Рубрики
Заготовки

Огірки по-корейськи — найсмачніші рецепти швидкого приготування

Всім Приветики!

Настав той час, коли хочеться побалувати себе всілякими новинками з овочів. Минулого разу ми робили з вами салат з капусти, а сьогодні говоримо про славних молодців. Які виглядають біса гарно, а на смак ароматні. Але, щоб привнести ще якусь таємничість приготуємо огірки по-корейськи швидким способом. Це будуть найсмачніші рецепти, які також підходять і для зими.

Ця відмінна закуска, яка відмінно уплетается хоч з шашликами, хоч просто так. Готують її до будь-якого другого блюда або роблять соління в льох.

Ті, хто випробував такий салат в минулому році, в цьому вирішили порції подвоїти, а то й потроїти. Багато хто взагалі сказали, що краще такого ласощі немає, і мариновані навіть робити тепер не хочеться. Які у вас на цей рахунок думки?

Сподіваюся, що позитивні. Пробуйте спочатку приготувати на своїй кухні невелику чашечку, а як испробуете, так і вирішите, чи подобається вам таке блюдо або немає.

Основними інгредієнтами такого кулінарного шедевра є безумовно огірки і майже в кожному рецепті додається морква, причому ріжеться це все цікавим способом. Плюс використовуються приправи і дещо ще. Читайте нижче і знайомтеся з інформацією.

Якщо не любите гостре і пекуче, то можете зробити тоді щось інше, в минулий раз розглядали інші варіанти. Забули, дивіться тут.

Кращий рецепт огірків по-корейськи швидкого приготування

Любите дивувати своїх гостей шедеврами. А такими, від яких всі мови проковтнуть). Бомба літа знову повернулася і тому давайте згадаємо найпростіший варіант. Який вдасться у будь-якого початківця кухаря або домогосподарки.

Головне, знайдіть свіжі овочі, бажано беріть їх цього сезону, плюс трішки бажання та терпіння, і все точно вийде.

Часу знадобиться зовсім мало, не помітите як, а вже ульотна закуска з корнішонів стоїть на столі і манить своїм ароматом і красою.

Додавайте свої улюблені трави і спеції, а також використовуйте кунжутне зерна, вони взагалі класно доповнять цей шедевр і вдосконалюють зовнішній вигляд.

Нам знадобиться:

  • огірочки — близько 350 г середнього розміру
  • цукровий пісок — 1 ст. л
  • кухонна сіль — 0,5 ч. л
  • рослинна олія — 2 ст. л
  • морква — 1 шт.
  • часникові пір’їнки — пара шт.
  • чорний перець — 0,2 ч. л
  • приправа по-корейськи — 0,5 ст. л
  • оцет 9 % — 3 ст. л

Етапи:

1. Підготуйте до роботи все те, що необхідно. Промийте в проточній воді огірки і витріть насухо паперовими серветками. Свіжу моркву почистіть, а потім приведіть її в такий вигляд, як показано на фото. Поріжте її стружкою, для цієї мети беріть спеціальний прилад — тертку.

Якщо такого пристосування немає, купіть). Або гострим кухонним ножем доведеться трохи повозитися.

2. Огірки вибирайте невеликі, навіть краще, якщо вони будуть маленькі. Розріжте їх на 4-6 частин, дивіться самі. Можливо навіть доведеться різати і ще навпіл.

Рада. Для прискорення процесу маринування можна корнішони порізати кружальцями.

Подрібніть ножем пір’я часнику або замініть на звичайні зубчики. Основна робота закінчилася.

3. Тепер зробіть спеціальну заливку. З’єднайте в келиху оцтову есенцію, цукор, сіль і рослинне масло. Також не забудьте покласти корейську приправу, без неї не такий відтінок смаку. Вилийте відразу ж прямо на всі овочі.

4. Розмішайте все ретельно столовою ложкою і поставте маринуватися на 3,5 години в холодне місце. Не забудьте прикрити чимось зверху. А далі їжте на здоров’я. Дивіться пальці не відкусіть). Приємного апетиту!

Огірки по-корейськи — найсмачніший рецепт на зиму з приправою для корейської моркви

Хто не мрієте про те, щоб його соління простояли цілий рік в погребі і не втратили свій колір і були неймовірно красивими і смачними. Звичайно всі. Здається, це зробити важко, зовсім ні, якщо візьмете потрібні продукти і ті спеції, які і допоможуть перетворити звичайну баночку в чарівну.

Для мене пекучий перець чилі — це те, що треба, а якщо ще внести зубчики часнику і коріандр, то я взагалі завмираю від задоволення.

