Рубрики
Десерти

Пиріг з капустою в духовці — швидко і смачно! Дуже смачні рецепти

Доброго дня!

Хочете чого-небудь незвичайного і не примітивного? Тоді пропоную приготувати пиріг з капустою. Здивовані? Я теж, коли почула про таке кулінарному творі. Відразу ж взялася за справу. Виявилося, що такий заливний пиріжок спорудити не так вже й важко. Головне правильно взяти в потрібних пропорціях всі інгредієнти змішати і випікати овочеву ласунку в духовці.

Всі викладені нижче рецепти будуть простими, я б віднесла їх до розряду швидкого приготування. Але тим не менш випічка вийде, ну дуже смачною і ніжною.

Ви можете таке диво готувати хоч на вечерю, хоч на десерт. Воно може на вашому столі виступати як самостійне блюдо. А знаєте, чому? Тому що ви можете брати і додавати в капусту будь-які добавки, наприклад фарш або гриби.

Заливний пиріг з капустою — швидкий і смачний рецепт в духовці

Зараз ви навчитеся буквально за пів години творити дуже класне блюдо, від якого всі будуть у захваті. Пиріг виходить м’яким, ніжним і дуже красивим. Для прикраси автор використовував кунжутне насіння, що у свою зробило його неповторним.

Ми часто біжимо додому і не знаємо, що накрити на стіл. І ось рішення знайдено, робіть цей кулінарний шедевр, який відноситься до страв на швидку руку. Якщо ви ледачий людина, то цей рецепт для вас.

Рада! Запам’ятайте склад інгредієнтів для тіста, тому що крім капусти ви можете легко взяти будь-які інші компоненти, наприклад консерви з риби або гриби. І вийде вже зовсім інша смакота.

Тісто без дріжджів, але щоб воно вийшло пишним, візьмемо для цієї мети звичайну соду. І навіть гасити її не будемо, так як вона перегасится сама, в кефірі. Якщо у вас є в шафці розпушувач, то можна скористатися ним.

Нам знадобиться:

  • Кефір — 300 мл
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Борошно — 2 ст.
  • Сода — 0,5 ч. л
  • Білокачанна капуста — 0,2 кг
  • Мускатний горіх мелений — 10 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Кунжутне насіння — 1 ч. л
  • Морква — 70 г

Етапи:

1. Отже, приступаємо, всі інгредієнти на столі. Зробимо спочатку начинку. Для цього капустяне листя поріжте соломкою, а морковочку проженіть на тертці.

Пожулькайте своїми руками цю масу, щоб овочі стали м’якшими і дали свій природний сік.

2. Покладіть овочі в глибокий сотейник з товстим дном і посоліть, поперчіть на свій розсуд. Обсмажуйте до м’якості на середньому вогні 15 хвилин. Використовуйте вершкове масло. У самому кінці додайте мускатний горішок.

3. Для тесту в миску налийте теплий кефір, потім всипте соду і перемішайте. Після додайте сіль на кінчику ножа і два курячих яйця, перемішайте.

4. Тепер всипте просіяне борошно і знову перемішайте до однорідної рідкої консистенції.

5. Форму для запікання змастіть рослинною олією або вершковим маслом. Можна, як показано застелити деко пергаментним папером.

6. Потім вилийте 1/2 частину тесту, а зверху покладіть начинку, яка повинна бути вже готова. Викладайте її теплою чи холодною, але не киплячої.

7. Залишки тесту розлийте рівномірно по всій площі форми. Присипте кунжутним насінням.

8. Випікайте тортик в духовій шафі 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряйте шпажкою, якщо вона суха, то випічка готова.

На замітку! Щоб верх не пригорів, ви можете прикрити його фольгою, а щоб потім пиріг встиг зарум’янитися приберіть фольгу за 15 хвилин до витягування.

Після того, як капустяний пиріг буде готовий, дістаньте його з духовки і через 15 хвилин, можна буде сервірувати стіл. Зробіть міцного солодкого чаю. Кличте всіх на дегустацію. Приємного апетиту!

Слойоний пиріг з капусти в духовці: рецепт швидкого приготування для ледачих

Ну, а якщо ви себе відносите до тих, хто взагалі не любить або з якоїсь причини не вміє і не хоче робити тісто, то можна скористатися вже готовим магазинним. Приміром взяти листкове дріжджове і вже з нього незвичайним чином зробити рулетик у вигляді кіски.

Якщо у вас виникають асоціації, що таке частування можливо тільки в солодкому вигляді, то ви помиляєтеся і в такому теж можна спорудити.

Читайте також:  Торт без випічки: домашні рецепти тортів з печива і пряників

Спробуйте, ви нічого не втрачаєте, результат вийде шикарним. Тим більше, крім капусти в багатошаровій буде доданий ще і фарш. Так що ви залишитеся ситими і не злими).

