Рубрики
Супи

Окрошка — 7 простих і смачних рецептів приготування

Доброго всім дня! Перш ніж почати писати, хочу зазначити, що скоро літо, а це значить всім захочеться виїжджати на пікніки і смажити шашлики. Але і готувати ароматний овочевий суп під назвою окрошка. Саме про неї ми і будемо вести розмову.

Всім відомо, що це перше блюдо дуже давнє, старовинне. Воно в Росії використовується з незапам’ятних часів і як тільки настає пік спеки влітку, то ми з радістю наводимо тазики, або відерця з цією стравою. Чи Не так?

А все тому, що вона дуже добре втамовує спрагу і робить нас ситими! Я не знаю, як така краса може комусь не подобається. Ох, краще неї в літній спекотний день немає нічого))). Як вважаєте?

Так що з посмішкою на обличчі можете читати ці рядки і вимовляти Oh, baby

Згадайте, що зазвичай ви берете для окрошки з інгредієнтів? Так, самим основними є овочі, це в першу чергу свіжі зелені огірки, редис, зелений і молоденький цибуля і кріп, які дають в цьому блюді нереальний аромат і смак.

Використовується також м’ясо, воно може бути абсолютно будь-який, куряче, свиняче або яловиче і навіть риб’яче. Ха, люди нашого покоління замінили його на ковбасу або варені сосиски. Плюс до цього потрібно додати курячі яйця.

А ось заправка теж може бути різною, з чого тільки не придумали її робити. У цій статті ми сильно заглиблюватися не будемо, так як попередня була присвячена саме цьому питанню.

Що ж, тепер можна приступити до найголовнішого і такого процесу — це готуванні. Будемо творити нові шедеври кухні. Приступаємо.

Окрошка з ковбасою — класичний рецепт приготування

Для мене і для багатьох російських сімей залишається незмінним рецепт окрошки на квасі з ковбасою. Цей, здавалося б, простий і в теж час дуже смачний варіант є традиційним, його люблять усі.

Чому саме цей варіант? Напевно, тому що за його класну кислинку і божественний смак, адже їсти це холодна страва одне задоволення. Плюс сметанка в такому поєднанні, та побільше, робить його унікальним і неповторним. Я раджу всім робити саме таку.

Фішка такого овочевого супу ще в тому, що обов’язково заливайте всі інгредієнти своїм хлібним квасом, а не купівельними. Фу, магазинний він такий мерзенний і солодкий. Пити його класно, а от сюди він не годиться, це вже точно!

До речі кажучи, в нашій місцевості таку тетерю роблять безпосередньо з гірчицею. Комусь вона подобається до божевілля, а комусь і ні. Як говориться на смак і колір, валянки різні). Скажу одне, подобається додавайте, не подобається — не кладіть. Вообщем переходимо до справи і дивимося на стандартний набір продуктів, який обов’язково повинен бути у вас заготовлений заздалегідь.

Нам знадобиться:

  • картопля — 3 шт.
  • яйце куряче — 5 шт.
  • свіжі огірки — 3 шт.
  • редиска — 6 шт.
  • сіль і цукор — за смаком
  • чорний перець — за смаком
  • цибуля зелена, петрушка, кріп — пучок
  • ковбаса або шинка — 250 г
  • квас — 1,5 л
  • гірчиця — 1 ст. л
  • сметана — 10 ст. л

Спосіб приготування:

1. Не дивлячись на те, що я прописала список продуктів, ви можете взяти чогось більше, або менше. Це блюдо не вимагає точних пропорцій, цим воно і добре.

Почніть з того, що підготуйте всі потрібні інгредієнти, заздалегідь відваріть картоплю в шкірці і курячі яйця. Потім остудіть і очистіть. Всі овочі такі, як свіжі огірки і редис обполосніть під гарним напором води. Зелень також добре промийте і умочіть на паперових рушниках.

Тепер приступайте до найважливішого етапу — різання продуктів. В цьому блюді все ріжеться звичайним кухонним ножем, але розмір шматочків має бути не надто великим.

При цьому, якщо огірки попалися дуже пухирчасті і колючі, можна буде видалити верхній шар, чесно кажучи, я цього ніколи не роблю.

