Рубрики
Святковий стіл

Найкраще меню на Новий рік — смачні рецепти.Що приготувати нове і цікаве в рік Свині

Привіт всім! Грудень в самому розпалі, і в повітрі кружляють сніжинки, які навивають думки про новорічне диво. Багато домогосподарки вже починають замислюватися над тим, щоб такого приготувати на Новий рік, щоб усіх здивувати і порадувати. Всіх хочеться знайти в першу чергу цікаві та нові рецепти.

А головне, зробити це за новими рецептами смачно і просто, щоб вони були цікавими і досить привабливими. Саме ця добірка допоможе вам зробити святкові страви і підкорити всіх. Тим більше, що наступний рік буде роком Миші (Щура). Так що давайте діяти вже сьогодні, готуйте з радістю і натхненням. Ловіть новорічне меню в свою скарбничку))). Додавайте статтю в закладки.

Я постаралася зібрати різні рецепти страв, тому вибирайте тільки ті, які вам найбільше сподобалися. Тим більше, є з чого вибрати, тому що на гаряче я пропоную вам зробити страви з риби, курки, свинини, фаршу або яловичини. Що ви оберете, напишіть внизу свої відгуки).

Закусок і бутербродів теж велика кількість, відповідно на будь-який гаманець і бюджет. Інгредієнти теж будуть різними тому вибирайте для себе те, щоб ви хотіли приготувати.

Салатів мною до цього свята написано ціле безліч, ви також можете переглянути інші мої замітки на цю тему. І перейти прямо зараз в Топ супер добірку рецептів новорічних салатів.

Десерти пропоную досить прості і швидкі в приготуванні. На будь-який смак і колір, а головне, що вони будуть чудненько оформлені та притягнути погляди оточуючих.

Гарячі страви на новорічний стіл 2020 — смачні і прості:

М’ясо по французьки з свинини з помідорами

Куди ж у Новий рік без м’яса, тим більше без свинини, пропоную приготувати досить популярне блюдо, але додавши в нього помідори і сир. Головне в цьому рецепті потрібно дуже добре відбити м’якоть м’яса, щоб воно вийшло соковите і дуже-дуже смачне.

Замість майонезу ви можете використовувати сметану, на смак це не вплине, особисто я звикла робити з майонезом, в особливі дні календаря можна дозволити собі все.

Нам знадобиться:

  • Свинина — 750 г
  • Твердий сир — 250 г
  • Помідори — 6 шт.
  • Цибуля — 1-2 шт.
  • Майонез — 3 ст. л
  • Сіль, перець, коріандр за смаком

Спосіб приготування:

1. Візьміть середньої величини шматок свинини і поріжте його на круглі шматочки приблизно товщиною в 1 см.

2. Після цього візьміть молоток для відбивних і постукайте, відбийте м’якоть. Присипте меленим перцем, сіллю і звичайно ж коріандром з двох сторін. Дайте полежати відпочити м’яса 5-10 хвилин після таких маніпуляцій.

3. В окрему миску натріть на крупній тертці сир, ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і порубаєте його кулінарним ножем на полуколечки. Помідори помийте під струменем води і подрібніть їх на кільця.

4. Лист, на якому ви будете готувати змастіть рослинною олією за допомогою силіконової пензлика і викладіть на нього шматочки мяса, змастіть кожен шар майонезом.

Покладіть далі ріпчасту цибулю і круглі часточки помідорів. Самим останньому шаром викладіть тертий сир.

5. Поставте випікатися в розігріту духовку хвилин на тридцять, ну а потім все акуратно викладіть на сервірувальну тарілку. Подавайте з будь-яким гарніром, картопляним пюре, макаронами або салатами. Приємного апетиту!

6. Ах, та не забудьте для яскравості присипати готову страву свіжою зеленню кропу або петрушки.

Свинина по-царськи — легкий рецепт

З назви вже можна зрозуміти, що це досить чарівне блюдо, яке багатьох підкорила своєю простотою, але готують його традиційно у дні свят. Як раз такий випадок настав). Виглядає приголомшливо, а смак неймовірний, ну і уявляєте, який запах стоїть, коли це все готується.

Нам знадобиться:

  • свинина — 1 кг
  • цибулина — 1 шт.
  • оливки — 50 г
  • суміш свіжих грибів (печериці, маслюки, білий гриб) — 200 г
  • петрушка — 30 г
  • вершки — 200 г
  • чорний мелений перець
  • сіль за смаком
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

1. Спочатку підготуйте овочі для роботи. Петрушку подрібніть кухонним ножем, ріпчасту цибулю поріжте на півкільця.

