Рубрики
Десерти

Різдвяне печиво: найпростіші рецепти приготування печива на Різдво

Сьогодні на черзі ароматні і смачні різдвяні печива до світлого свята. Адже крім куті ще подають узвар і, звичайно ж, солодощі, від яких і діти і дорослі просто в сказі. У хорошому сенсі цього слова).

Пропоную розглянути кілька рецептів печива на Різдво і вибрати будь-який на вибір. Всі вони досить прості, всі кроки розписані і до них додаються фото. Прянички святково прикрашені, для цього використовується глазур або шоколад. Причому фігурки теж самі різні випікаються, зазвичай це зірочки, ялинки і т. п. Так що дерзайте, все вийде.

А ще я думаю, що така випічка зможе стати чудовим подарунком. Здивуйте своїх близьких або гостей.

Христос народився — радійте! Саме символами цього свята є імбирні печенюшки і пряники. Печуть їх виключно вдома, але і продають в магазинах чи на ринках. Якщо ви католик, то для вас святим днем буде 25 грудня, якщо ж відзначається православне Різдво 7 січня. Так що не сумуйте, балуйте рідних і їх, свої животики. Адже час канікул дає такі можливості. Чи Не так?

Що ж, починайте читати зміст, а після біжіть на кухню.

Різдвяне печиво з імбиром і корицею — найпростіший рецепт приготування

Цей варіант напевно найпопулярніший, який я знаю. Печиво виходить медово-імбирне. Якщо ви не любите який-небудь інгредієнт, то можете не додавати, чи можливо на нього алергія. Готуйте різними способами і смак буде кожен раз різний. Саме такі «їстівні принади» випікаються в Різдво Христове.

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/Cr0ikKueRyQ

Етапи:

1. Мед з’єднайте з цукровим піском в одній мисці і додайте вершкове масло кімнатної температури. Поставте на дуже маленький вогонь і зробіть так, щоб всі крупинки цукру розчинилися.

Заважайте ретельно масу, щоб нічого не пригоріло, але не доводьте її до кипіння. Як перевірити розчинився цукор? Перестаньте заважати і через 30 секунд проведіть лопаткою по дну, цукор якщо є, обов’язково осяде на дно.

2. Ось така суміш повинна вийти, то є однорідною. Тепер внесіть 0,5 ч. л спецій, а саме корицю, імбир (або, наприклад, гвоздику, мускатного горіха) і 0,5 ч. л соди. Розмішайте. Як тільки маса охолоне, додайте щіпку солі і перемішайте. Додайте яйце і знову розмішайте до однорідності.

3. Після чого почніть додавати борошно просійте її частинами. Тісто повинне вийти м’яким і ніжним. Не забивайте його борошном, вимішуйте на столі. Саме печиво буде довго зберігатися в закритій тарі.

4. Продовжуйте, зберіть у грудочку, щоб тісто стікало з руки, гладке і еластичне — ось його характеристики. Покладіть в пакет і приберіть в холодильник на 1 годину, або на добу. Або ж поставте в морозильник, якщо ж хочете потім ще порадувати своїх близьких смачною випічкою.

Читайте також:  Солодкі пиріжки смажені з щавлем з дріжджового тіста + секрети соковитою начинки

5. Як тільки час вийде, дістаньте шматочок з холодильника і розкачати в круглий пласт, поверхня злегка присипайте борошном. Товщина повинна бути 0,5 див. Тонше не потрібно катати, так як воно тоді буде хрустіти після випікання, якщо раскатаете товщі, то тоді воно буде більше схожим на пряники.

Прикладіть формочки і видавіть ними будь-які фігурки у новорічній або різдвяній тематиці.

Розташовуйте формочки ближче один до одного, щоб залишалося якомога менше зазорів, обрізків.

6. Ось такі чудові сніжинки і вийшли кульки. Покладіть на деко, застелений пергаментним папером. Таке печиво у вже готовому вигляді можна навіть повісити на ялинку, потрібно лише на заготовках зробити отвори.

Випікайте в попередньо розігрітій духовій шафі (до 200-220 градусів) ласощів до золотистої скоринки приблизно 5-7 хвилин.

