Рубрики
Святковий стіл

Олівє на Новий рік: 6 святкових рецептів салату в класичному виконанні

Всім привіт! І знову сьогодні знову хочу торкнутися передноворічну тему салатиків, а саме самого популярного, це знаменитий і неповторний Олів’є. Підбірка сьогодні буде дуже незвичайна, я б сказала святкова, хоча складатиметься вона з простих і дуже смачних рецептів, а ось оформлені вони будуть справді чарівно і барвисто.

Тому читайте і дивіться уважно, додавайте собі в закладки дану замітку, щоб потім, коли ви поринете в передноворічну суєту у вас вже були готові варіанти смакоти того, що ви будете готувати.

Смачний салат Олів’є за класичним рецептом на Новий 2018 рік

Як відомо символом будь-якого року є зелена ялинка-голочка, без неї нікуди. Тому пропоную Вам спочатку оформити салат Олів’є саме у вигляді ялинки.

За основу ви можете взяти свій найулюбленіший рецепт приготування, а ось прикрасити його можна наприклад ось так, як на цьому фото, або зробити справжній кулінарний шедевр у вигляді ялинки з кропу або із зеленого горошку. Виглядає по справжньому дуже ошатно і красиво.

Використовуються стандартні традиційні інгредієнти для цієї страви. Головне не забудьте їх купити в магазині заздалегідь підготовленим списком. До речі, у мене для Вас є ще дуже класна замітка про Олів’є.

Нам знадобиться:

  • огірки мариновані або солоні — 2-3 шт.
  • горошок консервований — 1 банка
  • лук фіолетовий — 1 головка
  • курка копчена або варена, можна взяти ковбасу — 200-300 г
  • картопля — 3 шт.
  • морква — 2 шт.
  • яйце куряче — 5 шт.
  • майонез за смаком
  • оливки, болгарський перець для прикрас

Спосіб приготування:

1. Проведіть підготовчу роботу над усіма інгредієнтами. Першим ділом візьміть ріпчасту цибулю, тут найкраще підійде фіолетовий або як його ще називають червоний ріпчаста цибуля, тому що він не гіркий. Якщо хочете то можете, його замаринувати, у минулій статті я показувала, як це зробити.

Наступні дії: натріть на тертці солоні або мариновані огірочки, м’ясо курки або ковбаси поріжте на шматочки, моркву і картоплю відваріть у воді, а після очистіть від шкірки. Наріжте овочі на невеликі шматочки, розміром з горошину.

Курячі яйця потрібно буде теж відварити до стану крутих, потім остудіть і за допомогою овочерізки порубаєте їх на кубики.

Після того, як все готово, візьміть велику миску і змішайте всі продукти між собою.

2. Робіть це акуратно і не поспішайте, головне у вас має бути гарний настрій і позитивний настрій, адже від цього залежить кінцевий підсумок роботи.

3. Отже, додайте в чашку майонез, якщо хочете, ви можете посолити це страва, хоча майонез отже солоний. Розмішайте до однорідної консистенції.

4. Тепер всю масу викладіть незвичайним способом, ось так як на цій картинці, у вигляді горбка. Після візьміть гілочки кропу і почніть втикати по всій ширині.

Читайте також:  Салати на 23 лютого: підбірка простих і смачних рецептів

5. Робота дуже творча і трошки копітка, хоча це все робиться набагато швидше, ніж вам може здатися.

6. Дивіться, що в результаті вийде. Як красиво і фантастично прикольно. Прикрасити оливками, шматочками болгарського перцю, а зірку або трояндочку на верхівку зробіть з моркви або тонокого пластику червоної риби.

Простий рецепт Олів’є до новорічного столу

Другий варіант буде теж дуже красивим і оригінальним, принесе багатьом захват і гарні враження, зробимо його у вигляді різдвяного віночка. Таке пишність не можна не помітити, чудненько і дуже просто зробити.

Нічого особливо складного в цій композиції немає. Головне взяти плоске блюдо і мати стакан, це стане в нагоді для оформлення. Самі інгредієнти будуть такими, як у класичному Олів’є. Такий Зимовий салат запам’ятається абсолютно всім.