Свинину нарізати на брусочки, щоб потім їх зручно було вживати в їжу. М’ясо викладіть на глибоку сковорідку, бажано взяти wok, якщо немає, підійде будь-яка чавунна або важка сковорода.

Так ось викладіть на неї м’ясо з рослинним маслом і обсмажте до золотистого кольору одну сторону, з’явиться зажаристая скоринка на шматочках. Як тільки ви це побачите, відразу ж додайте цибулю, шматочки переверніть на іншу сторону і смажте пару хвилин.

Після внесіть туди пів склянки води і трохи протушкувати, щоб утворився бульйон.

2. Шматки м’яса акуратно вилочкою або щипцями перемістіть у форму для запікання. Бульйон, що залишився поперчіть і посоліть.

До шматочків свинини додайте оливки, гриби розкидайте їх по всій поверхні.

Важливо! Гриби не варіть і не смажте заздалегідь.

Далі покладіть смажену цибулю з бульйону на м’ясо, а залийте бульйоном і вершками по всій поверхні форми. Прикрасьте зеленню петрушки.

3. Духовку розжарте до 200 градусів, блюдо, накрийте фольгою і відправте нудитися (температура та ж) приблизно на 45 хвилин. Подавайте на стіл з запалі з жару, прямо в цій керамічної формочці. Приємного апетиту!

Стожки з фаршу під шубою

Що ж, хочете швидше нарити на стіл, тоді візьміть звичайний фарш і вперед — творіть на здоров’я! Здавалося б звичайний фарш і що з нього можна приготувати незвичайного, виявляється чудесні витвори, які хочеться відразу ж з’їсти. Всі до речі кажучи, роблять з нього котлети, а ви теж? Давайте зробимо стожки, нафаршируємо їх з овочами).

Зовнішній вигляд у цієї страви досить хороший, він манить своєю пишнотою фарб і запахом. І найголовніше, воно робиться відразу порційно, що в свою чергу дуже зручно.

Таке друге можна зробити і в повсякденному житті, головне зрозуміти всю суть рецептури.

Нам знадобиться:

  • фарш — 1 кг
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • помідори — 5 шт.
  • болгарський перець — 3 шт.
  • сіль за смаком
  • сир — 150 г
  • часник — 5 зубчиків
  • картопля — 2 шт.

Спосіб приготування:

1. Щоб блюдо вийшло ще соковитіше і смачніше використовуйте свій домашній фарш. Купіть в магазині два шматочки яловичину і свинину; і використовуючи м’ясорубку перекрутіть. Потім натріть на дрібній тертці картоплю, він потрібен для того, щоб наші стожки вийшли ніжніше і пишніше.

Ріпчасту цибулю (1 шт) ви можете провернути разом з фаршем через м’ясорубку, а можна порізати на кубики в ручну.

Помідори і болгарський перець вимийте у воді і нарізати всі на невеликі шматочки, це буде начинка.

2. До фарш відправте нарізану цибулю, терту картоплю, трохи його відіжміть руками. Видавіть зубчики часнику, орієнтуйтеся на свій смак. Додайте чорного меленого перцю, посоліть і перемішайте. Розмішайте.

3. Другу половину ріпчастої цибулі наріжте кільцями і обсмажте на сковороді з рослинною олією до рум’яного кольору.

А після з м’яса сформуйте коржики у вигляді котлеток з поглибленням по центру. Помістіть їх на деко застелений пергаментним папером або фольгою.

У кожну котлетку викладіть смажену цибулю. І далі начинку з овочів: різаний болгарський перець шматочками і кубики помідорів.

4. Сир натріть на дрібній тертці і розподіліть його по поверхні всіх стожков.

5. Запікайте в духовці до готовності, приблизно 40 хвилин при температурі 200 градусів. Для більшої привабливості, ви можете подавати на тарілочку разом в зеленню.

Запечена курка в духовці з картоплею

У багатьох традиційно на святковому столі завжди стоїть ароматна і красива курочка, пропоную Вам навчитися робити її, дивлячись ось це невелике відео:

У мене до речі, є ще така замітка, про те, як зробити і засмажити курочку соковитою і з хрусткою скоринкою цілком різними способами, наприклад в рукаві, солі та ін.

Гнізда з фаршу з грибами і сиром

З цієї ласункою знайомі всі, але не всі знають як її подати так, щоб це виглядало зі смаком, і таїло в собі якісь загадки. Пропоную скористатися абсолютно нових варіантів приготування, а саме взяти незвичайний фарш, не змішаний яловичина+свинина, а курячий.

Якщо у вас немає в наявності такого фаршу, ви з легкістю можете зробити самі, для цього перекрутіть на м’ясорубці куряче філе.