Читайте також:  Маринована капуста: 12 дуже смачних рецептів швидкого приготування

Вообщем виходить не тільки чудово привабливо, але і хочеться таку ласунку пробувати знову і знову з молодою картоплею або з будь-яким видом м’яса. Ах, курочку, сюди б ще не завадило.

Нам знадобиться:

  • огірок – 1 кг
  • морква – 5 шт. в районі 380 г
  • перець пекучий червоний – 1 стручок
  • часник – 8-10 зубков
  • оцтова есенція 9% — 45 мл
  • сіль – 1 ст. л
  • цукор – 3 ст. л
  • петрушка – невеликий пучок
  • подрібнений коріандр – 0,5 ч. л
  • перець горошком — 15 шт.

Етапи:

1. Перший важливий момент, це взяти тільки соковиті і не м’які огірочки, адже саме які вони будуть спочатку, такий і буде результат. А те, захочете, щоб вони хрустіли, а з чого їм бути такими, якщо вони вже задребенели.

Отже, зелені плоди поріжте невеликими брусками, як бачите в цій каструлі. Розміри приблизно такі, довжина шматочків близько 6,5 см, а ширина 6,5 мм. Але це не означає що потрібно виміряти до міліметра, приблизно.

Не забудьте зрізати «попки» у огірків, вони не потрібні, відкиньте їх.

2. Потім перейдіть до нарізки моркви. За допомогою терки нашаткуйте її досить тонко, щоб вийшли ниточки. З’єднайте з огірками, після накришить сюди ж вимиту петрушку, порізану на шматки, стручок пекучого перцю. Його можна порубати на великі частини.

Головку часнику очистіть від лушпиння, а потім кожен зубець видавити через часникодавку.

3. Далі висипте цукровий пісок і сіль. Слідом коріандр і горошки перчика і в ув’язненні всього оцтову есенцію. Розмішайте дерев’яною лопаткою або ложкою.

4. Ось яка краса вийшла. Накрийте каструлю кришкою або плівкою і дайте постояти в теплому місці, прямо на столі і просочитися.

Час готування — близько 4 годин, за цей час повинно виділитися багато маринаду.

4. А далі упакуйте всю масу по банках. Причому сік, повинен покривати верх салату. Накрийте металевою кришкою і кип’ятіть банку в каструлі близько 30 хвилин на невеликому вогні.

Щоб банка не лопнула, необхідно на дно покласти стареньке рушничок, і розміщуйте банку в холодну воду, а не в киплячу.

6. Зазвичай беруться ємності по 0,5 л і 1 л. Занадто великі, як 3 л не годяться, за раз-два не з’їсте. За допомогою закаточной машинки відмінно закрутіть і обов’язково перевірте, перевернувши банку і подивившись, чи не біжить рідина через край.

7. Ось така краса вийшла. Зберігайте в прохолодному місці, і вже з осені можна влаштовувати дегустацію готового продукту. Приємного апетиту! Термін придатності зазвичай становить 1-1,5 року.

Хрусткі мариновані огірки по-корейськи на зиму

Любите консервовані корнішони та ще й морквою. Чим відрізняються взагалі такі огірки по-корейськи від звичайних, які ми звикли робити. Неймовірною простотою приготування, і тим, що з’їдаються вони на званому застілля або вечері в першу чергу, аж тільки шум стоїть.

Причому, якщо робите на швидку руку, то чим довше вони постоять і просочаться спеціальним соком, тим потім будуть ще більш екстравагантніше на смак. Ох, сюди б корейців, вони б у цей рецепт внесли ще б купу приправ. Але, мені на цей раз хочеться показати самий перевірений і улюблений без всяких зайвих інгредієнтів рецептик. Погляньте на склад, самі все зрозумієте.

Нам знадобиться:

  • Огірки — 4 кг
  • Морква — 1 кг
  • Цукровий пісок — 1 ст
  • Масло рослинне — 1 ст
  • Оцет 9% — 8 ст. л
  • Сіль — 2 ст. л
  • Часник — 2 головки

Етапи:

1. Освіжіть корнішони в крижаній воді, дайте їм полежати в такому басейні близько 3-4 годин. Воду щогодини міняйте.

Це дія дасть те, що вони, якщо зірвані давно, наберуть знову гарний вигляд, а головне стануть соковитими і пружними.

Знову ж дивіться, якщо ви тільки що зібрали врожай зі своїх грядок, то замочувати не потрібно. Просто добре вимийте їх і приступайте до роботи.

2. Після цього необхідно буде їх витерти і взяти ножа, щоб видалити хвостики. Перегляньте уважно на цвіль і цятки, такі не беріть, вони не придатні, а то ще живіт заболить.

