Рубрики
Десерти

Млинці на молоці з дірочками — прості рецепти смачних і тонких млинців

Всім доброго ранку!

Настає улюблена пора — Масляна біля воріт, відкривайте ширше рот! А може бути ви просто сьогодні з ранку прокинулися і вирішили побалувати свою улюблену сімейку смачними млинцями. Так, такими ажурними і мереживними, та ще з великою кількістю дірочок. Чи Не правда привабливу пропозицію? Ммм… вже слинки у багатьох побігли, та не спроста. Саме про таких і ми мріємо, тому що вони родом з нашого дитинства, зі смаком молока.

Всі ми їх любимо і «поважаємо» не так? А наш животик і поготів, весь час просить добавочки. У мене в родині такі ласощі печуться у великих обсягах, доводиться мені півтори години стояти біля плити, щоб напекти цілу гору млинців, а потім їх нафарширувати або просто полити розтопленим маслом. Я люблю вмочати їх у сметану, чоловік варення, а діти в згущене молоко. Вообщем кожен раз доводиться щось новеньке на стіл придумувати і накривати.

До речі, сьогодні день починався з того, що я встала з кухлем чаю до вікна і дивилася на яблуньку, на яку прилетіли різного роду пташки, такі кумедні, навіть не зрозуміла, хто це. Але, не суть важливо, а після мене зустріло променисте сонечко, яке мені наче посміхнулося. А тут ще сусідський малюк йшов з мамою в дитячий садок і завзято на всю вулицю прокричав: «Мам, а що там пташки роблять, пісеньки чи що співають…» І дивлячись на нього, я зрозуміла, що хочеться чогось смачного і такого ж яскравого, як це сонце за вікном. «Придумала!» — вигукнула я, і пішла піч кулінарні круглі шедеври. Знаю точно, що в моїй родині ніхто проти не буде.

А взагалі млинці — це такий солодкий, а може бути і злегка солений десерт, який ми звикли готувати з різноманітних інгредієнтів. В основу для тіста (адже саме яким воно правильним буде і залежить кінцевий підсумок) йдуть курячі яйця і обов’язково щось з цього списку):

  • молоко;
  • кефір;
  • кисле молоко;
  • мінералка;
  • сметана;
  • або навіть вода.

Минулого випусках ми з вами робили навіть їх на сироватці. Варіантів як бачите безліч, але всіх їх об’єднує чудовий смак. Рекомендую ознайомитися з кожним таким видом у мене на блозі.

Пам’ятайте ще одне золоте правило, млинці обов’язкові на масляного тижня, там їх готувати можна 7 днів поспіль, і на цей випадок у мене навіть є замітка з класними і простими рецептами, рекомендую заглянути. А ось вам миниподсказка на цей випадок, не забувайте традиції, запалюйте опудало, творіть з дітлахами вироби і веселіться!

Друзі, приготувалися? Вас очікує мегаподборка перевірених рецептів, які подобаються мені безумовно і всі вони мають відмінні особливості. Я постаралася зібрати все найцікавіше за багато років у цю статтю. З радістю ділюся своїми напрацюваннями. Вообщем, вибирайте будь ласка і готуйте разом зі мною. Поїхали.

Тонкі млинці на молоці з дірочками — самий простий і смачний рецепт

Почну мабуть з класичного і мого улюбленого рецепту приготування, якому я ніколи не зраджую. У цьому способі є один маленький секрет, це кількість курячих яєць. Чим їх більше, тим звичайно виходить смачніше. Так, так не дивуйтеся. Ви можете зустріти варіанти і з 1 яйцогм, двома, трьома. Але я завжди беру відразу 5 яєць. І тому у мене завжди виходять, ті самі ласі справжні млинці.

Тому юні і завзяті кулінари, повірте мені на слово і спробуйте на ділі. Внизу замітки є місце для коментарів, не забудьте відписатися!

Я запевняю вас, якщо ви вперше готуєте це страва, воно у вас вийде, тому що саме тісто в даному варіанті виходить слухняне і ні трохи не прилипає до сковороді.