Нам знадобиться:

  • Тісто листкове — 0,5 кг
  • Ріпчаста цибуля — 2 головки
  • Фарш (у мене свинячий) — 250-300 г
  • Часник — 2 зубки
  • Капуста свіжа — 0,4 кг
  • Яйце — 1 шт.
  • Рослинна олія
  • Сіль і суміш перців або мелений перець
  • Кунжут насіння (якщо хочете, для прикраси)

Етапи:

1. Почніть з приготування начинки. Подрібніть ножем капусту у вигляді соломки, ріпчаста цибуля нарубайте півкільцями. Тушкуйте овочі на сковороді з рослинною олією до готовності (10-15 хвилин), і щоб вони стали м’якими. В самому кінці для ароматності видавіть 1-2 зубки часнику через прес.

2. Тепер додайте свіжий м’ясний фарш, свинячий або яловичий, можна взяти і курячий. Перемішайте. Посоліть і поперчіть, додайте спеції. Смажте ще протягом 10 хвилин.

3. Дістаньте тісто з морозилки, дайте йому охолонути. А після розкочуйте його в прямокутний пластик.

Пам’ятайте, що розминка проводиться тільки в одну сторону, щоб не порушилася структура шарів.

Підготовлену остывшуюся розподіліть начинку по центру прямокутника. Після чого ножем зробіть надрізи на тесті, як ніби малюєте ялинку. Ось так, як на цьому фото.

4. Тепер творчий момент, скрутіть в косичку утворилися смужки. Після беріть другий пластик і також формуйте за таким планом рулетик.

Якщо бажаєте красиво оформити випічку на звану вечерю, то поверхня посипте кунжутом.

5. Помістіть заготовки на деко, змащене рослинним маслом, і випікайте в добре підігрітій духовці 20-25 хвилин, до того моменту, поки верх не зарум’яниться.

Температура випікання як зазвичай 180 градусів. Подавайте з гарним настроєм і їжте на здоров’я! Ммм… вийшло дуже смачно!

Капустяний пиріг на кефірі з яйцем (дуже смачний рецепт)

Це чудо буде приготовлено на основі кефіру і дріжджів. Але, вона ні чим не поступається іншим, ось тільки на нього піде у вас більше часу, ніж в попередніх варіантах.

Фішкою буде пікантна начинка з капусти і варених яєць з зеленим цибулею.

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • Кефір — 1 ст.
  • Цукор — 1 ч. л
  • Дріжджі сухі — 10 г
  • Олія соняшникова 100 мл
  • Сіль — 0,5 ч. л
  • Борошно — 3 ст.

Для начинки:

  • Яйце куряче — 2 шт.
  • Цибуля зелена пір’їнками — 10 г
  • Олія соняшникова — 40 мл
  • Капуста білокачанна — 0,3 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сіль і перець

Етапи:

1. Приготуйте тісто, щоб вийшло легким і повітряним, як пух, борошно просійте кілька разів через сито. Зарядіть його киснем. Потім додайте цукор, сіль і дріжджі, перемішайте. Далі влити кефір і рослинне масло. Розмішайте і викачати кулька, який накрийте глибокої чашкою, щоб тісто могло піднятися і відпочити.

2. Для начинки візьміть дрібно порізану капусту і ріпчасту цибулю півкільцями. Обсмажте на рослинному маслі на сковороді до готовності. Потім в цю масу покладіть терті на тертці варені курячі яйця і нарізаний зелений лук. Перемішайте. Додайте сіль і перець на свій розсуд.

3. Після того, як пройшло 2 години, тісто вже піднялося, ви можете розділити його на дві половинки.

4. Візьміть деко і змастіть його маслом, викладіть перший шар тіста. На нього покладіть начинку. Після цього покладіть другий пласт тіста.

5. Поверхня пиріжка змастіть яйцем силіконової пензликом, в серединці залиште отвір, щоб пар міг легко виходити.

6. Духовку попередньо розігрійте до 175 градусів і випікайте тортик 40 хвилин, щоб вийшла гарна золотава скоринка. Приємних вражень!

Рецепт холодцю пирога з фаршем і свіжою капустою на швидку руку

Ну, що друзі, вам ще один ніжний капусняк, який рекомендую подивитися цей сюжет від відомого каналу на ютубі. Які інгредієнти знадобляться?

Ви дізнаєтесь, якщо почнете перегляд прямо зараз. Натисніть на кнопку і дивіться з задоволенням.

Дріжджовий капустяний пиріг на молоці: швидко та просто

Ну, а тепер господині, ще одне кулінарне творіння, пиріг виходить великим і дуже повітряним. Вистачить об’їстися всім). Він ситний оскільки у складі використовується м’ясо. Вообщем два в одному, поєднує в собі та овочі фарш, спробуйте і вам сподобається! А пухнастий, тому що тісто робиться на основі дріжджів.