Читайте також:  Як прикрасити салат Оселедець під шубою до будь-якого святкового столу: ідеї оформлення

Нам знадобиться:

  • курячий фарш — 600 г
  • вівсянка — 3 ст. л
  • печериці свіжі — 300 г
  • сир — 100 г
  • яйце — 1 шт.
  • морква — 2 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • кріп — пучок
  • сіль — за смаком
  • приправа для курки — за смаком
  • олія соняшникова

Спосіб приготування:

1. Натріть на крупній тертці моркву і ріпчасту цибулю. Гриби добре помийте і наріжте кубиками. Далі покладіть на сковороду моркву, цибулю і налийте рослинне масло, смажте до м’якості цибулі. Після внесіть гриби і розмішайте, посоліть і смажте 10-15 хвилин.

2. У курячий фарш додайте вівсяні пластівці і одне куряче яйце. Перемішайте руками. Посоліть і додайте приправи для курки.

Далі натріть сир на дрібній тертці.

3. Візьміть форму для випічки і застеліть її фольгою, змастіть рослинною олією всю поверхню за допомогою силіконової пензлика. З фаршу вылепите гніздечка, спочатку зробіть кулька-грудка, а потім а в серединці зробіть невеликий отвір і вкладете в нього начинку з грибів.

4. Зверху покладіть тертий сир і відправте блюдо випікатися в духовку на 40 хвилин, температура випікання 200 градусів. Подавайте з улюбленими овочами, наприклад, огірками та помідорами.

До речі, не забудьте кулінарними ножицями порізати зелень кропу і їм прикрасити гніздечка. Приємного апетиту!

Яловичина з овочами по-китайськи

Від такої страви всі ваші домочадці будуть в захваті, готується легко і подобається абсолютно всім, хоч дорослим і навіть дітям. Якщо ви хочете додати китайську нотку або освоїти китайську кухню, то значить ви знайшли те, що шукали. Представляю вам один з кращих рецептів.

Нам знадобиться:

  • яловичина — 0,5 кг
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • морква — 2 шт.
  • болгарський перець — 1 шт.
  • соєвий соус — 50 мл
  • мелений коріандр — 1 ч. л
  • червоний перець мелений — на кінчику ножа
  • часник — 2 зубки
  • кунжут — 10 г
  • крохмаль картопляний — 35 г
  • мед — 1 ст. л
  • сіль і перець чорний мелений за смаком
  • олія рослинна

Спосіб приготування:

1. Наріжте яловичину на брусочки і одразу ж, не роздумуючи, запаніруйте їх в картопляному крохмалі. Соєвий соус змішайте з медом, розмішайте і залийте мяско, перемішайте.

2. У такому вигляді м’ясо має постояти в холодильнику і замаринувати близько 30 хвилин. Тим часом подрібніть цибулю тоненькими полуколечками, а моркву наріжте соломкою або брусочками.

На сковороду налийте олію і добре розігрійте її, м’ясо вийміть з холодильника, злийте маринад і обсмажте до золотистої скоринки. Вийміть всі м’ясо зі сковороди.

3. Болгарський перець теж подрібніть соломкою. Часник видавити через часникодавку. Тепер в те масло, на якому обсмажувалося м’ясо внесіть часник і обсмажте 1 хвилину в олії, після внесіть подрібнену цибулю, поки цибуля не стане мягеньким, можна підлити ще масла. Після додайте моркву і смажте до м’якості.

Тепер внесіть перець болгарський також і обсмажте до готовності. Покладіть м’ясо, всипте всі приправи, перець, мелений коріандр і сіль. Розмішайте, обсмажте кілька хвилин. Додайте кунжут і смажте ще 1-2 хвилини.

4. Запашистое і пряне, соковите м’ясо чекає Вас і ваших гостей. Поспішіть таке приготувати, а потім красиво подати.

Простий рецепт бефстроганов з яловичини з підливою

Цей м’ясний варіант роблять в основному з телятини чи лосятини. Використовуйте найкраще м’ясну лопатку, її легше за все порізати на шматочки. Бефстроганы приготовані за цим рецептом виходять соковитими і ніжними, головне, що вам потрібно запам’ятати, так це те, що завжди ріжте м’ясо поперек волокон, це додасть ще велику ніжність смаку.

А сметана зробить свою справу наситить дуже неповторним смаком і відтінком, ням-ням вообщем вийде, дуже ситно і класно!

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Таким чином візьміть гострий ніж, нагострив його гарненько і м’ясо розріжте на ось такі шматки. Потім ще подрібніть, щоб вийшли невеликі довгі брусочки.