Ви пам’ятаєте, минулого разу до мене прийшов сусідський кіт Васька на цей дивний запах випічки, довелося його пригощати млинцями на сироватці, а в цей раз прибіг Рижик. Напевно змінив пост). Кицьки щось потрапило не їдять, припали мої «сонечка» їм по смаку.

Нам знадобиться:

  • молоко свіже коров’яче (краще домашнє) — 1 л або 900 мл (пакет)
  • яйце куряче С1 — 5 шт.
  • сода — щіпка
  • оцет (не обов’язково)
  • цукор — 2 ст. л або за смаком
  • сіль — 1 ч. л. без гірки
  • борошно — стільки, щоб вийшло густе тісто (3-4 ст.)
  • масло рослинне тісто — 5-6 ст. л
  • масло — для змазування

Етапи:

1. Отже, починайте процес приготування млинців звичайно ж з правильного замісу тіста. Саме від цього і залежить ваш неперевершений результат. У мисці розбийте всі п’ять курячих яєць, відразу ж покладіть цукровий пісок і сіль. Закиньте щіпку соди (чи на даному етапі можна її не додавати, якщо будете гасити оцтом). Якщо ви великий примхливий, і відчуваєте цю краплю в морі, то раджу згасити і додати її далі по ходу справи.

Звичайно тут справа кожного, я особисто ніколи соду не гашу в млинцях, бо тут її на стільки мало, що не знаю, як її можна учуить))). Просто багато мені писали, як ви додаєте і чому не гасіть, тому вирішуйте самі.

2. Отже, що робите далі? Візьміть віночок і збийте яєчну масу цукром, сіллю і содою (якщо додали) до розчинення крупинок всіх сипучих.

3. Після цього візьміть 1 склянку теплого або кімнатної температури молока і влийте сюди ж. Розмішайте до однорідної консистенції.

4. На цьому етапі внесіть в тісто гашену оцтом соду (якщо вже вирішили загасити). І слідом влийте 5-6 ст. л рослинного масла без запаху.

5. Тільки після цього робите борошно маленькими частинами. Зручніше розмішувати з початку віночком.

Змішайте віночком строго по годинникової стрілки, і борошно додавати поступово, ні в якому разі не склянками, а ложками.

6. Вносьте борошна стільки, щоб консистенція нагадала вам густу масу, типо сметани. Вона повинна вийти однорідною консистенцією і майже без грудочок. Якщо вони утворилися, значить вносили відразу багато борошна. У будь-якому випадку не розстроюйтеся вони зникнуть після, якщо застосувати одну хитрість. Про неї розповім далі.

Отже, тепер тісто потрібно розбавити, влийте в нього всі залишилися молоко. Краще робити це не кваплячись, влийте одну склянку молока, розмішайте. Потім другий і подивіться яка густина, можливо буде потрібно менше молока, ніж я прописала в інгредієнтах, все залежить від того, якої товщини ви хочете спекти млинці.

Як тільки тісто взяло майже потрібну консистенцію, поставте на плиту чайник і закип’ятіть в ньому воду. І пів склянкою крутого окропу залийте борошняну масу. Ух, відразу побіжать бульбашки. Перемішайте.

І ось він секрет, щоб зникли всі грудочки потрібно тесту дати постояти хоча б пів години при закритій кришці, а краще годину.

7. Друзі, цим рецептом зі мною поділилася мама, і я йому майже ніколи не зраджую, так і бабуся у мене пече). Ну що ж, рухайтеся далі. Діставайте блинницу і змащуйте її поверхню і боки рослинним маслом. Зазвичай таку роботу роблю силіконової пензликом, а коли вона у мене зникає (буває і таке, діточки стащат непомітно…) доводиться користуватися паперовою серветкою.

Читайте також:  Шарлотка з сливами в духовці: 6 смачних і швидких рецептів

Сковороду поставте на плиту і виберіть самий максимальний режим, вона повинна добре розжаритися, а потім зробіть середній. Тут, чесно скажу вам потрібно пристосуватися до свого електроприладу, я завжди смажу на 5 або рідко на 4 (на цьому трохи повільніше печуться).

