Рубрики
Десерти

Пироги з мясом з дріжджового тіста в духовці — виходять мякі, як пух

Всім привіт!

Напевно всім в дитинстві читали казку про Машу і ведмедя, в якій улюбленими словами були: «Не сідай на пеньок, не їж…» так, Так саме про пиріжках сьогодні і поговоримо. А саме приготуємо їх з м’ясом з дріжджового тіста. Правда замість печі будемо використовувати сучасний прилад, а саме духовку. В ній наші ласощі зможуть вийти м’якими всередині, і легкими наче пушинки.

Іноді цього досягти досить важко. А знаєте чому? Вся справа в тесті, саме воно відповідає за ці властивості. Можливо ви неправильно заводите опару, або берете погані і неякісні дріжджі. А потім грішіть на рецепт, нюансів багато. І сьогодні пропоную у всьому розібратися.

Начинку для пиріжків ви можете вибрати абсолютно будь-яку, навіть солодке. Але найбільше я віддаю перевагу з фаршем, м’ясом або капустою, ах, ще й з картопляним пюре. Як же це смачно, друзі. Пишу замітку, і вже захлинаюся слиною. Тримайся моя талія, знову їй дістанеться). До того ж, сьогодні печу будинку ще піцу з грибами, так що і вам рекомендую не забувати про це блюдо.

Вообщем я підібрала для вас найбільш прості рецепти, щоб вони вам не здавалися з роду фантастики, щоб ви могли з упевненістю їх брати і застосовувати на практиці. Що ж, почнемо, не забудьте про гарний настрій і тоді все точно вийде так, як би вам цього хотілося.

Пироги з м’ясом з дріжджового м’якого тіста немов пух — рецепт в духовці

Почну з класичного рецепту, але знову ж з такого, який вийде у будь молодої господині. Явно ви такий і шукайте. Беріть його в свою скарбничку, або додайте в закладки цю замітку, щоб вона була під рукою завжди.

Взагалі пироги з дріжджового тіста з начинкою з м’яса, це те, що завжди і скрізь люблять всі. Тому що вони ситні і дуже смачні. Підходять як для перекусів, так і для повноцінного обіду або полудня. Запорукою такої випічки є звичайно ж тісто, саме воно не повинно вас підвести. Беріть саме свіжі пресовані дріжджі, та дотримуйтесь рекомендацій в описі і тоді все вийде. Отже, почнемо, погляньте на склад інгредієнтів.

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • дріжджі пресовані живі — 42 г
  • цукровий пісок — 3 ст. л
  • борошно пшеничне — 7 ст.
  • молоко коров’яче -0,5 л
  • масло вершкове — 150 г
  • курячі яйця — 2 шт.

Для начинки:

  • свинина — 400 г
  • яловичина — 400 г
  • цибуля ріпчаста — 1 головка
  • томатна паста — 2 ст. л
  • сіль і мелений перець

Етапи:

1. Дріжджі, щоб добре розійшлися їх необхідно помістити в тепле, але не гарячі молоко. Потім додайте 3 ст. л борошна, 1 ст. л цукру і перемішайте. Вийде опара, яка повинна охолонути.

Якщо ви берете сухі дріжджі, то разом 42 грам візьміть в три рази менше.

Опару накрийте серветкою і почекайте 20 хвилин, щоб маса піднялася і з’явилися пухирці на поверхні, плюс вийшла шапочка.

Тим часом ви можете вже розтопити на плиті вершкове масло, а потім остудіть його. В іншій мисці збийте два курячих яйця з цукром, що залишився звичайним віночком, а після влийте масло.

2. Далі у вже підготовлений до роботи опару вливайте яєчну суміш. Все добре перемішайте.

3. Потім почніть замішувати тісто, додайте невеликими порціями просіяне через сито борошно пшеничне. Як тільки заважати ложкою стане важко, переходьте на стіл.

4. Робочу поверхню подпылите і добре обминайте тісто. Дріжджове тісто любить, коли з ним грають. В самому кінці зробіть наступне, в руку налийте рослинного масла (1 ст. л) і вмішайте це масло в тестице. Воно добре забере його і вимішуйте 2-3 хвилини.

Далі помістіть грудочку у високу посуд, дно припылите борошном заздалегідь. Накрийте полотенчиком миску, щоб воно лежало і підходило.

5. Для приготування начинки потрібно м’ясо, яловичина або свинина. Беріть його в будь-яких пропорціях, але краще брати 50 на 50. Поріжте м’ясо на шматочки, а після проженіть через середню насадку, щоб вийшов ідеальний фарш.