Читайте також:  Лечо з болгарського перцю на зиму - пальчики оближеш. 7 дуже смачних рецептів

3. А потім накришить їх невеликий, але товстою соломкою. Чи можна сказати прямокутними шматочками. Робіть це не кваплячись, щоб всі шматочки вийшли ровненькими і виглядали вже заманливо.

4. Моркву очистіть за допомогою овочерізки або пропустіть через тертці для корейської моркви. Вийде те, що треба. Стружка буде потрібної довжини і по товщині вся однакова. Покладіть сіль і цукор, після оцет і часник пропущений через прес. І саме останнє рослинне масло, розмішайте.

5. Окутайте плівкою або пакетиком і дайте постояти і віддати всі соки в холодильнику близько 24 годин. Кожні 3-4 години можна діставати масу і перемішувати силіконової лопаткою.

6. Банки і кришки потім беріть стерилізованими, покладіть нарізані і промариновані овочі з виділеним розсолом з холодильника. Пам’ятайте, що маринад повинен повністю в баночці покрити закуску.

Вже в принципі можна вживати в їжу, а ось для зими — упакуйте в банки.

Помістіть банку з готовим салатом в каструлю, в ній повинна бути холодна вода, а на дні лежати тканинна серветка і прокип’ятіть 15 хвилин. Металеву кришку покладіть зверху банки, але не до кінця прикривайте, залиште відстань.

7. Води в каструлі має бути по плічках літрової банки або пів-літровій. Після загорніть спеціальною машинкою і переверніть банку догори дном, і укутайте під плед або шубу. Через 2 дні зводьте все в льох.

Робимо салат з гірчицею і часником

Для цього варіанту гарні будь-які огірки, хоч надто застарілі і навіть незграбні та кострубаті. Можливо навіть перерослі, та довгі; частенько у багатьох хазяєчок виникає таке питання, куди дівати — наросло купа і всі переросли.

А ось куди, седлайте обалденние огірки з цікавими компонентами, такими як гірчиця і часник.

Нам знадобиться:

  • Корнішони — 4 кг
  • Часник — 12 зубчиків
  • Цукровий пісок — 1 ст.
  • Перець чорний мелений — 1 ст. л
  • Гірчиця суха — 1 ст. л
  • Сіль — 0,5 ст.
  • Оцет 9% — близько 1 ст.
  • Масло рослинне — 1 ст.

Етапи:

1. Оскільки овочів буде аж 4 кг, то беріть велику ємність. Наприклад металевий нержавіючий тазик, щоб не окислювалося нічого. Промийте корнішони під водою, щоб змилася весь бруд і сміття, можна залишити на годинку полежати і поплавати в холодній воді, щоб вони більше освіжилися.

Потім гострим ножем видаліть у кожного овоча кінці. Поріжте на смужки і далі засипте сіллю, сухою гірчицею і цукром. Також часточки часнику натріть на дрібній тертці і додайте сюди ж. Буде неймовірно чудовий запах, який вже прокотилися по всій вашій квартирі.

Трохи не забула, перець, подрібніть його в млині або беріть вже мелений. Залийте рослинним маслом і оцтом. Перемішайте і залиште «засмагати» на 6 годин, щоб виділилося багато розсолу.

2. Погляньте, таке диво вийде. Залишається лише підготувати баночки. Чи вже йти і знімати пробу з котлетками або пловом.

3. Розкладіть салат в них і залийте соком, вийде прямо у власному соку. І відправте стерилізуватися в каструлю на 40 хвилин. Після загорніть під стерильні кришки і остудіть під ковдрою, при цьому банки поверніть догори дном. Зберігайте на холоді, а потім використовуйте за призначенням.

Відео про те, як приготувати малосольні огірки по-корейськи в банку

Поспішаю порадувати вас ще одним цікавим варіантом, який розповість доступно і детально про всі тонкощі майбутньої роботи.

Використовувати можна буде 6 літрові банки, ого-ого. Куди так багато. А секрет тут ще такий, закуска виходить миттєвої, адже корнішони будуть порізані не на брусочки, а кружечками.

Ульотна закуска з кунжутом і морквою

Кунжутне насіння виявляються застосовуються не тільки у вигляді прикраси на булочках або іншої випічки, але навіть і тут. Створюючи оригінальний зовнішній вигляд і ніжно-пікантний смак. Причому до будь-якого торжества і навіть на День Народження буде непогано виставити таку закуску на стіл. І ні трохи не соромно, а навпаки сподобається всім.

Так, самі подивіться на забарвлення цієї страви, яке воно пишне і нарядне. Слинки так і біжать вже самі, апетит розігрався. Робіть, не пошкодуєте. Смакота.

