… Ура! Сталося буквально через пару годин ми всі почуємо бій курантів і промовимо потрібні слова і привітання! Ну, а після сядемо за святковий стіл і почнемо уплітати всі з апетитом. З чого зазвичай починаємо? Звичайно ж з салатів. От про них сьогодні і поговоримо.

Вибирайте друзі, будь-який вподобаний новорічний варіант приготування і творіть над кулінарними шедеврами. Я постаралася зробити цю добірку корисної, в ній зібрала всі новинки рецептів останніх двох місяців. Сподіваюся, ви оціните мою працю і вигукнете: «Чудово!».

Всі представлені салатики будуть оформлені досить оригінально і красиво, але і найголовніше вони вийдуть в будь-якому випадку смачними. Адже те, що ви побачите, все перевірено мною особисто, це по-перше. А по-друге, кожен варіант буде показаний в подробицях, а барвисті фото, допоможуть вам у всьому розібратися, щоб не виникло питань. Та й взагалі з ними легше оформляти страви. Як ви вважаєте?

Пропоную негайно внести дану колекцію рецептів собі в закладки, щоб не втратити. Адже після свята в ніч з 31 грудня на 1 січня, рівно через 7 днів настане ще інша подія, Різдво. Так, що вони ще жодного разу вас виручать.

Друзі, я не стала вносити у зміст вже всім відомі салати, такі Олів’є, Цезар, Ніжність, Обжорка, думаю, отже ви їх всі знаєте на відмінно! Вирішила показати вам інші. Рекомендую обов’язково приготувати закуску у вигляді новорічного символу. Знаєте кого? Звичайно ж щурики або мишки, саме цей звір буде протегувати нам цілий майбутній рік. Ось з нього і почнемо! Отже…

Беріть блокнотики або робіть скріни на телефончик, щоб потім в магазині або супермаркеті не забути купити всі потрібні інгредієнти за списком.

В кінці замітки вас чекають два сюрпризи, хочете дізнатися, які? Тоді, негайно читайте всю статтю від початку і до самого фіналу.

Салат у вигляді мишок на Новий 2020 рік з копченої куркою

Почнемо з самого основного салату, який, ну обов’язково потрібно поставити на стіл. У попередньому випуску я вам показувала цілу дюжину таких закусок у даній тематиці. Цей відрізнятиметься від усіх попередніх своєю простотою оформлення і звичайно дивно смачним смаком. Він одночасно ніжний, але мають невелику нотку копченості.

Погляньте на список продуктів, вони абсолютно не вдарять по вашому гаманцю, а це значить закуска буде бюджетна і легко впишеться в меню. Між іншим, для прикраси ви можете використовувати будь-яку зеленушку, наприклад кріп або свіжі огірки. Але, я пропоную взяти звичайну морквину і зробити з неї зірочки, і петрушкою оформити діаметр круглого блюдця.

Нам знадобиться:

  • морква варена — 1 шт.
  • картопля в мундирах — 0,4 кг
  • яйце С1 — 4 шт.
  • копчена курка — 0,2 кг
  • малосольный або маринований огірок — 1 шт.
  • твердий сир — 45 г
  • варена ковбаса в якості офрмления
  • маслини
  • майонез
  • сіль

Етапи:

1. По скільки, салатик буде слоенным, підготуйте відразу ж сервірувальний піднос. І починайте викладати продукти в такій послідовності, першим йде очищена картопля відварна. Натріть її на крупній тертці у вигляді сонечка (1 шт.). Змастіть сіточкою з майонезу.

2. Наступний шар — різана на дрібні шматочки курочка. Відчуваєте який аромат, коли робиш цю нарізку, вона сама проситься в рот. Отже, покладіть куряче м’ясо, здобріть майонезом, після натріть на дрібній тертці варені білки, потім дрібним кубиком порубаєте огірочки.

3. Далі використовуйте тертий сир + майонез і терту моркву + майонезик.

За смаком можна посолити або поперчити, але це на ваш розсуд, адже у складі салату використовується майонез, а отже він досить солоний.

4. Тепер замаскуйте закуску, зверху і з боків накрийте вийшов тортик тертою картоплею, здобріть ретельно майонезом.

5. Це робиться для того, щоб можна було закріпити терті жовтки, ось таким чином, як показано на рисунку.