2. З яєць вийміть варені жовтки і їх не нарізайте. Всю зелень дрібно порубаєте на шматочки.

Читайте також:  Окрошка класична, рецепти. Як правильно і смачно приготувати окрошку на квасі, кефірі, сироватці, мінералку або майонезі

Тут є один маленький секрет, будь порубану зелень необхідно перед додаванням її в блюдо отстучать. Що це означає? Необхідно присипати її сіллю і взяти картофелемялку або ложку і почати розминати.

При цьому виділиться величезна кількість соку, а запах який піде, просто захват. Але, саме це дасть те, що в сервірувальній тарілці ці шматочки не будуть «жабами», і вони будуть м’якими і ніжними. Якщо цього не виконати, то буде здаватися, що їсте ніби травушку з овочами. Неприємно це у роті жувати(((.

3. Жовтки покласти в окрему ємність і переміщайте їх з гірчицею. Розімніть виделкою, щоб вийшла суміш.

4. Тепер всі підготовлені складові перемішати в каструлі, крім желточной суміші. Чи можна поступити інакше, кожному гостю покласти, як показано на фото в тарілочку все необхідне. А ось заправку з гірчиці поставити поруч в соусницю. Той, хто захоче побалувати себе додасть на свій розсуд.

6. Додайте ложечку сметани, налийте крижаний квас, посоліть і їжте на здоров’я. Закушують зазвичай житнім хлібом. Приємного апетиту!

До речі кажучи, якщо ви відпочиваєте на природі те, щоб квас не охолов, помістіть пляшку в річку, заздалегідь прив’яжіть, щоб пляшку не спливла, і при необхідності додайте за призначенням або вгамуєте спрагу.

Як приготувати літній страва без квасу на сироватці?

Про сироватку чула давно, але жодного разу саме даний супец не готувала, ось вирішила нарешті провести експеримент. Адже млинці мені сподобалося випікати на даному продукті. Пам’ятаєте, як кіт їх наминав))).

Тому я вирішила раз такий рецептик існує перевірити, а чи реально це можливо вживати в цій страві. Що ж, вийшло чудово, хоча я з нашим російським хлібним квасом віддаю перевагу все таки більше таке явство.

Нам знадобиться:

  • ковбаса варена або напівкопчена — 240 г
  • картопля в мундирах — 2-3 шт.
  • яйце куряче — 2-3 шт.
  • цибуля зелена — пучок
  • кріп — пучок
  • сіль за смаком
  • сироватка молочна — 1 л
  • огірок свіжий — 2 шт.
  • сметана — 4 ст. л
  • лимонний сік — 2 ч. л

Спосіб приготування:

1. Для початку підготуйте і зробіть сироватку вручну. Можна її як відомо приготувати з молока або кефіру, навіть роблять ще з йогурту. Зупинимося на першому варіанті, змішайте з 1 літром молока пару ложечок сметани і залиште таке пишність на 1,5 дня відпочивати при кімнатній температурі. Потім прокип’ятіть всю скившуюся рідина близько одного або двох годин, з’являться в результаті пластівці, схожі на сир.

Ось саме цей сирок помістіть в марлю чи можна покласти в ситечко і залиште на пів години постояти і стекти.

Вийшов досить корисний і натуральний продукт без хімії та консервантів, смак у нього з кислинкою — це справжній еліксир здорового способу життя і ще омолодження.

2. Злегка жовтеньку суміш перелийте в пляшку або іншу ємність і охолодіть.

3. А далі займіться різкої овочів по порядку. Спочатку попередньо відваріть в круту курячі яйця, щоб при варінні вони не потріскалися не беріть їх відразу ж з холодильника, намагайтеся, щоб вони полежали деякий час при кімнатній температурі і нагрілися. Воду можна злегка посолити.

Що стосується картоплі, в ідеалі він використовується не молодий, а саме минулого сезону. Вариться він тільки в шкірці, ні в якому разі не очищайте заздалегідь.

Потім відварені інгредієнти остудіть і очистіть. Поріжте картоплю і яйце кубиком.

4. Наступний важливий інгредієнт це зелений огірок.

Щоб було ще пахучіше, слід один огірок потерти на тертці, а другий порубаєте звичайним способом, на шматочки.

