Рубрики
Закуски

Рулетики з баклажанів з різними начинками на святковий стіл

Вітаю всіх!

Сьогодні розглянемо чарівну тему і в теж час корисну. А знаєте чому? Тому що всі ми любимо свята і до них завжди готуємо що-небудь смачненьке. Тому вирішила познайомити вас з красивими рулетиками з баклажанів, які робляться досить швидко, а виглядають класно. І уплетаются за лічені хвилини, за рахунок того, що їх можна сформувати, а в начинку додавати різні інгредієнти.

Найпоширенішим варіантом є сирна або часникова начинка. На сьогоднішній день ще великим попитом користується закуска по-грузинськи, в якій начинка йде з волоського горішка. Про таких рецептах ми з вами говорили минулого разу.

Безсумнівно, смачно виходить ще й якщо ви баклажани обжарите на сковороді в клярі з рослинним маслом або скрутіть з них трубочки або заправите чимось оригінальним. Про такі способи готування теж не забувайте, якщо приміром робите званий обід або вечеря в колі своєї сім’ї або близьких.

Я сподіваюся, що всі ідеї продемонстровані в цій статті вам сподобаються і ви обов’язково помістіть її в закладки та поділіться в соціальних мережах. Буду чекати з нетерпінням відгуків рекомендацій, можливо ви вносите свої якісь фішки або винайшли новий рецепт, тому, діліться не соромтеся.

Що ж, переходите до змісту і вперед на кухню, творити кулінарні штучки.

Рулетики з баклажанів з сиром і часником на святковий стіл

Звичайно буде чудово, якщо ви такий кулінарний шедевр виставите на застілля, але і непогано робити таку закуска з баклажанів до обіднього столу. Ваші близькі теж зрадіють і з’їдять всі з блюда за лічені хвилини.

Вам залишається тільки трішечки похлопатать на кухні і черговий делікатес буде радувати знову і знову, всіх тих, кого ви так любите.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Баклажани наріжте на тонкі слайсы, як показано на фото, а після вчините так, їх можна замочити на 30-60 хвилин в солоній воді або ж просто присолити кожну заготовку окремо сіллю.

Це робиться для того, щоб пішла вся гірчинка з цього овоча, хоча я її дуже люблю, і часто взагалі її не прибираю.

Якщо синенькі у вас зовсім молоденькі, то не знімайте шкірку, адже з нею смачніше, а от якщо вже більш менш зрілі, то краще зняти.

Що ж, у будь-якому випадку після вимочування у солоній воді або, якщо ви скористалися методом сухого засолу, ви повинні прибрати надлишки вологи. Кожен скибочку викладіть на паперовий рушник.

2. Підготовлені синенькі обсмажте на сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки. Далі пластинки помістіть на паперові серветки, щоб прибрати надлишки жиру.

Для начинки знадобиться майонез, який змішайте з часником (пропустіть його через прес). Помідори (беріть їх твердими і м’ясистими) поріжте на четвертинки, а сир подрібніть на тертці в стружку.

Рада! На ваш розсуд, ви можете з’єднати сир і майонез разом в одній мисці.

3. Готовим часниковим соусом змастіть пластинки, викладіть зверху тертий сир і по скибочці томату. Причому з одного боку залиште 1-2 см без начинки, щоб було легше загорнути. Поверніть баклажани в трубочки.

Читайте також:  Як замаринувати цибулю до шашлику? Топ 8 швидких рецептів

4. Потім переверніть вийшли барильця вгору і прикрасьте зеленню або тими ж помідорами. Виходить ошатно і красиво! Приємного апетиту! Пригощайтеся.

Баклажанові рулетики по-грузинськи з начинкою з волоського горіха, кисломолочного сиру та часнику

Наступний шедевр належить до грузинської кухні. Рецепт цікавий і незвичайний, завдяки тому, що в начинку кладуть волоський горіх, і це робить її неповторною. Спробуйте приготувати і ви будете вражені, як же це смачно і соковито на смак!

