Рубрики
Десерти

Різдвяні пряники з глазур’ю — рецепт в домашніх умовах

Думаю, що багато хто з вас вже напевно на Новий рік своїми руками настряпали смачні і ароматні імбирні солодощі. А як на рахунок різдвяних пряників і печива? Думаю, що ви тільки за. Адже ці ласощі не тільки красиві чисто на зовнішній вигляд, але ще і манять своїм ароматом і смаком. Діти дуже раді таким частувань і завжди з радістю допомагають на кухні. Чи Не так?

Адже пора канікул, коли випікаються такі частування в самому розпалі і наші юні помічники в цьому можуть допомогти. Роблять вони це з превеликим задоволенням. Адже пора чудес настала. Обов’язково здивуйте всіх своїх рідних і близьких, а також друзів і знайомих. Влаштуйте веселі посиденьки за чашкою чаю або какао. Яким же милим може вийти цей десерт. Погляньте на картинку, чи не правда гарні солодощі для радості?

Так, автор постарався і створив таку чарівну красу у вигляді різдвяного їстівного вінка. Виглядає просто класно і дивно, навіть є шкода. А все тому, що тут відчувається маленьке майстерність і любов до кулінарній справі.

Пропоную і вам навчитися сьогодні разом зі мною вирізати з пряникового тіста різні фігурки або персонажі, а після прикрашати їх спеціальної білкової глазур’ю. Можна зробити сніжинки, янголята, будиночки та багато інших класних форм. Включайте свою фантазію і уяву.

Що ж, вперед як говориться за справу. Очі бояться, а руки роблять. Ну, тримайся моя талія, як каже у мене чоловік і посміхається. Він дуже любить такі домашні постряпушки.

Різдвяні пряники: рецепт в домашніх умовах

Чесно кажучи, в мережі багато різних цікавих рецептів пряників на Різдво. Але, мені сподобався саме цей тим, що в його складі є мед. Якщо у вас на нього алергія, або якась непереносимість, можете його просто викреслити зі списку продуктів і не додавати.

Казкову атмосферу створять саме такі печива, які звичайно ж будуть оздоблені стильно і красиво глазур’ю. Як це зробити, всі подробиці та майстер-клас, читайте нижче в цій замітці.

Джерело https://youtu.be/LEQtUq1j3lI

Я запевняю вас, що все не так складно, як здається на перший погляд. З домашніх солодощів можна навіть зібрати ось такий їстівний подарунок у вигляді вінка. Відразу ж настрій підніметься у всіх, і всі швиденько зберуться за столом, адже Різдво Христове це свято, якого чекають як і Новий рік раз у році.

Як приготувати тісто для імбирних пряників

Для початку звичайно ж, щоб спекти різдвяні чи новорічні пряники потрібно приготувати правильне тісто. Саме яким воно буде, залежить і підсумок. Давайте навчимося його робити м’яким і ніжним, щоб воно при відкушуванні тануло в роті. Після випікання скоринка була б хрусткою у пряничка, а всередині повітряне і ароматне.

Читайте також:  Пишні оладки на молоці - найкращі рецепти

Зазвичай для додання смакових якостей у такі святкові ласощі кулінари додають спеції, обов’язковими є імбир і кориця. Багато ще вносять дрібку меленого чорного перцю і звичайно ж свій гарний настрій. Адже знаєте, як кажуть, без нього, навіть якщо ви візьмете самий перевірений рецепт, то ласощі без цієї складової вийде так собі. А от якщо, ви готуєте солодощі з радістю і натхненням, то все вийде бездоганно, тим більше що перед вами, є покрокова інструкція з фото, яка допоможе у всьому розібратися.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • вершкове масло-250 г
  • цукровий пісок (коричневий або білий) — 200 г
  • мед — 150 г, відмінно підійде гречаний
  • імбир (сухий мелений — 2 ч. л (всі спеції ви можете вносити за бажанням, якісь додавати, якісь ні, але якщо додасте їх все буде краще всього)
  • кардамон — 2 ч. л
  • какао — 2-3 ч. л
  • кориця — 2 ч. л
  • сіль і мелений чорний перець — за смаком
  • борошно — 700 г + сода — 3 ч. л
  • яйце — 2 шт.

