Рубрики
Салати

Салат Черепаха — класичні рецепти салатів Черепашки з куркою

Привіт всім моїм читачам і гостям блогу! Як ви дивитеся на те, щоб ваш стіл у свята сяяв чарівними і чарівними салатами? Пам’ятайте днями мою замітку про Мімозу і Наречену, там я сподіваюсь, що ви знайшли для себе безліч ідей, як прикрасити їх і зробити неповторними. А сьогодні знову я вам буду показувати незрівнянний і ніжний салат під назвою Черепаха.

Так, так! Зазвичай коли вимовляєш ці слова, всі думають, що це такий тортик і відразу ж облизуються, адже він дійсно існує і дарує нам свій шоколадно-сметанний солодкий смак.

Сьогодні, як ви зрозуміли мова не а тортику, а про салатик. Приготувати таке диво не складе труднощів навіть недосвідченій і молодої господині. Бо інгредієнтів і основних складових у ньому мало, це звичайно ж куряче м’ясо, варене чи копчене. Але, існують варіанти і без курки.

Салат має солодкуватий смак, так як у нього входять такі продукти як яблука і чорнослив, але знову ж видів цього салату безліч і ви можете не використовувати ці фрукти, а вносити свої улюблені ласощі, наприклад внести виноград або родзинки.

Свою назву цей кулінарний шедевр отримав з-за свого оформлення, як ви вже напевно здогадалися.

Салат Черепаха — класичний рецепт

Самий простий і дивовижно смачний варіант, хоча і без курки, вирішила почати саме з нього. Він також відноситься до традиційних видів. Готується на раз два і готово. Виглядає дуже витончено і чудно.

Використовується всього 4 продукту і заливка в ролі майонезу. Так, ось так легко, що ви й не помітите, як це творіння буде готове на вашому столі. Як йдеться класику люблять всі, почнемо розбиратися разом з цими покроковими інструкціями з фото, які ви бачите нижче.

Нам знадобиться:

  • яблука червоні — 3 шт.
  • сир твердий — 240 г
  • яйця — 6-7 шт.
  • майонез за смаком
  • сіль за смаком
  • волоський горіх для прикраси

Спосіб приготування:

1. Даний вид салату викладається і оформляється шарами. Візьміть яблука, вони повинні бути тверді, а також соковитими на смак і свіжими. Очистіть їх від шкірки, видаліть насіння, а далі гострим ножем порубаєте їх у вигляді соломки.

Важливо! Вибирайте сорти кисло-солодких яблук, тоді буде ще краще на смак.

2. Нарізані бруски перекладіть в порожню чисту миску і внесіть невелику ложку майонезу, щоб вони не почали темніти. Перемішайте.

3. Сир теж наріжте смужками, як і яблучка, постарайтеся зробити так, щоб смужки були такими ж по довжині, ширині і висоті, як і яблучні брусочки.

Цікаво! Зауважте, що у цьому виді сир не треться на тертці, а ріжеться руками. І яблука теж, адже вони мають властивість давати сік.

Потім нарізані скибочки сиру також додайте ложку майонезу. Розмішайте.

Важливо! Приблизно на око кількість яблук і сиру повинно бути однаковим.

4. Далі у вигляді ось таких пір’їнок поріжте білок від варених яєць. Одне яйце не чіпайте, воно піде на прикрасу. Жовтки приберіть в окрему ємність.

5. В білок додайте ложку майонезу і перемішайте. Жовтки натерти на дрібній тертці.

6. Першим шаром на сервировочном блюді будуть нарізані яблука (1/2 частина), викладіть їх у вигляді сонечка, трохи роблячи у вигляді гірки.

Читайте також:  Салат Мишки в сирі: 5 різних покрокових фоторецептов

7. Потім покладіть сир (1/2 частина). Тепер всі повторіть, другий шар яблук і другий шар сиру. Далі білки, як на цій картинці. Після всіх маніпуляцій присипте тертим жовтком.

8. Оформити потрібно волоськими горішками, причому взявши тільки половинки. Візуально самими великими горіхами зробіть лапки, уклавши їх в чотирьох місцях по колу.

9. З одного яйця зробіть голівку, виріжте ротик ножем і укладіть яєчко в блюдо.

10. Потім змастіть майонезом ту частину, де будуть оченята, покладіть горошинки перцю. Ось така потішна черепашка вийшла. Кльова і дуже апетитна! Нямка!

Відео про те, як готувати Черепашку будинку

Ще один варіант, який ви можете подивитися очима їх цього відеосюжету, і також повторити і зробити таку ситну ласунку:

Черепаха з куркою, волоськими горіхами і яблуком — покроковий рецепт

Цей вид я запозичила в одному кафе, саме там такий салат не викладається у формі черепахи, а використовується спеціальна форма. Інгредієнти дані на 1-2 порції, ви можете зробити і більше на свій розсуд.

