Рубрики
Заготовки

Маринована капуста: 12 дуже смачних рецептів швидкого приготування

Час біжить так непомітно, що вже раз прийшла осінь. Пора знову йти на свій городній ділянку і знімати новий урожай овочів. Сьогодні пропоную зробити мариновану капусту, тому що про квашену розмовляли в попередньому випуску. Розглянемо на цей раз, тільки самі швидкі рецепти приготування. Безумовно вони ще й смачними. Навчимося всіх підкорювати з першої ложки.

Зробити такий салатик легко і просто. Хоч кожен день, хоч закатати в скляні бутлі, тобто про запас. Дана замітка, вам у цьому однозначно допоможе. У ній представлені варіанти на всі випадки життя, щоб ви могли випробувати вже прямо сьогодні через пару годинок. Або, якщо ви вже думаєте про заготовки на зиму і у вас лежить гора овочів на балконі. То, теж неодмінно знайдете для себе підходящі варіанти.

Думаю, що кожному зараз відразу ж захотілося випробувати таку домашню заготовку. Можливо ви звикли капусту різати на пелюски або шинкувати на спеціальній тертці. Варіантів того, як правильно це зробити безліч. І всі вони гарні, тим більше, коли на вулиці вже холодну пору року. А ви раз і полізли в льох і дістали баночку з такою хрусткою і соковитою закускою. Ух, як же смачно і класно, що вона у вас є).

Саме слово маринування вже говорить саме за себе, що капусточка буде трохи солодкуватою, не такою на смак, яку ми звикли бачити в борщі. Ця має ніжний і насичений смак. А от різного роду добавки, наприклад болгарський перець, морква або буряки, а також приправи нам в цьому допоможуть.

Давайте детальніше вже зупинимося і почнемо творити і чаклувати, застосовуючи тільки найкращі і перевірені способи.

Маринована капуста: швидко і дуже смачно

Думаю, таку мариновану принадність у своєму арсеналу повинна вміти готувати будь-яка господиня, будь то починає або вже завзята. У минулому випуску ми з вами робили всілякі салати зі свіжої капусти. А зараз настав той час, коли пора заготовок в самому розпалі.

Так, як же приготувати таку капустку і примудритися це зробити одночасно миттєво, та ще й смачно. Допоможе, як завжди, простенький рецептик, який виручає мене завжди і з року в рік.

Саме в домашніх умовах можна експериментувати і вносити, як доповнення різні інгредієнти, такі як болгарський перець, часник і навіть огірки.

Думаю, що на кожному рецепті потрібно зупинитися більш детальніше. Тому шукайте відповідний варіант і вперед за справу. Адже можна такий салатик зробити прямо сьогодні і нагодувати від пуза з молодою картоплею або ж взимку відкрити баночку і згадати про минуле літо.

Нам знадобиться:

  • молоденький качан капусти — 1 шт. (600-800 г)
  • вода — 1 л
  • кухонна сіль — 2 ст. л
  • цукровий пісок — 2 ст. л
  • часник — 5 зубчиків
  • гірчичні зерна — 3 ст. л
  • олія — 0,5 ст.
  • лавровий лист — 2 шт.
  • оцтова есенція 70% — 2 ст. л
  • перець духмяний горошком — 6 шт.

Етапи:

1. Огляньте качан, видаліть всі засохлі і в’ялі листя. Потім почніть різання, розріжте навпіл, вийміть качан, і поділіть в залежності від розміру на частини. Достатньо це зробити на 6-8 частин.

Після цього покладіть шматочки в глибоку ємність і переходьте до наступного етапу роботи.

2. Отже, почніть готувати спеціальну заливку, змішайте в чашці сіль та цукровий пісок, залийте теплою або гарячою водою і розмішайте. Як тільки сипучі інгредієнти розчиняться, то сміливо вносите рослинну олію.

3. Почекайте в районі півгодини, потрібно щоб маринад став кімнатної температури і відразу ж влийте оцтову есенцію. Потім покладіть лаврові листочки, перець горошком і гірчичні зерна, які привнесуть і подарують ще більш цікавий смак. Розмішайте і дайте постояти 5-10 хвилин.

4. Потім гострим ножем порубаєте очищені зубчики часнику. Або можна застосувати дрібну тертку. Присипте часником на різану капусту і відразу ж вливайте підготовлений холодний маринад.

