Рубрики
Десерти

Пишні оладки на молоці — найкращі рецепти

Доброго часу доби, всім моїм читачам і гостям блогу! Домашня випічка завжди була і є найсмачніша. Хто зі мною не погодиться?! 😛 Адже вона зроблена з турботою і великою любов’ю до близьких.

Сьогодні пропоную вашій увазі кращі рецепти ароматних і пухнастих оладків, ті які ви з радістю їсте на сніданок або вечерю. Адже приготувати тісто для них можна буквально за 5 хвилин, а це значить, що це швидка готування буде корисна абсолютно всім. Хто не любить швидко і смачно їсти?! Як завжди варіацій дуже багато, сподіваюся моя добірка вам буде корисною.

У цій статті я покажу як готувати їх з молока, а в наступних публікаціях ви дізнаєтеся, як робити з кефіру або сметани. А які ви надаєте перевагу?

Як приготувати оладки на молоці пишними?

Домашня випічка завжди смачніше, а які апетитні оладки можна приготувати в домашніх умовах ви зараз побачите. Самий легкий і простий варіант традиційного приготування на молоці і соді, як у бабусі. Замість молока можна взяти кефір, вийде теж чудово!

Після смаження просочіть їх солодкою сметанкою і це диво стане ще м’якше і солодше! Отже, як же приготувати, розглянемо основні кроки для початківців, недосвідчених господинь.

Нам знадобиться:

  • борошно-2-3 ст.
  • яйце — 2-3 шт.
  • молоко — 2 ст.
  • сода — 0,5 ч. л
  • сіль і цукор
  • масло рослинне для смаження

Спосіб приготування:

1. Першим ділом візьміть чисту миску, в неї внесіть курячі яйця, цукор, сіль і звичайно ж гарний настрій. 🙂

2. Збийте масу добре звичайним віночком, я не застосовую в цьому виді міксер. Мені здається це вже занадто для такої звичайної, але в теж час дешевої і смачної випічки. Ви повинні побачити ось такі повітряні бульбашки.

3. Слідом додайте молоко або кефір. Те, що у вас є. Добре все перемішайте, щоб не було ніяких борошняних вкраплень або згустків.

4. Якщо ви робите на молоці, то соду потрібно буде погасити в оцтової есенції. Якщо ж на кефірі, то тоді просто додайте її в кефір і нехай вона постоїть і пошипит в ньому.

Важливо! В кефірі сода сама по собі загаситься, а от якщо ви використовуєте молочко, то обов’язково окремо в оцті погасіть соду, щоб не було неприємного смаку.

5. Ну що ж, тепер додайте соду в отриману масу. Зауважте яка консистенція вийшла. Не надто рідка, але і не густа, я завжди роблю на око, приблизно виходить як густенькая сметанка.

6. Оладки за такого способу завжди викладаються на розігріту сковороду з соняшниковою рафінованою олією столовою ложкою. Приблизно ось так це виглядає, ах вони відразу ж збільшуються в об’ємі і це прекрасно! Чи Не правда? Смажте спочатку одну сторону, поки не побачите, що нижня скоринка стала корочневой, потім переверніть.

Важливо! Сковорода повинна спочатку бути добре розпечена, але потім основна смаження повинна бути на невеликому вогні.

7. Такі пампушки вийшли, змастіть їх сметаною з цукром або просто поцукруйте, прикрасьте улюбленими ягодами, я взагалі пішла на експеримент і прикрасила гранатом.

8. Можна зробити інакше, добре умочіть товсті оладки з двох сторін в солодку сметану, для того щоб вони вийшли, просочилися і стали соковитими, дуже м’якими і порадували вас на наступний день.

Якщо у вас велика сім’я, то тісто ви можете завести на 0,8 — 1 літр молока або кефіру, для цього просто всі інші продукти збільшити в 2 рази.

