Рубрики
Другі страви

Маринади для шашлику з свинини: 14 найсмачніших і швидких рецептів, щоб мясо було мяким і соковитим

Привіт всім! Нещодавно зачіпалася тема шашликів зі свинини, сьогодні продовжую знову дивувати і знайомити вас з новими секретами приготування цієї страви з димком. Ах, який аромат йде, коли свіже і важливо правильно замариноване м’ясо на шампурах обсмажується, а вітерець то і справа доносить і розносить цей аромат, маня всіх).

Напевно ніхто не відмовиться, якщо раптом йому запропонують випробувати такий шедевр. Тим більше, якщо він виглядає ще і дуже чарівно і привабливо. Апетит ще більше розіграється.

Сьогодні я вирішила серйозно зовсім цією справою розібратися і провела так сказати якісь маленькі експерименти. Довелося навіть познайомитися з однією людиною, який в цій справі ас. Він мені порадив один рецепт, від якого точно всі залишаться в приємному шоці. Що в ньому особливого? Хочете дізнатися? Слідкуйте далі за інформацією, обіцяю буде жарко.

Перш ніж, перейти до найважливішого, хочу нагадати ще про деякі нюанси, щоб кінцевий результат був успішним.

Яке м’ясо брати, щоб приготувати шашлик з свинини?

Перш ніж приступити до самого процесу, обов’язково потрібно в магазині, а краще на ринку придбати свіже і з приємним запахом — великий кусень м’яса. Як не дивно, але багато хто навіть не підозрюють про те, що вони купують те, що потрібно.

Щоб шашлик вийшов потрібно взяти саме, увага — свинячий ошийок, саме ця частина у свині сама нерухома, а головне те, що в такому м’ясі багато прожилків з жиром.

Ось ці властивості та дають безпосередньо те, що все так шукають і не можуть знайти — це соковитість і м’якість.

Такий варіант, якщо бути чесною можна взагалі робити без маринаду, просто у власному соку, перемішавши шматочки свининки з ріпчастою цибулею і присипати улюбленими спеціями і сіллю.

Але, все ж хочу нагадати ще про те, як правильно вибрати на базарі потрібне м’ясо. Яким повинен бути колір і інші відмітні особливості. Погляньте на цю инфограмму.

Запам’ятовуйте і швиденько в магаз). Між іншим на очі потрапила ще така картинка.

Так, що ще, звичайно ж обраний вами шматок повинен бути охолодженим, ні в якому разі не субпродукт.

Звичайно, це лише мала частина того, що потрібно знати, адже насправді, ще потрібно купити чудовий мангал, запастися дровами або деревним вугіллям.

А також враховувати температуру вугілля, і багато іншого, про це більш докладно можна подивитися ось в цій замітці. Або коротко можна розглянути цю схему.

І ось ще одна підказка, а то раптом почнете збиратися і крім тазика з відерцем маринованого м’яса нічого з собою не прихопіть. Погляньте, що необхідно покласти. У вас на цей рахунок якісь припущення?

Рецепт самого надзвичайно смачного маринаду для шашлику з свинини

Відразу хочеться відзначити, що всі шукають ідеальний варіант, а знайти не можуть або вже знайшли). На каналі youtube, зібрано велику кількість роликів, просто не злічити, і ось один хлопець проводив експерименти, якщо є вільна хвилинка, можете глянути, який йому сподобався найбільше.

Також я знайшла безліч відгуків і ось один з них, але у всіх як завжди смаки різні.

У нашому світі зараз існує стільки різноманітних варіантів, що і не угонишься, але всіх їх об’єднує одне — результат, за яким бігаю все))).

Перший спосіб маринування буде показаний на шматок м’яса 2 кг, тут секрет такої, як такого розсолу тут взагалі немає, свинина буде готуватися у власному соку.

Однак секрет один є — солити потрібно в самому кінці, тобто перед самим смаженням на вугіллі.

Плюс ще один момент, це рослинне масло, саме воно допоможе страви просочитися усіма прянощами та ароматами.

Цибулі ріпчастої беріть якомога більше, ідеальними пропорціями є співвідношення 1: 1. Скажіть нічого собі, а ось і ні. Як кашу маслом не зіпсуєш, так і тут, цибулею.

Нам знадобиться:

  • шия свині — 2 кг
  • сіль — 2 ч. л
  • цибуля ріпчаста — 8 шт.
  • рослинна олія — 4 ст. л
  • перець — за смаком
  • приправи — на свій вибір

Спосіб приготування:

1. Візьміть тільки свіжий, охолоджений шматок, на ньому видно прожилки з жиром, саме з такого і вийде самий сік.