5. Тепер придумайте гніт, для цього можна взяти будь-яку тарілку або кришку і поставити на неї банку з водою або не щось таке, що дуже важке. Залиште маринуватися на столі при кімнатній температурі на кілька днів, приблизно 2-3 дня.

6. А далі можна знімати пробу, попередньо її охолодіть в холодильнику. Для прикраси можна використовувати будь-яку зелень, наприклад кріп або петрушку.

7. А також і свіжу або корейську моркву. Вообщем сервіровку додумайте і пригощайтесь на здоров’я! Вона років йде зі столу, тим більше, якщо стоїть поблизу неподалік молода картопелька власного приготування. Приємних відкриттів, друзі!

Капуста маринована швидкого приготування — ну дуже смачний рецепт на 3 літрову банку

Тепер, як і обіцяла переходимо до наступного варіанту, який дозволить нам укласти капусту спеціальним чином в скляні ємності і зберігати в прохолодному місці довгий час. При всьому при цьому заготовка вийде нереально смачною, що пальчики точно будете облизувати. І просити ще добавочки.

А ти знав? Між іншим існують рецепти, в яких розсіл береться або гарячим, або виключно холодним.

Але, і є ще суперські варіанти, де капуста заливають киплячим маслом, щоб вона улетно просочилася всіма ароматами спецій, це я згадала про варіант по-корейськи. Останнім часом він все більше зачаровує.

Частенько ми квасимо капусту (якщо ставиться гніт на овочі і вони стоять при кімнатній температурі кілька днів з сіллю), а говоримо, що замаринували її. Особисто мені здається, що тут, хто як звик. Але, проте все таки консервація робить білокачанну заготівлю солодкуватою і не має запаху кислинки. Вообщем, скільки людей, стільки й думок.

У будь-якому випадку секрет саме маринованої капусти в маринаді. Про те, як його правильно приготувати і коли саме залити, читайте нижче цю покрокову інструкцію.

Читайте також:  Помідори по-корейськи швидкого приготування. Топ-9 самих смачних рецептів

Нам знадобиться:

  • капуста будь-якого сорту — качан
  • морква — 2 шт.

Розсіл на 2 л води:

  • цукровий пісок — 4 ст. л
  • сіль — 4 ст. л
  • оцет 9%-10% — 16 ст. л
  • лавровий лист — 4 шт.
  • перець горошком — 6 шт.

Етапи:

1. Зробіть спочатку маринад, доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор, перець горошком і лавровий лист. Як закипить влийте оцет, закип’ятіть. Остудіть до кімнатної температури.

2. Капусту нашаткуйте, моркву натріть на тертці. Змішайте ці два овочу в одній мисці.

3. І почніть закладку в банку. Робіть це з невеликим зусиллям, утрамбовывайте. Після чого влийте охолоджений маринад до самих країв.

4. Закрутіть щільно і герметично заготівлю, через 8 годин її можна пробувати. Зберігається досить довго в холодильнику або там, де прохолодно і немає доступу світла.

Простий рецепт маринованої капусти в банку для їжі

Далі приступаємо. Якщо чесно, то можу з упевненістю сказати, що маринування або консервація капусти це відповідальна справа. Адже можна вносити стільки смакових відтінків, що кожен раз будете пробувати нові шедеври.

Даний рецепт з розряду швидких і дуже смачних, завдяки тому, що капуста тут поміщається в літрову банку і вже через 24 години її можна пробувати.

У ти знав? Для оригінального смаку можна використовувати коріандр і мелений перець, а замість оцту — лимонну кислоту.

Ну, а якщо не дружите з такими спеціями, то читайте нижче замітку, в ній ви знайдете рецепти капусти з іншими залишають, наприклад яблуками або буряками. Однозначно рекомендую спробувати всі ці прості способи готування. І вибрати своєї єдиний і неповторний. Але, думається мені, що саме цей рецепт стане вашим фаворитом. Чи це Так? Напишіть свій короткий відгук, залиште свою думку.

Нам знадобиться:

  • Білокачанна капуста — 500 г
  • Часник — 3 зубки
  • Коріандр зернами — 0,5 ст. л
  • Морква — 1 шт.
  • Лаврове листя — пара шт.