Читайте також:  Солодкий торт з кабачків: швидко і смачно

Кращий рецепт пишних оладок на дріжджах

Дуже смачні оладки на молоці і сухих дріжджах теж неодмінно поповнять вашу скарбничку, як перевірений варіант. Виходять вони легкими і повітряними. Мені цей варіант нагадує смак дитинства, як ніби я їх їла в дитячому саду або в школі. А які у вас враження?

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • цукор — 6 ст. л.;
  • дріжджі сухі — 1 ст. л
  • молоко — 500 мл;
  • сіль — 1 щіпка;
  • яйце — 2 шт.;
  • борошно — 400 г;
  • рослинна олія для смаження

Для слив в карамеле:

  • слива — 400 г;
  • кориця — 1 ч. л.;
  • масло вершкове — 60 г;
  • цукор — 6 ст. л

Спосіб приготування:

1. Самий перший крок це опара. Для її створення підігрійте молоко, щоб воно стало теплим. Внесіть сухі дріжджі, цукровий пісок і почекайте 5-10 хвилин, зверху повинна утворитися шапочка. Потім внесіть приблизно 200 г борошна і знову все перемішайте. Поставте опару в тепле місце, щоб вона збільшилася в розмірах у два рази. Після цих дій покладіть яйця і борошно (200 г).

2. Все добре перемішайте і знову залиште в теплі стояти 30 хвилин. Ну, що ж майже все готово, залишилася справа за малим.

3. Ця смаження, ложкою подчерпните тісто і вилийте його на розпечену з олією сковорідку. Обсмажуйте до тих пір кожну сторону, поки не побачите красиву рум’яну скоринку.

Важливо! Сковорода повинна бути хорошої якості, бажано з міцним безпечним антипригарним покриттям, тоді не виникне ніяких труднощів.

4. Наступний крок, щоб було смачніше вживати цю страву, я пропоную вам зараз якраз сезон злив пішов, зробити сливи в карамелі. Можна звичайно обійтися без них, але оскільки я люблю дивувати своїх домочадців, рада поділитися і з вами.

Отже, кожну сливу потрібно добре промити під проточною водою, розрізати на чотири частини.

Тим часом, поки ви миєте і ріжете ці фрукти на сковороду покладіть цукор і вершкове масло, смажте так поки не досягнете коричневою тягнеться суміші, т. е карамелі.

5. Потім внесіть туди сливи, посипте для ароматності корицею.

6. Смажені на сковороді, апетитні ласуни з таким цікавим і незвичним предоднесением готові! Вживайте їх на сніданок або полуденок. Якщо ви любите їх їсти гарячими, то розігрійте, коли вони охолонуть в мікрохвильовій печі.

Смачні оладки на молоці без дріжджів — простий рецепт

Кращий варіант, який подобається моїй матусі, так як він робиться без соди і дріжджів, відповідно без оцту, але зате з розпушувачем, його можна віднести як варіант на швидку руку, або гості на порозі.

Цей варіант дано з розрахунку оладків на невелику маленьку порцію. Якщо ви хочете зробити їх дієтичними, то замініть молоко на звичайну просту воду.

Нам знадобиться:

  • борошно — 1 ст.
  • молоко — 0,5 склянки
  • яйця — 1 шт.
  • рослинна олія — 1 ст. л
  • цукор — 2 ст. л
  • розпушувач — 0,5 ч. л.
  • сіль — щіпка;
  • масло рослинне для смаження

Спосіб приготування:

1. Візьміть чашу для міксера і помістіть туди яйце, сіль, цукор. Збийте до пишної піни, якщо у вас немає під рукою міксера, не засмучуйтесь, можна збити цю суміш звичайним віночком. Потім вилийте молоко, рослинне масло одну ложку і додайте борошно.

Важливо! Щоб оладки не прилипали до сковороді, потрібно буде в тісто додати ложку або дві рослинного масла, тоді вони ще й не будуть такі жирні, коли ви почнете смажити. Масло беріть саме соняшникова, оливкова або кукурудзяна дасть неприємний присмак.