Читайте також:  Пиріг з капустою в духовці - швидко і смачно! Дуже смачні рецепти

6. Відкрию ще секрет, щоб фарш вийшов соковитим беріть м’ясо тазостегнової частини з прожилками жиру. А також додайте холодну воду 3/4 склянки води у фарш і добре вимісіть руками, вийде класно, сухим він точно не буде.

7. Ріпчасту цибулю поріжте на кубики і обсмажте на олії до рум’яного кольору.

8. Далі додайте до нього фарш, і як тільки маса закипить, накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин, щоб м’ясо відмінно просмажене. Після чого влийте томатну пасту або соус і розмішайте. Посоліть і поперчіть. І 3-4 хвилини протушкувати начинку без кришки, щоб волога випарувалася. Остудіть.

Для того, щоб не було грудочок, розімніть фарш до однорідної маси товкачиком.

9. Готове тісто розділіть на дві частини, з однієї працюйте, а інша хай відпочиває. Розкачайте тісто в ковбаску і поріжте на шматочки.

10. З кожної заготовки скачайте кульки і починайте працювати з кожним колобком. Розкачайте качалкою шматочок тіста, в центр покладіть начинку з м’яса.

11. Верх пріщіпніте так, як ніби робите вареники. Так израсходуйте все тісто і фарш.

12. Викладайте пироги на деко застелений пекарської папером. А верх накрийте серветкою і дайте постояти і піднятися протягом 20-30 хвилин. Після змастіть поверхню ласунів збитим яйцем і випікайте в духовці.

13. Температура 170 градусів, а час приготування — 40 хвилин. Результат порадує не тільки вас, але і ваших близьких і коханих. Приємного апетиту і рум’яних пиріжків!

Джерело https://youtu.be/InyVYje0cXQ

Як спекти пишні та смачні пиріжки з яйцем і м’ясом

Для тих, хто любить різноманітні начинки, тому доведеться за смаком наступний варіант приготування пирогів з яловичиною або свининою. Причому для ситності і поліпшення смакових якостей в начинку додані відварні курячі яйця. Беріть цей новий кулінарний шедевр і випікайте ласуни з задоволенням для ваших улюблених людей.

Нам знадобиться:

Тісто:

  • борошно пшеничне — 6 ст.
  • яйця курячі С1 — 2 шт.
  • тепла вода — 0,5 ст.
  • сіль — 4 ч. л
  • масло або маргарин — 80 г
  • рослинна олія — 1 ст. л
  • цукровий пісок — 2 ст. л
  • дріжджі сухі — 2 ст. л
  • молоко коров’яче — 2 ст.

Начинка:

  • відварне мяос яловичини або свинини — 0,5 кг
  • яйця круиные в круту — 3 шт.
  • сіль і перець

Для прикраси:

  • насіння кунжуту або кмину
  • яйце сире куряче — 1 шт.

Етапи:

1. Заведіть тісто на пиріжки. Сухі дріжджі розведіть у склянці теплої води з цукровим піском. Як тільки з’явиться шапочка після 5-10 хвилин відразу ж влити цю масу в тепленьке молоко. Розмішайте.

2. Додайте яйця і сіль, плюс почніть додавати частинами борошно, до тих пір, поки не отримаєте пишний колобок, який не прилипає до рук.

Далі окатите тісто розтопленим маргарином і рослинним маслом.

Поставте тісто в тепле місце на 2,5 години, а після воно готове до подальших дій.

3. Тепер зробіть начинку, заздалегідь м’ясо відваріть в каструлі і пропустіть його через м’ясорубку. А ось курячі яйця очистіть і подрібніть ножем на кубики. Додати до перекрученному вареному м’ясу і посоліть, поперчіть. Перемішайте.

4. Тісто розділіть на шматочки і кожен розкачати в круглий пластик, викладіть начинку і защепніть заготовку, щоб вийшов справжній пиріжок.

5. Деко змастіть рослинною олією і викладіть пиріжки швом вниз. Присипте акуратно кожне кулінарне творіння насінням кунжуту або кмину для краси. Але, щоб це зробити необхідно змастити поверхню взболтанным курячим яйцем.

6. Випікайте частування в строго попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин. Вдалих вражень!

Осетинські пиріжки з сирно-м’ясною начинкою

А чи їли ви таке диво? Ух, осетинські пиріжки, вони такі смачні, а головне, що начинка всередині не суха, а досить соковита. Скоро на блозі буде ще одна замітка на цю тему, так що не пропустіть. Ну, а поки що рекомендую звернутися до відеосюжету, який навчить вас 100 відсотків піч такі чарівні частування.

Як приготувати ечпочмак (трикутні пиріжки з м’ясом і картоплею)

Наступний варіант, ну просто казка, оскільки такі трикутні пиріжки досить швидко готуються, і дуже смачно виходять. А з’їдаються ще швидше. Головне — начинка соковита і класна на смак. Знаєте за рахунок чого? З-за бульйону всередині.