Для маринаду:

  • Сіль велика кам’яна — 1 ст. л
  • Олія соняшникова рафінована — 2 ст. л.
  • Цукор-пісок — 1,5 ст. л
  • Лимонна кислота — 0,5 ч. л.
  • Вода — 0,5 л

Етапи:

1. Почніть з того, що капусту промийте, а після наріжте її на супер тертці, яка з легкістю впорається з цим завданням. Зазвичай такі пристосування, що є в будь-якому будинку. З морквою виконайте те ж саме, вийде стружка з овочів. Часник проженіть через прес або дрібно примелко нарубайте кухонним ножем. Все це з’єднайте в одній чаші і руками гарненько стисніть і розмішайте до однорідної консистенції.

2. Далі такий овочевий заготівлею наповніть літрову баночку, причому робити це потрібно злегка натискаючи на масу. Прям таки притискайте. Через проміжок 2-3 см вносите зернятка коріандру (перемелювати їх не потрібно), після знову капуста з морквою і так далі. Як все влаштовано, зверху поперчіть і покладіть лаврушку.

3. Тепер вам необхідно зварганити гарячий розсіл. У киплячу воду закиньте сіль і цукор, розмішайте і тушкуйте до тих пір, поки інгредієнти не розчиняться. Після цього покладіть лимонну кислоту. Вона розчиниться в два рахунки. Вимкніть і бігом заливати банку до самого верху.

4. Як бачите, зернятка можуть злегка спливти на поверхню, так і повинно бути, маринад їх підніме. Накрийте поліетиленовою кришкою і залиште відпочивати в домашніх умовах в теплому місці, але не на сонці одну добу. Можливо вже пробувати і пригощати всіх через 12-16 годин.

5. Але істинно цей старовинний та чудовий рецепт свідчить, що витримати таку красу необхідно 24 години, а потім уже їсти, полив рослинним маслом.

Рада! Якщо вам здається, що маринаду багато, то можна його акуратно віджати руками або ложкою, а потім вже присмачувати маслом.

Маринована капуста швидкого приготування на зиму в банках

Як і обіцяла чудовий рецептик, який дасть вам нові відчуття смаку, так як він готується виключно з кисленькими яблучками сорти Семеринко. Саме в таких багато кислоти і вони тільки прискорять процес консервування. Хто б міг подумати, але це так.

Круто придумано! А замість оцтової есенції, тут береться свежевыжитый сік лимона. Улетно виходить! Варто спробувати і ніколи не змінювати цього варіанту.

Важливе правило для такої заготовки, це пропорції солі, адже саме від них буде залежати кінцевий підсумок. Візьмете занадто багато пересолити блюдо, візьмете мало, взагалі закисне і буде м’якою і пухкою структурою. Головне ж отримати хрустку структуру. Тому зазвичай кладеться на 100 г солі 5 кг капусти.

Передавайте цей варіант з покоління в покоління, нехай він стане одним з ваших улюблених і неповторних. Удачі.

Нам знадобиться:

на 1, 2 і 3 літрові банки:

  • сіль — 2-3 ст. л
  • вода — 250 мл
  • капуста будь-яка, показано на білокачанної — 2 кг
  • яблуко Семеринко — 2 кг
  • лимон — 1 шт.
  • коріандр — за бажанням
  • перець горошком — 10 шт.
  • морква — 2 кг

Етапи:

1. Овочі та фрукти, як могли помітити використовуються в рівних пропорціях, наріжте соломкою. Звичайно, якщо ви зважилися робити велику партію, то беріть тертку, вручну буде дуже втомлює.

Пам’ятайте, всі верхні листки з капусти варто видалити і не використовувати, а то зіпсуєте всю роботу.

2. Всі нарізані продукти перемішайте руками і поперчіть на свій лад. Потім внесіть коріандр. А ось сіль і сік одного лимона розведіть у воді, вийде такий офігенна кисленький розсіл. Влийте його в овочеву масу і розмішайте.

3. Потім візьміть чисті стерильні банки і щільно натолкайте ними підготовлену суміш. А в самому кінці прям наверх укладіть цілі листи капусти. Прикрийте капроновими кришками і спустіть в льох на тривале зберігання. Якщо хочете випробувати вже сьогодні, то тоді почекайте в теплі 24 години, і їжте на здоров’я!