2. Добре всю цю масу перемішайте.

Читайте також:  Пиріг з капустою в духовці - швидко і смачно! Дуже смачні рецепти

3. Яке має бути тісто? Як зазвичай яєчно-борошняна суміш для оладок повинна бути схожа на густу сметану. Смажте на сковороді з маслом з обох сторін.

4. Ці грудочки-коржики виходять не жирні, а шалено смачними і дуже, дуже смачними. Полийте їх рідким медом або варенням, прикрасьте ягодами або шматочками фруктів.

До речі, можна смажити цих смажених красенів в чашу мультиварки, так навіть зручніше, менше бризок. Просто включіть її на режим «Смаження» і розжарте з рослинним маслом.

Цікаво! Багато роблять оладки в пляшці. Тобто в се інгредієнти змішують в ній і добре трусять, а потім без ложки виливають маленькими коржами на сковорідку, правда тісто потрібно зробити трохи менше, трохи менше береться борошна. Ви теж так робите?

Ось такі тонкі творіння можна напекти, схожі на маленькі товстенькі млинці!

Пишні оладки на кислому молоці з манкою

Часто бувають такі випадки, купив молоко на кашу, а воно раз і вже стало закисшем, особливо це відбувається в літній сезон, як наприклад зараз. Що ж тоді робити, не викидати ж цілий пакет, можна зробити ці пишні і чарівні ласощі, додавши в тісто манну крупу і сметану. Ви здивуєтеся але оскільки тут використовується манка, то страва робиться без муки, без яєць, при бажанні борошно можна трохи додати.

Нам знадобиться:

  • Манка — 400 г
  • Цукор — 1800 р
  • Сіль — щіпка
  • Сода — 1 ч. л.
  • Ваніль — щіпка
  • Кориця — 0,5 ч. л. (за бажанням)
  • Кисле молоко або кефір — 400 г

Спосіб приготування:

1. Щоб зробити тісто на оладки змішайте всі інгредієнти з мисці, потім додайте молоко.

Цікаво! Борошно пшеничне можна замінити на вівсяне, житнє або млинцеву.

2. Дайте готової суміші постояти близько 30 хвилин, щоб манка розбухла.

3. Смажте на сковороді з маслом з двох сторін, до красивої скориночки. Полийте будь-яким варенням, йогуртом, джемом або сиропом. Споживати їх краще гарячими або теплими. Приємного апетиту!

Дієтичні оладки на вівсяній крупі

Хто піклується про свою фігуру, пропоную такий десерт з геркулесову крупи.

Нам знадобиться:

  • молоко -500 мл
  • яйце — 2 шт.
  • вівсяні пластівці — 1,5 ст.
  • яблуко — 1 шт.
  • цукор — за смаком або 2 ст. л
  • сіль — 0,5 ч. л
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

1. Залийте теплим молоком вівсяні пластівці, накрийте їх кришкою, для набухання на одну годинку.

2. Після цієї молочну масу внесіть яйце, сіль, цукор. Яблуко або натріть на тертці або дрібно поріжте на шматочки. Можна яблуко і не додавати, використовувати замість нього морква або гарбуз. Все добре перемішайте.

3. Смажте таке винахід на розпеченій сковорідці з олією поки не побачите красиву коричневу скоринку з двох сторін. Подавайте з пилу, з жару!Прикрасьте ягодами і сметаною. Приємних відкриттів вам!

Можливо ви віддаєте перевагу більше всього готувати пісні оладки в духовці, тоді з радістю вибирайте рецепти з цієї статті, адже пампушки це близькі родичі:

Молочні оладки з бананом і сиром

По праву можна цей варіант назвати сирно-банановим, для дітей або для дитини це просто приголомшливе ласощі, яке дуже сподобається маленькому пустунчикові. Ну я думаю, що і дорослі не відмовляться від такого солодкого чаювання. Зробіть багато порцій і покличте своїх друзів, я думаю, що маленьке свято вдасться на славу.

