Рубрики
Другі страви

Перець фарширований — 6 рецептів фаршированих перців з мясом і рисом

Доброго часу доби! Поспішаю поділитися з Вами яскравим і красивим стравою, яку ви можете зробити прямо у себе вдома за невеликий проміжок часу. Мова сьогодні піде про фаршировані перці.

Які ж вони все таки миленькі, такі апетитні і дуже веселі я б сказала.

Для цього кулінарного шедевра знадобиться невелике кількість різнокольорових солодких болгарських перців, якщо ж у вас їх величезна кількість, то тоді не роздумуючи зробіть їх них самий смачний салат.

Як ви думаєте, чим можна начинити перчики? Якими начинками, з яких інгредієнтів? Найпоширенішими є фарш і рис, про які ви дізнаєтеся, сьогодні із цієї замітки.

Цікаво! Начинок можна придумати безліч, наприклад зробити з баклажанами без м’яса, грибами, капустою, овочами, сиром, сиром і яйцем, гречкою, без рису і т. п

До речі, можна зробити заготовку для зими, застосовуючи свою морозильну камеру, просто очистіть свіжі миті сухі плоди, видалите від насіння і хвостиків, помістіть їх пакетик і заморозьте, а потім у будь-який момент можна буде дістати і що-небудь приготувати.

Перець фарширований з м’ясом і рисом в каструлі

У будь-який час року можна зробити це страва, головне щоб був перець, рис і будь-яке м’ясо. Найкраще підійде м’ясний фарш змішаного виду: яловичина+свинина, а взагалі можна взяти абсолютно будь-який, навіть з індички або курки.

Беріть цей покроковий варіант, зберігайте сторінку в закладки і творіть!

Нам знадобиться:

  • фарш — 400 г
  • рис — 70-80 г
  • перець болгарський солодкий -6-9 шт.
  • морква — 1-2 шт.
  • томатна паста — 2 ст. л
  • сметана — 2 ст. л
  • часник — 2 зубчики
  • сіль і перець за смаком
  • вода

Спосіб приготування:

1. Візьміть потрібну кількість рису і залийте його гарячою водою окропом, відсуньте на 10-15 хвилин постояти, прикривши кришкою. Якщо рис сильно забруднений, то звичайно його спочатку варто перебрати.

Важливо! Часто запитують, якою рис необхідний для цієї страви? Краще всього брати круглозерненный рис, він краще за своїми смаковими якостями або для японської кухні дрібний, маленький.

2. Наступний крок, це перці. З ними потрібно виконати наступну роботу: вимийте під струменем холодної води, а далі ножем вирізати по колу серцевину, видаливши кісточки і перегородки.

Важливо! Якщо ви не приберете перегородки може виникнути гіркоту, майте це на увазі.

3. Слідом моркву натріть на дрібній тертці, цибулю дрібно порубаєте ножем. Часник теж дуже сильно подрібніть кухонним ножиком. На сковороду налийте олію, розжарте і після внесіть порізану цибулю з часником, перемішайте. Смажте до тих пір, поки цибуля не стане золотитися.

Далі додайте моркву, перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.

Читайте також:  Качка в духовці - соковита і м'яка. Прості і смачні рецепти в домашніх умовах

Перекладіть овочі на тарілку і дайте трохи охолонути.

4. Тепер підготуйте фарш, якщо він у вас в замороженому вигляді, то попередньо розморозьте при кімнатній температурі. Опустіть в нього частину смажених овочів — більше половини, інша піде на іншу річ. Розмішайте. Потім залитий рис водою процідіть через сито або друшляк і відправте сюди ж. Підсоліть і поперчіть за смаком.

5. Начиніть готовою начинкою перчики. Сильно утрамбовувати не слід, так як рис в процесі варіння розвариться.

6. Візьміть каструлю і на дно покладіть залишилися смажені овочі. Потім у вертикальному положенні встановіть перчики по колу.

7. Для класної заливки потрібно томатна паста сметана, покладіть ці інгредієнти в стаканчик і перемішайте між собою. Додайте чорний мелений перець, посоліть приблизно 0,5 ч. л — 1 ч. л солі, орієнтуйтеся на свій смак. Налийте туди води, щоб вийшов цілий стаканчик рідини, розмішайте.