6. Тепер включайте фантазію, можна прикрасити як завгодно, але якщо майбутній рік для нас випадає мишки, то викладіть з яєць крисок. Приємних клопотів!

А для тих, хто любить дивитися ролики та відео з інтернету, рекомендую до перегляду ще цей сюжет, дивіться яка чудненькая сімейка мишенят, ну просто краса.

Незрівнянний салат до Нового 2020 року, який зметуть за святковим столом першим

І ось настав момент, коли захотілося мені в черговий раз вас здивувати. Я вирішила, що саме таке виконання всіма улюбленого і неповторного салатику, як Мімоза заслуговує поваги. Зазвичай таке блюдо господині готують з консервою з сайри, але мені здається це занадто примітивно, хоча, я обожнюю його в цьому варіанті. І якщо вам необхідна інструкція, то ось вам напоминалочка.

А якщо хочете все-таки внести в нього родзинку, то пропоную сайру замінити на сьомгу або форель. Ви можете взяти горбушу, адже я не знаю всіх ваших уподобань.

Адже погодьтеся, це буде набагато багатше і шикарніше. Ну і це ще не все. Тримайтеся, тепер будете шоковані, упаковувати ми його будемо в спеціальні формочки, які зробіть вручну. Звичайно можна взяти і кондитерське кільце, але де їх взяти в такій кількості.

Нам знадобиться:

  • форель або сьомга — 0,2 кг
  • оливкова олія — 2 ч. л
  • картопля відварна очищена — 2 шт.
  • морква відварна очищена — 2 шт.
  • яйце в круту — 3 шт.
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • цукровий пісок — щіпка
  • майонез
  • сіль
  • яблуко — 1 шт.

Етапи:

1. Перш ніж приступити до самого процесу роботи, необхідно з фольги накрутити ось такі колбочки. Використовуйте для цього скляну банку, як основу.

Фольгована папір складається спочатку 8-9 разів, і тільки потім скріплюється степлером збоку (на стику).

2. Тепер підготуйте всі потрібні інгредієнти, відварені картоплю і моркву очистіть від шкірки, яйця від шкаралупи. Форель або сьомгу порубаєте гострим ножем на кубики.

3. Далі моркву, картоплю і яйця натріть на крупній тертці, кожен інгредієнт у свою чашечку.

Ріпчасту цибулю дрібно поріжте на кубики і обсмажте на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Це фішка цього салату! Ммм.. виходить класно!

Підготуйте заготовки, поставте їх на пергаментний основу.

4. Вкладайте в такому порядку продукти:

  • картопля + майонез;
  • смажені на маслі цибулю;
  • риба порізана на шматочки + майонез;
  • морква + майонез;
  • яйця, спочатку терті білки, після жовтки.

5. Ось так виглядає шар з обсмаженою ріпчастою цибулею, вражає?

6. Рибу розподіляйте по заготівлях рівномірно, щоб вистачило, як кажуть всім).

7. Майонез не шкодуйте, раз на рік можна собі дозволити, але і не переборщуйте.

8. Заключний, здавалося б шар — терті жовтки, які нагадують нам в якомусь сенсі квіти мімози.

Читайте також:  Бутерброди з червоною рибою на святковий стіл (прості і смачні рецепти)

9. Перед подачею на стіл, вам необхідно зелене яблуко помити і порізати його на кружечки.

Важливо! Беріть його такого розміри, діаметр формочок.

10. Акуратно лопаткою перетягніть спочатку одну заготовку на часточку яблука, після всі інші.

Рада! У яблук є властивості чорніти тому, щоб цього не сталося збризніть їх лимонним соком.

11. І в такому незвичайному вигляді подайте до столу! Ну як вам така краса? Сподобалася, обов’язково напишіть скористалися цим нестандартним рішенням, і що вийшло).

Шокуючий салат Оселедець під шубою у незвичайному поданні

Запевняю вас, що ви такого ще не бачили. Звичайно в мережі, якщо прогулятися, то можна зустріти варіанти, коли оселедець і на шубі і під нею, і навіть викладена у вигляді великої золотої рибки. Одного разу я знайомила вас з такою варіацією, як рулет.

Все таки, думала-думала і вирішила показати вам спочатку класичний рецепт, який представлений нижче на инфограмме, а от потім вже…ух, ух, буде новенький шедевр.

Не здогадаєтеся, яким чином ми з вами розмістимо цей найулюбленіший у російських сім’ях салатик.