Читайте також:  Торт без випічки: домашні рецепти тортів з печива і пряників

Тісто робиться виключно на молоці. Вообщем особливостей цього татарського страви безліч, тому читайте нижче інструкцію, щоб розібратися у всіх тонкощах.

Нам знадобиться:

  • молоко — 0,5 мл
  • борошно — близько 1 кг
  • цукор — 3 ст. л
  • сіль — 1 ч. л
  • дріжджі 11 г
  • яйце куряче — 1 шт.
  • олія рослинна або вершкове розтоплене масло — 5 ст. л
  • м’ясо яловичини та свинини — 1 кг
  • картопля — 1 кг
  • цибуля-ріпка — 3-4 головки
  • чорний мелений перець — щіпка
  • бульйон — 0,1 л

Етапи:

1. У тепле молоко помістіть пакетик дріжджів, розмішайте і дочекайтеся, коли на поверхні з’явиться шапочка. Це означає, що дріжджі почали свою активну роботу. Після цього влийте рослинне масло, додайте цукор і сіль. Перемішайте.

2. Поступово почніть замішувати тісто, додайте частинами борошно. Дивіться не переборщіть, щоб воно не забилося борошном. Отримані тісто має злегка прилипати до рук. Як тільки заміс зроблений, укладіть його в чисту миску і накрийте рушником для збільшення в 2 рази в тепле місце, де немає протягів.

3. Поки тісто підходить, наріжте гострим ножем, майже в рівних пропорціях м’ясо, цибулю і картоплю. Все це робиться невеликими кубиками.

4. Потім змішайте інгредієнти для начинки в мисці. Посоліть і поперчіть.

5. Після закінчення 1,5 годин тісто подомните і розділіть на частини, кожну з яких розкачайте в коржик, в серединку покласти м’ясну начинку.

6. Руками защепніть краю, щоб вийшов трикутник, тільки центр не з’єднуйте до кінця. Тобто повинна залишитися дірочка. Готові эчпочмаки покладіть на деко змащений маслом або застелений пергаментним папером, прикрийте серветкою і дайте підійти ще 20 хвилин.

7. Після випікайте в духовці такі пиріжки 40 хвилин при температурі 180 градусів до золотистої і красивої скоринки. Потім в кожний отвір налийте гарячого бульйону і випікайте ще 10 хвилин.

Готове татарська страва подавайте злегка в охолодженому вигляді і насолоджуйтеся його соковитим і ароматним смаком. Приємного апетиту!

Пироги з дріжджового тіста з капустою і фаршем в духовці

Зробіть незрівнянно ніжне та пухке тісто, а зробіть начинку з капусти і м’яса. Такому легкому і ситного вечері зрадіє будь, хоч дитина, чи доросла. І навіть ваші домашні тварини прибіжать на запах).

Джерело https://youtu.be/cckgPdSn_lg

Нам знадобиться:

Етапи:

1. У глибоку чашку налийте тепле молоко (1 склянка), і взагалі стежте за тим, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури, а не холодні. У молоко додайте весь цукровий пісок, 2 ст. л борошна від загальної маси і дріжджі, перемішайте. Дайте опарі постояти до підняття шапки на 20-30 хвилин.

2. В окремій чашці збийте або виделкою або вінчиком курячі яйця і сіль. Внесіть тепер сметану і розколотіть. Плюс влийте соняшникову олію (50 мл) і залишилися молоко.

Рідку масу з’єднайте з просіяним борошном + опару і почніть заміс тіста.

3. Після чого викладіть його в чисту миску, воно має відлипати від рук і прикрийте мішечком. Дайте йому збільшитися в 2 рази в теплому місці.

4. Тим часом підготуйте інгредієнти для начинки, порубаєте кухонним ножем капусту, м’ясо перекрутіть на м’ясорубці або візьміть готовий фарш.

Підійде абсолютно будь-який шматок м’яса, будь це яловичина, свинина або баранина, також смачно виходять пиріжки з курячого фаршу.

5. У сковороду налийте олію і обсмажте спочатку на неї фарш, після додайте цибулю дрібно порізану, тушкуйте все 2-3 хвилини, а після вносите свіжу капусту. Поперчіть і посоліть. У результаті повинно пройти хвилин 10-15. Далі остудіть овочево-м’ясну начинку, перекладіть її зі сковороди в миску.

6. Коли тісто підійде, гарненько обімніть його на столі, руки змастіть рослинною олією.

Це робиться для того, щоб випустити весь вуглекислий газ, щоб пішли всі бульбашки.

Тепер знову дайте тісту ще раз піднятися в теплому місці, а далі обімніть.