5. Далі дрібно покришіть ковбасу або шинку, плюс соліть і перчіть на свій лад. В самому кінці вносите січену зелень, але нагадую, краще всього її спочатку пом’яти картофелемялкой в окремій ємності, щоб вона пустила ароматний сік літа.

Читайте також:  Суп з щавлю з яйцем - як приготувати щавелевые супи за класичними рецептами

6. Потім додайте кисломолочну сметану і сік лимона, далі налийте наш головний цього разу продукт — холодну з холодильника сироватку. Розмішайте, розлийте по чашечках і всіх пригощайте цим творінням. Сподіваюся, таке незвичайне виконання привнесе в життя нову нотку смаків.

Смачна окрошка на кефірі

Ух, ще один різновид, однак теж прикольна юшка. Я таке вперше спробувала в минулому році зробити, вийшло непогано, тільки мені довелося її розбавляти питною водою, для мене було надто густо. Можна до речі і воду з газами взяти, ядрено буде.

Взагалі цей варіант як я дізналася пізніше вважається дієтичним блюдом в літній сезон. Для тих, що худнуть він знахідка, хоча не знаю, важко уявити, що такі складові будуть малокалорийными. Судити не мені, а що з цього вийшло і як приготувати таку кефірну окроху читайте прямо зараз.

Нам знадобиться:

  • картопля відварна в мундирах очищений — 1 — 2 шт.
  • курячі яйця — 2 шт.
  • свіжий огірок — 1 шт.
  • ковбаса або відварне м’ясо — 200 г
  • кефір — 1 ст.
  • вода кипяченная або мінеральна, можна взяти бульйон — 2 ст.
  • зелену цибулю і кріп — пучок
  • сіль — за бажанням

Спосіб приготування:

1. Всі етапи роботи ідентичні попереднім двом видам. Ось погляньте на картинку. Тут видно, що всі складові порізані на кубики (яйце, картопля, ковбаса і огірок), а зелень кропу і цибулі попередньо була розім’яті товкачиком.

2. І ось коли собиретесь обідати, то залийте кефіром і водою, розмішайте ополоником і кличте всіх на дегустацію. Соліть за бажанням.

Цікаво! Замість кефіру можна брати тан або айран.

І ще, всім хто ганяється за красивою сервіровкою столу, пропоную в холодний суп помістити шматочки льоду, дивіться як це кльово виглядає.

Рецепт окрошки на квасі з м’ясом

На мій погляд такий шедевр і є традиційний, це вже потім пішла заміна на ковбасу і навіть сосиски. Тому що так зручніше робити і часу займає досить таки мало. А з будь-яким м’ясом чи це свинина або яловичина, а може і зовсім дієтичне, таке як курка варто возитися, відварювати, остуджувати і т. д

Але, зате є одна велика перевага це натуральний і бездоганний смак, а головне ще й користь.

Нам знадобиться:

  • квас — 1,5 л
  • картопля — 2 шт.
  • м’ясо яловичина — 250 г
  • яйце куряче — 2 шт.
  • цибулю і кріп — пучок
  • огірок свіжий — 1 шт.
  • сіль і перець за смаком
  • сметана або без неї — 4 ст. л

Спосіб приготування:

1. Картоплю відваріть в шкірці, іншими словами в мундирах, очистити його. Як це легко зробити? В ідеалі, його слід повністю остудити, але якщо не терпиться, то зробіть таким чином, опустіть по черзі по одній штуці в крижану воду з льодом.

А після пальцями потягніть від центру в сторони і кожурка легко зніметься.

Далі візьміть спеціальну терку для нарізки овочів, у вигляді сіточки, і через неї пропустіть невеликі шматочки картоплі.

2. Теж саме виконайте з яйцями (відваріть, почистіть їх і поріжте на кубики). А от з м’ясом такий маневр не вийде, поріжте його на квадратні брусочки добре заточеним ножем.

3. Останній крок, подрібніть в блендері кріп, цибулю порізати дрібно і пам’ятайте ложкою. Налийте перед подачею в блюдце холодного квасу, посоліть і вживайте.

Заправити можна сметаною або майонезом, але якщо хочете, щоб було чисто по-українськи і по-російськи, то не варто.

4. Якщо вже все-таки вирішили привнести цей кисломолочний продукт туди, то робіть це перед самою подачею. Приємного апетиту!