Отже, розпечена сковорода, починайте подання. Пішов перший блінок. Ополоником розмішайте всю тестову масу і влийте на середину сковороди, причому сковорода повинна бути у вас в руці в злегка вертикальному положенні. І круговими рухами влийте одну поварешку тіста, воно повинно розповзтися в різні сторони по всій поверхні посуду. Вийде сонечко, та ще і в дірочку. На фото це видно. Якщо отворів мало, то консистенція тесту означає злегка густуватий, можна підлити ще водички або молока.

Важливо! Ну і це ще не все, щоб дірочки не зникли на другому, третьому і т. д млинці по рахунку, перед тим, як наливати тісто в сковороду, змащуйте її рослинним маслом або розтопленим вершковим маслом.

Хоча це робити не обов’язково, вони і без олії пропечуться і легко снимуться, але ефект пористості знизиться, врахуйте це і випробуйте, відчуйте різницю.

Випікайте на сковороді кожен млинець, спочатку з одного боку, як краю потемнішає і почнуть відходити від стінок сковороди, значить беріть лопаточку і перевертайте. Майстра або вмілі кухарі підкидають вгору заготовку. У мене чоловік до речі так вміє робити. Браво!

8. Готове сонечко викладіть на тарілку і змажте шматочком масла, причому робіть це одразу поки він ще гарячий. Цей спосіб на швидку руку.

Саме такі ласощі, тільки що з пилу й жару я обожнюю, а ось коли охолонуть вже не те, а які ви найбільше любите в якому вигляді, холодному? Поділіться своєю думкою.

9. А краще звичайно масло розтопити на водяній бані і пензликом змастити всю поверхню круглої ласуна.

10. Зазвичай у мене гора млинців велика, і вона уплетается і зникає з кухні в два рахунки, іноді мені навіть і спробувати не доводиться).

11. Моя улюблена сім’я тріскає їх за милу душу, вообщем тільки шум стоїть і пальчики все облизують. Бажаю і вам таких же подій у житті. Приємного поїдання!

До речі, ще можна млинці нафарширувати і згорнути рулетиками, але про це в інших випусках.

А тим, хто шукає ще який-небудь цікавий варіантик, і не можете його знайти, пропоную ознайомитися з інфографікою. Цей старовинний рецепт і відмінна особливість в ньому є, подивіться яка, можливо вам цей спосіб сподобається більше. У ньому ідеальні пропорції, удачі.

Як спекти млинці тонкими і мереживними? Правильний рецепт заварного тіста з окропом

Ви ще досі не знаєте, як такі ласощі підсмажити на сковороді, щоб вони вийшли ошатними? Просто ви напевно щось не те робите, скористайтесь першим варіантом, або ж читайте цей, він теж хороший, тому що млинці виходять з візерунчастим малюнком, і справа тут у технології. І в тому, що саме тісто буде заварюється окропом, плюс сода зробить свою справу і подарує ажурність заготівлях.

Найприємніше в цьому варіанті, так це пропорції, молока можна брати в такій же кількості як і води. Скажіть, що це паличка-виручалочка, коли в холодильнику залишилися тільки залишки, так — згодна! Розрахунок у даному випадку дається склянками для зручності.

Вообщем, думаю, що вам буде приємно готувати за цим рецептом, тому що він не складний і простий, до того ж оснащений фотоматеріалом.

Такі печені круглі творіння прикрасять Масляну або ваш стіл на сніданок, будьте в цьому впевнені. І смажте побільше, нехай краще залишаться.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. У добре чисту і насухо витерту миску розбийте курячі яйця в кількості двох штук. Потім додайте цукор і сіль. Збивайте віночком до бульбашок.

2. Після чого влийте потрібну кількість молочка і продовжуйте заважати віночком, щоб маса стала рівномірною. Потім за планом внесіть борошно маленькими порціями. Внесли одну, розмішала, внесли іншу, розмішала, і так далі поки не витратите потрібну кількість.

3. Тісто має вийти таке, як типо якби ви відкрили банку згущеного молока, пам’ятайте яке воно?! Залиште тісто на столі відпочити, щоб всі грудочки розійшлися (близько однієї години).

Пам’ятаєте! Обов’язково прикрийте миску кришкою або закрийте верх харчовою плівкою, щоб тісто не заветріться.

Після досягнення потрібної консистенції влийте стакан крутого окропу, розчиніть у ньому соду і рослинне масло. Перемішайте.

