Рубрики
Салати

Олівє з ковбасою: 7 дуже смачних салатів за класичними рецептами

Добрий день шановні мої передплатники! Сьогодні хочу зупинитися і поговорити з Вами про такому, здавалося б, простому, але в теж час смачній страві. Мова піде про салаті Олів’є, або як його ще обзивають Зимовий.

Існує великі різноманітність рецептів цього всіма улюбленого салату, але з усіх цих варіантів я найбільше полюбляю готувати і дотримуватися саме традиційним класичним технологіям приготування. А як ви зазвичай готуєте? Напишіть свій коментар і відгук внизу цієї замітки.

Днями я з вами ділилася Оселедцем під шубою, хто ще не бачив, обов’язково подивіться, адже скоро новорічні свята, та й взагалі свята в будь-якій сім’ї бувають досить часто, то у когось День народження, 8 березня і т. д.

Класичний рецепт з ковбасою салату Олів’є

Для того, щоб приготувати смачний варіант Олів’є потрібно знати невеликі нюанси, які допоможуть вам спорудити це прекрасне диво. Головна умова, це наявність в салаті свіжої не простроченої ковбаси, а також не в’ялих варених овочів, це стосується картоплі та моркви. Картопля найкраще варити саме в мундирах, так він виходить набагато корисніше.

Солоні огірки в банку краще всього не забути віджати, коли їх порежите і брати саме свої домашні, а не куповані.

Сильно солити цей салат не рекомендується, так як в ньому присутній майонез, так і огірки досить солоні. Якщо ви робите саме традиційний класичний вигляд, то обов’язково в цьому блюді використовуйте огірки, зелений горошок і моркву з ковбасою, тоді все вийде просто бездоганно.

Нам знадобиться:

  • картопля — 5-6 шт.
  • яйця — 6 шт.
  • ковбаса — 300 г
  • м’ясо — 200 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • солоний огірок — 2-3 шт.
  • сіль за смаком
  • майонез за смаком
  • зелений горошок консервований — 1 банка

Спосіб приготування:

1. Першим ділом приготуйте всі продукти за списком. Для цього овочі моркву і картоплю відваріть в каструлі, очистіть від шкірки. Яйця зваріть круто і також видаліть шкаралупу.

Після цих маніпуляцій всі продукти дрібно порубаєте ножем, так щоб шматочки були приблизно з горошину, як тут на цьому фото.

Будь-яке м’ясо, якщо ви любите свинину чи яловичину, а може бути і курку можна додавати в цей салат. Вийде ще ситніше й пікантніше.

Читайте також:  Салати з креветками (Топ-10 найбільш смачних рецептів)

2. Після того, як все готово візьміть велику каструлю або миску і укладіть шарами по черзі в будь-якій послідовності їжу, наприклад різаний картоплю, солоні на шматочки огірки, варену моркву, кубики яєць, ріпчаста цибулю-шматочками.

3. Потім варену ковбасу і м’ясо, і в самому кінці горошок.

4. Потім візьміть тарілочку і подчерпните ложкою всі інгредієнти з миски чи каструлі, присолите на свій смак. Заправте майонезом або сметаною. Просто смакота.

Важливо! Не заправляйте весь салат відразу, так як він дасть сік, і вийде рідким, краще заправляти при подачі на стіл.

5. Ось так це виглядає, неймовірно смачно і красиво, а головне дуже легко і доступно.

Цікаво! До речі кажучи, ріпчасту цибулю можна замінити на зелений, щоб було яскравіше і насичені.

Як приготувати Олів’є з ковбасою і свіжим огірком

А цей варіант з ноткою свіжості, так би мовити, з родзинкою. Свіжий огірок дає і соковитість у смаку і гарний насичений колір, виходить по справжньому святкове блюдо. Зелень петрушки дуже добре поєднується з морквою. Вообщем все це пишність в одному місці і в одній чашці. Немає слів, вкуснотищщща!

Нам знадобиться:

  • горошок консервований — 1 банка
  • петрушка пучок
  • ковбаса варена або шинка — 350 г
  • морква — 1 шт.
  • картопля — 3 шт.
  • яйця — 5 шт.
  • огірок свіжий — 1 шт.
  • сіль за смаком
  • майонез за смаком

Спосіб приготування:

1. Відваріть яйця в каструлі, до тієї пори поки вони не стануть крутими, остудіть їх. Очистіть від шкаралупи. Моркву і картоплю також відваріть і приберіть за допомогою ножа шкірку.

2. Ароматну зелень наріжте гострим ножем.

3. Подрібніть все варені овочі, яйця на дрібні кубики. Свіжий огірок помийте і поріжте на шматочки. Помістіть всі інгредієнти у велику посуд, розкрийте банку горошку, вилийте воду і відправте його туди ж. Перемішайте.

4. Ух, яке пишність кольорів. Просто фантастично класно виглядає. Посоліть і поперчіть за смаком, заправте майонезом. Приємного апетиту!