Можна взяти вже готові тарталетки, а можна піти іншим шляхом і зробити їх з листкового тіста.

Ця закуска, ну просто зачарує ваших гостей, затьмарить і розтопить будь серця, впевнена в цьому на всі 100 відсотків. Спробуйте, а потім напишіть мені внизу враження від побаченого. Крутяк!

Нам знадобиться:

  • філе риби оселедця
  • буряк варена — 1 шт.
  • перепелині яйця
  • цибуля -ріпка червоний — 1 шт.
  • листкове не дріжджове тісто — 1 пакування

Етапи:

1. Отже, візьміть шматочки листкового тіста, з них приготуйте тарталетки або можна обізвати кошики. Зробіть заготовки, розріжте платівку на квадратики (8 шт.) І це ще не все, необхідно зробити ще по середині, як ви бачите нижче, як би намалювати ще один квадрат всередині квадрата. Протикати на крізь не потрібно, просто пройдіться ножем акуратно.

2. Тісто поставте в духовку на 15 хвилин, дійте за інструкцією, яка є на упаковці.

3. Тепер вийміть все тим же гострим ножем серединку. Це робота не важка, та не займе багато часу, тим більше, що результат буде грандіозним.

4. Далі дайте кошиках повністю охолонути. Як і в традиційній шубі натріть буряк на терочке. Потім додайте майонез і перемішайте ложкою.

Яйця перепелині очистіть від шкаралупи і розріжте навпіл. Ось власне і все, залишилося порубати красивим чином філе оселедця на порційні шматочки. Нижче ви зрозумієте, про що я веду мову.

5. Кожну заготовку начиніть буряком, зверху покладіть половинку яйця і пластик рибки. Ура! Все готово! Подавайте швидше і їжте із задоволенням!

6. Для елегантної нотки, можна ще прикрасити кільцями ріпчастої червоного цибулі, він ніколи не буде зайвим і подарує ще і яскравість.

Новий і дуже смачний салат з ківі і курки

Ну, що сказати, якщо хочете, щоб запахло зимою і тим райдужним настроєм, то спеціально для вас є один вишуканий шедевр у вигляді зеленої красуні. Знаю, що таких салатів напридумано вже купа, і зазвичай ялинку оформляють з кропу. Але, на цей раз буде все інакше, викладіть її з екзотичних фруктів. Як вам така задумка? Сногшибательна! Вау!

А як ваші маленькі чадо зрадіють, ммм… вже так і бачу, як це буде відбуватися.

Нам знадобиться:

  • Копчене м’ясо, відмінно підійде курка — 300 г
  • Твердий сир — 220 г
  • Курячі варені яйця — 4 шт.
  • Ківі — 8 шт.
  • Морква варена — 2 шт.
  • Часник — 4 зубчики
  • Консервовані ананаси кубиком — 250 г
  • Майонез

Етапи:

1. М’ясо наріжте на маленькі шматочки і нанесіть на поверхню тарілки у вигляді геометричної фігури, можна навіть спочатку майонезом окреслити контури. Це буде трикутник.

Можна взяти варену курку, а не копчену, смак тоді буде більш ніжним і пікантним.

По м’ясу пройдіться майонезом, намалюйте сіточку. Далі викладайте шматочки екзотичного фрукта — ананасів. Знову малюнок з майонезу.

2. Після ананаси припудріть свіжим видавленим через прес часником. Після цих дій нанесіть дрібно нашатковану на тертці відварну моркву + шар майонезу і тертий сир. Який теж пройдіть майонезом, щоб все відмінно промокло.

3. І тепер, найпрекрасніше, що належить виконати. Очистіть ківі від шкірки, а потім досить тонко наріжте на шматочки у вигляді кружечків. Після, кожну штучку розріжте навпіл і саме такими елементами оформіть ялинку.

По низу присипте тертий сир, а можна використовувати білок (раптом залишився від іншого салату). Він буде виступати в якості снігу. А зерна граната стануть іграшками або гірляндою. Круто! Ну дуже гарно виглядає! Пробуйте і ви, друзі!

Новорічна удача — простий і цікавий рецепт

Як говориться, злови удачу за хвіст, а ми зловимо за краба))). Ах-ха, вообщем я знайшла такий умопомрочительный варіант, хлопчики і дівчатка, коли ви побачите підсумок, ви будете в захопленні. І я думаю, що після побаченого, будете і надалі так оформляти цю дивовижно смачну закуску. Адже крім Нового року, є ще маса свят і ми там теж кашеварим). Що ж, приступаємо до процесу виконання.