Всі кухарі світу диктують таке м’ясо розрізати уздовж волокон на шматки, розмір їх повинен бути як і належить близько 5 см, можна нарізати і трохи менше і трохи більше. Головне, щоб було потім зручно смажити, і скибочки повинні бути всі як один підбір. Якщо вони будуть різними один шматок м’яса швидше обсмажиться, а інший буде ще сирим.

2. Після того, як шматки лежать на обробній дошці і чекають наступного етапу, необхідно порізати цибулька. Ох, іноді це зробити важко, тому що будуть сльози. Щоб цього не сталося, заздалегідь цибулю помістіть в холодильник на пару годин, а потім все як по маслу буде.

Ну, а якщо забули це зробити, то хоча б опустіть його разом з лушпинням в холодну воду і потримайте 10 хвилин, потім почистіть і ріжте полуколечками. Так теж менше плакати будете.

3. Візьміть таз або ємність, та глибше, щоб зручніше перемішувати. Внесіть в нього м’ясо, цибулю, приправити спеціями і налийте рослинного масла. Тепер почніть ніби м’яти, щоб цибуля дав потрібний сік.

Можна посолити відразу, хоча кажуть, що так робити не можна, я пробувала, страва виходить не солоне тоді. Пробуйте солити майже перед самою палкою, може вам сподобається так.

Після накрийте харчової плівкою і дайте постояти близько 1-3 год саме в теплі, а не на холоді.

4. Після закінчення часу рушайте в потрібному напрямку на природу, смажте з димком і річним свіжим повітрям. Одягніть акуратно на шпажки.

Читайте також:  Як замаринувати шашлик зі свинини, щоб мясо було соковитим і мяким? + Рецепти найсмачніших маринадів

Якщо буде потрапляти цибулю, то зніміть його, а то він пригорить і дасть поганий присмак.

5. На таку красу можна дивитися годинами, а навіщо? Відразу на мангальчик і в шлях.

6. Але, перед цим звичайно ж потрібно підготувати вугілля до потрібної температури. Вони повинні бути прогорілими і світитися, зверху повинен бути попіл.

7. Використовуйте фруктові або березові дрова, і покупної деревне вугілля.

8. Час готування визначайте спеціальним термометром, або ж за золотистої скоринки, але всередині м’ясо повинне бути світлим і рідина при натисканні мати прозорий колір, а не червоний -крові.

9. Після красиво зробіть сервіровку столу. Прикрасити порізаними пір’ям лука і можна в соусницю налити кетчуп або аджику. Приємного апетиту!

Маринування свинини на шашлик — рецепт з лимоном

Такий вид мені особисто дуже сподобався, ми його робили зовсім недавно. Можливо хтось скаже, не робіть, м’ясо зіпсуєте, ну кому як звичайно, нам сподобалося, ми були в захваті. А взагалі звичайно, поки самі не испробуете всі варіанти, не зрозумієте, який краще.

Нехай вашими дегустаторами будуть родичі, друзі і товариші, тільки вони можуть визначити це.

Пропоную рецепт на велику компанію на 7 кг. Відповідно можна взяти менше, і тоді просто зменшіть пропорції в 2 або 3 рази.

Нам знадобиться:

  • свинячий окіст — 2-3 шматка — 7 кг
  • цибуля ріпчаста — 5 кг
  • лимон — 2 шт.
  • сіль — 7 ч. л
  • перець — 2 ч. л
  • приправа для шашлику — 2 пакетика

Спосіб приготування:

1. Половинку одного лимона порубаєте на красиві і тоненьке круглі часточки. А з решти частин видавіть сік, зробіть це вручну. Щоб було легше постукайте лимоном по столу, можна навіть побити його качалкою. А потім почніть з усієї сили тиснути на нього, розрізавши його навпіл. Або скористайтеся спеціальним пристосуванням під назвою соковижималка.

З ріпчаста цибулею вчинить так, як це робили в попередньому варіанті, а саме поріжте його на гуртки і добре розімніть руками. Злегка присолите, щоб виділилося більше рідини. Робити це потрібно не на столі, а у великій каструлі.

2. Тепер займіться вирізкою м’яса, зробіть рівними і красивими шматочки з свининки, помістіть їх на цибульну подушку, і дуже щедро перемішайте масу своїми руками. Далі беріть трішечки солі, перцю, улюблених трав і приправ. Сюди класно підходить універсальна приправа для шашлику або свинини.