2. Після поріжте півкільцями ріпчасту цибулю. Обсмажте на рослинному маслі, використовуючи сковороду, смажте його до прозорості, після обсмажте м’ясо разом з цибулею. Але перед смаженням кожен шматок телятини запаніруйте в борошні.

Важливо! Не можна смажити м’ясо, щоб воно не стало дуже жорстке, а то буде погано жеваться.

3. Покладіть на цибульну подушку мяско і вуаля смажте до глянцевого кольору, не засмажуйте, а то м’ясо стане жорстким і ви не зможете його проживати. Вогонь повинен бути середнім, не забувайте перемішувати.

Поперчіть і додайте будь-які ваші травички наприклад орігано. Внесіть томатну соус (або томатну пасту). 5-7 хвилин протушкувати м’ясо в томатному соусі помішуючи, із закритою кришкою.

4. Після додайте вершки або сметану, сметана дасть кисловатость страви, а томатний соус солодкість. Розмішайте і тушкуйте ще на повільному вогні ще 15-20 хвилин при закритій кришці.

Цікаво! Оскільки шматочки м’яса ви панировали в борошні на самому початку, тому борошно окремо не потрібно додавати, щоб загус бульйон, отже він загусне.

5. Посоліть в самому кінці, щоб м’ясо не стало жорстким. Подавайте з будь-яким гарніром, наприклад рисом або картопляним пюре.

Стейки з риби на сковороді

Ви коли-небудь їли таке незвичайне блюдо, якщо ні, то прийшла та сама пора зробити його! Адже новорічні свята, це пора чудес і чарівництва!

Нам знадобиться:

  • охолоджена сьомга — 2 шматочки
  • лимон — 0,5 шт.
  • сіль і перець за смаком
  • оливкова олія

Спосіб приготування:

1. Візьміть два шматочки червоної рибки і сприсніте соком лимона з обох сторін. Посоліть і поперчіть. Залиште маринуватися на 30 хвилин, після додайте шматочки трохи оливкової олії, щоб шматочки були в маслі.

2. Розжаримо сковороду з рослинним або маслиновим маслом і смажте до золотистої скоринки. Смажте з двох сторін. Ось таке досить гарне і швидке блюдо, як стейки з червоної риби вийшли!

3. Їжте сьомгу на здоров’я! Подавайте з будь-яким гарніром або навіть можна подати, щоб зробити легким цей незабутній вечір з консервованою кукурудзою.

Рибні биточки з рисом

Для тих хто любить минтай, та й взагалі готує частенько рибні страви може взяти цей рецепт на озброєння. Можна до речі взяти хек, якщо у вас немає минтая. Щоб блюдо вийшло досить смачним обов’язково внесіть в нього прованські трави, паприку і каррі.

Нам знадобиться:

  • Минтай — 0,6 кг
  • рис — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Часник — 2 зубки
  • Булочка — 1 шт.
  • Молоко — 100 мл
  • Помідор — 0,5 кг
  • Морква — 1 шт.
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль, перець чорний — за смаком
  • Спеції — за смаком (прованські трави, каррі, паприка)

Спосіб приготування:

1. Процес приготування досить примітивний, рибу потрібно перекрутити в блендері в кашку, можна сказати у фарш. Для цього спочатку рибу відокремити від кісток. Добре помийте моркву, потім очистіть, з цибулею виконайте теж саме, видалите лушпиння.

У блендері прокрутіть спочатку моркву і цибулю (беріть ці два інгредієнти не цілком, половину однієї морквини і половинку головки цибулі), потім внесіть шматочки риби і перекрутіть.

Булочку треба буде залити молоком, щоб вона стала м’якою, після відіжміть її руками. І внесіть хлібну масу, одне куряче яйце, сіль, перець і спеції до риби і овочів, перемолите ще раз, щоб вийшла однорідна консистенція.

Цікаво! До речі, не забудьте про часничок, його теж перемолите разом в іншими інгредієнтами, або ж дрібно порубаєте.

Зробіть з фаршу котлетки. Обваляйте їх у панірувальних сухарях і обсмажте на сковороді з двох сторін до золотистої скоринки.

2. Тепер візьміть ще половинку моркви і цибулі, натріть на тертці моркву, а цибулю покришіть кубиками, обсмажте на сковороді з рослинним маслом до м’якості і золотистого кольору.

Помідори пропустити на м’ясорубці або ж просто потріть на тертці, додати до овочевої маси.

Додати їх до цибулі і моркви і протушкувати зовсім небагато. Посоліть, поперчіть і додайте лавровий лист і часник за бажанням.