7. Далі прикрасити кремом. Який зробіть з білка, цукрової пудри, лимонної кислоти або соку. Збийте до консистенції рідкого крему, після візьміть кондитерський мішок і за допомогою його зробіть будь-які прикраси. Дайте повністю висохнути. Удачі і творчого процесу!

Печиво на Різдво 2020 з шоколадом своїми руками

Наступний варіант трохи простіше, оскільки печиво не буде вирізатися формочками, а зробимо його звичайної форми. Всередині воно буде супершоколадным. Вообщем, не кулінарний шедевр, а ще крутіше. Від такого солодкого десерту ніхто не відмовиться. А якщо і не стане його, то сильно пошкодує. Заманливо звучить).

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/sSGyZGqyJWE

Етапи:

1. Шоколадку і вершкове масло розтопіть на водяній бані. Або скористайтесь мікрохвильовою піччю. Суміш після цього повинна охолонути до злегка щільного стану.

Як тільки шоколадна маса охолоне, змішайте сухі інгредієнти всі разом: борошно, какао і розпушувач в окремій чашці.

2. Яйця і цукор в іншій мисці збийте міксером близько 2-3 хвилин і додайте до отриманої маси всі сухі інгредієнти, потреся їх через сито.

3. Перемішайте вінчиками міксера до однорідної консистенції. Далі за планом додавайте порціями шоколад і гарненько збийте. Тісто буде ставати тугим, тому в кінці вимісити масу ложкою, щоб не зламався ваш агрегат.

4. Тепер масу поділіть на три частини, оскільки буде три начинки. В одну додайте кульки шоколаду (маленькі круглі цукерки), в іншу — мигдаль і журавлину, в-третю — ем-ем-демс.

5. Кожну суміш розмішайте, накрийте харчовою плівкою і приберіть на стабілізацію на 1 годину в прохолодне місце.

6. Потім після закінчення часу скачайте з тіста кульки з допомогою ложки для морозива або звичайної столової ложки, потім сплющити, якщо хочете, щоб були різноманітні форми. Поверхня деко застеліть пергаментом і додайте заготовки.

Читайте також:  Пиріг з капустою в духовці - швидко і смачно! Дуже смачні рецепти

7. Випікайте ласощі в розігрітій духовці при 180 градусів 10-15 хвилин. Більше не потрібно! Спочатку здасться, що печиво вийшло досить вологим, але якщо передержите буде твердим. Як тільки все охолоне, зніміть з дека і подавайте до столу. Зверху кожного кулінарного виробу ви відчуєте хрустку скоринку, а всередині вологу шоколадну серцевиною.

Різдвяне печиво з глазур’ю — м’яке і смачне

Теж ще один нескладний варіант, який стане паличкою-виручалочкою в потрібний і відповідний момент. Беріть його на замітку і пригощайте всіх.

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/YmxSHmeY6S8

Етапи:

1. Змішайте в одній мисці сметану і соду. Додайте яйця і збийте міксером, насадками для тіста. Після додайте мед і цукор, щоб печива не вийшли прісними внесіть сіль. Слідом покладіть вершкове масло і борошно склянками. Розмішайте все міксером, як тільки зробити це буде важко, перемістіть тісто на стіл і продовжите руками.

2. Потім перемістіть його в чашку і накрийте харчової плівкою. Дайте тісту відпочити в прохолодному місці 1 годину.

3. Ну, а потім видавлюйте за допомогою склянки чи спеціальних формочок потрібні фігурки. Або розкачайте в коло і поділіть його на чотири частини, потім кожну частину ще на частинки, щоб вийшли трикутники. Тісто при цьому розкачайте в пластик товщиною 5 мм

4. Випікайте в розігрітій духовці при температурі 200 градусів до готовності, приблизно 5-10 хвилин.

5. Тим часом, поки все в духовці, приготуйте айсинг для прикраси печива. Перетріть білок з цукровою пудрою і лимонним соком.

Важливо! Вносьте цукрову пудру частинами і просеивайте її через сито.