Решті присипте сіллю за годину, за дві до виходу на пікнік.

Залишилося найголовніше, розм’якшити м’якоть, зробіть це за допомогою лимонного соку. Перемішайте і поставте гніт на цю масу. Зазвичай ставиться трилітрова банка з водою. Поставте в холодильник або краще в льох на 1-2 доби. Чим довше воно простоїть, тим насиченішим буде смак.

Можна ще додати масло рослинне без запаху, щоб спеції спритно віддали свій аромат.

Готуємо з оцтом і цибулею

Що ж, я до цього вже писала, що такий варіант для багатьох вже не прийнятний, тому що в інтернеті киплять багато сторінок такою інформацією, що, мовляв, саме ця кислота робить м’якоть жорсткіше. Залиште відгук внизу цієї замітки з приводу даного питання.

Але, все одно він залишається і, напевно, залишиться класичним рецептом СРСР, якщо ви любитель консервації і саме обожнюєте таку маринівку, то робіть не роздумуючи. У кожного на це своя думка. Все таки, таку кислинку своєрідну як оцет, дає тільки він сам, і не кажіть, що краще брати ківі, апельсини і т. д.

Так, я згодна, але смак все одно не такий. Погодьтеся? Вообщем як у пісні йдеться, думайте самі, вирішуйте самі… По мені так, я й такого не проти поїсти.

Пропоную, щоб зробити абсолютно правильно такий шашлик, подивитися відео сюжет з каналу ютуб від відомого кухаря кавказької кухні.

Ну, а якщо в двох словах, то всі інгредієнти перемішайте між собою, прям пожулькайте, щоб виділився розсіл і дайте настоятися і подружитися близько 1 години, хоча шеф стверджує, що вистачить пів години, тобто 30 хвилин.

Нам знадобиться:

  • цибулю ріпчасту півкільцями — 3 головки
  • свиняча шийка, порізана на шматки 5х5 — 1 кг
  • сіль — 1 ч. л
  • чебрець — щіпка
  • лавровий лист — 2 листочка
  • паприка червона — на кінчику ножа
  • чорний перець мелений — 0,5 ч. л
  • масло рослинне — 2 ст. л
  • оцет — 0,5 ч. л

Як замаринувати м’ясо з ківі?

Думаю про таке диво теж чули. Застосовувати можна, і потрібно, от тільки головне не залишайте на довгий час, а то м’ясо перетвориться в желеподібну суміш. Кислота роз’їсть всі волокна. Тому вважається, що цей спосіб один з кращих маринування на швидку руку.

Причому час настоювання тут вкрай маленьке, близько 1 години, і то багато запевняють, якщо фрукт дуже стиглий, то вистачить і 15-30 хвилин, таким чином, поки ви бігаєте шукаєте дрова з лісу, потім готуєте вугілля до потрібного процесу, в цей час з’єднайте м’ясо з кашкою ківі.

Так що знайте, такий маринад може швидко роз’їсти волокна м’яса і вийде що попало — каша. Якщо профукайте час.

Але зате, ківі реально розм’якшує м’ясо, а якщо воно не молоде, так взагалі вважайте знайшли ідеальний варіант. Тому будете приємно здивовані і вражені. Екзотика дуже до речі в цьому блюді, як опинилася! На цей випадок ось навіть пам’ятка, з нею точно не помилитеся).

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. М’якоть свинини поріжте на шматки одного розміру. Не мельчите, розмір повинен бути близько п’яти сантиметрів.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть його на гуртки. Для пікантності можна взяти ще невеликий пучок зеленого. Далі присолите його на обробній дошці і пожулькайте прямо над шматками м’яса. Виділиться відразу ж рідина.

Читайте також:  Холодець із судака і про те, як зробити бульйон, щоб був світлий і не пахнув рибою

3. З ківі проробіть таку роботу, очистіть і натріть його на дрібній тертці, а після з’єднайте таке пюре з інгредієнтами в каструлі. Додайте рослинного масла і перемішайте. Очікуйте 30-60 хвилин, а після використовуйте за призначенням.

Маринад з мінеральною водою

Тепер будемо покривати філейні частини чарівним еліксиром, та ще й з бульбашками. Потішно це виглядає, але цей спосіб досить популярний і багато моїх знайомих готують переважно тільки на ньому, а який віддасте перевагу ви?

Нічого важкого в цьому варіанті немає, готується легко і просто, абсолютно будь-може так замаринувати цю свинячу вирізку.