Читайте також:  Як маринувати білі гриби в банках на зиму? 6 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Консервована капуста з корейської приправою шматочками

Автор даного сюжету назвав цю закускою бомбою. Та й справді, якщо ви досі не пробували цю красу, то ви явно не в темі. Адже це нереально смачно, а зробити не складе великої праці. Всім гурманам гострої кухні присвячується, до речі, за таким принципом можна робити і помідори, огірки і навіть кабачки.

Знадобиться для даної роботи наступні продуктові компоненти. Не забувайте ще про приправа для корейських салатів, з нею явно буде краще. Беріть її в районі 1 ч. л

А ось для маринаду наступні:

Сам процес приготування рекомендую подивитися в цьому фільмі, натисніть на кнопку і творіть цей шедевр.

Капуста маринована з болгарським перцем — дуже смачно в банку

Думаю, коли на дворі осінь ми готові на все, щоб овочі не пропали даремно і починаємо думати і міркувати. І тоді приходять різного роду думки, як наприклад об’єднати воєдино відразу кілька складових. А чому б і ні. Дивіться яка вишукана і святкова закуска вийшла з солодкого болгарського перцю з капустою і морквою. Хрустите на здоров’я!

Доповнюйте свій обід або вечерю, а також подавайте на застілля або на День Народження.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Всі овочі обмийте і просушіть паперовим рушником. Болгарський перець звільнити від серцевинки і плодоніжки, моркву очистіть. І всі овочі поріжте на тонкі брусочки. Можна до речі, моркву натерти на крупній тертці.

2. Тепер займіться маринадом. У воді розчиніть сіль і цукор, потім ливните рослинної соняшникової рафінованої олії. Доведіть цю суміш до активного бурління, влийте оцет.

3. Тепер всі овочі розімніть руками в мисці.

4. Потім овочеву масу перекладіть в чисту банку. І злегка утрамбуйте, щоб було щільненько. Вийшло 1,5 л салатику. Залийте кожну ємність гарячим маринадом. Одягніть пластикові кришки і остудіть, після поставте на середню полицю в холодильник.

Ще одна порада! Найкраще таку заготовку робити з вчора, а вранці, вже можна дегустувати.

4. Вийшло дуже красиво, а головне це блюдо соковите і ароматне. Ваші домочадці точно оцінять його по достоїнству. Приємного апетиту!

Маринована капуста по-корейськи

Всім відомо, що пару років тому, а може й десятиліть, що квасити або маринувати капусту було дуже важко і затратно по часу. Але, як говориться нічого не стоїть на місці. Раніше люди заготовляли овочі в кадушках у бочках. А тепер все стало на багато простіше. Я не знаю хто, але напевно один розумний кухар придумав такий экстравогантную подачу, щоб якось виділитися серед натовпу. Ну, а ми взяли і перейняли цей досвід.

Хто б міг подумати, але саме цей корейський рецептик стане одним з кращих і улюблених серед росіян. Тому що ми майже всі любимо страви погостріше. Адже вони всі розпалюють апетит і дають заряд енергії.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Капусту нашаткуйте за допомогою овочерізки. І висипте прямо в неї сіль і цукор. Почніть тиснути її руками, поки не виділиться сік.

Морквину проженіть через спеціальну тертці для корейської моркви. Часник видавити через прес. Розмішайте.

2. Рослинна олія розжарте на сковороді до легкого дымочка. Потім сюди додайте червоний мелений перець і коріандр, перемішайте ложкою. І дайте проколиться 5-10 секунд.

3. Потім вилийте таке масло до моркви. Розмішайте столовою ложкою. І до капусти додайте таку моркву плюс оцет. Розмішайте.

4. Накрийте тарілкою і зробіть прес і залиште в теплому приміщенні на 10-12 годин, а після зберігайте в холодильнику і уплетайте на здоров’я!

5. Ось така смакота вийшла. Сподіваюся вона вам теж сподобалася. Приємного!