Нам знадобиться:

  • ковбаса варена — 250 г
  • картопля відварна — 3-4 шт.
  • морква варена — 2 шт.
  • яйця — 4 шт.
  • свіжий огірок — 1 шт.
  • маринований огірок — 1 шт.
  • зелений консервований горошок — 1 банку
  • майонез, сіль за смаком
  • зелена цибуля — 30 г
  • кріп для прикраси

Спосіб приготування:

1. Відваріть заздалегідь всі овочі і курячі яйця. Потім расправьтесь з ними, поріжте їх на кубики. Ковбасу візьміть варену, я зазвичай завжди беру її побільше, чим її більше, тим смачніше. Виконайте теж саме, поріжте на шматочки.

2. Потім очистіть курячі яйця від скорлупок і за допомогою кухонного гострого ножа наріжте дрібними шматочками. Намагайтеся, щоб усі інгредієнти були одного розміру.

3. Поріжте шматочками зелений огірочок, спочатку свіжий, відчуваєте який аромат стоїть вже на кухні, потім маринований. Зелень цибулі дрібно накришити.

4. Всі продукти помістіть в одну велику миску, покласти майонез. Перемішайте.

5. І ось тепер будемо використовувати фішку декорування у вигляді вінка. Візьміть блюдо і поставте на центр склянку.

6. Викладайте столовою ложкою всю суміш по колу, формуйте вінок.

7. Так потішно це буде виглядати, каралька ніби.

Важливо! Якщо майонез розтікся по тарілці, приберіть його надлишки серветкою, все має бути естетично оформлене охайно виглядати.

8. Тепер візьміть гілочки кропу добре вимийте їх і видаліть вологу за допомогою паперових рушників. Укладіть по колу кільця. Потім візьміть, будь-які продукти для прикраси, зробіть так сказати новорічні іграшки.

9. Можна взяти моркву і зробити з неї зірочки, помідори черрі, білком можна зробити «мишуринки». Після всього відправте салат в холодильник на пару годин охолодитися. Їжте на здоров’я!

Класичний Зимовий з ковбасою і солоними огірками

Що ж, тепер розглянемо ще один досить поширений вид. Але ми прикрасимо його незвичним для всіх способом у вигляді тортика або коробочки з сюрпризом. Пам’ятаєте в однієї моєї замітці вже був подібний рецепт, тільки ми готували салат Обжорку.

Читайте також:  Смачна паска на Великдень - найкращий рецепт 2020 року

Щоб підняти настрій пропоную зробити це таким чином, щоб всім сподобалося і виглядало навіть здалеку по-справжньому святково. Використовуватися для цієї мети буде металева квадратна форма і свічки.

Нам знадобиться:

  • ковбаса — 300 г
  • огірок солоний — 3-4 шт.
  • картопля — 3-4 шт.
  • морква — 2 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • майонез за смаком

Спосіб приготування:

1. Порубаєте відварені моркву і картоплю на кубики, з курячими яйцями вчините також. Кислий огірок солоний поріжте на шматочки, відіжміть руками з нього сік.

До речі, можна приготувати без моркви, вам як більше подобається?

2. Ріпчаста цибуля ріжеться також на невеликі шматочки. Потім всі інгредієнти змішайте в глибокій тарілці. Додайте майонез, перемішайте. Майже все готово.

3. Залишилося прикольно оформити. Для цього візьміть квадратну форму і укладіть салатну масу. Потім обережно приберіть її.

4. За допомогою овочерізки зробіть тонкі довгі пластинки з вареної моркви.

5. І далі помістіть на підготовлений квадратний тортик. В серединку за допомогою тонкої смужки поверніть трояндочку або квіточку.

6. Решту інгредієнтів ви можете покласти в великі тарталетки, покладіть поруч гілочки кропу або петрушки для яскравості.

7. Запаліть свічки і насолоджуйтеся святковим настроєм цих шедеврів. А якщо хочете більше кулінарних витворів, то тоді читайте безліч ідей тут.

Святковий салат з куркою

Коли писала попередній пост, то багато мені відповідали, що вони найбільше люблять їсти Олів’є не тільки з ковбасою, але і з куркою. Дійсно з курячим м’ясом вийде більш ніжніше й пікантніше. А ви як звикли найбільше готувати? Напишіть свої відгуки та пропозиції, що ще ви любите додавати?

У цьому варіанті використовується зелений свіжий огірок і яблуко для додання більшої соковитості і свіжості. В ролі прикраси буде цікава і дуже оригінальна кошичок, яка буде готовою. Так що готуйте олів’є за новим рецептом і насолоджуйтеся красою!