Важливо! Сметану можна замінити на майонез.

8. Залийте цією сумішшю фаршировані перчики. Потім візьміть ще воду і залийте все перці до того моменту, поки не залишиться приблизно 2-3 см до краю.

9. Поставте на середній вогонь, прикрийте кришкою і тушкуйте з моменту закипання 40-45 хвилин. За 5 хвилин до готовності застроміть лавровий листочок і киньте кілька горошків перцю.

10. Ось так які гарні тушковані перчики в сметані, соковиті і ароматні вийшли! Дуже симпатично виглядає, просто смакота, пальчики оближеш!

Подавайте такі ласуни з будь-яким гарніром, наприклад з картопляним пюре або гречаною кашею. А в ролі напою зваріть кисіль з ягід або варення.

Фаршировані перці з фаршем і рисом в мультиварці

Для різноманітності можна це блюдо з легкістю зробити в чудопомощнице під надзванием мультиварка. У ній мені дуже подобається готувати, адже це швидко, легко і швидко. Як йдеться напхав всі туди й пішов займатися своїми домашніми справами.

Тому у кого є така можливість використовувати її частіше для приготування різних других і перших страв.

Нам знадобиться:

  • перець болгарський великий — 4-6 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • часник — 4 зубчики
  • картопля — 1 шт.
  • рис — 3-4 ст. л
  • морква — 0,5 шт.
  • кабачок маленький — 1 шт.
  • кріп — пучок
  • приправа для м’ясного фаршу — за смаком
  • куряче філе — 400 г

Спосіб приготування:

1. З даних інгредієнтів, а саме куряче м’ясо, картопля сирої, цибуля ріпчаста свіжа очищена морква, часник, очищеної кабачок; всі перекрутіть через м’ясорубку.

Подрібніть кухонним ножем зелень кропу і додайте туди ж.

Посоліть, додайте приправу для м’ясного фаршу і ретельно все перемішайте руками.

Можливо! Ви може будете здивовані тим, що так багато різних інгредієнтів йде в цю начинку, але повірте виходить дуже ніжно і соковито, а ще дієтично, так як м’ясо курки вважається пісним варіантом.

Далі рис бажано для японської кухні вимийте у воді і додайте у фарш, перемішати все до однорідної консистенції.

Читайте також:  Шашлик зі свинини, і самий смачний маринад, щоб мясо було мяким і соковитим

2. Відповідальний момент, це начинение перців. Спочатку їх добре промийте, приберіть серединку і сім’янки, верх можна просто зрізати, але не викидайте, це буде свого роду закрывашка, а для столу буде виглядати, як красиву декоративну прикрасу, ніби перчик з сюрпризом. Нафаршируйте всередину отриману начинку.

Отже, укладіть перчики в чашу мультиварки, залийте водою приблизно наполовину перців.

3. Тепер накрийте кришкою, виберіть режим «Гасіння» на 40 хвилин. І можна йти займатися якимись іншими справами.

4. Які гарні жовтенькі голубчики смажені в мультиварці з курячим фаршем і рисом вийшли. Подавайте їх з гарним настроєм і зі сметаною, можна з майонезом.

Як приготувати фаршировані перці половинками з сиром в духовці

Наступний варіант досить дієтичний і корисний, адже в духовці рекомендується готувати абсолютно все, і це блюдо не виняток. Родзинкою цієї смачної ласуни стане сир.

Нам знадобиться:

  • болгарський перець — 3 шт.
  • морква — 1 шт.
  • сир — 200 г
  • фарш — 0,5 кг
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • зелень за смаком
  • рослинне масло — 2-4 ст. л
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Найперший крок — приготуйте за списком всі інгредієнти.

Поріжте моркву і цибулю дрібно ножем.

2. Надішліть порізані овочі на сковороду і обсмажте їх на рослинному маслі. Смажте, щоб цибуля стала золотистим, а морква м’якою, пасеруйте 3-5 хвилин, помішуючи.