Нам знадобиться:

  • Відварене куряче м’ясо — 1 шт.
  • Варені яйця 1 — шт.
  • Ріпчаста цибуля — 0,5 шт.
  • Зелене яблуко — 0,5 шт.
  • Твердий сир — 50 г
  • Волоські горіхи-50 г
  • Майонез
  • Сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Відварене куряче філе подрібніть кухонним ножем, як можна дрібніше.

Цікаво! Можна курку замінити на будь-яке інше м’ясо, то які ви найбільше любите, наприклад яловичину.

2. Білок і жовток відокремити один від одного. Натріть кожен компонент в окремій мисці на дрібній тертці.

3. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Сир теж натріть на тертці. Волоські горішки також дрібно порубаєте ножем.

Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, а потім залийте його окропом, дайте постояти пару хвилин, щоб пішла вся гіркота. Після злийте всю рідину і відкиньте його на друшляк, потрясіть.

4. Візьміть форму і викладіть шарами: яєчний білок — шматочки курки — лук — майонез — зелене яблуко -сир, яєчний жовток, майонез — волоські горіхи.

5. Потім акуратно, не поспішаючи, приберіть формочку.

6. Такий ніжний і смачний варіант вийшов, їжте із задоволенням і кличте всіх в гості на дегустацію!

Дуже смачний салат з чорносливом

Любителям якнайсолодше присвячується, тому що саме в цьому варіанті використовується чорнослив+ яблучка, ну і звичайно ж куряче м’ясо. Замість звичайного сиру буде використовуватися плавлений сирок. Уявляєте яке ніжне поєднання.

До того ж зовнішній вигляд буде незрівнянним. Черепашку ми посадимо на травичку, як ніби вона лежить на галявині. Вообщем буде і смачно і красиво.

Нам знадобиться:

  • яйця — 4 шт.
  • чорнослив або родзинки — 60 г
  • волоські горіхи — 350 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • м’ясо куряче варене — 180 г
  • яблука — 1-2 шт.
  • сирок плавлений — 1 шт.
  • майонез — 180 г
  • зелень — пучок

Спосіб приготування:

1. Для початку відокремте жовток від білка. Білки натріть на дрібній тертці і викладіть його першим шаром на тарілку у вигляді овалу. Наступний шар — куряча грудка поріжте її на дрібні кубики.

Читайте також:  Салати зі свіжої капусти: прості та смачні рецепти

2. Далі ріпчасту цибулю, який ріжеться дрібними півкільцями, потім майонез.

3. Яблука очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім натріть його на крупній тертці. Викладіть шаром на цибулю.

Наступний шар — на крупній тертці натріть плавлений сирок. І в ув’язненні присипте поверхня черепашки жовтками, які можна розтовкти вилочкою або натерти на дрібній тертці.

4. Бока акуратно підправте ложкою і заправте майонезом. Укладіть зверху горішки ось в такій послідовності як на цьому малюнку, один за одним. Виглядає як справжній панцир у черепашки.

5. Тепер будь-яку зелень порубаєте ножем і прикрасьте її, оформіть галявину з боків.

6. Замість голови і лапок покладіть ягідки чорносливу. Таке диво обов’язково здивує і порадує ваших родичів і не тільки. уявляєте як ніби радіти дітки від такої краси! Вау! Адже прям таки дитячий дизайн))) Витончено і привабливо виглядає! Смачних вам відкриттів!

Класичний рецепт салату Черепахи з горіхами і грибами

Ще один традиційний варіант приготування цього популярного швидкого і легкого салату. Як стверджують заслужені шеф кухаря, що спочатку був придуманий цей варіант, а потім вже придумали всі інші види. У будь-якому випадку краще зробити та скуштувати.

Нам знадобиться:

  • куряча грудка відварна — 1 шт.
  • сир — 140 г
  • яйце варене — 6 шт.
  • яблуко — 1 шт.
  • волоські горіхи — 0,5 склянки
  • чорнослив — 0,5 ст.
  • гриби (печериці або опеньки) — 180 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • майонез

Спосіб приготування:

1. Наріжте дрібно цибулю, а далі візьміть сковороду і налийте в неї рослинне масло. Викладіть цибулю і обсмажте його на повільному вогні до м’якості. Після гриби наріжте шматочками і внесіть до цибулі, обсмажуйте до готовності. Далі остудіть інгредієнти.

Куряче м’ясо порубаєте ножем на шматки. Жовтки відокремте від білків, одне яйце залиште на прикрасу в ролі декору. Потріть На крупній тертці в окремих мисках жовтки і білки. А також використовуючи тертці яблука, очищені від шкірки і насіння і сир.

Приступите до складання. Оскільки салат буде багатошаровим, то візьміть глибоку тарілку. Перший шар — білки від яєць, майонез. Другий — гриби з цибулею, майонез. Третій — курка, майонез. Четвертий — куряче м’ясо, майонез. П’ятий — сир і майонез.