Порція вийде великий, тому якщо робите чисто попити з чаєм, то всі продукти зменшити в 2 рази.

Візьміть вершкове масло і змішайте його з цукром.

Потім додайте 2 ч. л імбиру, 2 ч. л кардамону і меду. Для коричневого кольору внесіть за бажанням какао, цей інгредієнт не обов’язковий. Якщо не хочете, або його немає в наявності, можете не додавати.

Я завжди додаю, тоді тісто виходить не блідим. Слідом внесіть 2 ч. л кориці. На цьому з приправами покінчено. Трохи посоліть і поперчіть.

Поставте на плиту, виставите середній рівень і, помішуючи, варіть до розчинення масла і цукру. Після дайте масі охолонути. Як це станеться внесіть курячі яйця і ретельно збийте.

У просіяне борошно всипте соду і розмішайте сипучі. Додайте отриману масу поступово в тісто. Ось таким воно повинно вийти м’яким і пружним, як на цьому фото. Як це сталося приберіть в пакетик і виставите відпочити на кілька годин у прохолодне місце, наприклад відмінно підійде холодильник.

Простий рецепт різдвяних пряників з глазур’ю своїми руками

Наступний етап — самий хвилюючий і цікавий. Вийміть з холодильника тісто і зніміть пакет. Зараз станеться те, про що ви мріяли — створення пряників.

Для цього розкачайте частину тіста в круглий пласт, присипавши поверхню тісто трішечки борошном.

Далі візьміть качалку з розміткою і виставите 5-7 мм і розгортайте до потрібної товщини. Якщо ж немає такого приладу, то робіть товщину на око, але не більше 10 мм.

Далі, як все готово, візьміть формочки, вони можуть бути будь-які, наприклад відмінно підійдуть для даної тематики сніжинки або ялинки.

Читайте також:  Солодкий торт з кабачків: швидко і смачно

Ними акуратно видавіть різні види фігурок.

Підстави Для вінка, якщо робите його, зробіть два кола різного діаметра, ось таким чином як показано на знімку.

Як всі заготовки приготовані, укладіть їх на деко застелений пекарської папером, і випікайте в розігрітій духовій шафі попередньо на 180 градусів до повної готовності, тобто 15-17 хвилин.

Самі розумієте, що духові шафи у всіх різні, тому контролюйте процес випікання і зажаривания. Солодощі повинні добре підрум’янитися і збільшитися в розмірах за рахунок соди.

Ах так, один важливий момент. Після того, як пряники вынете з духовки приплющите їх досточкой, щоб вони стали рівні і було зручно на них наносити крем (злегка, а то натисніть зі всього маху).

Як зробити глазур для розфарбовування різдвяних пряників

А тепер добралися до самого несподіваного і цікавого моменту. Як думаєте, без чого не можна обійтися, щоб вже пряники виглядали в очах дегустаторів красивими? Звичайно ж без прикраси. Адже саме глазур надає їм такий загадковий і неповторний образ.

Малювати їй сміливо можуть навіть діти, правда вона швидко сохне, тому позіхати не доводиться. Але, є свої нюанси і тонкощі, наприклад, можна розбавити крем водою, щоб він став рідкуватим, тоді їм буде легше працювати, і він відразу не застигне, і можна буде правити.

До того ж, коли будете малювати прянички, то буде задіяно ваше уяву. Адже саме за допомогою глазурі з’являються нові силуети і солодощі стають чарівними і неповторними у ваших руках. Прям якесь чудо з чудес, пряник оживає на очах.

Що ж, зацікавилися? Тоді швиденько приготуйте разом зі мною білковий крем і почніть оформляти печені заготовки. І точно з’явиться дух Православного події.