3. Далі смажені цибулю з морквою, додайте у фарш. Перемішайте. Присоліть, поперчіть, додайте будь-яку дрібно порізану зелень і знову розмішайте.

4. З болгарського перцю зробіть човники, для цього кожну перчину розріжте навпіл, видаліть хвостик, серцевину і насіння. Покладіть в середину начинку, ось так як на це фото. Кладіть так, спочатку фарш, а потім прямокутний шматочок сиру, після знову фарш. Сирок повинен вийти в середині фаршу.

Витрата сиру такий, 100 г йде в серединку, а решта 100 г, щоб потерти і прикрасити перці.

5. Щоб перці добре пропарились можна, якщо у вас є фольга накрити їх. Поставте в розігріту духовку на 180 градусів на 20 хвилин.

Важливо! Можна фольгу не використовувати, це за бажанням.

6. Після закінчення часу посипте зверху тертим сиром. Поставте без фольги в духовку далі ще на 5 хвилин, щоб сир розплавився.

Важливо! Можна випікати не 20 хвилин, а 30-40 орієнтуйтеся по своїй духовці, і з того якими ви віддаєте перевагу, хрусткими чи м’якими перчики.

7. Такі запечені перчики з фаршем в духовці вийдуть, дуже апетитні і спокусливі.

Читайте також:  Запечений гарбуз у духовці шматочками - смачні і швидкі рецепти приготування

Подайте з будь-яким салатом або з картоплею. Смачних вам відкриттів!

Запечений перець фаршем і рисом з підливою

Ще один варіант приготування, подивіться це відео з ютуба і з радістю і легкістю можете урізноманітнити сьогоднішнє меню на обід або вечерю. У цьому приготуванні є одна дуже цікава особливість, вона захована в незвичайній заливці:

Фарширований перець з начинкою з фаршу, рису і моркви

Це святкове блюдо ви можете приготувати прямо зараз, використовуйте ці доступні інгредієнти. У цьому варіанті використовуються грибочки, такі як печериці, ви в принципі можете взяти які-небудь інші, або взагалі не брати їх.

Нам знадобиться:

  • свино-яловичий фарш — 500 г
  • гриби — 4 шт.
  • рис — 70 г
  • морква — 1 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • помідори — 3 шт.
  • перець болгарський — 4 шт.
  • сіль і перець за смаком
  • сир — 150 г

Спосіб приготування:

1. Почніть з приготування начинки наріжте дрібно цибулю і натерти на тертці моркву. Рис помийте, а далі додайте всі інгредієнти в фарш. Перемішайте. Посоліть і поперчіть.

Важливо! Щоб фарш став соковитим, налийте в нього півсклянки води і добре розмішайте.

Печериці наріжте дрібними кубиками, додайте у фарш.

2. Підготовлені перці (їх треба помити, видалити всі нутрощі, і розрізати на половинки-човники). Нафаршируйте начинкою. Зверху прикрасьте помідори у вигляді гуртків. Викладіть на деко або форму змащену оливковою або рослинним маслом.

Увімкніть духовку і випікайте 40-50 хвилин при температурі 180 градусів майже до готовності.

3. Потім в кінці дістаньте і присипте тертим сиром. Після заново помістіть в духовку, щоб сир розплавився.

4. Яка яскрава і ароматна краса половинками в духовці вийшла. Готуйте з радістю для своїх коханих.

Ця страва може стати приємним доповненням до будь-якого гарніру, а також виступити в ролі холодної закуски.

Перець фарширований овочами — найсмачніший рецепт

Ну, і ще один дуже цікавий і незвичайний варіант можна зробити, якщо ви любите дуже сильно овочі, дивіться його прямо зараз в цьому короткому ролику.

На цьому у мене все, бажаю щоб ваші перчики вдалися на славу. Це швидке і дуже смачне блюдо, яке подобається абсолютно всім, будь доповненням на будь-яке торжество або застілля.

Сподіваюся, що була вам корисною. Всім до зустрічі на цьому блозі. Читайте мене частіше не тільки тут, але і на сторінках в контакті в моїй групі. Всім пока. До скорого.