4. Тестова маса повинна бути не густий, саме така дасть потрібний ефект пузырчатости. Смажте на добре розпеченій сковороді, яку попередньо змастіть рослинною олією. Як тільки краю покажуть інший колір, переверніть заготовку. Випікайте до рум’яності і потрібного вам кольору.

5. Бумс, і через деякий час на вашому столі будуть лежати ароматні і гарні млинці. Які подаються зазвичай з молоком або з солодким чаєм і сметаною. Хоча любителі солоденького подають варення або рідкий джем, в який занурюють кінчик млинця. Приємного апетиту!

Між іншим, ще можна в тісто додати какао, але не всі і малювати).

Смачні млинці з візерунком і дірочками на молоці і кефірі

Хочете напекти сонечка з дырчатыми віконцями, немов мереживо, тоді скористайтеся рецептом, у якому є в складі дріжджі. Як не дивно, раніше на Русі саме такі блиночки цінувалися найбільше, а не ті, що були тонкими, чим товще було ласощі, тим багатше вважався стіл.

Не дивлячись на весь список продуктів, як бачите в складі є кефір (не лякайтеся) впорається з роботою навіть самий початківець кулінар. Ну, а вже професійний кухар тим більше. І буде у вас справжнє свято чи свято, адже можливо сьогодні Масляна.

Ось він, справжній ажурний мереживний блін! Ну правда красивий і рум’яний, з великим вкрапленням дірочок. Прям як яскраве сонечко, на яке всі милуються.

Нам знадобиться:

  • молоко — 1 ст.
  • кефір — 2 ст.
  • борошно пшеничне — 1,5 склянки
  • яйце куряче — пара штук
  • цукор — 2,5 ст. л
  • сіль — 0,5 ст. л
  • сода — 0,5 ч. л
  • рослинна олія — 4 ст. л
Читайте також:  Осетинські пироги з різними начинками (8 покрокових рецептів приготування)

Етапи:

1. Візьміть дві склянки кефіру і влийте його в глибоку ємність, засипте спочатку соду і добре перемішайте. У цьому кисломолочному продукті вона відразу загаситься і не буде не смачного післясмаку. Після внесіть цукровий пісок, сіль. Розмішайте.

Важливо! Краще всього, щоб кефір був теплим або кімнатної температури.

2. Слідом вбийте два великих курячих яйця і перемішайте ручним віночком до однорідності маси.

А ти знав? Можна використовувати міксер, тоді жодної грудочки не вийде, вже точно!

Почніть тепер невеликими частинами буквально по столовій ложці додавати просіяне борошно в тісто і заважайте за годинниковою стрілкою. Після густенькую масу влийте молоко.

3. Після, відразу ж влийте рослинне рафіноване масло і перемішайте до рівномірної маси.

Ух, млинцеве тісто готове! Вийшло класне і прекрасне, залишилося тепер дати йому постояти з годинку (або хоча б 20-30 хвилин) при закритої кришки.

Рада! Краще брати домашнє коров’яче молоко, з нього млинці виходять ідеальними за смаком і консистенцією.

4. Друзі, ну а тепер настав творчий процес, візьміть сковороду, бажано чавунну, саме на такий виходять, ті самі російські блиночки. Ну, а якщо немає такої, то підійде та, яка у вас є, краще брати з антипригарним або керамічним покриттям. Змастіть її поверхню тонким шаром рослинного масла.

Отже, розігрійте посуд до межі, якщо вона буде розігріта погано, то перша кулінарне ласощі прилипне. Доведеться віддирати, а другий вже піде, як по маслу. Вогонь після того, як добре розжарили, зменшіть на середній і ополоники наливаючи в серединку і тримаючи сковороду на вазі розподіліть тісто по поверхні, щоб вийшов круг.

Як бачите, це зробити дуже просто, відразу підуть дірочки і шипіння. Обожнюю цю красу! Хоча раніше, ух як не любила, тому що при перевертанні обпікала пальці, тепер пристосувалася. Після того, як краї почнуть відходити і рум’янитися, лопаткою перевернути на іншу сторону і дожаривайте до готовності.