Нам знадобиться:

  • шматок задній частині свині або вирізка, шия — 2-2,5 кг
  • цибуля ріпчаста — 2 кг
  • мінеральна вода — 1 л
  • сіль — за смаком, орієнтир беріть на 1 кг йде 1 ч. л
  • приправи кавказькі або спеціальні — 1 пакетик або на свій розсуд
  • перець чорний і червоний — по щіпці

Спосіб приготування:

1. До речі кажучи, зрозуміло що ошийок це найкращий варіант для цієї страви, але якщо раптом у вас виявилася якась інша частина свині, то теж все вийде. Можна навіть взяти м’ясо на кістці, відокремити його звичайно від неї, а кость залишити для ароматного борщу.

За традицією вирізку слід сполоснути в холодній воді, а далі обробіть.

Підготуйте інгредієнти, що залишилися до майбутньої роботі, очистіть ріпчасту цибулю і з своїх запасів вийміть пакетики зі спеціями.

2. Цибулька, бажано брати вже свіжий, він звичайно за ціною дорожче, ніж торішній, але зате він віддасть більше соку. Адже Нам це і потрібно!

У ємність, в яку будете творити це божевільне ласощі помістіть м’ясні пластики, посипте потрібними приправами і тільки після цього, посоліть. Або соліть в самому кінці перед тим, як виїхати на відпочинок.

3. Наступний крок, досить хвилюючий і інтригуючий, мінеральна газована водицю, ух, як вона закипить, так заграє, фантастичні властивості.

4. Далі поставте що-небудь важке, наприклад другу каструльку меншу за розміром з водою. Приберіть блюдо в холодильник і почекайте 2-3 години. А краще робіть це з вечора, буде ще класніше.

Швидкий рецепт на пиві

Ого-ого, навіть такий є, скажіть))). І не кажіть, наші люди і навіть з алкоголем вже придумали такий розсіл робити. На мій погляд це вже занадто, навіщо перекладати, але якщо все-таки хочете випробувати таку новинку сезону, то будь ласка читайте і запам’ятовуйте.

Коли я стала розбиратися то зрозуміла, що люди просто шукають аромат хмільного напою, ось в цьому і фішка, тому можна взяти і заради цього справжній російський квас. Ось тоді точно смак буде неповторним і дуже ніжним, з потрібними нотками.

А щоб надати страві якийсь неумоверно класний аромат, для цього скористайтеся улюбленими спеціями, такими, як хнели-сунелі, каррі, тощо

Нам знадобиться:

  • свиняче м’ясо — 1 кг
  • цибуля — 1 кг
  • свіжа зелень — пучок
  • пиво — 1 л
  • спеції: коріандр, чебрець, запашистый перець та ін — за смаком
  • сіль — 1 ч. л
  • лаврушка — 2 листочка
  • майонез або сметана — 1 ст. л або без цій яка складає

Спосіб приготування:

1. Необхідно подрібнити тушку м’яса на невеликі пластики у вигляді кубиків, присипте їх спеціями, ретельно розмішайте руками.

Для прикольного аромату і родзинки можна внести пару зубчиків часнику.

2. З ріпчастої цибулі необхідно зробити пюрешку, натріть його на крупній тертці або пропустіть через м’ясорубку. Ух, і сліз буде.

3. Порубаєте ножем зелень, внесіть ложечку сметани і влийте розливне пиво. Вимішуйте все дуже ретельно в глибокій тарі, а після поставте в холодне місце на кілька годин, максимально на 3 години. Закривайте верхівку кришкою або плівкою, щоб верх не обветрился.

Шашлик зі свинини на кефірі

Що сказати про кефірний маринад, він відомий всім давно. Якщо ви любитель кисломолочного смаку, то цей варіант підкорить всіх, не сумнівайтеся! Самі теж будете в повному захваті.

Нам знадобиться:

  • свинина – 1,5 кг
  • ріпчаста цибуля – 1 кг
  • кефір – 0,5 л
  • сіль — 1,5 ч. л
  • перець, спеції – за смаком

Спосіб приготування:

1. Підготуйте білу суміш, змішайте кефір з нарізаними кільцями ріпчастої цибулі, посоліть і поперчіть, додайте трави.

2. Далі вносите шматки свинини. Тримайте в такому стані кілька годин, а краще 4-6 в холодильнику. Використовуйте далі за призначенням.

Виглядає мило і кумедно, як ніби в спеціальному соусі і це не шашлик, але насправді після смаження такого ефекту не буде.

