Рубрики
Закуски

Маринований редис — рецепти швидкого приготування

Доброго дня!

Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі щось незвичайне, а саме будемо вчитися маринувати редиску. При цьому розглянемо тільки швидкі рецепти приготування, а в наступний раз закриємо і збережемо цей овоч на зиму в банки. Тобто наробимо з вами заготівлі про запас. Ну, а якщо ви ще не наїлися її до сита, то пропоную спочатку вживати у свіжому вигляді, наприклад приготувати салат з різними інгредієнтами.

Не знаю як ви, але особисто мені завжди хочеться з року в рік взяти який-небудь новий рецептик і спробувати зробити прикольне блюдо. Як наприклад, таку пікантну закуску з редису по-корейськи. Зараз такі варіанти стали модними, стільки вже мною було випробувано і я дуже рада, якщо чесно. Тому що будь-які овочі приготовані таким способом стають на смак ще смачніше й пахучіше. Але, знову ж таки на любителя, тим хто не любить все гостре не сподобається.

Тому спеціально для цього, я підготувала таку добірку, щоб кожен зміг знайти для себе те, що любить. Сподіваюся, ви оціните і натиснете на кнопку поділитися в соціальних мережах або ж додайте її в закладки.

Не буду більше затягувати, переходимо до змісту, читайте і вибирайте. Удачі на кухні!

Маринований редис по-корейськи — рецепт швидкого приготування

Не знаю як ви, а я люблю корейську кухню. Підсіла на неї вже кілька років, і починається літо, так починаю брати овочі і з них робити класні закуски. В цьому році мені пощастило познайомитися ось із таким простим рецептом, в яких головним винуватцем торжества став редис. До цього я робила огірки, помідори та навіть капусту таким чином. А тут, ось це так! Хто був автор цього дива, я не знаю, найголовніше, що всі були в захваті. А ви? Діліться своїми враженнями, пишіть відгуки, завжди рада почитати.

Тому пропоную не зволікати, дивіться, як виглядає тарілочка, уявляєте через пару хвилин, вона буде порожньою. Так, салат з редиски по-корейськи з’їдається на раз, два, три. І ніяк інакше. А якщо на вечерю ще й картопелька по-французьки чи купа котлет з картопляним пюре, так і взагалі казка.

Плюс такої закуски ще в тому, що вона вегетаріанська, і багата вітамінами.

Нам знадобиться:

Читайте також:  Рулетики з баклажанів з різними начинками на святковий стіл

Етапи:

1. Візьміть спеціальну терку, на якій натріть моркву стружкою або соломкою.

2. Редис пропоную подрібнити ножем у вигляді довгих смужок або ж можете пропустити для швидкого приготування через тертці для корейської моркви. Таким чином, вийде ідилія з овочів.

Після чого візьміть мелений гострий перець або використовуйте свіжий, нарубаєте його на дрібні шматочки і додайте в миску до вмісту. Потім висипте коріандр і залийте 9% оцтом.

Господиням На замітку. Замість оцту ви за бажанням можете використовувати лимонний сік.

3. Після, рослинне масло покладіть в сотейник і добре накалите, готовність перевірте скибочкою морквини, закиньте шматочок, якщо вона шипить, то все готово. Залийте олією салат. Тепер видавіть очищені зубчики часнику через прес. Додайте сіль за смаком або покладіть соєвий соус (він замінить сіль) плюс нарізаний зелений лук. Перемішайте і дайте настоятися закуски в холодильнику 30 хвилин і довше. Чим більше там він коштує, тим насиченішим його смак.

4. Корейський салат з редису готовий, він вийшов хрустким і ароматним. Приємного апетиту!

Салат з маринованої редиски — простий і смачний рецепт

Таку закуску можна вживати кожен день, до того ж це новинка — хіт нинішнього сезону. Тому вам точно потрібно випробувати. Подивіться яка краса виходить, від цього знімка вже слинки навертаються.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. В першу чергу приготуйте маринад для засолювання редиски. Для цього у воду (1 л) всипте цукор + сіль, покладіть лаврові листи, гвоздики і запашний перець горошком. Закип’ятити суміш і дайте охолонути до кімнатної температури. Як це станеться, влийте 9 процентний оцет і розмішайте.

2. Редис помийте і зріжте всі хвостики, часник очистіть. Потім всі порубаєте ножем на тонкі кухлі. Ретельно перемішайте масу столовою ложкою.