7. З готової маси скачайте ковбаску і розділіть її на орієнтовно однакові частини. З кожної заготовки вылепите гурток і укладіть фарш з капустою. Начинки повинно бути більше, так смачніше).

Читайте також:  Пишні оладки на молоці - найкращі рецепти

8. Заліпіть кінці пирога руками, як ніби робите вареник, а із зворотного боку ножем зробіть ялинку. Тільки надрезайте неглибоко!

9. Кулінарні шедеври викладіть на деко застелений фольгою і змащений рослинним маслом. Накрийте рушником і приберіть на расстойку. Після чого змажте яйцем верхівку всіх пиріжків.

10. Випікайте тільки в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності, тобто рум’яних бочков. Приємних відкриттів!

Простий рецепт м’ясних пирогів з листкового тіста

З листкового тіста, пироги готуються ще швидше, адже ви його берете зовсім готовим, придбайте його в магазині або супермаркеті. Головне розморозьте заздалегідь, а після творіть собі на здоров’я.

Пиріжки на швидку руку для перекусу або візьміть у дорогу, уплетатутся відразу ж!

Джерело https://youtu.be/G4qwXNFezU0

Нам знадобиться:

  • листкове тісто дріжджове або не дріжджове — 0,5 кг
  • цибуля-ріпка — пара головок
  • курячий фарш або будь-який інший — 500 г
  • кріп, сіль і перець за смаком
  • кунжутне насіння
  • куряче яйце — 1 шт.

Етапи:

1. Поріжте ріпчасту цибулю на дрібні шматочки і обсмажте до прозорості на розпеченій сковороді з рослинним маслом.

2. Після додайте до овочів курячий фарш, пару ложечок води, перемішайте і тушкуйте 5-7 хвилин, потім поперчіть, посоліть. Якщо любите, то додайте нарізаний кріп. Начинку остудіть до кімнатної температури.

3. Тісто розморозьте і розкачайте на столі в прямокутний пласт товщиною 3 мм і розріжте на частини.

4. Далі покладіть фарш по всім кусочкам на одну половинку тіста, а другий прикривайте її. Після вилочкою защепніть краю.

5. Укладіть на деко застелений пергаментом. Поверхню пиріжків змастіть взболтанным яйцем і присипте кунжутним насінням.

6. Випікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів, щоб з’явилася гарна золотава скоринка. Приємних відкриттів!

Пироги з дріжджового тіста з м’ясною начинкою в духовці — виходять ніжними і тануть у роті

Ще один суперський і геніальний рецепт, від якого всі гості будуть в приємному шоці. Завдяки тесту і звичайно ж ідеальною начинці. Рекомендую також його випробувати і після відписатися внизу статті, поділіться своїми відгуками та пропозиціями.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. У розігріте до теплого стану молоко додайте сіль і цукор, плюс руками розімніть свіжі пресовані дріжджі. Добре розмішайте. Дайте опарі підійти близько 30-40 хвилин.

Після закінчення цього часу дійте далі. Додайте в молочну масу два курячих яйця, плюс розтоплене вершкове масло, перемішайте. Потім додайте просіяне борошно порціями і замісіть тісто до однорідності.

2. Коли ложкою важко заважати, переходьте на руки. Вимішуйте 10 хвилин. Після сформуйте кульку і закрийте його в каструльці рушником в теплому місці, щоб воно збільшилося в 2 рази на 1,5 години.

3. Тим часом, ви можете приготувати начинку з рису і м’яса. Рис відваріть до готовності в підсоленій воді, остудіть.

4. Фарш змішайте з дрібно порубаним луком і обсмажте масу на вершковому маслі. Після чого остудіть.

5. Дві начинки з’єднайте між собою. Посоліть і поперчіть.

6. Готове тісто подомните і розділіть на дві рівні частини, одну сховайте під кришку. Кожну порцію розділіть на вісім частин і сформуйте з них гуртки. Покладіть по 1-2 ст. л начинки і защепніть краї тіста.

7. Готові пиріжки з м’ясом і рисом укладіть на змащене деко вершковим маслом швом донизу. Верхівку обмажте збитим курячим яйцем, щоб вони блищали і були рум’яними після випікання.

Дайте кулінарним заготівлях підійти протягом 20 хвилин під серветкою, а після випікайте в розігрітій духовці.

8. Температура випікання 180 градусів, а час приготування — 20-25 хвилин. Приємного апетиту!

Джерело https://youtu.be/PmU3dzFwUOc

На цьому у мене друзі все, бажаю щоб ваші пиріжки вийшли сьогодні на славу, і вийшли повітряними і рум’яними, а в роті наче танули. Радуйте не тільки свої животики, але і тих, хто вам доріг. Всього самого доброго і позитивного. Відмінного настрою і позитиву на весь день. Поки-поки що.