3. Котлетки викладіть на скляне деко або форму. Потім залийте їх приготованим соусом і відправте випікатися в духовку на 180 градусів приблизно на 20 хвилин.

Читайте також:  Паска на Великдень 2020 - самий смачний домашній рецепт з покроковими рекомендаціями

4. Ось таке блюдо вийшло. Виглядає притягающе і ошатно. До гарніру відваріть рис в підсоленій воді, а потім подавайте його разом з биточками і підливою.

У моїй родині є традиції, ми щороку робимо домашні пельмені, а які страви ви готуєте на гаряче? До речі, у мене є ще досить незвичайна підбірка на тему, що приготувати на вечерю швидко, легко і смачно, звідти теж можете взяти ідеї, щоб новорічна ніч 2018 вдалася.

Святкові закуски до Нового року Пацюка:

Швидка і недорога закуска на швидку руку з червоної риби

Хочете яскраво і шикарно накрити свій святковий стіл? Не знаєте з чого почати, почніть ось з цієї досить простої закуски, зробивши чарівні квіточки. Рецепт цікавий, тому що в його приготуванні використовується не хліб і навіть не тарталетки, а саме маленькі вафельні коржики.

Нам знадобиться:

  • Варені яйця – 2 шт.
  • Червона ікра – 3 ч. л
  • Червона риба лосося — 50 г
  • Вершкове масло – 2 ст. ложки
  • Сирі яйця – 1 шт.
  • Маленькі вафельні коржики — 6 шт.
  • Сіль

Спосіб приготування:

1. Візьміть коржики і обваляйте їх у суміші. Суміш зробіть із яєць і вершкового масла. Масло (1 ст л) розтопіть на водяній бані, охолодіть і збийте вінчиком з одним яйцем. Посоліть і поперчіть за смаком.

Тепер кожен коржик умочіть в цій суміші і обсмажте на сковороді, на ній має бути розпечене рослинна олія. Обсмажуйте на повільному вогні з двох сторін до приємної золотистої скоринки.

2. Яйце відварити і очистити. З білка зробіть трикутники і покладіть їх у вигляді квіточки на коржик. В серединку потрібно буде покласти начинку. Для її приготування натріть жовток на тертці і змішайте його з розтопленим вершковим маслом (1 ст. л), а також з дрібними шматочками червоної риби. Зверху на начинку викладіть червону ікру.

Таке яскраве диво поставте на стіл до інших видів закусок, наприклад до холодцю або заливного з курки.

Рулет з лаваша Веселка

До будь-якого шикарному застілля цей варіант підійде, можна його готувати не тільки в дні свята, але і робити звичайні повсякденні дні. Мені здається, що зараз дуже багато придумали різних начинок, для того, щоб лаваш загорнутий в рулетик був ще смачніше й пікантніше.

Такий варіант буде по справжньому яскравим і барвистим. Тому у нього і назва таке грайливе.

Нам знадобиться:

  • Червона капуста — 100 г
  • Лаваш — 1 шт.
  • Червоний болгарський перець — 1 шт.
  • Жовтий болгарський перець — 1 шт.
  • Свіжий огірок — 1 шт.
  • Майонез — 2 ст. л
  • Гірчиця — 30 г
  • Зелений лук або зелень — за смаком

Спосіб приготування:

1. Візьміть лаваш і змащуємо його майонезом і гірчицею, рівномірно. Заздалегідь ці два інгредієнти можна перемішати між собою. Тепер наріжте кубиками зелений лук або будь-яку іншу вашу улюблену зелень за бажанням. Після соломкою червону капусту, болгарський перець і свіжий огуречик.

2. Скрутіть в рулетик або ковбаску, як завгодно можна обізвати, а коли будете подавати кухонним ножем розріжте на шматочки.

3. І ось що вийде, арія фарб і смаків. Приємного апетиту!

Закуска з яйця і червоної ікри

Ви їли коли-небудь кораблики? Їстівні звичайно))). Чудово і досить незвично виглядають вони на торжестві. А найцікавіше, що готуються вони буквально за пару хвилин, єдине, потрібно заздалегідь відварити курячі яйця.

Нам знадобиться:

  • Яйця — 3 шт.
  • Сир — 50 г
  • Червона ікра — 25 г
  • Майонез — 70 г
  • Сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування:

Відваріть яйця круто і очистити від шкаралупи. Далі розріжте навпіл і візьміть сервірувальний посуд, кожну половинку змащуємо там, де жовток майонезом. Застроміть в кожне яйце зубочистку, це буде свого роду опора для вітрила. Парус зробіть із сиру, поріжте його на прямокутні шматочки. Прикрасьте червоними ікринками.

