Рубрики
Заготовки

Протерта полуниця з цукром на зиму — 5 рецептів без варіння

Привіт мої хороші!

Літо — пора року, коли ми з радістю біжимо на річку купатися, а також вирушаємо в ліс за грибами. І ще на полі збирати ягоди.

Пропоную сьогодні перетерти полуницю або вікторію з цукром. А ось способи зберігання можуть бути різними. Можна буде розфасувати таке пюре по банках, а можна засунути в морозильну камеру в пластикові контейнери або ж використовувати формочки для льоду. Варіантів багато, і всі ви дізнаєтеся прямо зараз.

В кінці замітки ви побачите самий інтригуючий спосіб, він незвичайний, але в той же час досить простий, а полуничний джем виходить дуже смачним і красивим, а саме чудове він зберігається в банку довгий час.

Якщо ви жодного разу не робили таке ласощі, то раджу обов’язково його зробити, зарядіть себе і своїх близьких вітамінами на цілий рік. Адже це так здорово! А який смак — смачний і ароматний, пальчики оближіть. Я готова їсти ложками не зупиняючись, біда в тому, що багато не з’їси, все таки повинна бути міра. Дітям давати теж можна, але в обмеженій кількості, адже в цьому десерті міститься багато цукрового піску.

Краще вживати спільно з хлібом чи м’якою і пишною булочкою. Припивайте чаєм чи какао, ну і звичайно ж без веселої компанії тут не обійтися. Кличте своїх друзів і влаштовуйте посиденьки.

Протерта полуниця — рецепт варення з цукром на зиму

Всім відомо, що саме у свіжих ягодах міститься велика кількість вітамінів, а це значить вона заряджає наш організм гарним настроєм і додає бадьорість. По скільки людина винахідливий, він придумав такий варіант, при якому можна полуницю зберегти на зиму в такому вигляді.

І я скажу не даремно, адже така краса краще будь-якого варення, хоча і воно займає в нашому погребі фаворитное місце. Його теж, якщо ще не приготували, займіться цим ділом, щоб в зимовий вечір випити ароматного чаю і намазати на булочку це ласощі.

Читайте також:  Лечо з болгарського перцю на зиму - пальчики оближеш. 7 дуже смачних рецептів

Або ж скористайтесь цією інструкцією і зробіть такий полуничний джем із стиглих і свіжих ягід. Адже такий спосіб не потребує варіння. Круто ж!

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Промийте в проточній воді всі дари природи, обсушіть. Якщо побачите цвіль або гниль, то такі ягідки відкиньте, вони не придатні. Видаліть з кожної штучки плодоніжки.

2. 2 кг полуниці помістіть в каструлю і перетріть їх блендером в кашку, потім внесіть цукровий пісок і знову перемішайте.

На 1 кг ягід кладіть 1,250 кг цукру. Можна трохи зменшити, брати 1 до 1 ( я готую саме так і ніколи нічого не закисає і не цукрується).

3. Далі каструльку залиште на столі (на 3 години) і періодично помішуйте ополоником, щоб розійшовся цукор краще. Після того, як всі зникнуть крупинки розлийте по чистим і прокип’яченим банкам.

4. Накрийте капроновими кришками і приберіть в холодильник. Таке диво можна зберігати 5-6 місяців, і ви зможете кожного разу згадувати літо і прекрасні сонячні дні. Використовуйте його в киселі або морси, а також їжте просто так, як корисне ласощі!

Рецепт перетертої полуниці без варіння

Ягоди можна заготовити на зиму свіжими не піддаючи термічній обробці. Це досить простий, але в той же час кльовий метод, який сподобається будь-якому починаючому кулінару. Адже він не вимагає ніяких особливих зусиль.

Нам знадобиться:

  • полуниця садова (вікторія) — 1 кг
  • цукор — 1 кг
  • лимонна кислота — 0,2 ч. л

Етапи:

1. Добре вимиті ягоди і попередньо знявши з них хвостики примніть картофелемялкой, щоб блендер легше впорався з цією роботою. Подрібніть Блендером до однорідної маси, щоб не було ніяких грудочок.

2. Потім в отриману рідину додати цукор і лимонну кислоту і знову перемішайте. Виходить консистенція варення. Залиште постояти пару годин, щоб цукор розтанув повністю, кожні 20 хвилин помішуйте ополоником.

Цікаво! Лимонна кислота допоможе цьому чудесному кулінарного шедевру не заграти, вона виступає в ролі консерванту.