2. Шостий — чорнослив, нарізаний довільно таким чином, як вам подобається.

3. Сьомий — терті жовтки і знову майонез. Далі волоські горішки, які подрібніть в кавомолці або якщо немає, використовуйте підручні засоби, наприклад картофелемялку.

4. З решти цілого яєчка зробіть голову черепахи з вічками. По всьому діаметру страви намалюйте сіточку з майонезу.

5. Викладіть голову, замість лапок використовуйте волоський горіх або чорнослив.

6. Можна волоський горіх і не розтирати, а покласти цілими горіхами. Виглядає це творіння розкішно і нарядно, просто чудо, та ще й пальчики оближіть, коли спробуєте!

Черепаха з ананасом і курячим філе

А ось цей варіант мало кому відомий, а шкода. Адже він теж дуже приємний і ніжний на смак. Хоча і використовуються незвичайні інгредієнти. Читайте далі і самі все побачите.

Читайте також:  Олів'є з ковбасою за класичним рецептом + склад та інгредієнти для цього салату

Нам знадобиться:

  • яйце варене — 1 шт.
  • картопля круто — 1 шт.
  • ковбасний сир — 140 г
  • куряче філе відварне — 140 г
  • ананаси — банка 250 г
  • майонез за смаком
  • панірувальні сухарі — 1-2 ст. л
  • огірок маринований — 1 шт.
  • батон — 2-3 шматочки або ж сухарики магазинні

Спосіб приготування:

1. Першим ділом візьміть два шматочки батона або хліба і поріжте їх дрібним кубиком, викладіть на деко і зробіть сухарики. Чи можна їх на сухій сковороді підсмажити до хрускоту.

Тепер на вазі в тарілку, в якій буде лежати салат натріть відварну картоплю, використовуючи дрібну тертку. Зробіть з нього злегка видовжену форму. Намалюйте сіточку з майонезу, не придавлюйте і не змащуйте.

Наступний шар дрібно порізане куряче філе кубиками і майонезна сіточка. Шматочки ананаса поріжте на дрібні брусочки+сіточка з майонезу.

Важливо! При бажанні кожен шар можна підсолити.

2. Далі на вазі потріть на дрібній тертці плавлений сир і знову ж нанесіть майонез. Натріть після куряче яйце і змажте розрівняйте майонезом.

3. Тепер прийшла пора створити і прикрасити черепашку. Панцир вийшов досить високий. Притрусіть панірувальними сухарями, а з обсмажених шматочків сухарів викладіть панцир. З огірочка виріжте лапки.

3. Голову зробіть із яйця. Ось така пустотлива і потішна черепашка по імені Наташка вийшла! Приємного апетиту!

Незвичайне прикраса салату виноградом на Новий рік або інший свято

Рухаємося далі і готуємо це дивовижне творіння з виноградом. Ось тільки курку доведеться замінити в цьому вигляді салату на копчену і додати ще консервованої кукурудзи. Я знаю, що багато хто вже прочитавши цю, скажуть, яка краса, ням-ням. Все правильно, так воно і є))).

Нам знадобиться:

  • Куряче філе (грудка) холодного копчення — 350 г
  • Яйця курячі варені — 6 шт.
  • Сир твердий — 180 г
  • Кукурудза консервована — 0.5 банки
  • Зелень свіжа — пучок
  • Виноград — червоний або зелений — 550 г
  • Волоські горіхи — для оформлення
  • Майонез

Спосіб приготування:

1. Копчену курячу грудку поріжте кубиками, викладіть на плоску форму, змастіть майонезом, далі посипте дрібно різаним зеленою цибулею. Жовтки і білки один від одного відокремлювати не потрібно, їх разом потріть на крупній тертці. Розрівняйте майонезом.

2. Викладіть шар консервованої кукурудзи. Потім йде тертий сир і звичайно ж змастіть майонезом. А потім візьміть виноград і кожну часточку розрізати навпіл, видаливши в ньому кісточки.

Голову і лапки зробіть із горішок.

3. Або можна використати звичайний сир для голови і лап. У будь-якому випадку, зробіть так, як ви вважаєте за потрібне. Щоб вийшов незрівнянний і чудовий зовнішній вигляд. Черепашка-ніндзя, хіхі)))Удачі!

Також використовуючи цю добірку рецептів ви можете з легкістю зробити і інші варіанти прикрас і оформлень таких забавних черепашок Тортилл, наприклад такі:

На цьому закінчую писати свій пост.Я сподіваюся, що багатьом була корисною. Беріть цю замітку до себе в закладки, адже погодьтеся свята не за горами, а тут раз ви швиденько відкрили, прочитали і пішли робити.

Пишіть свої відгуки і побажання. Всім всього самого доброго і найкращого! Поки! До зустрічі на блозі!