Читайте також:  Шарлотка з яблуками в духовці: пишна і смачна. 10 простих рецептів приготування

Нам знадобиться:

Начинка:

  • капуста — 0,5 кг
  • фарш — 0,5 кг
  • ріпчаста цибуля — 2 головки
  • рослинна олія — 3 ст. л
  • сіль і перець
  • будь-яка зелень
  • яйце — 1 шт. для смазызывания верху пирога

Тісто

  • борошно — 3 ст.
  • молоко — 150 мл
  • вода — 150 мл
  • рослинна олія — 3 ст. л
  • дріжджі сухі — 1,5 ч. л
  • сіль — 1,5 ч. л
  • цукор — 2 ст. л

Етапи:

1. Борошно змішайте з сухими дріжджами, сіллю і цукром.

2. Далі за планом залийте ці сухі інгредієнти молоком і водою. І обов’язково для еластичності влийте рослинне масло. Заведіть тісто.

Важливо! Вимішуйте протягом 10-15 хвилин, тісто любить, коли з ним грають.

Якщо у вас є чарівний електроприлад під назвою хлібопічка, то ви можете скористатися її послугами при замісі).

3. Після всіх маніпуляцій тесів маса стане гладкою і пластичною. Накрийте тісто полотенчиком і залиште в теплому місці відпочивати на годинку.

4. Тим часом на своїй затишній кухонке зробіть начинку. Порубаєте ножем у вигляді соломки капусту. Ріпчасту цибулю обсмажте на сковороді з рослинним маслом, нарізавши його кубиком. Як тільки він злегка почне золотитися вносите капусту. Тушкуйте овочі (15 хвилин) до готовності під кришкою, помішуйте.

Потім додайте до обсмаженої масі будь-м’ясний фарш і продовжуйте гасіння ще 10 хвилин. Наприкінці варіння внесіть сіль і перчик, розмішайте і пробуйте на смак.

Це потрібно знати! Дайте начинці повністю охолонути.

5. Після закінчення потрібного кількості часу тісто розкачати на столі і поділіть на дві рівні половинки. Першу застеліть деко, змастивши його олією. Викладіть начинку рівномірно і рівно. Після накрийте другим пластиком тесту.

Змастіть поверхню одним курячим яйцем, зробіть у середині дірочку, щоб при випіканні виходив пар. Або ж можна в декількох місцях зробити надрізи ножем.

6. Випікання виробляєте в духовці при температурі 180-200 градусів близько години. А потім дістаньте блюдо, накрийте його рушником і дайте трохи охолонути. Беріться за ласощі, нарізавши пиріжок на шматочки. Приємного!

Капусняк з рідкого тіста на майонезі і сметані — найсмачніший рецепт

Ще одна новинка, яка мою сім’ю звела з розуму, мої їли з таким задоволенням, що довелося на наступний робити ще одну партію. Уявляєте? Ну, що поробиш, мої улюблені мужички такі, їм завжди мало).

А ще знаєте, буває так, що ваші гості ух, як несподівано відвідали вашу сімейку. І от як раз така лакомка може допомогти нагодувати юрбу людей ситим обідом.

Нам знадобиться:

  • Капуста білоголова свіжа — 0,3 кг
  • Цибуля-порей — 70 г
  • Кріп — 20 г
  • Сіль і чорний перець
  • Кунжутне насіння — 1 ч. л
  • Майонез — 5 ст. л
  • Сметана — 5 ст. л
  • Розпушувач тіста — 2 ч. л
  • Яйця — 3 шт.
  • Борошно — 6 ст. л

Етапи:

1. Білокачанну красуню поріжте на шматочки у вигляді звичайної соломки. Потім посоліть, поперчіть і додайте улюблену дрібно порубану зелень. Розмішайте все руками, щоб капуста пустила трохи власного соку.

2. Для тесту в миску покладіть майонез плюс сметану і яйця. Всипте сіль і розпушувач. Збийте масу звичайним віночком до однорідної структури.

Далі за планом вносите добре просіяне борошно, перемішайте і ви побачите консистенцію, яка вам нагадає тісто на пишні оладки.

3. Тепер залишається найлегше, покладіть на деко невелику кількість тіста, приблизно половину від загальної маси, а нього викладіть свіжу капусту з зеленню. А потім вилийте частину тіста і присипте кунжутом. От і всі, відправте форму в духовку і випікайте 40 хвилин до рум’яної скоринки при температурі 180 градусів.

4. Подавайте після охолодження до столу, а може бути, ви любите з запалі з жару? Справа ваша))). Приємних вражень!