Але перед цим хочу зазначити, що в даний салат можна внести ще одне зелене яблучко, просто поріжте його дрібними кубиками і змішайте з усіма інгредієнтами, вийде дуже соковито і класно, випробувано мною особисто!

Нам знадобиться:

  • цибуля-ріпка — 1 шт.
  • зелена цибуля — 5 пьоришков або ріпчаста цибуля — 0,5 шт.
  • яйце куряче — 4-5 шт.
  • кукурудза консервована — 350 г
  • крабові палички — 1 упаковка — 245 г
  • майонез
  • сіль
  • салат листям — 1 упаковка

Етапи:

1. Отже, приступайте до варіння яєць, а після коли пройде 15 хвилин, остудіть їх і очистіть від шкаралупи. Візьміть овочерізку, на ній кубик вийде однакового розміру і проженіть яйця через неї.

2. Ріпчасту цибулю порізати досить дрібно. А, щоб було менше сліз, заздалегідь помістіть його на 3-4 години або хоча б на два в холодильник. Після він буде з вами м’якше) і не дасть заплакати.

3. Ви можете використовувати і зелений лук, адже з ним вийде ще пахучіше, але це не обов’язкова умова. Я завжди обходжуся без нього.

4. Любителям салатних листя рекомендую їх гарненько помити, адже саме на них і буде викладатися готовий витвір. Ну, а потім, а потім, можна листя теж з’їсти.

5. Крабові палички порізати соломкою або кубиками, різниці особливої немає. Кому як більше подобається. Єдино, верхівку, тобто червону частину в складі 6 штук відокремте від паличок.

6. Ось такі заготовки повинні заздалегідь підготовлені до роботи. Саме з них і створюється надалі крабик, який принесе удачу і щастя, багатство у всьому.

Читайте також:  Салати на Різдво 2020: найбільш прості і смачні рецепти

7. І ось тепер, беріть велику миску і в неї складайте різані яйця, цибуля, крабові палички і кукурузку. Не забудьте злити з неї всю зайву рідину. Додайте майонез, а якщо готуєте таке диво дітям, то здобріть салат сметаною. Розмішайте.

8. Візьміть скляну чашку і викладіть спочатку в неї всю підготовлену масу, а тіло краба укладіть з червоних верхівок паличок. Робиться це абсолютно за 1 хвилину, погляньте на картинку і самі все зрозумієте з першого погляду! Заключний штрих — зробіть малюнок у вигляді крапельок з майонезу по всьому тілу.

Ще забула сказати, у миску покладіть пару листочків салатних листів, а також і під неї. Приємного апетиту! І ловіть скоріше).

Салат-Коктейль з креветками і кальмарами — найсмачніший рецепт

Тут і сказати нічого, із самої назви вже зрозуміло, що це чудово смачно і багато! Я думаю, що таке диво повинно стати одним з провідних фаворитів на вашій кухні. Адже страва насправді досить просте, але корисне, адже воно зібрано з дарів моря.

Будь-яка компанія зрадіє від такої закуски, тут вже не посперечаєшся. А ще швидше вона розлетиться, прям зі швидкістю світла, або уплетется зі столу найпершою.

Беріть на замітку! Фішка даного рецепту, це незвичайне прикраса, сервіровка буде відбуватися в келихах або фужерах.

Нам знадобиться:

  • крабове м’ясо — 140 г
  • креветки — 12 шт.
  • кальмари — 1-2 шт.
  • яйце куряче варене — 1 шт.
  • огірок свіжий — 1 шт.
  • червона ікра — 2 ст. л
  • сметана — в одну склянку по 1 ч. л
  • лайм — 1 шт.

Етапи:

1. Відваріть за всіма правилами спочатку кальмари, і пам’ятайте, що їх не можна перетравлювати, а то, вони стануть, як гума (варіть 1 хвилину після закипання). Потім очистіть їх і дайте охолонути. Креветки, то ж заздалегідь відваріть і очистіть (їх будемо використовувати цілими). А ось кальмари подрібніть і крабові м’ясо (або палички) в соломку.