Читайте також:  Солона скумбрія в домашніх умовах - дуже смачні і незрівнянні рецепти

3. В чисту банку на дно покладіть улюблену зелень, кріп і петрушку. Заповніть всю місткість редисом і часником.

5. Далі через ситечко або марлю вилийте маринад. Закрийте залізниці або капроновою кришкою і поставте в холодильник на 8 годин.

Салат виходить дуже красивим, з рожевим відтінком. Присипте свіжим кропом і заправте рослинним маслом.

Малосольна редиска цілком в пакеті швидкого приготування

Ще один суперський варіант, він не схожий на ті попередні. А ось схожий він з малосольними огірками. А знаєте в чому істотна відмінність? У тому, що рецепт швидкий і замість банки редиска укладається в мішечок. Після додаються всі необхідні інгредієнти за списком, які і допоможуть засолити коренеплоди.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Підготуйте всі продукти, зелень та редиску вимийте під проточною водою.

2. Очистіть редиску від хвостиків і корінців. Всю зелень подрібніть часник дрібно поріжте на шматочки.

3. Після всі закладіть в пакет, присипте сіллю. Залийте соєвим соусом плюс покладіть спеції. Пакет зав’язати і струсіть в руках.

4. Залиште в холодильнику на пів години або трохи довше. Вийшло дуже смачно, скуштуйте і їжте на здоров’я! Приємного апетиту!

Редиска маринована до шашлику

Для тих, хто любить часто виїжджати на природу, і звик з собою брати маринований цибулю або яку-небудь іншу закуску, пропоную зупинитися на цьому рецепті. Будь шашлик, будь він з курячої грудинки яловичини або навіть свинини, індички вийде ще краще. Перевірено! Крім цього такий салат відмінно підходить до будь-якого м’яса або смаженої риби.

Консервований дайкон по-японськи — найсмачніший рецепт

Не знаю чому, але багато хто плутає дайкон з редискою, хоча начебто це підвид редьки. Як ви вважаєте? Вообщем я не стала сильно вдаватися в подробиці, а вирішила взяти і показати рецепт з цим овочем.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Обполосніть дайкон, а потім за допомогою терки подрібніть його на смужки, повинно вийти типо соломки.

2. Потім присипте закуску меленим коріандром. Видавіть пару зубків часнику через прес. Рослинна олія змішайте з куркумою і підігрійте на плиті, а після додайте таку заливку до дайкону. Розмішайте і присипте нарізаною свіжою зеленню.

За рахунок гарячого масла, дайкон стане м’якше і пожовтіє, а також стане золотистим.

4. Далі видавіть з лимона сік, або замініть його на оцет 9 відсотковий. Заправте салат і розмішайте. Додайте цукор і сіль, чорний горошок роздушіть качалкою або візьміть чорний мелений перець і поперчіть. Після прикрийте чашку харчовою плівкою і поставте в прохолодне місце на 6-8 годин, а після їжте із задоволенням. Приємного!

Читайте також:  Часникові стрілки - рецепти приготування

Як замаринувати редиску на зиму? Рецепт заготівлі пальчики оближеш

А те, що можна редиску заготовити впровк на зиму, напевно знають всі. У мене на блозі скоро вийде така стаття, з неї можете взяти інші напрацювання і зробити кулінарні шедеври. А зараз покажу один з таких рецептів.

Нам знадобиться:

Для десяти півлітрових баночок:

Етапи:

1. Зелень петрушки, кропу подрібніть ножем, а редис наріжте кружечками.

2. Тепер соняшникова олія розжаримо в каструлі і остудіть. Розподіліть його по банках, вливайте по 1-2 ст. л в кожну ємність (10 шт.).

3. Редис змішайте з цибулею і петрушкою, розподіліть також по банках.

4. Приготуйте розсіл в сотейнику, влийте воду і внесіть в неї сіль і всі необхідні спеції, які люблять у вашій родині. Як тільки суміш закипить, злегка охолодіть і влийте оцет. Залийте маринадом заготовки.

5. Після необхідно скляні тари з вмістом простерилізувати на плиті з водою 15-30 хвилин (вода спочатку повинна бути теплою, а на дно каструлі покладіть рушник).

Далі зафіксуйте щільно кришками і остудіть, а після виносьте в підвал або там, де прохолодно. Удачі!

Ось така на сьогодні вийшла статейка. Вообщем невелика, але думаю багатьом вона сподобається. І ви точно тепер крім салатів зі свіжої редиски, будете її маринувати. Адже це насправді дуже смачно, ну просто пальчики оближеш.

Всім вдалого дня та чудового сонячного настрою. До побачення.