Як приготувати швидкий пиріг з квашеною капустою в духовці

Ну, і правда як? Так дуже просто й легко. Відповідь таки сам напрошується, беріть цей рецепт і дотримуйтесь цієї поетапної інструкції. Ось і всі секрети.

Крім того, цей варіант буде особливим, а знаєте чому? Я знайшла для вас ласа страва не зі свіжої обсмаженої капусти, а саме з квашеної. Ммм… скажіть ви, яка молодець! А чому б і ні?

А тут ще й болгарський перець у складі, уявляєте. Ну точно новий шедевр, ніяк не інакше.

Читайте також:  Різдвяне печиво: найпростіші рецепти приготування печива на Різдво

Нам знадобиться:

  • Солодкий перець (свіжий або заморожений) – 60 г
  • Цибуля-ріпка – 1 головка
  • Петрушка – 20 г
  • Квашена капуста – 0,250 кг
  • Рослинне масло – 2,5 ст. л
  • Вершкове масло або маргарин – 100 г
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Борошно пшеничне — 0,250 -0,3 кг
  • Цукор – 2 ст. л
  • Сіль і перець– за смаком
  • Розпушувач – 1 ст. л
  • Кунжут — 0,5 ч. л

Етапи:

1. Підготуйте всі складові до даного страві. Дістаньте з банки квашену капусту, зцідіть з неї сік, перець болгарський на шматочки, зелень і цибулю подрібніть.

2. Обсмажте на сковороді з олією спочатку ріпчасту цибулю (2-3 хвилини), після доповісте солодкий перець і смажте ще 4 хвилини. Слідом відправте квашену капусту і одну столову ложку цукру.

Перемішайте і продовжуйте тушкувати на слабкому режимі плити 20 хвилин при закритій кришці. В кінці закиньте рубану зелень, сіль і перець. Дайте начинці повністю охолонути, зніміть сковорідку з вогню.

3. Масло або маргарин розтопіть на водяній бані, охолодіть. В іншу миску розбийте курячі яйця, додайте цукор, розмішайте. Потім влийте розтоплене масло. Перемішайте.

Борошно потрібно заздалегідь змішати з розпушувачем, а після внесіть в яєчну суміш. Перемішайте до однорідної консистенції, щоб не було згустків.

4. Тепер тісто з’єднайте з начинкою і розмішайте. Викладіть отриману масу в силіконову форму і відправте шарлотку випікатися в розігріту шафа на 40 хвилин. Температуру виставте 180 градусів. Верхівку прикрасьте кунжутом.

5. Розріжте пиріг з капусти на шматочки і тільки після цього подавайте на сервировочном блюдце. Їжте на здоров’я!

Бездріжджовий заливний пиріг без обжарювання капусти

Напевно, хоч раз, але замислювалися над цим. Так, було б не погано, щоб ще й з капустою взагалі не возитися. Чи Не правда? Рішення знайдено, читайте нижче спосіб приготування.

Нам знадобиться:

  • кефір (або йогурт, кисле молоко) — 250 мл
  • яйця курячі — 3 шт.
  • сіль — 0,5 ч. л
  • сода харчова — 0,5 ч. л
  • олія соняшникова (оливкова) — 50 мл
  • борошно пшеничне — 1-1,5 ст.
  • капуста білокачанна — 400 г
  • масло вершкове — 30 г
  • кмин — 0,5 ч. л
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.

Етапи:

1. Білокачанну капусту подрібніть на спеціальній тертці, посоліть і внесіть кмин, перемішайте до виділення соку. Начинка готова, відкладіть її в сторону.

Для тіста помістіть в миску йогурт або будь-який інший кисломолочний несолодкий продукт, додайте сіль і соду, перемішати. Додайте одне куряче яйце і рослинне масло, розмішайте. Висипте частинами потихеньку борошно. Ложкою добре розмішайте до однорідної структури.

2. Заповніть форму тестом (беріть половинку від загальної маси) потім шар начинки, розкидайте по капусті шматочки вершкового масла.

2. У склянці збийте два курячих яйця.

3. І залийте ними пиріг і тільки після цього робите тісто.

4. Випікайте в районі однієї години, може бути і менше, дивіться по своїй духовці (температура 180 градусів).

Удачі в кулінарній справі! Скоринка вийшла хрусткої і засмаженою.

Шарлотка з білокачанної капусти

Ну і наостанок хочу запропонувати вашій увазі диво-тортик під назвою шарлотка, але тільки вона буде не з яблук, а з … правильно капустки і морквини. Що ж, пробуйте теж зробити в домашніх умовах. Удачі, готуйте з радістю!

Ось і все на сьогодні. Сподіваюся пиріг з капустою вийшов на славу і ви, ваші рідні і гості залишилися в захваті від з’їденого ласощі.

Всім відмінного настрою і теплих днів! До швидких зустрічей! Пишіть свої відгуки і побажання. Поки що.