Інгредієнти:

Для глазурі:

  • курячий білок — 1 шт.
  • цукрова пудра — 200 г
  • лимонний сік — за смаком, або без нього
  • вода — 1-2 ч. л (на ваш розсуд)

Яйце, вірніше білок, обов’язково перед збиванням охолодіть в холодильнику. Далі помістіть в чашу міксера або кухонного помічника і збийте білок до утворення піни. Після частинами вносите цукрову пудру. У самому кінці додайте лимонний сік (за смаком і за бажанням).

Збивайте до тих пір, поки не вийде білий крем (глазур). Як бачите маса вийшла середньої консистенції, тому рекомендується розбавити її трохи водою.

Секрет! Якщо залишите глазур густий, то їй складніше буде працювати і малювати. Більш рідка глазур застигає довше, але з нею ніяких проблем при малюванні.

Так, воду додайте в крем дуже акуратно, можна сказати по крапельці і відразу ж перемішуйте, щоб не переборщити. Якщо ви почнете перемішувати лопаткою, то після цього процесу повинні залишатися сліди, які відразу ж вирівнюються. Саме з такою консистенцією кльово працювати. Тут звичайно потрібно пристосуватися.

Читайте також:  Імбирне печиво - класичні рецепти печива з глазурю в домашніх умовах

Рада буде таким, розділіть глазур на дві частини, і пробуйте розбавляти водою, на першій порції вже зрозумієте, якою вона повинна бути. Після перекладіть в пакет або кондитерський мішок, добре зав’яжіть і зробіть отвір ножицями.

Якщо ви прихильник різнокольорових смакоти, то тоді в глазур внесіть натуральні барвники. Але пам’ятайте, вони повинні бути харчовими, щоб не отруїтися.

Як розфарбувати пряники глазур’ю (інструкція для початківців)

Ну а тепер підійшли до фіналу, це оформлення пряників. Як же це зробити? Покажу найпоширеніші варіанти прикраси. Вся послідовність буде показана на цих фотоиллюстрациях покроково, тобто слідуючи їм ви легко впораєтеся з роботою.

Наприклад, ось такий квіточку можна створити:

Або дооформите його крапельками глазурі. Чудово виглядає!

Наступний варіант, який симпатичний, оскільки виходить, ну, дуже класна сніжинка, чи не правда?

Можна і простіше вигадати, як вам така краса?

Будь-яку фігурку також можна залити, але ця робота вже складніше, я думаю, що і з нею ви впораєтеся.

Ще хочеться показати ось такий приклад у вигляді ромашки.

Або звичайними крапельками можна прикрасити печеньку.

Виглядає в будь-якому випадку кльово.

Пара штрихів, і ви вже справжній художник по глазурі.

Будь-які обриси, навіть в хаотичному порядку і, виходить диво.

А як на рахунок такого сюжету милих зірочок.

Або ось ще один варіант.

Як бачите, все дуже просто, якщо приловчитеся.

Якщо сильно втомитеся сидіти і прикрашати, то роботу з малювання можна відкласти на наступний день, тільки глазур не забудьте прибрати в холодильник в пакеті.

Творіть і насолоджуйтеся роботою.

І не забувайте про фігурки і складніше.

Хоча як бачите самі, скрізь використовуються одні лінії, точки та завитки.

І тим не менш виходить чарівно.

Ось ще одне кулінарне творіння.

Насолоджуйтеся малюванням і створюйте нові образи для ваших робіт. Пряники буде виглядати чудово.

А ось ще такі кумедні персонажі у вигляді ялинки, чоловічка і навіть будиночки.

Як бачите, все просто, як двічі два. Якщо ви теж задумали створити декоративний вінок, то приклейте до пряникової основі всі фігурки білковим кремом, тільки не шкодуйте його. Вінок прикрасить будь-який будинок, просто підвісити його на мотузочку або покладіть на святковий стіл.

На цьому у мене все, сподіваюся, ви тепер теж загорілися бажанням постряпать самостійно вдома пряники і розписати їх глазур’ю, робіть при цьому на них різноманітні візерунки. Всім приємних миттєвостей і кулінарних подвигів.

А якщо виникли питання, то можете включити на кнопку перегляду і поглянути на відеоверсію цього їстівного шедевра.