5. Готовий млинець необхідно змастити вершковим маслом, але це робити не обов’язково, не все чесно люблять виходячи з тих міркувань, що отже калорійно.

Смажені ласуни, як бачите виходять дырчатыми і досить тоненькими. Все тому, що в тісто була додана сода, а замість води кефір і звичайно ж правильна консистенція.

6. Після смаження подавайте солодкі частування зі сметаною або нутеллою, згущеним молоком. До речі, якщо ви печете млинці і хочете їх нафарширувати несолодкої начинкою, наприклад ікрою, то в тісто вносите менше цукрового піску. Цей рецепт один з вдалих, бажаю вам приємних вражень!

Шановні читачі, є ще у мене відмінний варіант приготування для Вас млинців на дріжджах, теж будете приємно здивовані результатом, дивіться, як красиво! Читайте про це спосіб випікання в іншому випуску.

Класичний рецепт тонких млинців на 1 літр молока і додаванням води

Тепер рада познайомити Вас з ще одним рецептом, який дістався мені від другої моєї бабусі. Секрет такої випічки в тому, що курячі жовтки і білки в даному рецепті збиваються окремо один від одного. Причому білки потрібно буде збити до м’яких піків. За рахунок цього смачні «сонечка» виходять досить ніжними.

Не думайте, що це довго і клопітно, абсолютно немає, так здається, поки не спробуєте.

Даний спосіб приготування не передбачає внесення соди або розпушувача.

Існує думка, що саме ці складові роблять млинці більш товстенькими і губчастим, а пористість стає менше.

Нам знадобиться:

  • молоко коров’яче — 1 л
  • борошно — 2-3 ст. або більше
  • яйце — 4-5 шт.
  • цукор — 2 ст. л або за смаком
  • сіль велика — 0,5 ст. л
  • рослинне масло — 4,5 ст. л

Етапи:

1. В першу чергу для тіста відокремте білки від жовтків. Жовтки збийте вінчиком. Потім в окремий посуд влийте коров’яче молоко, додайте сіль і цукор, збиті жовтки. Перемішайте.

2. Наступний крок, просійте через сито борошно пшеничне, робиться це для насичення киснем, легкості.

3. Після невеликими частинами почніть вносити борошно в жовткову суміш. Працюйте міксером або ручним віночком.

4. Білки в окремій чашці збийте міксером у пишну масу і почніть вводити їх в тісто.

5. Як бачите, тісто виходить пухким і пористим, так і повинно бути. Додайте олії, щоб надалі млинці не прилипали до сковороді.

6. Після взбития до однорідної маси почніть випікати ласуна. Але, перед цим змастіть сковороду рослинною олією або салом) і розжарте до межі.

Смажте млинці з двох сторін до красивої рум’яної скориночки і золотистого кольору.

Порада дня! Не забувайте, що розподіляти тісто потрібно по поверхні посуду рівномірно.

8. Після того, як кулінарне виріб пропеклося, зніміть зі сковороди і змастіть її вершковим маслом, поки воно ще з пилу й жару. А потім уплетайте з великим апетитом і позитивним настроєм. Сподіваюся, що ваші домочадці вам скажуть тисячу разів дякую. Приємного апетиту!

Молочні млинці без яєць в дірочку

Думаю, що ви явно через якийсь проміжок часу, коли освоїте цю науку, почнете шукати інші рецепти, і як я натрапите на ось таке кулінарне творіння. Прям серветка настрою). Такий ажурний і ніби, як у казці мереживний блін, як ніби добрий чарівник змахнув паличкою і відтворив. Виявляється під силу і вам такі солодкі частування приготувати.

Як ви на це дивитеся? Готові попрацювати разом зі мною? Пара простих рухів і чаклунства допоможуть вам в цьому). Читайте від початку до кінця даний пост.

Секретне знаряддя за допомогою якого можна створити такі млинці, це виявляється звичайна пластикова пляшка. Ах-ха, хто б міг подумати. Ну, люди молодці, придумали ж, браво! Який політ фантазії.

