Рубрики
Закуски

Маринований буряк швидкого приготування як закуска

Доброго дня!

Не знаю як ви, а я люблю весь час чогось вигадувати і пробувати готувати новеньке. До таких делікатесів хочеться віднести сьогоднішню закуску. Знаєте, з чого буде? Так, з овочів, причому основним інгредієнтом буде буряк (буряк). Пропоную замаринувати її швидко і майже відразу ж подати на стіл. Як ідейка? Явно чудова.

Ніколи раніше не думала, що буряк також як і огірки, помідори або капусту можна замаринувати. А тут зустріла добірку і вирішила теж поекспериментувати на своїй кухні. Вообщем відібрала варіанти, які сподобалися всім без винятку, хто пробував. Так що рекомендую приготувати цю страву, щоб було не соромно пальчики облизувати.

Подивіться на це фото, ну неправда вже хочеться відкусити шматочок. Адже така соковита і смачна закуска, ну ніхто не встоїть перед нею, аж слинка навертаються.

У замітці не так багато рецептів, але всі вони прості і дуже смачні. Знайдете для себе той єдиний і неповторний, не сумнівайтеся.

Ну, а поки пропоную пройтися за змістом, а потім негайно додати в закладки цю сторінку. А внизу я буду чекати від вас коментарі та відгуки. Буду рада почитати.

Маринована буряк швидкого приготування на стіл — дуже смачна

Хочу показати вам відразу парочку рецептиков, а вже які вибрати вибирайте самі. Перший буде наипростейшим, так і другий такий самий, але є відмінності. Як думаєте, які? Скоро самі все дізнаєтеся, якщо цікаво читайте і той і інший спосіб, а після визначайтеся з вибором. Підказка: в одному використовується оцет, щоб буряк замаринувати, а в іншому — лимон. В одному головний інгредієнт варений, а в іншому сирої. Ну, прям не опис вийшло, а загадка).

Саме цей рецепт розрахований на те, що буряк після можна буде використовувати хоч у вінегрет, хоч в борщ.

До речі, якщо вам потрібен супер швидкий спосіб приготування буряка, то тоді рекомендую звернутися до варіанту по-корейськи, там буряк маринується за 15 хвилин і подається до столу.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Свіжу буряк відварити у воді протягом 1-1,5 годин в залежності від сорту. Далі для зручності її остудіть і наріжте невеликим кубиком, як показано на фото.

Читайте також:  Солона скумбрія в домашніх умовах - дуже смачні і незрівнянні рецепти

2. Після чого слід укласти овочеві інгредієнти в банку з кришкою.

3. Рослинне масло злегка підігрійте в мікрохвильовці, виставите на 10 секунд. Потім в підігріте масло висипте сіль, мелений чорний перець, мелений коріандр і видавлені зубчики часнику. Розмішайте. Вийшла заправка.

4. Вилийте її в баночку з вмістом. І тільки після цього додайте 5 % оцет до верху ємності. Якщо такого немає, то розведіть з водою 9%, щоб рідина була кислинькой.

5. Почекайте 4-6 годин у прохолодному місці, і вже за цей час можна їсти з задоволенням. Приємного апетиту!

Другий спосіб приготування, буде з додаванням кінзи, можна використовувати свіже листя, а можна насіння. Виходить ідеальна закуска, яка готується раз-два-три і диво салатик готовий.

Буряк береться саме сирої, а не вареної, так що всі вітамінки збережуться в овочі.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Отже, добре вимийте буряк і зріжте з неї тверду кожурку. Потім за допомогою овочерізки накришити її на тонкі слайсы. В ручну звичайно це дія теж можна виконати, але це робота буде поскладніше. І далі на шматочки нанесіть чорний перець, видавити сік лимона Ммм.. який цитрусовий аромат варто, просто чарівний.

2. Тепер внесіть чайну ложку меленого імбиру і обов’язково порізану зелень кінзи і видавлені через прес зубчики часнику. Посоліть і ретельно ретельно руками розмішайте.

Рада! Пробуйте обов’язково на смак солі!

3. Після чого полийте оливковим маслом блюдо і розмішайте столовою ложкою. Ось власне і все, залишилося найважче — це чекати. Закрийте контейнер кришкою і відправте в холодильник, а через годину насолоджуйтеся ароматом. Хоча можна і відразу вживати, уявляєте як круто!

Закуска стоїть в прохолодному місці близько 1 тижня, так що у вас буде час її з’їсти).

Рецепт на закуску Салат з буряка з капустою без варіння

А зараз хочу запропонувати не замаринувати буряк, а типо її заквасити і причому це зробити спільно з капустою. Як на це дивитесь? Вийде класне російське блюдо, яке ну дуже соковите, хрустке і надзвичайно красиве. Виставите таке ведерочка на святковий стіл, звичайно потрібно буде зробити сервіровку і їжте на здоров’я.