Ніжна і соковита маринована капуста холодним розсолом

Як могли помітити, що в основному в попередніх рецептах використовувався гарячий маринад для капусти, в цьому ж будемо використовувати остиглий. Результат теж смачний, з невеликою остринкой, а ще має часниковий смак.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Першим ділом зробіть маринад, візьміть півлітра води і помістіть в каструлю, потім візьміть приблизно 5 ст. л цукру, 1 ст. л солі і два лаврові листки. Для чарівних ноток закиньте також ще гвоздичку і перець двох видів, запашний і чорний горошком. Закип’ятіть це зілля і варіть 5 хвилин.

Далі додайте 1/4 ст. рослинного масла і 1 / 4 ст. оцту 9%, а після дайте повністю охолонути.

2. Капусту нашаткуйте, моркву натріть на крупній тертці або корейської тертці. Очищені зубчики часнику порубаєте на дрібні шматочки. Все перемішайте.

Якщо капуста жесковатая, то пам’ятаєте її руками до виділення соку.

3. Тепер капусту залийте прямо в чаші маринадом і розмішайте. Поставте прес і дайте вистояти в такому положенні хвилин 30. Після закінчення часу овочі прімнутся, так і повинно бути. Для зберігання можна перекласти в банку або ж зберігати так в каструлі.

4. Їсти можна вже 1 годину, а краще почекати 1 добу. Прикрашайте зеленою цибулею. Ось така вітамінна закуска вийшла в міру солодка і кисленька. Приємного враження!

Капуста маринована під залізну кришку — найкращий рецепт на зиму

А хочете познайомитися ще з одним простеньким рецептом? Тоді він перед вами, хочу продемонструвати саме його, так як тут не потрібно втомлює кришити годинами капусту на тонку стружку. А достатньо буде використовувати ніж, так як овоч буде різатися на шматочки.

Це відмінна закуска допоможе вам урізноманітнити ваш святковий стіл і вразити всіх. До того ж, її запросто можна пакувати по банкам, а взимку діставати і пробувати.

Взимку вас явно за вуха не відтягнеш цей цього салатику. Ах-ха. Так, що швидше за роботу.

Читайте також:  Варення з абрикосів без кісточок на зиму (королівські рецепти)

Нам знадобиться:

на 4 банки 3 л:

  • качан капусти — щоб вистачило на банку
  • часник — головка
  • солодкий болгарський перець — 3-4 шт.
  • морква — 3-4 шт.

Для маринаду на 2 л:

  • вода — 2 л
  • оцет 9% — 125 мл
  • лавровий лист — 3-4 шт.
  • перець духмяний горошком — 4 шт.
  • сіль — 4 ст. л
  • цукор — 1 ст.
  • запашний перець — 5 шт.
  • гвоздика — 6 шт.

Етапи:

1. Наріжте капусту акуратно на довільні шматочки, щоб вони зручно входили в трилітрову банку. Морква можете порізати будь-яким способом, гуртками або брусочками, а також соломкою. Болгарський перець дрібно не подрібнюється, а ріжеться на половинки. Часник очистіть і поріжте на кружечки.

А ти знав? Пекучий перець і яблука внесуть незвичайну нотку.

Таким чином в довільному порядку закиньте всі овочі в стерильні банки.

2. Зробіть маринад, всипте у вже киплячу воду склянку цукрового піску, сіль, розмішайте. Покладіть гвоздику, перець горошком і лавровий лист, влийте оцет 9 процентний і закип’ятіть. Відразу ж вимкніть каструлю і розлийте таким розсолом до самого верху банки.

3. Закрийте металевими кришками під спеціальний ключ. Залиште постояти заготовки при кімнатній температурі 2 дні, а після прибирайте їх у прикомірок або прохолодне приміщення на зберігання.

Гостро-солодкий капуста з буряком і часником

Ще хочу, щоб ви в свою колекцію додали настільки цікавий і незвичайний варіант соління з буряком. Адже саме цей овоч надає незвичайний смак, а також робить закуску ще красивіше. Адже капуста стає і забарвлюється в фіолетовий колір. А морквина зробить це блюдо солодше. Вообщем лакомка ще та вийде.

Насправді цей рецепт належить до грузинської кухні. Більш детально ми розглянемо наступного разу в окремій статті. А зараз пропоную взяти це на озброєння.