Читайте також:  Суп з кропиви з яйцем - 6 рецептів, як варити суп з кропиви

Готуємо з ковбасою на воді з майонезом

Чесно кажучи, я взагалі не думала, що такий варіант є. Куди тільки наш народ майонез не пхає і навіть сюди вже пристосував це робити.

По мені так краще взагалі без рідини взяти тоді і перемішати цю суміш і вийде новий салат під назвою Літня спека. Ха-ха))). Багате у мене уяву. А ви як ставитеся до такого поєднання?

Пропоную зробити на маленьку порцію, а то раптом не сподобається. Їсти можна, але не на мій смак.

Нам знадобиться:

  • картопля — 1 шт.
  • ковбаса — 150 г
  • огірок — 1 шт.
  • яйце — 2 шт.
  • цибуля зелена — пучок
  • зелень — пучок
  • майонез — 70 г
  • лимон — 1 ч. л соку
  • вода питна — 0,5 л

Спосіб приготування:

1. Порубаєте ковбасу і відварну картоплю на шматочки ножем.

2. Також вчините з курячими яйцями, свіжими огірками і зеленню цибулі і кропу. Все перемішайте в одній тарі.

Якщо огірок гірчить, то зріжте з нього шкірку або візьміть інший.

3. Потім додайте майонез, розмішайте, явно нагадує салат, може так поїмо?) Ну і власне кажучи вносите майонезик і лийте води стільки, скільки хочете, щоб було по густоті, яку любите. Розмішайте і насолоджуйтеся ароматом і смаком. Приємного апетиту!

Ой, забула лимон, вірніше його сік теж для кислинки влийте в це блюдо, а то буде прісно зовсім.

Рецепт холодного супу для схуднення з редискою

Так чого ж гарний цей суп, і навіть котрі худнуть особистостям допомагає, ну просто одне задоволення, їж і не товстієш, як у казці. Хочете також? А чому б і ні, тоді дивіться, ось єдино я б додала сюди курячу грудку, вона набагато краще, ніж те, що пропонує автор.


Або взагалі, можна взяти такі продукти, як кефір, огірок, редис і будь-яку улюблену зелень, вийде класно і з користю для здоров’я. Хто за?

Шалено простий рецепт окрошки на мінералці зі сметаною

Багато хто замислюється все частіше, ніж можна замінити квас. Адже він не всім подобається, а комусь і взагалі протипоказаний.

Тому цей варіант стане для багатьох знахідкою, один раз спробуєте і захочете їсти таку майже завжди! Седлайте і не пожалкуєте, тільки беріть воду охолодженої і щоб у ній були газики, саме бульбашки роблять її кльовою. Особисто моя родина в повному захваті.

Нам знадобиться:

  • очищений картопля відварна — 2 шт.
  • яйце відварне очищене — 2 шт.
  • огірок — 1 шт.
  • редиска — 3-5 шт.
  • сметана — 3 ст. л
  • сіль і перець за смаком
  • вода газована — 3 ст.
  • гірчиця — 1 ч. л
  • хрін за смаком
  • ковбаса
  • цибулю, кріп і петрушка пучок

Спосіб приготування:

1. Свіжі овочі такі, як редис і огірок порубаєте дрібним кубиком, однакового розміру. А от картопля, ковбаску і яйце можна пропустити через овочерізку. Далі подрібніть всю зелень, потолките її з сіллю, щоб виділився ароматний еліксир, все змішайте у великій посудині.

2. На свій розсуд можна додати гірчицю і хрін. Якщо ви відносите себе до гурманів, то спробуйте внести ці компоненти сюди. Але, мені не особливо з ними подобається.

3. Подавати це блюдо можна ще й красиво, погляньте. У келих налийте газовану воду без ароматизаторів, до речі можна брати і мінеральну воду, додайте сметану, гірчицю і звичайно ж пару скибочок хліба. Після це зілля доведеться перевернути і вилити в тарілку.

4. Ось така літня краса вийшла. Приємного апетиту, друзі!

На цьому у мене все. Хай сонце світить яскраво, посміхайтесь частіше і все до нових зустрічей. Пишіть відгуки і побажання. Діліться статтею в соціальних мережах. Поки!