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Синенькі подрібніть кухонним ножем на тонкі смужки, далі посоліть кожну заготовку з обох сторін. Після закінчення 30 хвилин ви виявите багато соку, який необхідно буде злити.

2. Поки баклажани просаливаются, щоб вся зайва гіркота вийшла, приготуйте начинку. Для цього в блендері перекрутіть волоські горіхи з зубчиком часнику, зеленню петрушки і сирним сиром Хохланд. Потім влийте 1 ст. л оливкової олії. Повинна вийти однорідна маса.

3. Помідори покришіть ножем на тонкі полуколечки.

4. Баклажани після просолення, умочіть в паперові рушники і прожарте на сковороді з двох сторін до красивої скориночки. Далі знову приберіть зайвий жир, промокнувши їх у рушник.

5. Після того, як синенькі охолонуть, покладіть з одного краю сирну начинку і шматочок томату. Скрутити в рулон. Таку роботу виконайте з усіма смаженими баклажанами, а після викладіть їх на кругле блюдо і прикрасьте на свій смак. Вдалою дегустації!

Пісний рецепт рулетиків з баклажанів з корейською морквою

Чарівно і чудово! Ось, що можу сказати про цю святкову закуску, я як побачила одного разу у друзів, так у мене відразу слинки потекли. Все тому що, я дуже сильно люблю все гостре, так як морква по-корейськи у складі даного страви виступає основним з складових. Вообщем, я прям сиділа і пальчики облизувала.

Плюс, якщо прочитаєте склад інгредієнтів, то побачите ще й інші овочі, ну не круто це! Все так бравенько поєднується в цьому кулінарному делікатес. Так, встояти неможливо, і це я зрозуміла з першої хвилини.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Наріжте баклажани на «язички», ну а що, дивилася на них і потім спало таке слівце в голові). Товщина повинна бути 3-5 мм. Пересипте сіллю ретельно кожну заготовку, щоб виділилася рідина, яку злийте через 30 хвилин. Укладіть їх один на одного. Не забудьте далі промокнути кожен язичок на паперовому рушнику.

Читайте також:  Маринований редис - рецепти швидкого приготування

Огірок, болгарський перець і помідори порізати пластинками. В грецький йогурт або майонез видавити пару зубчиків часнику через часникодавку. Морква по-корейськи візьміть вже готову, або приготуйте самі. Волоський горіх дуже дрібно наріжте або прокрутіть в блендері.

2. Отже, підготовлені баклажанові пластинки викладіть на сковорідку-гриль і смажте до готовності з обох сторін.

Змастіть сковороду рослинною олією, але лейте його трохи, так як синенькі вбере його в достатньому обсязі.

Як бачите, за допомогою такої сковороди на заготовках вийшов малюнок. Не забудьте після смаження укласти синенькі на паперову серветку.

3. Ретельно ложкою змастіть язички часниковим соусом. Далі покладіть огірки, болгарський перець, скибочка помідора і зверху моркву по-корейськи і скрутіть в бочонок.

4. Ось така гірка маленьких мініатюрних рулетиків вийшла. Присипте волоським горішком і викладіть зверху зелень. Подавайте з гарним настроєм і радуйте своїх друзів і домочадців. Приємного апетиту!

Як приготувати рулет із запечених перців і баклажанів

Ну, а тепер ще більше овочів і все це в одній закуски. Плюс баклажани будуть вимочуватися не до солі, як у всіх класичних рецептах, а в соєвому соусі.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Соєвий соус і рослинне масло з’єднайте в мисці і розколотіть. Потім поріжте бубочка на тонкі пластини і змастіть їх цієї заливкою. Деко змастіть маслом і викладіть на нього заготовки.

2. І таким чином, разом з двома болгарськими перцями випікайте в духовці 15-20 хвилин синенькі, а перці 30-40 хвилин, температуру виставте 190 градусів.

3. Тепер на целофановий мішечок покласти підсмажені баклажани, присипте їх рубаною зеленню і часником. Також посоліть і поперчіть. Потім викладіть запечений перець без насіння і закрутіть за допомогою пакетика в рулетик. Охолодіть в холодильнику 12-24 годин.