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Відваріть в підсоленій воді каструлі індичку або курку, вірніше філе. Далі остудіть і поріжте на невеликі шматочки.

2. Слідом за м’ясом поріжте свіжий вимитої огірок, яблуко. Після порубаєте відварну картоплю в мундирах, знявши з нього шкірку. Невелику цибулину також очистіть і подрібніть.

3. Помістіть все в миску і здобріть майонезом. Ретельно перемішайте. Приправте за смаком чорним меленим перцем і сіллю.

4. Тепер залишилося його подати надзвичайним чином. Для цього з сирої картоплі візьміть і зробіть грибочки. Після помістіть їх у киплячу олію, щоб вони прям в ньому потонули і смажте до готовності. Помішуйте, щоб всі гриби обжарились рівномірно.

Важливо! Грибок можна залишити з шкіркою на капелюшку, а можна повністю зчистити кожурку.

Після цієї процедури помістіть грибочки на паперову серветку. Приберіть надлишки жиру.

Читайте також:  Як прикрасити салат Оселедець під шубою до будь-якого святкового столу: ідеї оформлення

5. Візьміть вимиті листя салату покладіть їх по центру, а з шматочків чорного хліба його половинок викладіть ось так, як показано, підстава для будиночка. З съдобных паличок, соломки поставте «стіни».

Важливо! Ви можете зробити кошик будь-якої форми, круглої або квадратної.

6. Наступний крок, виберіть свіжі не завявшие пір’я зеленого лука, бажано брати найдовші пір’ячко. Почніть плетіння, одягайте на соломку через одну, інше пір’їнка одягайте навпаки, кінчики лука сховайте всередину. Плетіть таким чином, поки не будете задоволені тією висотою, яку задумали.

7. Тепер акуратно помістіть листочки салату всередину кошики. А на нього покладіть всю салатну масу.

8. Зверху укладіть грибочки. Прикрасьте зеленню.

Цікаво! Така прикраса ви можете використовувати для будь-якого виду салату, наприклад Обжорки, Цезаря, Айсберга та інших.

Як красиво прикрасити новорічний салат Олів’є

Вирішила Вам в цій статті показати досить незвичайний варіант Олів’є, ви навіть не уявляєте, з чого він буде. Я дуже люблю салати з крабовими паличками, тому вирішила трохи поекспериментувати і додати їх сюди. І між іншим вийшло досить таки смачно і легко.

Раджу приготувати вдома і пригостити всіх своїх гостей таким блюдом. Сподіваюся, вам цей рецептик нагоді, коли прийдуть довгоочікувані свята.

Нам знадобиться:

  • Картопля — 3 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Яйця — 5шт
  • Кукурудза — 0,5 банки
  • Цибуля зелена — пучок
  • Крабові палички — 230 г
  • Солоні огірки — 2 шт.
  • Майонез
  • Сіль і перець

Спосіб приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти до роботи. Відваріть круто яйця, картоплю і моркву. Дайте їм охолонути. Потім очистіть і приступите до нарізки.

2. Порубаєте у довільній формі, бажано це зробити кубиками. Крабові палички заздалегідь розморозьте і теж порізати на шматочки. З банки кукурудзи злийте сік, використовуйте тільки половину банки.

Солоні огірочки потрібно буде дрібно покришити, відіжміть виділилася сік руками.

3. Тепер всі інгредієнти змішайте в одній великій мисці. Зверху ще присипте різаним зеленою цибулею. Внесіть майонез і перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.

4. Ось так у вигляді гірочки виставите це диво. Я сподіваюся, що новий крабовий Олів’є стане улюбленим варіантом сімейної вечері або будь-якого святкового торжества. Приємного апетиту!

А взагалі, якщо вам потрібні прикраси або необычне формленія Олів’є, то скористайтеся цими ідеями і задумами.

Можна викласти у вигляді такої страви, як це незвично виглядає, я б сказала вишукано.

Або у вигляді тортика.

Часто можна зустріти варіанти викладання у вигляді годинника.

Готуємо Олів’є разом з шеф кухарем

Ну і на останок, я хочу запропонувати вам переглянути відеосюжет, де готує дане блюдо професіонал, є чому повчитися:

На цьому все, до зустрічі! Пишіть та залишайте свої пропозиції, відгуки та коментарі. Всього всім самого доброго і позитивного. Поки-поки!