Потім стерилізуйте банки разом з кришками і налийте готове ласощі. Кришки краще всього брати гвинтові, їх легко закрутити, або ж використовувати капронові.

Читайте також:  Варення з жимолості на зиму - прості рецепти

3. Зберігайте в прохолодному місці, наприклад погребі. Приємних відкриттів! Радуйте своїх близьких і улюблену сімейку таким частуванням!

Як перетерти ягоди для зберігання в холодильнику

Хороше питання. Ви так робите? Так, у кого є величезні холодильники, то можна скористатися таким методом, а от у кого їх немає, то беріть на замітку перші два рецепту і буде вам щастя теж.

Але, все ж, давайте продовжимо собі задоволення від поїдання червоних трохи з кислинкою ягід полуниці або лісової суниці. Що я пропоную зробити? Читайте опис всіх кроків і робіть теж разом зі мною таку заготовку.

Нам знадобиться:

  • полуниця або суниця — 1 кг
  • цукровий пісок — 1 кг
  • пакети для льоду

Етапи:

1. Ретельно промийте ягоди переберіть, видаліть плодоніжки. Потім покладіть в чашу блендера і збийте до однорідної маси. Після того, як отримаєте таку рідку консистенцію внесіть цукор 1 кг і знову перемішайте ложкою або блендером.

2. Підготуйте пакети для льоду, а потім заповніть їх за допомогою лійки або воронки. Виходить дуже красиво і яскраво. Поверніть по інструкції. Верхні кінці туго зав’яжіть.

3. Помістіть пакети з полуницею (суницею) в морозильну камеру. А через час можете відкрити і подивитися, маса застигне. Використовуйте в десертних цілях. Адже можна приготувати з них молочний коктейлі, морси або додайте в чай. Удачі!

Простий і смачний рецепт протертою полуниці для заморозки в морозильній камері

Ну, що ж тепер розглянемо ще один спосіб, вірніше пропоную своїми очима подивитися один з роликів з каналу ютуб. І взяти собі на озброєння, будуть використовуватися звичайні пластикові контейнери. Тільки беріть їх, звичайно ж харчові.

Густий джем з полуниці і цукру

Ну і в ув’язненні я знайшла рецепт, можна сказати навіть незвичайний варіант, з вогником. Такого чесно сказати, я ще не бачила, але раз знайшла показую. Випробувала сама, чесно кажучи, було страшно накривати кришку, але я впоралася).

Читайте також:  Варення з ревеню: рецепти приготування на зиму

А секрет тут в одному інгредієнти, а саме береться алкогольний напій, такий як горілка. Це варення виходить «сирим». Підходить для всіх у кого немає можливості заморозити ягоду в холодильнику або для тих, хто хоче з користю їсти цю «красуню». Воно виходить дуже смачним і яскравим, те що треба!

Нам знадобиться:

  • полуниця — 1 кг
  • цукор — 1 кг
  • горілка або спирт — 1 ст. л на банку

Етапи:

1. Стерилізуйте банки і кришки. Вікторію промийте і потрясіть в друшляку, потім зніміть чашолистки. Висушіть.

2. Візьміть потрібну кількість цукру, тобто на робочому столі повинно стояти все необхідне.

3. І за допомогою заглибного блендера перетворіть полуницю в пюре. Потім внесіть цукор і пройдіться блендером з варення. Через півгодини знову збийте блендером. Таким чином цукор повинен весь розтанути.

4. За допомогою воронки розлийте джем по банках.

5. Після чого в кожну банку налийте по одній столовій ложки спирту.

Це робиться для того, щоб ласощі не заветріться, не забродило і не з’явилася цвіль.

6. Підпаліть сірником поверхню спирту і дайте прогоріти пів хвилини. А щоб загасити «пожежу», накрийте металевою кришкою. Удачі, ось які чудеса бувають і на кухні, а не тільки в цирку.

На цьому хочу закінчити свою розповідь, сподіваюся всі запропоновані рецепти вас зачепили або здивували і ви обов’язково за ним перетрете полуницю (вікторію або суницю). І закриєте таким чином банки на зиму або ж зробите заготовки в морозильній камері. Адже це дуже корисно, а головне смачно.

Як завжди, прошу поділитися статтею в соціальних мережах, підписуйте в групу в контакті. Пишіть відгуки та рекомендації. Поки, друзі!