Нам знадобиться:

  • молоко свіже або злегка кисле — 1 ст.
  • куряче яйце — пара шт.
  • борошно — 0,7 ст.
  • цукор — 1 ст. л
  • сіль — на вістрі ножа
  • топлене вершкове масло — 1 ст. л або рослинне
  • вершкове масло для змащування
  • будь солодкий джем, згущене молоко або мед — для прикраси і подачі

Етапи:

1. Візьміть чисту миску і в неї відразу ж закиньте всі продукти, крім борошна. Тобто молоко з’єднайте з цукром, сіллю, яйцями і топленным маслом. Перемішайте.

2. Далі поступово додавайте добре просіяне через сито борошно і розмішуйте віночком, щоб не було ніяких згустків. А якщо вже з’явилися, то залиште тісто постояти, щоб вони розійшлися і зникли на немає.

Зверніть увагу! Не лякайтеся, що млинцеве тісто вийде рідкуватим, не таким, як у звичайному класичним варіанті, так і повинно бути.

3. Що ж, помістіть тестову масу, використовуючи спеціальну лійку в пляшку-декоратор, або можна взяти звичайну і проткнути на кришці дірочку.

Читайте також:  Імбирне печиво - класичні рецепти печива з глазурю в домашніх умовах

Сковорідку розжарте і починайте малювати всілякі візерунки, створюйте картини або будь-які зображення звірят, квітів і так далі. До прикладу можна намалювати ось таке сердечко. Звичайно тут потрібно проявити кмітливість та фантазію і звичайно потрібно звикнути, пристосуватися. Але, з часом ви все подужаєте. Адже малюнки можуть бути простими.

4. Смажте заготівлі також традиційним способом з обох боків до запеченої скоринки. А після присипте цукровою пудрою або змастіть вершковим маслом.

5. Подавайте зі солодким чаєм і варенням, медом. А також з будь-якими іншими частуваннями. Такий десерт прикрасить навіть святковий стіл, особливо коли в будинку є діти. Готуйте з радістю! Удачі!

Відео про те, як зробити тісто для млинців з содою

У цій статті вже були розглянуті такі рецепти, але вирішила показати вам сюжет з ютуба, щоб тим, хто любить дивитися, зміг ознайомитися з даною роботою прямо зараз. А як запевняє автор, що цей рецепт бабушкін і з нього готують все і завжди, і у всіх все виходить відмінно. Виходить ідеально. Перевіряйте, друзі і отписывайтесь потім внизу нотатки.

Як приготувати млинці на молоці швидко і смачно?

Щоб не повторюватися, на цей раз взяла незвичайний рецепт, він можна сказати дитячий, тому що по ньому робляться забавні смайлики. І якщо у вас велика сім’я, то варто задуматися над тим, щоб в черговий раз порадувати свою кохану сімейку цікавим частуванням.

По мені, так цей варіант схожий з оладками, тому що саме тісто досить густувате виходить, але знову ж поняття у всіх тонкі теж різні.

Нам знадобиться:

  • молоко — 250 мл
  • куряче яйце — 2 шт.
  • цукровий пісок — 6 ч. л
  • сіль — 0,5 ч. л
  • борошно — півтора ст.
  • розпушувач тіста — 1 ст. л
  • ванілін — за смаком

Етапи:

1. У борошно додайте розпушувач і ванілін, перемішайте ложкою.

Далі в іншій ємності з’єднайте молоко, і всі сипучі інгредієнти (борошно з розпушувачем і ваніліном) сахарок і звичайно ж сіль. Перемішайте і збийте курячі яйця (2 шт). Збийте або вручну віночком або міксером, головне, щоб розчинилися всі грудочки.

2. Потім візьміть спеціальну сковороду з пичками і випікайте звичайним для вас способом млинці з двох сторін спочатку з одного боку, потім з іншого до золотистих країв і скоринки.

Не забувайте сковороду добре розжарити перед смаженням і змастити маслом.

Найзручніше робити таку роботу не ополоником, а звичайною столовою ложкою, тому що смайлики-маленькі. Перевертайте плоскої паличкою і лопніть із задоволенням такі смішні кулінарні витвори.

Тонкі млинці з одним яйцем на молоці

Для тих, хто самотній чи у кого зовсім ще маленька сім’я, той може скористатися скромним варіантом. Набір інгредієнтів невеликий, все що знадобиться, так це хороший настрій і ще дещо).