Читайте також:  Солодкі пиріжки смажені з щавлем з дріжджового тіста + секрети соковитою начинки

Нам знадобиться:

  • банани — 2 шт.
  • сир 9% — 200 г
  • молоко — 100 мл
  • яйце куряче — 1 шт.
  • борошно — 2 ст. л.
  • мед — 1 ч. л.
  • ванільний цукор — 6 г
  • розпушувач — щіпка
  • кориця
  • сіль — щіпка

Спосіб приготування:

1. Перший крок, потрібно в магазині придбати хорошого якості банани, стиглі. Очистіть їх від шкірки і потім за допомогою вилки потовчіть.

2. Потім додайте сир і все ретельно розімніть виделкою. Звичайно якщо є можливість, то краще все перемолоти блендером. Так маса буде більш однорідна. Потім додайте мед, розпушувач і одне яйце. Перемішайте. Для смакових якостей внесіть сіль, корицю і ванілін.

3. Далі додайте борошно і добре все перемішайте. Тепер дивіться самі, потрібно зробити тісто ріденьким, для цього у нього додайте молоко, до потрібної вам консистенції.

Важливо! Тісто має вийде не сильно рідким, як густа сметана.

Приблизно піде 80-100 мл молока. Все залежить яке у вас за розміром яйце і який соковитості банани.

4. Ну і тепер переведіть їх на розігріту сковорідку з олією за допомогою ложечки. Смажте з обох сторін до готовності. Ось такі не занадто тонкі і красиві бананові ласуни з сирним смаком вийшли!

Якщо ви хочете приготувати дуже тонкі з дірочками, то тоді печіть млинці, а я вам в цьому допоможу) 🙂

Молочні оладки з яблуками

Моментальний Супер варіант, гарний особливо в сезон стиглих яблук, (в рецепті вони будуть терті), до речі вже не за горами. 🙂 Готуються за лічені 5 хвилин це специфічне корисне блюдо.

Пропоную сам процес приготування подивитися в цьому відео з каналу ютуба:

Кабачкові оладки на молоці

Дуже ніжні і незвичайні, сладенькие з молодих кабачків припадуть вам до душі. А ще овочеві оладки дуже поживні і смачні! У цій замітці дана один варіант, інші ви можете прочитати тут:

Нам знадобиться:

  • борошно — 1,5 ст.
  • молоко — 0,5 ст.
  • кабачки свіжі — 500 г
  • яйце — 1 шт.
  • сода — щіпка
  • сіль і цукор за смаком або цукор -2 ч. л., сіль — 0,5 ч. л
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

1. Свіжий молодий кабачок візьміть і натріть на тертці. Потім додайте соду, яйце, цукор і сіль. Перемішайте.

2. Далі налийте трохи молочка і насипте в суміш борошно. Вимісіть тісто, яке буде нагадувати сметану.

3. Розжаримо сковорідку з олією, а потім зменшіть вогонь, смажте оладки з двох боків до готовності. Приємного апетиту!

P. S Є ще дуже цікавий спосіб випікання цих чудових творінь на сковороді без масла, т. е сухий варіант. Називається таке диво панкейками, таке цікаве винахід американців вже прижилася і у нас в Росії.

Відеорецепт приготування американських оладок панкейків

Вони чимось схожі на млинці, але млинці як відомо тонкі, а ці товстенькі, але теж дуже м’які та ніжні. Основним інгредієнтом, королем страви є неодмінно свіже коров’яче молоко.

Ну, подивіться на них, які ж вони прекрасні, та ще і в дірочку, відразу можна закохатися! 😯

Більш докладно я їм присвятити цілу статтю, а зараз кого зацікавили ці «товстунчики» прошу дивитися кроки готування тут, в цьому відео з ютуба:

На цьому всі мої милі друзі! Зустрінемося дуже скоро на цьому блозі! Всім поки-поки! Нехай гарний настрій Вас не покидає ніколи!