Цікаво! Ви замість червоної ікри можете взяти інші продукти, наприклад кукурудзу або зелений консервований горошок.

Рафаелло з крабових паличок

Давно хочу поділитися з вами знайденим рецептом з каналу ютуб, от якраз цей момент настав, дивіться і робіть, прикольно і дуже навіть смачно:

Канапе з риби на шпажках

Ще варіант вітрильників або корабликів, як хочете так і називайте. Зробіть їх з оселедця, до речі, а ви купуєте вже готову оселедець або соліть її самі? Краще солити її самим, тим більш складного нічого немає, головне бажання, та й до того ж з оселедця можна створити оселедець хе.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Підготуйте всі продукти за списком. Чорний хліб поріжте на шматочки, оселедець порубаєте на довгі брусочки і приберіть з неї кісточки. Перепелині яєчка відваріть і очистіть, розріжте навпіл кожне яєчко.

2.Кожен шматочок хліба намажте вершковим маслом, потім покладіть половинки яєць. Візьміть шпажку і застроміть її в шматочок оселедця і яйце так, щоб це нагадало вам човник або кораблик. Ось таке канапе можна також оформити з зеленню кропу.

Святкова закуска Тарталетки перлинні

Зараз тарталетки ви можете купити абсолютно в будь-якому магазині, і спростити собі завдання, потім просто їх начиніть тим, що любите і закуска буде готова. Але, я пропоную Вам зробити інакше взяти листкове бездріжджове тісто і зробити черепашки у вигляді тарталеток. Здорово придумано!?

Нам знадобиться:

  • ікра червона або чорна — 100 г
  • листкове тісто бездріжджове — 0,5 кг
  • сир плавлений в баночці — 1 00 г
  • оливки

Спосіб приготування:

1. Вийміть з морозилки тісто і дайте йому охолонути. Потім розкачайте його, так зазвичай велить інструкція на упаковці. За допомогою формочки або звичайного стаканчика зробіть фігурки, наприклад черепашки. Застеліть деко пергаментним папером і викладіть вироби.

Надайте форму, щоб це нагадувало мушлю зробіть на поверхні вертикальні смужки ножем.

2. Помістіть в духовку і випікайте до готовності. Після кожну мушлю розріжте навпіл і начиніть ікрою і оливкою, змастивши м’яким вершковим сиром поверхню.

Цікаво! Також можна додати будь-яку червону рибу, нарізавши її на шматочки і поклавши всередину до икринкам.

3. Ось так загадково це може виглядати.

Бутерброди з сьомги і свіжого огірка

Безсумнівно, коли на дворі зима, то всім дуже хочеться поїсти свіжих овочів, таких як помідори чи огірки. Пропоную вам зробити такі творинки з огірочком і червоною рибкою, а якщо ви ще покладіть дольку лимона, то взагалі вийде ласощі з вітамінка.

Нам знадобиться:

  • сьомга слабосолона — 250 г
  • вершкове масло — 100 г
  • огірок — 1 шт.
  • хліб житній або білий тостерний
  • маслини або оливки побажанню
  • кріп за бажанням

Спосіб приготування:

З даних інгредієнтів зробіть бутер, шматочки хліба намажте вершковим маслом, потім покладіть пластики огірочків, поріжте їх на кружальця. Зверху прикрасьте шматочками червоної рибки, а також часточкою лимона.

Викладіть на сервірувальний посуд, можна застелити її листям зеленого салату. Розкидайте оливки і гілочки кропу.

Крутони зі шпротами і часником

Немає нічого простіше, ніж приготувати хрусткі бутерброди зі шпротами. Як ви зазвичай робите і що ще додаєте і мажете на шматочки хліба, будь ласка діліться своєю думкою внизу.

Нам знадобиться:

  • хліб житній — 2 шматочки
  • шпроти в маслі — 4 шт.
  • часник — 1 зубчик
  • сир плавлений рідкий — 1 упаковка
  • болгарський перець — 1 шт.

Спосіб приготування:

У духовці підсушіть хліб зовсім небагато, орієнтуйтеся на свій смак. Потім в м’який сир видавіть через ченокодавилку зубчик часнику, розмішайте. Намажте сир на хліб, покладіть по дві шпроти і тепер… тадам вигадайте композицію.

Як вам така ідея з болгарського перцю?

Смачні бутеры з ананасом, шинкою і сиром

Оригінальна і чудова закуска, яка прикрасить стіл або будь-фуршет. Такі частенько можна робити для того, щоб порадувати своїх друзів, коли вони приходять до вас на чашечку чаю.