2. Курячі яйця очистіть від шкаралупи, і білки відокремте від жовтків. Білок порубаєте ножем у вигляді полуколечек. А жовток залиште на потім, їм будете прикрашати блюдо або ж розімніть його виделкою в крихту.

З огірками проробіть таку роботу, вийміть всю м’якоть і наріжте його теж у вигляді пьоришков (півкілець), тобто використовуйте тільки шкірку.

Якщо не прибрати серцевиною, буде багато соку, він тут ні до чого.

Далі візьміть стакани і наповніть вмістом. На дно викладіть кальмари, потім крабове м’ясо, після білки яєць і креветки.

3. Додайте по ложечці сметани в кожен стаканчик і присипте крихтою від жовтка.

4. Щоб вийшов шик і захоплення від побаченого, киньте в кожну ємність червону ікру, на бік склянки одягніть по шматочку лайма. Приємного!

Рецепт салату з гранатом і м’ясом

Коли хочеться чогось неповторного і нестримних, то ви не повірите, найкращою знахідкою стане саме цей варіант. Тому що, все звичне давно всім набридло, а ось ноу-хау хочуть пробувати ложками все. Чи Не так? Коли ви ставите на стіл не що таке, що ніхто ще ніколи не їв? Те, які емоції відразу, ага, відразу всі беруть великі ложки і з побоюванням їдять, поки… не раскушают! Знайоме! Ось-ось, напевно я екстрасенс))).

Правда буває і таке, коли домочадці в тихушечку його спробують і вже гостям нічого не залишається, от сміхота). Так, що будьте обережні, ховайте в затишне містечко. Ну або самі в тихоря, ну ви розумієте.

Нам знадобиться:

  • куряче м’ясо — 0,2 кг
  • картопля — 3 шт.
  • яйця курячі — 3 шт.
  • буряк — 1 шт.
  • гранатові зерна
  • майонез і сіль
  • яйце перепелине (для оформлення, можна і без них) — 1 шт.
  • ковбаса будь — яка- 1 шматочок
  • маслини

Етапи:

1. Буряк і картоплю відваріть, потім очистіть і натріть на середній терці. До кожного овочу додайте по ложечці майонезу і розмішайте.

Курочку теж у підсоленій воді відваріть, остудіть і поріжте на шматочки.

Далі починайте складання, можна викласти у вигляді купки, а можна скористатися кулінарної формочкою або колечком. Отже, першим викладіть картоплю і розподіліть його рівномірно по всій площі форми. Потім курячі шматочки + сіточка з майонезу. Після терта буряк з майонезом. Утрамбовувати сильно ложкою не потрібно.

2. Відварні курячі яйця натріть на дрібній або середній тертці, покладіть їх майже завершальним шаром, можна злегка полити їх майонезом і посолити. Далі розкидайте зерна граната. Саме вони внесуть кислинку в даний кулінарне творіння і подарують незабутній зовнішній вигляд.

3. Ну, а оскільки у нас щурики, то, з перепелиних яєць викладіть дивовижних мишенят. Вушка, носик, лапки виріжте з ковбаски. Ну, як вам композиція? Чарівна! Не забудьте салат охолодити. Приємного апетиту!

Новинка з корейською морквою, копченої ковбасою і свіжим огірком

Ой, що зараз буде, точно потрясіння. Вперше, коли я приготувала таку страву, то спробувавши першу ложку я зрозуміла, що це моє. Правда замість сухариків за рецептом був сир (200 г), який я натирала на тертці. Всі інші інгредієнти за списком були такими ж.

Ну ось сьогодні мені чомусь захотілося показати вам саме цей рецепт з кириешки. Бо знаю, що багато з вас люблять додавати ці хрустяшки в салатиках.

Друзі, я навіть розповім, як я готую до цієї закуски корейську моркву на швидку руку, якщо немає можливо придбати в магазині (та й чесно своя завжди краще в 100 разів).

Нам знадобиться:

  • копчена ковбаса, мені подобається сервелат Віденський — 200 г
  • морква по-корейськи — 200-300 г
  • консервована кукурудза -1 банку
  • майонез + сметана або один майонез
  • кириешки зі смаком бекону або шинки — 1 пачка

Якщо будете робити самі корейську моркву, то знадобиться:

  • морква — 3 шт. (в районі 30 г)
  • цукор — 1 ст. л
  • сіль — 0,5 ч. л
  • рослинна олія — 2 ст. л
  • оцет 9,% — 3 ст. л
  • приправа для корейської моркви — 0,5 ст. л

Етапи:

1. Отже, почніть з приготування моркви по-корейськи, якщо вона у вас покупна, то пропустіть цей крок. Отже, моркву нашаткуйте на спеціальній тертці і додайте в неї все необхідне за списком. Влийте рослинне масло, оцет, покладіть сіль, цукор і приправи. Ретельно розмішайте все в мисці і прикрийте посуд кришкою або харчовою плівкою.

