Рубрики
Заготовки

Помідори по-корейськи: 5 найсмачніших рецептів на зиму швидкого приготування

Добрий день, панове і пані! Продовжую тему заготовок. Думала я сьогодні думала, і вирішила поділитися дуже цікавим і захоплюючим варіантом засолювання. Ви будете шоковані, хто-то навіть і не підозрював, що є така класна і смачна закуска. А називається вона так, помідори-по корейськи.

Що ж, поїхали готувати. Любителям гострих і пікантних смаків буде присвячена ця замітка. Діліться своєю думкою внизу статті, пишіть коментарі, щоб утворився маленький форум. Мені завжди дуже важливо почитати вашу думку.

Найсмачніший рецепт помідорів по-корейськи в банках

Один з простих варіантів приготування цієї страви, який я пропоную створити з морквою. До речі, чомусь всі думають, що раз помідори по-корейськи, то обов’язково потрібна буде приправа для корейської моркви. Звичайно її теж можна додати, якщо ви хочете. Але, це не обов’язково.

Нам знадобиться:

  • помідори червоні — 3 кг
  • болгарський перець — 5 шт.
  • морква — 4 шт.
  • часник — 1 головка
  • сіль — 2 ст. л
  • перець червоний мелений — 1 ч. л
  • цукор — 3 ст. л
  • оцет 9% — 60 мл
  • рослинне масло — 70 мл
  • зелень за смаком: кріп і петрушка-по 1 пучку

Спосіб приготування:

1. Перший крок, це приготування правильної заливки. Щоб її зробити, перекрутіть через м’ясорубку на крупній тертці моркву, болгарський перець і часник.

2. У перекручені овочі додайте дрібно порізану зелень. Потім внесіть пів столової ложки червоного меленого перцю або 1 ч. л. Звичайно коли буде сипати, то обов’язково пробуйте на смак, кому-то якщо буде не гостро, додайте ще, а комусь навпаки вирви око, тому орієнтуйтеся на свої уподобання смаку.

3. Додайте сіль, цукор, а далі влийте олію соняшникову олію і оцтову есенцію. Перемішайте.

Важливо! Пробуйте на смак, якщо чогось не вистачає додайте ще.

4. Помідори поріжте часточками, я б навіть сказала половинками, краще всього брати маленькі невеликі червоні помідори.

Наступний крок, візьміть стерилізовану банку і кришку і заповніть її овочами. Як тільки трошки покладіть полийте соусом, буквально кілька ложечок і так далі, помідори-соус-помідори-соус, поки не витратите всі інгредієнти.

Важливо! Укладіть помідори зрізом вниз.

5. Ось така півлітрова баночка вийде, можна консервувати і в літровій і навіть у дволітровій, значення не має, дивіться на те, яка у вас сім’я, зі скількох вона людина складається або ж, дивлячись на який випадок ви готуєте таку ароматну заготовку.

Читайте також:  Варення з ревеню: рецепти приготування на зиму

Прикрийте банку кришкою, а потім покладіть в каструлю, закрийте інші баночки цим чудовим витвором природи, щоб банки не розкололися покладіть на денце рушник.

5. Що ж, тепер залийте холодною водою по плічка. Поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння і стерилізуйте 15-20 хвилин. Клас! Все вийшло, пора діставати і дуже щільно закрити кришками, переверніть, перевірте, щоб нічого не текло з кришки. Накрийте, укутайте ковдрою і в такому вигляді засолювання повинна простояти до повного охолодження.

6.Вийде смачний і швидкий салат і закуска одночасно на вашому столі, яка безумовно нікого не залишить байдужим. Спробуйте повторити, тим більше це зробити так просто.

Відео: Помідори по-корейськи на зиму

Ще один дуже докладний варіант, який ви можете подивитися прямо зараз у мене на блозі, він перевірений роками, хочу сказати з нього виходить страва, ну просто пальчики оближеш, а може бути і проковтнеш!

Помідори по-корейськи на зиму без стерилізації

Робиться все дуже просто і швидко, а головне з доступних продуктів, так сказати з грядки або городу. Цей класичний варіант я перший раз побачила в соціальній мережі «Однокласники» і стала з нього готувати. Пропоную і вам повторити за мною всі покрокові дії і у вас теж все обов’язково вийде.

Нам знадобиться:

  • помідори — 2 кг
  • часник — 2 головки
  • перець гіркий — 1 шт.
  • оцет яблучний 6% — 100 мл
  • масло рослинне — 100 мл
  • цукор — 100 мл
  • болгарський перець — 3 шт.
  • зелень за смаком
  • сіль — 2 ст. л. без гірки

Спосіб приготування:

1. Візьміть овочі і добре промийте під проточною водою. Далі, щоб процес був швидким у приготуванні часник, болгарський перець, його звичайно очистіть від насіння помістіть в блендер. Пекучий перець теж перемолите.