Нам знадобиться:

  • хліб або батон -5 кусчоков
  • шинка — 100 г
  • сир плавлений Чеддер — 5 шт.
  • ананаси консервовані гуртками — 5 кілець

Спосіб приготування:

1. Візьміть звичайні шматочки хліба, краще всього підходить для цієї мети тостерний хліб, адже він вже розрізаний, так тонко, як раз те, що потрібно! Ви його можете трохи підсушити в духовці, але це за бажанням, якщо хочете швидко зробити це чудо, то можна просто взяти з пакетика хліб і на кожен такий шматочок покласти нарізку з шинки і кільце ананаса.

Читайте також:  Олівє на Новий рік: 6 святкових рецептів салату в класичному виконанні

Ананаси купуйте вже готові, в баночках, т. е консервованого типу. Злийте сік з банки і вийміть і покладіть на шинку.

2. Зверху ананаса покладіть шматочок сиру, для цієї мети як ніяк краще всього підійде сир для бургерів, хоча якщо у вас такого немає в наявності, ви можете взяти свій улюблений сир і просто нарізати його скибочками, бажано квадратними.

3. Що ж, справа за малим помістіть цю красу в мікрохвильову піч на пару хвилин, щоб добре розплавився сирок. І до речі оскільки сир лежить на колечках ананаса, то відповідно після плавлення утворюється отвір по центру, в покладіть оливку. Прикрасьте гілочкою петрушки і кличете всіх до столу! Приємного апетиту!

Новорічні салати 2020 до святкового столу

Салат з кальмарів з огірком і яйцем

Досить часто ми не знаємо, який же вибрати салат на це свято або ж на Різдво. Тому що завжди хочеться знайти щось таке, що ще не пробували, але в теж час, щоб воно було досить простеньке і цікаве. Ну і само собою виглядало дуже привабливо і коштувало б надто дорого.

Я думаю, що всі ви можете собі дозволити раз на рік зробити салат з кальмарів, так, кальмари продукти не з дешевих, але ви можете зробити невеличку порцію, тим більше вони того варті, вони дуже корисні і поживні. До речі, у мене є на сайті дві цікаві статті на цю тему.

Для цієї страви знадобляться продукти за списком, обов’язково внесіть у свій блокнотик, щоб не забути купити, коли будете робити покупки в магазині або супермаркеті.

Нам знадобиться:

  • Кальмари — 0,5 кг
  • Огірки свіжі — 0,2 кг
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Майонез — 2 ст. л.
  • Цибуля зелена — 20 г
  • Сіль — за смаком
  • Суміш перців — 5 г

Спосіб приготування:

1. Свіжий огірок помийте, обітріть, а потім поріжте його на тоненькі скибочки, ось так, як показано тут:

2. Кальмарів очистіть, відваріть, якщо ви зовсім не знаєте як це робити, читайте тут, але важкого зовсім нічого немає в цій справі, головне не переварити, щоб він не став гумовим. Варену тушку кальмара потрібно буде порізати у вигляді кілець або соломкою. Щупальці не ріжте, можна залишити їх і не чіпати, буде досить прикольне прикраса.

3. Потім курячі яйця відваріть і наріжте їх ножем не як зазвичай на кубики, а у вигляді кружечків. Посоліть і поперчіть (використовуйте суміш приправ або перців), здобріть майонезом, присипте зеленню цибулі і подавайте з відмінним настроєм!

Рецепт салату з курки і ананасів

Який у вас улюблений салат? Є свої традиції, я зазвичай роблю Олів’є і Під шубою, ну а без цього курячого салату теж не можу обійтися. Пропоную вам подивитися його технологію виготовлення у цьому відео:

Новорічний салат з крабовими паличками

Набридли примітивні салатики, хочеться чого-то досить оригінальної і непростого, зробіть ось цей диво — варіант з крабовими паличками і огірком. Використовуйте ще сир, що привнесе в це блюдо якусь родзинку і пікантність.

Ви зазвичай готуєте такий салатик? Напевно додаєте кукурудзу, якщо вам подобається цей варіант і не тільки, ви з легкістю можете подивитися інші види, саме в цій статті зібрана велика колекція салатів з крабових паличок.

До речі, є ще варіант палички в кляре, дуже класна закуска до пива та інших страв.

Нам знадобиться:

  • огірок свіжий — 1 шт.
  • яйце варене — 3 шт.
  • цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  • крабові палички — 1 упаковка
  • майонез
  • сир — 100 г

Спосіб приготування:

1. Поріжте на кубики крабові палички, не забудьте їх заздалегідь розморозити.