Нам знадобиться:

на банку 1 л:

  • Буряк невелика — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Капуста білокачанна — 0,7 кг
  • Сіль повареная крупного помелу— 1 ст. л
  • Вода — 750 Мл
  • Цибуля — 1 головка
  • Часник — 10 зубків
  • Червоний мелений перець — щіпка

можна взяти і 2 і 3 літрову банку, тоді інгредієнти збільште в потрібних співвідношеннях

Етапи:

1. Буряк і моркву очистіть від шкірки, попередньо помийте у воді. Потім всі порубаєте, буряк на півкільця разом з цибулею, а моркву краще порізати на сонечка.

2.Капусту порубаєте на лахміття, тобто на невеликі шматки, довільного розміру.

3. Потім почніть укладати в банку номіналом 1 літр, причому робити це потрібно шарами. На дно покладіть цибулю, після капусту, буряк, знову капусту і завершальний шар — морква.

3. Тепер зверху висипте столову ложку солі з великою гіркою, плюс щіпка червоного перцю і залийте звичайною водою, заздалегідь прокип’ятіть її і охолодіть до 40 градусів.

Одягніть капронову кришку і залиште в теплому місці на 3 дні. А далі знімайте пробу господа. Виглядає просто шикарно.

Салат з капусти на зиму — рецепт «Пальчики оближеш» з огірками

А хочете зробити овочевий дует чи тріо? Так чому ж не поєднати одразу в одній банці томати, огірки та капусту. Виглядати це буде просто чудово, та й саме головне дуже-дуже смачно.

Це цікаво! Наші предки називали капусту третім хлібом. Так не будемо порушувати традиції.

Такий салат називають в народі Кубанським, він реально перевірений десятиліттями. І між іншим особливістю цієї страви є ще те, що він готується без стерилізації і без часнику.

Нам знадобиться:

На 5 л — овочі 1 до 1, тобто:

  • морква — 1 кг
  • помідори — 1 кг
  • капуста — 1 кг
  • болгарський перець — 1 кг
  • цибуля ріпчаста — 0,5 кг
  • сіль — 1,5 ст. л
  • цукор — 110 г
  • оцет 9% — 150 мл
  • чорний перець — 18 шт.
  • лавровий лист — 8 шт.

Етапи:

1. Корнішони і помідори обмийте у воді, а потім поріжте на шматочки, як показано на цьому фото.

2. Капусту нашаткуйте і відразу ж додайте цукровий пісок і слідом сіль (половину від загальної кількості). Почніть м’яти руками, до виділення соку.

Головку ріпчастої цибулі подрібніть на полуколечки, а ось моркву натріть на крупній тертці. Болгарський перчик порубаєте на брусочки. З’єднайте всі овочі в тазику і додайте соняшникову олію, цукор і сіль. Перемішайте. Слідом покладіть лаврове листя і перець горошком. + 50 мл оцту. Ретельно розмішайте дерев’яною лопаточкою.

3. Залиште салат маринуватися. Через годину побачите сік. Вже можна вживати. Але, якщо робите на зиму, то доведіть всю суміш на середньому вогні до кипіння і варіть 8 хвилин. Після чого влийте залишки оцту 100 мл і продовжуйте варіння 1 хвилину.

4. Далі вимкніть плиту і почніть розфасовку по скляних ємностях. Беріть їх чистими і стерильними. Укладайте щільно і до самого верху.

5. Закрутіть кришками-твіст. Переверніть на інший бік кришками вниз, одягніть в шубку і дайте баночках охолонути, а через 24 години винесіть їх у погріб.

Як бачите, додаткової термічної обробки ніякої не проводилося, результат вас точно здивує і порадує. Приємного!

Рулетики з маринованої капусти з морквою на зиму

Ну і ще один осінній ексклюзив, це капустяні трубочки або можете називати це як завгодно, рулетики. Складного нічого немає, зате лакомка виглядає нереально красивою, використовуйте, як готову закуску на будь-якому урочистому захід. Дізнайтеся всі подробиці цього відео.


Ось така скромна добірка осінніх і зимових салатів вийшла на сьогоднішній день. Я постаралася знайти для вас найбільш швидкі рецепти приготування маринування капусти. Сподіваюся, ви знайшли те, що шукали. До зустрічі на сайті.
Буду вдячна, якщо поділитеся статтею в соціальних мережах і поставите лайки. Всім удачі і до швидких зустрічей! Поки!