2. Вийде кашка, розмішайте її ще раз ложкою і помістіть на глибоку тарілочку. Далі займіться зеленню, беріть ту, від якого ви без розуму. Це може бути кріп, базилік, петрушка, я додаю ще кілька пір’їн зеленого цибулі і пір’їнки зеленого часнику. Кухонним ножем порубаєте зелень і надішліть її до приготовленої суміші.

Читайте також:  Помідори по-корейськи швидкого приготування. Топ-9 самих смачних рецептів

Тепер вилийте в цю чашу масло, яблучну оцтову есенцію, висипте цукровий пісок і сіль. Перемішайте.

3. Займіться тепер помідорами. Крупно поріжте їх на часточки на чотири частини. Ось які шматочки вийдуть.

Важливо! Якщо помідори дуже великі те, ріжте на 5-6 частин.

4. Тепер візьміть звичайну банку, можна взяти контейнер або щось інше.

Важливо! Банку не потрібно стерилізувати!

На дно викладіть помідори. Вилийте трохи ароматною заливки, потім знову покладіть помідори. Таким чином вийдуть якісь шари і так далі поки не закінчаться всі продукти.

Важливо! В самому кінці соус-заливка повинна бути самим останнім шаром.

5. Закрийте капроновою кришкою, трохи побалакати, потрясіть банку. Переверніть догори дном. Потім поставте в холодильник, для підстраховки, щоб якщо раптом щось побіжить підставте під кришку банки тарілочку. Час готування в холодильнику від 4 до 6 годин.

Важливо! Найкраще робити на ніч, щоб не було довгим очікування. 🙂 Також можна , щоб помідори постояли кілька днів, від цього вони будуть ще смачніше.

6. Ну, що ж відкривайте банку з оригінальною закускою. Вийшли дуже смачні і гострі помідори по-корейськи в банку, ну просто смакота. Виглядає це диво теж просто чудово, чи не так?

Цікаво! Ви можете за цим рецептом закатати банки на зиму, для цього просто візьміть стерилізовані банки все укладіть шарами і загорніть під кришку, і в льох. Приємного апетиту!

Помідори по-корейськи швидкого приготування

Ще один фантастичний варіант корейська помідорів в домашніх умовах за добу. Подивіться як це буде виглядати на фото, відразу хочеться проковтнути, не так? Ви можете взяти абсолютно будь-які сорти помідор, і за кольором теж червоні, жовті, бурі і навіть зелені. Блюдо виходить дуже пікантним і одним з кращих, його в моїй родині полюбляють всі.

Нам знадобиться:

  • Помідори 0,8 — 1 кг
  • Болгарський перець — 2-3 шт.
  • Перець гострий — 1 шт.
  • Часник -1 головка
  • Оцет яблучний 6% — 50 мл
  • Рослинна олія — 2 ст. л
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Зелень кропу, петрушки, базиліка
Читайте також:  Як маринувати білі гриби в банках на зиму? 6 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Спосіб приготування:

1. Зробіть овочеву заправу, для цього на один кілограм помідор візьміть два болгарських перцю, дрібно порубаєте їх ножем, покладіть в блендер, далі очищений часник, пекучий перчик половинку, після яблучний оцет, сіль, цукровий пісок, олію і чорний перець щіпку за смаком. Жжжжж, розітріть все гарненько в чаші блендера.

Важливо! Якщо немає в будинку блендера, то скористайтеся м’ясорубкою.

2. Порубаєте кулінарним ножем зелень кропу, петрушки і базиліка. Додайте цю красу природи в заливку і перемішайте. Ах, який пахучий аромат, просто принадність.

3. Залишився останній момент, поріжте помідори на четвертинки і укладіть в ту ємність, яка вам буде зручна, це може бути звичайна миска, чашка, банку або каструлька.

4. Тепер полийте зверху соусом, далі як ви і здогадались знову помідори йдуть шаром, потім заправка і так далі. Головне, щоб всі помідори добре просочилися.

5. Час приготування та очікування приблизно від 8 до 24 годин у прохолодному місці, саме в холодильнику. Ну, що ж по закінченні часу дістаньте блюдо і продегустуйте.

Важливо! Кілька разів можна дістати страву з холодильника і акуратно перемішати, тому що сік може стекти вниз, і не всі шматочки, тоді замаринуются. Страва має бути прикрите кришкою, щоб не заветріться.

Подавайте до будь-якого гарніру на кожен день, такого як, гречка або наприклад, до тушкованої картоплі з тушонкою.

Відео: Помідори по-корейськи з морквою

Дуже швидко і смачно з допомогою цього відео інструкції ви навчитеся робити цей кулінарний шедевр буквально за пару хвилин, дивіться і творіть:

Ну ось і прийшла пора закінчувати писати цей пост, тим хто не любить гострі варіанти, можу запропонувати вам почитати у мене на блозі звичайні рецепти маринованих помідорів в баночках на зиму.

Всім до скорого, хороших вихідних і і вдалих заготовок. З вами була, як завжди, була на зв’язку, господиня цього сайту. Поки-поки друзі!