4. Пакетик зніміть і поріжте на порційні шматочки. Приємних вражень!

Рулетики Тещин язик з баклажанів з часником і помідорами в духовці

Насправді рецептів достатня кількість в інтернеті, але це відноситься до найбільш простим і смачним. Тому новачкам раджу почати з нього, тим більше, що фішкою цієї закуски є саме те, що синенькі не смажаться в жиру, а готуються в духовці. А це значить страва вийде не таким жирним і більш корисним. Так, вообщем класним!

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Поріжте гострим ножем баклажани на довгі шматочки вздовж. Зрізайте шкірку, якщо ваші старі овочі, а якщо молоденькі, то робити цього не потрібно.

Одержані «пелюстки» обсмажте в духовій шафі. Для цього викладіть їх на змащене деко рослинним маслом. І самі синенькі теж змастіть маслом, використовуйте кондитерську кисть. Накрийте їх фольгою і запечіть в духовці 10 хвилин. Після вийміть їх і переверніть щипцями, зажарте ще 5 хвилин, але вже без фольги, щоб трошки зарум’янилися.

Духовку попередньо розігрійте на 200-220 градусів.

2. Начинку зробіть так, натріть на дрібній тертці сир, варені в круту яйця, подрібніть в дану масу кріп або іншу зелень і заправити майонезом. Розмішайте і видавіть зубчики часнику, посоліть і поперчіть, знову перемішайте.

Читайте також:  Салати з свіжих (сирих) кабачків: 6 швидких і смачних рецептів

3. Потім запечені баклажани промажте начинкою по всій довжині і скрутіть в рулетики. Поставте їх вертикально і застроміть в кожну закуску по часточці помідора ( і до речі, можна ще покласти шматочок шинки або бекону). Або ж можна покласти томат прям ще не сформований рулет, коли ви тільки промазали начинкою і закрутити. Оформіть зеленню.

Закусочні рулетики з беконом і баклажанами

Для наших улюблених чоловіків раджу взяти на озброєння таку задумку, від якої животики просто отетеріють від задоволення. Адже це і смачно, і ситно подвійно.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Баклажани ножем нарізати в довжину на тонкі слайсы. Посоліть і залиште на 30 хвилин, потім виділилася рідина злийте. Обсмажте на розпеченій сковороді з двох сторін. Дайте їм охолонути, всі надлишки жиру видаліть.

Потім візьміть шматочок шинки, ковбаси або бекону і покладіть на синю заготівлю і скрутіть. Надішліть всі рулетики у форму для запікання.

2. Червоні помідори очистіть від шкірки і пропустити через м’ясорубку або протерти через сито або в блендері, щоб вийшла густа паста. Ріпчасту цибулю поріжте на кубики і пасеруйте на сковороді до м’якості і прозорості. Потім додайте томатну пасту і тушкуйте на повільному вогні до готовності. В кінці додайте подрібнений часник.

3. Такий залийте заправкою баклажанові рулетики. Запікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Далі перекладіть їх на тарілочку і присипте для гарної композиції зеленню. Приємного апетиту!

Як зробити рулетики з баклажанів з різними начинками

А для тих, хто ще не визначився з начинкою для рулетиків з баклажанів, тому пропоную зробити відразу їх кілька. Так, помістіть на одне блюдо для сервірування закуску відразу ж з різними видами і вибирайте, дегустуйте. А щоб не викликав цей процес роботи ніяких труднощів, рекомендую звернутися до цього відеосюжету.

Ну як вам ідеї закусок? Скажіть, що вони класні і чудові? Знайдуться в даній підбірці на будь-який смак і колір. Рулетики завжди були і будуть одними з найбільш улюблених закусок на святкових столах, а тим більше з баклажанів. Побалуйте всіх таким частуванням і зробіть це красиво і вміло.

Всім відмінною погоди та гарного настрою. До побачення.