Олів’є з солоним огірком по класичному рецепту

Ще один прикольний і перевірений варіант, даю його вам, якщо ви хочете урізноманітнити як то по-особливому це блюдо, причому з тих же самих основних продуктів, секрет тут у зелених інгредієнтах. Вообщем читайте далі і самі все зрозумієте.

Читайте також:  Олів'є з ковбасою за класичним рецептом + склад та інгредієнти для цього салату

Нам знадобиться:

  • огірок солоний — 1 шт.
  • огірок солоний — 1 шт.
  • картопля варена — 3 шт.
  • морква варена — 1 шт.
  • яйце варене — 4 шт.
  • ковбаса — 250 г
  • майонез
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Для того, щоб створити новий пострясающий ефект Вам цілком достатньо для цієї страви з’єднати свіжий огірок з солоним. Буде переважати і свіжість та невелика кислинка, а ріпчаста цибуля додасть деяку різкість, яка також важлива для цього салату.

Отже, морква, картопля і яйця відварити, а потім очистіть. Поріжте невеликим кубиком.

2. Ковбасу подрібніть кухонним ножем, а далі візьміться за огірки і цибулю, наріжте на маленькі шматочки.

Всі продукти змішайте в мисці і перемішайте, а як тільки захочете подати на стіл, то тільки тоді, заправте майонезом. При бажанні можна посолити і поперчити. Гарних вам приготувань, особливо в дні свята, ну і поїдання!

Як робити такий салат по кількості людей у домашніх умовах

Не могла пройти повз ще одного вариантика, який ух який цікавий, він незвичайний, ви можете з легкістю розрахувати всі продукти. До речі, цей вид буде дієтичним і не таким як ви його звикли бачити, в ньому інгредієнти будуть абсолютно іншими, тому, якщо ви хочете їсти Олів’є і не поправлятися, тоді дивіться цей сюжет і вчіться:

Смачний зимовий салат Олів’є

Ви хоч раз робили такий вигляд? Чому його всі кличуть Зимовий? Ви хоч раз замислювалися над цим питанням. Напевно тому що всі його звикли готувати саме в цей час року.

Чим цей варіант відрізняється від інших? Тим, що огірки будуть мариновані, це в свою чергу підкреслить його неповторність. А заправка буде теж оригінальна, у вигляді майонезу та сметани. Вообщем олів’є вийде шалено класними на смак.

Нам знадобиться:

  • варена ковбаса — 400 г
  • морква варена — 1 шт.
  • картопля — 3 шт.
  • цибулина — 1 шт.
  • яйце варене — 5 шт.
  • горошок — 1 банку
  • огірки мариновані — 250 г
  • огірки свіжі — 200 г
  • сіль і перець за смаком
  • зелень за смаком
Читайте також:  Салати зі свіжої капусти: прості та смачні рецепти

Спосіб приготування:

1. Головне в цій справі, дістати не забути всі продукти, краще відразу покласти їх ось так по тарілках. Варену ковбаску очистіть від плівки, мариновані огірочки візьміть невеликий величини, свіжі огірки перевірте, щоб вони не були м’якими, з банки вилийте сік через друшляк відкиньте горошок, картопля, морква і яйця очистіть.

Дістаньте майонез і сметану. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

2. Всі продукти подрібніть кухонним ножем у вигляді кубиків.

3. Потім все ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна кольорова маса.

4. Як тільки захочете подати на стіл, присолите і заправте однією ложкою майоеза і однією ложкою сметани.

5. Прикрасьте зеленню. Приємного апетиту! Салат зберігайте в холодильнику, ваш Олів’є готовий.

Салат Столичний з маринованими огірками, ковбасою і морквою в цікавій подачі на стіл

Щоб якось вже зовсім цей звичний салат урізноманітнити, можна з нього безсумнівно викласти щось гарненьке і изящненькое. Найпростішим способом на мій погляд є викладання в спеціальну форму всіх інгредієнтів. Її можна зробити самому з підручних матеріалів, або ж купити з нержавіючої сталі в магазині.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Почніть з маринованого огірка поріжте його на кубики.

2. Потім варену або копчену ковбаску також поріжте кубиками, покладіть її в миску, після внесіть зелений консервований горошок.

3. Яйця, моркву і картоплю очистіть від шкірки, відповідно варені і пропустіть їх через овочерізку.

4. Додайте сіль і добре все перемішайте, покладіть майонез, ретельно розмішайте.

5. А після позьмите спеціальну круглу або квадратну форму і трохи придавлюючи ложечкою викладіть всю салатну масу. Потім бортики приберіть і оформіть у будь-якому святково-вихідному варіанті. Їжте на здоров’я!

Відео про те, як прикрасити Олів’є

Ви ще ламаєте голову над цим питанням, відповідь знайдено, дивіться це короткий ролик і вчіться, ну просто фантастично красиво і просто, купа ідей, рекомендую:

Ну що ж, на цьому у мене все, сподіваюся вам це пост був корисний і ви неодмінно зберіть всі поради і рекомендації і приготуєте самі красивий і нереально смачний, класний Олів’є. Додавайтеся до мене в групу в контакті, діліться своїми відгуками та побажаннями. Всім поки що))).