Залиште маринуватися при кімнатній температурі 3-4 години (періодично відкривайте і помішуйте.) Потім приберіть на ніч у холодильник.

2. Отже, тепер поріжте на шматочки ковбаску, до речі, щоб вони вийшли рівними і однаковими, можна прогнати їх через овочерізку для яєць. Свіжі огірочки нашаткуйте теж досить дрібним кубиком.

Читайте також:  Найкраще меню на Новий рік - смачні рецепти.Що приготувати нове і цікаве в рік Свині

2. Тепер беремо велику миску або пару маленьких і розкладаємо в такій послідовності.

  • ковбаса кубиком + майонез;
  • різані огірки + майонез;
  • морква по корейськи і шар майонезу;
  • кукурудза і кириешки

3. І дивіться що вийшло, вже за душу бере, хочеться взяти ложечку і насолодитися смаком. Приємних вражень!

Рада! Сухарики викладайте відразу перед подачею, щоб можна було похрумтіти і щоб вони розм’якли в холодильнику.

Новорічний салат Татарський з яловичини і маринованою цибулею

Цей варіант салату досить яскравий, і найголовніше, що запрошені самі можуть вибрати те, що їм більше до душі. За основу беруться овочі, до того ж будь-які, ті які вам подобаються або ті, які у вас є. З м’ясом теж саме, воно може бути абсолютно будь-яким, навіть птах.

Правда є одне але, подавати його потрібно переважно зі сметаною, тобто рецепт без майонезу, виключіть його.

Нам знадобиться:

  • Яловичина (або абсолютно будь, курка, свинина) — 0,3 кг
  • Морква свіжа або відварна за бажанням — 1 шт.
  • Цибуля-ріпка — 1 шт.
  • Картопля — 1 шт.
  • Петрушка пучок
  • Буряк варена — 1 шт.
  • Масло рослинне — 30 мл
  • Сіль і перець
  • Сметана — 100 мл
  • Перець болгарський червоний — 2 шт. різних кольорів
  • Оцет 9 % — 20 мл
  • Вода — 50 мл

Етапи:

1. Ріпчасту цибулю замаринуйте, наріжте його на полуколечки і додайте окріп. Дайте постояти 3-4 хвилини, потім воду злийте. І ось тільки тепер, внесіть воду і оцет, розмішайте і чекайте 15 хвилин. За бажанням ви можете поцукрянити і посолити.

2. М’ясо яловичини або яке-небудь інше відваріть у воді, остудіть і наріжте на довгі смужки. Болгарський солодкий перець промийте, видаліть всю насіннєву коробочку і подрібніть на соломку.

3. Картопля для цього блюдо обсмажується на сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки. Виходить як би фрі. Поріжте його брусочками і обсмажте до готовності, потім перенесіть на паперову серветку, щоб стік весь жир.

4. Буряк і моркву натріть на корейській тертці. Зелень петрушки обмийте і дайте стекти вологи.

І ось настав момент істини, на кругле блюдо викладіть всі їстівні компоненти, в серединку гіркою покладіть сметану або поставте її в маленьку соусницю. Вносьте в студію! Насолоджуйтесь! Удачі!

Салат Бомба з куркою і ананасами — такого ви ще не їли!

Називається цей кулінарний шедевр — хоровод ялинок. Звучить заманливо, думаю ви вже почали представляти. Ну тоді поїхали, чого чекаєте.

Секретна технологія! Щоб передати запах Нового року покладіть поруч з собою ялинову гілочку і пару мандаринок. І коли будете готувати цю страву відразу підніметься настрій і з’явиться настрій.