2. Далі курячі яйця відваріть, остудіть і очистіть від шкаралупи. Поріжте на дрібні шматочки, використовуйте для цього овочерізку. Після ріпчасту цибулю і звичайно ж огірок.

Візьміть креманки, і в будь-якій послідовності наповніть ємності, головне, щоб останнім шаром був тертий сир.

Покладіть ложечку майонезу в центр і прикрасьте петрушкою. Приємного апетиту!

Що готувати нове і цікаве до Нового року з десертів?

Йогуртовий торт з фруктами

Легкий і досить класний ніжний тортик. Якщо бажаєте приготувати саме його, то беріть ручку і записуйте, щоб купити в магазині все, що потрібно.

Нам знадобиться:

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор – 110 г
  • Борошно – 60 г
  • Желатин – 15
  • Йогурт натуральний – 400 г
  • Стручок ванілі – 1 шт.
  • Лимонна цедра – 1 ст. л
  • Вершки 35% — 200 мл
  • Сіль – щіпка
  • Цукрова пудра – 1 ст. л
  • Крохмаль – 1,5 ч. л
  • Свіжі ягоди – 300 г
  • Желе для торта – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л

Спосіб приготування:

1. Білки і жовтки відокремте один від одного. Збийте до піни жовтки з однією ложкою цукру (10 г). У борошно додайте розпушувач тіста і все це додати до жовтків. Збийте.

До білків внесіть щіпку солі і збийте білки, додайте цукор, що залишився (50 г). Коли з’являться стійкі піки, значить на цьому робота міксера закінчиться.

2. Акуратно з’єднайте дві маси білки і жовтки. Візьміть роз’ємну форму і покладіть пергаментний папір. Тепер всю підготовлену суміш викладіть у форму і відправте випікатися на 190 градусів на 10 хвилин. Після цього остудіть.

3. Желатин залийте водою, щоб він розпух. Після підігрійте його злегка. Йогурт будь, можна взяти і фруктовий, вилийте в глибоку ємність, додайте 50 грам цукру і ваніль плюс цедра одного лимона для аромату. Збийте міксером. Після додайте желатин розчинився і збийте масу акуратно.

4. Збийте в іншій ємності вершки з цукровою пудрою і дрібкою солі.

6. Полуницю розкидайте по готового бісквіту. Йогуртову суміш перемішайте з вершками і залийте тортик.

5. Відправте в холодильник на 4 години, щоб застиг желатин.

Далі візьміть розведіть в мисці покупне желе. Розкидайте ягідки чорниці і суниці і залийте желе.

6. Поставте в холодильник і ось що вийде!

Морозиво зі згущеного молока

Наступний десертик, холодненький! Хоча звичайно морозиво, його пік це літо. Але і взимку його хочеться їсти, особливо дітям так і дорослим. Найголовніше використовується в цьому рецепті всього три інгредієнти, спробуйте зробити!

Нам знадобиться:

  • згущене молоко — 100 г
  • жирні вершки — 300 г
  • шоколаду — 90 г

Спосіб приготування:

1. Розтопити шоколад у мікрохвильовій печі, приблизно 5 секунд на одну сесію, розмішайте, знову поставте в мікрохвильовку. Отже до тез пір, поки не розтопіть його повністю, або ж скористайтеся водяний лазнею. Розтопіть до повного розчинення і нехай він охолоне до кімнатної температури.

Збийте вершки міксером, коли ви побачите, що вони починають густіти, починайте вливати згущене молоко. Після внесіть залишилася шоколад, і швиденько збийте, щоб він не встиг застигнути в холодних вершках.

Важливо! Не перевзбейте вершки, збивайте до м’яких піків.

2. Далі всю отриману густу суміш накрийте кришкою і відправте в морозилку до застигання. Через один, два години їжте на здоров’я! Можна сформувати кульки і такий холодний десерт готовий.

Торт на Новий рік з мастики

Ну і звісно, хочеться показати вам шедевр, такий зробити під силу кожному, але доведеться повозитися, дивіться і повторюйте за господинею цього відео:

Тірамісу з савоярді і вершками

Ну і, безумовно, я не могла пройти повз цього рецепта тірамісу, любите його вживати? Я знаю, що так, пам’ятайте мою попередню замітку? Ви навчилися робити самостійно печиво Савоярді для Тірамісу? Якщо все таки ще немає або ви не читали, то як раз на цей випадок ви можете подивитися цей ролик:

Готуйте таку ласунку із задоволенням, тим більше що зручно, так це те, що вже будуть готові порції в окремих склянках.

Ну ось і все на цьому у мене все, бажаю вам удачі і гарних новин. Відмінного настрою і класного дня! Всім поки-поки!