6. Помістіть крем в мішечок і зробіть на ньому отвір. Прикрасьте ласощі їм на скільки вистачить фантазії. Щоб залити серединку потрібно айсинг розбавити водою (2 ст. л), щоб він став менше. Потім розкидайте різнобарвну присипку або солодкі конффети.

7. Трикутне печиво можна оформити у вигляді ялинок. Вийде дуже красиво і святково!

Що скажіть, чи не правда виглядає чудно і обалденно святково? Клас!

Майстер клас про те, як зробити імбирне печиво і розписати його глазур’ю

Наступний спосіб приготування пропоную виконати з допомогою білкової глазурі. Саме їй розмалюємо саморобні прянички своїми руками. А це покроковий опис допоможе вам впоратися з такою роботою легко і швидко. Всі сюжети прості і неважкі. Виходить нереальна краса.

Головною особливістю цього рецепту є те, що тісто добре зберігає свою форму, коли печеться в духовці. На смак печиво виходить ароматним і смачним. І такі постряпушки зберігаються близько 1 місяця

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/mbtkeXeNV7U

Етапи:

Читайте також:  Шарлотка з яблуками в духовці: пишна і смачна. 10 простих рецептів приготування

1. Для приготування тіста для пряників змішайте в окремій мисці цукрову пудру з вершковим маслом + медом. Поставте на плиту і доведіть суміш до однорідності. Після цього остудіть.

Тепер, в іншій чашці висипте просіяне борошно, до неї какао-порошок (за бажанням, щоб ласощі вийшло трохи темніше) і соду. Потім слідом додайте всі спеції: корицю, кардамон, мускатний горіх, імбир, дрібку чорного перцю. Ретельно розмішайте.

2. До медової постигла суміші розбийте куряче яйце і розмішайте, влийте до борошняної маси. Заведіть м’яке і пружне тісто, яке не буде липнути до рук.

Наступний крок — помістіть тісто в пакет і в холодильник на 30-60 хвилин. Далі відріжте шматочок і розкачайте його в коло товщиною близько 3 мм

3. Тісто в роботі веде себе дуже спокійно, з ним легко працювати. Видавіть формочками різні візерунки та фігури. Ну, а далі перенесіть їх на деко, який застеліть пергаментним папером на відстані один від одного. І так далі, поки всі обрізки тесту не витратилися.

Випікайте в розігрітій духовці, температурний режим — 180 градусів близько 7-10 хвилин. Всередині пряники виходять шалено м’якими і ніжними.

4. Для прикраси використовуйте білок, який збийте виделкою, підсипаючи до нього цукрову пудру. Заважайте, а в кінці додайте за смаком лимонний сік.

Запам’ятайте, цукрова пудра береться самого дрібного помелу і попередньо її краще просіяти через сито.

Готовий крем або глазур перекладіть в кондитерський мішок і починайте малювати вже остиглі частування.

5. Малюйте будь-які візерунки на заготовках. Це можуть бути просто прямі і хвилясті лінії або крапельки. Для привабливого вигляду в глазур можна внести крапельку барвника.

Такі печенюшки зберігаються довгий час протягом одного місяця у сухій тарі під закритою кришці. За цей час вони стануть сухими, тому перед подачею помістіть їх на пару годин до шматочків яблук або перемістіть у вологе приміщення. Пряники відмінно вбирають вологу і через деякий час вони знову стануть м’якими і будуть танути в роті. Приємних відкриттів!

Малюйте і фантазуйте. Вдалих вражень!

Як приготувати печиво з передбаченнями? Простий і смачний рецепт

І в ув’язненні хочеться показати один ролик з каналу ютуб, він незвичайний, все тому що в ньому солодощі будуть непростими, а з записками. Вибирайте будь-яку і читайте прогноз на новий рік. Здорово адже придумано, а як весело буде у вашому домі. Сміх і радість. Так що дерзайте!

Ось такі красиві і оригінальні печива можна самостійно вдома сфабрикувати буквально за півтори години. І ваші близькі будуть здивовані і вдячні за такий цікавий десерт. Готуйте із задоволенням і радістю!