Нам знадобиться:

  • відварне м’ясо курки — 300 г
  • консервована ананаси в банку — 350 г
  • цибуля ріпчаста — 1 головка
  • яйце перепелине — 4 шт. або куряче — 2 шт.
  • сир вершковий — 120 г
  • майонез
  • гірчиця
  • сметана
  • зелень — пучок (петрушка, кріп)
  • гранатові зерна

Етапи:

1. Курячі шматочки подрібніть на невеликі волокна. Спробуйте на смак, можна при бажанні посолити.

2. Ріпчасту цибулю наріжте ножем у вигляді дрібних кубиків.

3. Потім білки і жовтки накришить то ж на дрібні шматочки. Правда білок використовувати не весь, залиште 2 шт. (якщо яйця перепелині і 1 шт., якщо курячі).

4. Натріть білки на дрібній тертці. Ананаси, якщо вже у банку порізані на дрібні шматочки, то добре, якщо ні, то подрібніть їх. Сік злийте.

5. Підготуйте тепер соус, змішайте сметану, гірчицю і майонез на свій розсуд. Зазвичай робиться це в таких пропорціях 1:0,5:1.

6. Всі інгредієнти складіть у глибоку чашку таким чином: куряче м’ясо, цибулю — яйця — ананаси і сир, натріть його на дрібній тертці. Присипте тертим білком.

Важливо! Кожен наступний шар промазывайте домашнім соусом, або ж звичайним майонезом (останній не змащується).

7. Заключний етап — викладіть з гілочок петрушки і кропу ялинки, нехай вони кружляють і танцюють вальс. Зерна граната і кубики моркви стануть відмінним доповненням, щоб зробити наряд для лісових красунь. Приємного апетиту!

Снігові сугрубы — салат який тане в роті!

Захотілося мені ще показати вам досить спонтанний рецепт, який виник у мене в голові. Я впевнена, що такі кульки, які ви побачите трохи нижче вас не засмутять, а навпаки порадують. Адже в якомусь роді, цей рецепт нагадає всім Грецький, тільки в іншому виконанні.

Нам знадобиться:

  • сир Фета — 0,1 кг
  • пармезан — 35 г
  • огірки свіжі — 1 шт.
  • цибуля-ріпка — 0,5 шт.
  • солодкий болгарський перець — 0,5 шт.
  • авокадо
  • помідори свіжі — 2-3 шт.
  • салатні листя — пучок
  • оливкова масло — 1,5 ст. л
  • ароманые трави або італійські — 0,5 ч. л
  • сік лимона — 0,5 ч. л
  • сіль

Етапи:

1. У глибокій ємності змішайте лимонний сік, ароматні трави з оливковою олією і сіллю. Перемішайте. Заливка готова за лічені хвилини.

2. Помідори, болгарський перець і свіжі огірочки добре промийте в проточній воді. Висушіть паперовими серветками, а після поріжте невеликими пластиками так, як вам більше подобається. Залийте підготовленим соусом, перемішайте.

3. Листя салату також промийте і дайте стекти всій зайвої вологи. Порвіть їх на шматочки і покладіть прямо на овочі зверху.

4. Тепер фішка, скачайте з сиру фета кульки і занурте їх у дрібно тертий пармезан. Ух, круто!

5. Здогадалися це і є сніжки, які помістіть на зелене листя. Ось такий скарб, та ще й з загадкою всередині вийшло! Їжте на здоров’я! Дивіться пальчики не проковтнете, я сиджу вже облизываю))).

P. S Хотіла спочатку вам продемонструвати салат Снігова королева, а потім згадала, що показувала його виконання в минулому випуску, і довелося виправлятися. Все таки, тримайте відео, раптом комусь хочеться побачити його прямо зараз.

+ 20 рецептів того, що можна готувати нове і цікаве в рік Щура

Ну і в ув’язненні, як і обіцяла буде два подарунки від мене, перший, хочу показати вам ще одну класну підбірку. У ній зібрані самі смачні варіанти салатів, але всі вони виглядають незвичайним чином, тільки в зимовій тематиці. Придивіться уважніше, вражені? Тоді вибирайте і перейдіть за посиланням, читайте докладний опис ось тут.

P.s. Ну, а другий сюрпризный момент, хочу щоб цей вечір запам’ятався надовго, і пропоную роздрукувати лотерейку, роздавайте такі квиточки своїм гостям і буде вам щастя! До речі, на звороті можна підписати ще поздравлялочки. Сподобалася задумка, пишіть, відправляю майже відразу на електронну пошту.

Всім бажаю міцного здоров’я та здійснення бажань! Поки!