Нам знадобиться:

  • молоко (можна злегка кисле) — 1,5 ст.
  • крутий окріп — 1,5 ст.
  • яйце куряче — 1 шт.
  • борошно — 1, 5 ст
  • масло вершкове розтоплене — 3 ч. л
  • цукор — 3 ч. л
  • сіль — 0,5 ч. л
  • ванілін

Етапи:

1. Куряче яйце збийте вінчиком з сіллю і цукровим піском. Додайте за бажанням ваніль. Потім влийте молоко і розмішайте, після борошно і знову все перемішайте.

Потім чергу рослинного масла і тільки після цього влийте крутий окріп, як би заваріть тісто, щоб воно вийшло пористим.

2. Прикрийте тісто рушником або серветкою і дайте йому постояти протягом півгодини. Далі все як звичайно, випікайте на змащеній олією сковороді, вона повинна бути добре розпечена.

Тестову основу виливайте в середину і ганяйте круговими рухами, щоб всі розподілилося рівномірно. Як тільки, краї підрум’яняться, пройде близько 1 хвилини, беріть лопатку і перевертайте заготовку. Смажте іншу сторону.

3. Подавайте з фруктами і з солодким чаєм або морсом. Веселкових вражень!

Дріжджові млинці з молока — рецепт, як у бабусі

По-моєму, цим рецептом тисяча років, його знають всі. А ви? Адже раніше на Русі робили саме такі ласощі і завжди в тісто додавали дріжджі. Потім люди понапридумували і зараз у більшості випадків відмовилися від цієї складової. Можливо даремно, а може і ні, вирішуйте самі. У будь-якому випадку пропоную спочатку ознайомитися з відео, від самого популярного каналу Ірини Хлебниковой і зробити висновки. Впевнена Вас зачепить цей сюжет.

Як посмажити сирні млинці з кропом і зеленню на сковороді

Думаю, що побачивши цей рецепт ви закохаєтеся в нього з першого погляду. Ну інакше ніяк не може бути. По-перше, він простий, по-друге цікавий, по-третє завжди чогось хочеться незвичайного. Млинці виходять ніжними на смак і дуже ароматними.

Єдиний і самий головний мінус, вони швидко зникають. Думаєте, куди? В животик). Тому що вони вражають своїм сирним відтінком. Рекомендую як небудь спробувати і вам зробити такі творинки.

Нам знадобиться:

  • коров’яче молоко — 500 мл
  • яйце куряче — 2 шт.
  • борошно — 2 ст.
  • цукровий пісок — 0,5 ст. л
  • сіль — на кінчику ножа
  • розпушувач — 1 ч. л
  • масло рослинне — 50 мл
  • сир — 160 г
  • кріп або інша зелень — пучок

Етапи:

1. У мисці розмішати цукор, сіль і яйця до однорідної маси. Після влийте молоко, а після маленькими частинами борошно. Розмішуйте віночком.

2. Як тільки тісто готове, натріть і внесіть в нього твердий сир і січену зелень. Розмішайте.

3. Влийте рослинне масло без сторонніх запахів. Розмішайте.

4. Сковороду розжарте і змастіть маслом. Смажте млинці по стандартній схемі з двох сторін. При перевертанні використовуйте лопаточку.

5. Зауважте, що ні один млинець не порвався, залишився цілим і неушкодженим. Їжте хоч на сніданок, хоч використовувати як десерт на полуденок. Приємного!

P.s. Ну і ще один варіант, який мені хочеться вам показати, тому що він на швидку руку, це рецепт в духовці. Так сказати виходять ледачі млинці на молоці. Уявляєте? Як класно і без заморочок. Це неймовірна смакота за лічені хвилини, причому ще й без обсмажування. А це означає, що корисно подвійно. Я впевнена, що ви залишитеся задоволені, я вже спробувала, все вийшло, з’їли за один присід.

Друзі, до побачення і до нових зустрічей у нових статтях. Готуйте млинці з молока із задоволенням, і щоб вони вийшли у вас такими, якими побажаєте! Смачними, ажурними і найголовніше, що вони будуть домашніми і не будуть містити в собі всякі «єшки». Удачі!

Приєднуйтесь мої групи в контакті і однокласниках. Поки!