Вообщем, цей варіант називається по-грузинськи. Виходить на смак в міру з гострим часниковим смаком, ароматним, в міру кислуватим, в міру солонуватий. Скажу одне пальчики проковтнете, так і не соромно.

Нам знадобиться:

Читайте також:  Фаршировані яйця з варіантами начинок на святковий стіл. Прості і смачні рецепти

Етапи:

1. Спочатку для приготування буряка і капусти зробіть заливку. Налийте 1 літр води + 50 г солі (2 ст. л ложки з великою гіркою). Закип’ятити розсіл.

Тим часом управьтесь з овочами, порубаєте гострим ножем капусту на квадрати, а очищену свіжу буряк на кружечки. Листя селери порізати досить крупно, гострий перець — на кільця, а часник на дрібні шматочки. Помістіть пошарово у відерце спочатку шар буряків, потім капусти. Пересипте поверхню часником, листям селери і гострим перчиком. І так далі, шар буряків, капусти і т. д…

2. Після чого залийте овочі киплячим розсолом. Накрийте їх тарілкою, щоб був прес, і маринад був вище інгредієнтів.

3. Закрийте кришкою відро ( з одного боку, щоб було прочинене), але так, щоб був доступ повітря, щоб овочі не задихнулися. Квасьте при кімнатній температурі 4-5 днів.

Увага! Якщо хочете прискорити процес квашення, то додайте в рідину 9 процентний оцет 30 мл, і тоді можна їсти через 2-3 дні.

4. Ну, а після пробуйте, ух, неможливо встояти. Така смакота, розсіл навіть можна пити, запевняю вас. Приємних відкриттів! Удачі.

Буряк по-корейськи швидкого приготування — найсмачніший рецепт

Якщо у вашій родині улюблені рецептики? Ну, а як же — скажіть ви. Ось до таких і відноситься наступний варіант приготування. Всю корейську кухню мої домашні дуже люблять, тому що вона з остринкой. В основному я використовую приправу для корейської моркви і додаю її в такі делікатеси. Але, в даному випадку вирішила виконати по-іншому. Сподобався мені ось такий спосіб. Спробуйте і ви, а після відпишіть, впевнена ви будете зачаровані, ммм… казка!

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Нашаткуйте попередньо очищену від шкірки свіжу буряк. Потім за допомогою корейської терки для моркви (або наріжте її в ручну) нашаткуйте соломкою. Зубчики часнику очистіть і подрібніть ножем на дрібні шматочки або проженіть через прес.

Читайте також:  Аджапсандалі - класичні рецепти

Для маринаду візьміть 1 ч. л солі з гіркою, 3 ч. л цукрового піску, 20 мл 9-процентного оцту, 1 ч. л коріандру, рослинна олія 30 мл і мелений перець. Всі інгредієнти перемішайте ложкою. Плюс покладіть часник і знову розмішайте.

2. Залийте підготовленої заливкою і гарненько розмішайте, зауважте, що буряк сира, термічно не оброблена. Вживати можна через 15 хвилин, тобто майже відразу. Приємних миттєвостей!

Варений буряк в маринаді для їжі

Ну, а тепер хочеться показати відеоролик, в якому буряк буде консервуватися в солодкому маринаді. Уявляєте, як це класно! Перед подачею її слід потримати пару днів, ну а всі подробиці дивіться прямо зараз, натискайте на кнопку.

Як замаринувати буряк для холодного борщу швидко

А хочете відразу ж буряк приготувати так, щоб вона йшла в років і як закуска і як гарнір. Вау! Звичайно ж! Беріть цей рецептик і без зусиль заготовлюйте її на зиму, щоб потім робити холодники.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Буряк відваріть до готовності і очистіть, потім натріть на тертці у вигляді соломки або кубиками, особливої різниці немає, як вам подобається.

2. Потім перекладіть її в каструлю.

3. Тепер зробіть спеціальний розчин, на 1 літр води, цукор — 1,5 ст. л., сіль — 3 ст. л (в описі написано 4 ст. л — помилка). Перемішайте до розчинення сипучих інгредієнтів і вилийте суміш так, щоб вона прикрила всю буряк (до речі, вона ще дасть сік). Доведіть масу до кипіння, а потім додайте оцет 70% — 1 ст. л і тушкуйте 1 хвилину.

Ну, а далі розкладіть в стерильні банки до самого верху і прикрийте кришками, закрутіть. Зберігайте в прохолодному місці, і взимку насолоджуйтесь, адже таку заготовку можна використовувати не тільки в холодний борщ, але і як салатик, або як закуску.

Удачі, готуйте на здоров’я!

На цьому кажу всім до побачення. Негайно маринуйте буряк і насолоджуйтеся її ароматом, поки це можливо. Діліться своїми враженнями і досвідом, а також клацайте статтю в соціальних мережах. Дякую.