Читайте також:  Густий джем з полуниці на зиму - смачні та прості рецепти полуничного джему

Нам знадобиться:

  • Огірки — 0,6 кг
  • Часник — 5 зубчиків
  • Перушки зеленої цибулі — 10 шт.
  • Морква — 1-2 шт.
  • Перець солодкий болгарський — 1-2 шт.
  • Чилі стручком — 1 шт.
  • Кунжут обсмажений — 2 ч. л
    Для маринаду:
  • Кухонна сіль — 1 ч. л
  • Соєвий соус — 3 с. л
  • Рисовий оцет — 2 ст. л
  • Кунжутне масло — 2 ч. л
  • Цукор — 1 ст. л

Етапи:

1. Головку часнику очистіть від шкірки і лушпиння, потім притисніть кожен зубець ножем і поріжте дрібними пластиками.

Якщо огірки у вас середнього або маленького розміру, то подрібніть їх брусочками на 4-5 частин, а от якщо великі, то 7-8 частин. А також дуже подовжені розріжте спочатку навпіл. Так чи взагалі так, як вам подобається. Не забувайте в будь-якому випадку обрізати з кожного кінця «жопку».

По закінчення 15-20 хвилин, протрясите їх в друшляку, щоб прибрала вся зайва волога.

Після корнішони посоліть і перемішайте руками. І тут важливо, щоб вони трохи постояли і виділили сік.

2. Морковочку нашаткуйте спеціальною теркою, яку зазвичай використовують, коли готують моркву по-корейськи. Болгарський перець і зелену цибулю подрібніть на шматочки, схожі на соломку.

З перцем чилі будьте акуратні, додавайте до смаку, не переборщити, а то як дракон станете або змій Горинич (порубаєте дрібно). Ах-ха.

2. Зробіть заправку, влийте соєвий соус, потім дві столові ложки рисового соус, кунжутне масло і звичайно ж цукор, розмішайте, щоб не було жодної крупинки.

3. Змішайте всі інгредієнти в мисці і влийте соус, розмішайте. Закиньте кунжутне насіння. Їжте на здоров’я, але пам’ятайте, що салат повинен постояти і настоятися.

3. Хороше запитання, скільки часу? Напевно, хоча б 30-40 хвилин, а краще годину і можна буде робити дегустацію. Ласуєте на здоров’я. Хрусткі і пікантні, ось девіз цієї страви!

Ще один дуже смачний рецепт з м’ясом

Чи пробували ви коли-небудь таке? Ні, так треба виправляти ситуацію. А в цьому вам допоможе ця поетапна інструкція.

Чоловіки на запах збіжаться з усіх дворів, ну або найулюбленіший вже точно не відмовиться від такої спокуси, адже все, як завжди для нього.

Нам знадобиться:

  • Огірки з грядки — 0,5 кг
  • Сіль — 1/4ч.л
  • Яловичина або свинина — 240 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Болгарський солодкий перець — 1 шт.
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Часник — 4 зубчики
  • Червоний гострий перець — 1/4 ч. л
  • Чорний перець — 1/4 ч. л
  • Мелений коріандр — 1 / 2 ч. л
  • Цукор — 1/2 ч. л
  • Кунжут — 1 ч. л
  • Соєвий соус — 1 ст. л
  • Оцет 9% — 1 ст. л
  • Петрушка — 15 г

Етапи:

1. Шматочок м’яса порізати гострим кухонним ножем на смужки. Потім обсмажте на розпеченій сковороді з рослинним маслом.

Смажте разом з ріпчастою цибулею, який подрібніть на кубики.

2. І не забувайте також, що болгарський перець теж відмінно поєднується з м’ясними делікатесами. Тому накришить його брусочками, видаливши насіння і плодоніжку.

3. Під час смаження вважай вже в самому кінці, коли овочі і м’ясо будуть готові видавіть прямо в сковорідку зубчики часнику через часникодавку. Потім внесіть гострий червоний і чорний перець і такою кльовою заправкою, я б сказала сытненькой залийте огірки.

До того часу вони вже повинні бути помиті в чаші і порізані на шматки або скибки. Заздалегідь їх посоліть і далі, злийте з них виділилася розсіл. Додайте мелений коріандр, цукор з кунжутом і тільки потім з’єднайте з смаженим м’ясом. Заправте соєвим соусом і оцтом, перемішайте. Додайте улюблену зелень у вигляді нарізаної петрушки або кропу.

4. Накладайте собі порцію побільше і пригощайтеся. Приємного апетиту! Пальчики оближеш.

Ось така надзвичайно цікава стаття вийшла, діліться нею в соціальних мережах і експериментуйте на свій кухні. Всім до скорого, приємних відкриттів!