Маринуємо з майонезом і гірчицею

Тепер пропоную ще одне перетворення, для молоді цей рецепт буде дуже до речі. Адже вони всі люблять додавати майонез у все, що завгодно. Так, і не тільки власне, у мене чоловік любить цей соус, ніяк не може жити без нього. Краще брати звичайно ж домашній він нешкідливий і в ньому немає консервантів.

Якщо любите незвичайні смаки і пікантні, є гурманом, то таке поєднання продуктів точно сподобається. Пробуйте. Експериментуйте, і тоді відкриєте для себе нову привабливість і можливо цей варіант стане вашим улюбленим.

Нам знадобиться:

  • Свинина – 6 кг
  • Майонез — 1 упаковка близько 240 г
  • Гірчиця – 80 р. (за бажанням)
  • Оцет 9% — 6 ст. л
  • Цибуля ріпчаста – 4,5 кг
  • Кип’ячена холодна вода – 1 л
  • Сіль і перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

1. Нічого особливого в самому приготуванні тут немає, подрібніть на пластики вирізку або задню частину тушки, цибулю порубаєте шайбочками. Після акуратно влийте оцтову есенцію, беріть тільки 9%, а не 70%. Розмішайте, піде приємний аромат і відчуєте кислинку.

Читайте також:  Шашлик зі свинини. 3 ідеї маринаду для соковитої свинини, щоб мясо було мяке

Додайте побільше майонезу, гірчиці для неповторності, і всяких спецій, солити не потрібно, тому що майонез отже солоний. Ну, якщо хочете, то можете присолити.

2. Потім залишиться почекати деякий час, це займає близько 8-11 годин у прохолодному місці, але не на морозі. А потім смажте хоч на мангалі, хоч на решітках-гриль.

Слід поставити ємність з водою, щоб вийшов гніт.

Цікавий маринад з помідорами

Тепер рухаємося далі і використовуємо для м’якості такий кислуватий овоч, як помідор. Якщо він не сильно кислий, то можна додати ще пару ложечок натурального лимонного соку.

Можна замінити на томатну пасту або томатний сік.

Між іншим в минулий раз, такий кльовий варіант був з помідорами, пам’ятайте, терли їх на тертці, робили з них пюрешку з цибулею, а потім що було… Вообщем тут дивіться, якщо зацікавилися.

Нам знадобиться:

  • м’ясо свинини — 2-3 кг
  • цибулини — 5 шт.
  • томатна паста — 500 мл або помідори — 5-6 шт.
  • холодна вода — 90 г
  • лимон — сік 3-4 ст. л
  • перець горошком, базилік, коріандр за своїм бажанням
  • сіль — 2-3 ч. л

Спосіб приготування:

1. Укладіть квадратні кусочки в великий тазик, додайте томатну пасту, сіль і спеції, перемішати руками цей чарівний настій.

Секретна фішка, щоб м’ясо краще добре просочилося зробіть на кожному м’ясному кубику надрізи ножем.

2. Залишається тепер головки цибулі порізати на пір’ячко і викласти туди ж, необхідно їх попередньо пом’яти, щоб утворилася запашистая рідина. Додайте пару ложечок лимонного напою і поставте відпочивати ємність в прохолодне місце на 12 годин, тобто на всю ніч або день, дивлячись коли у вас очікується пікнік.

Робимо шашлик зі свинини на гранатовому соку

Теж непогано, от тільки знайти гранатовий натуральний сік зараз дуже важко, по мені так краще випити його в склянці і заповнити свій організм потрібними вітамінами. Якщо не терпиться все таки, пропоную подивитися ролик. Це відео буде вашим провідником.

Навчіться разом з автором цього сюжету робити смачно і швидко, буквально за лічені хвилини такий універсальний маринад для будь-яких частин свині. За відгуками смак у такого дива виходить незвичайним, це його особливість. Але, врахуйте потрібно буде часто перевертати шампури, щоб не підгоріла скоринка.

Рецепт шашлику з вином для смаження на мангалі

В алкогольному напої теж виходить непогано. Така легка кислинка буде інтригувати всіх, виходить ароматно і дуже пікантно.

Виглядає готовий шашлик теж дуже спокусливо і чарівно.

Нам знадобиться:

  • вино Ізабелла (або інше) — 500 мл
  • свиняча шийка — 1 ,5 кг
  • цибуля ріпчаста — 1 кг
  • сіль — 1,5 ч. л
  • перець — за смаком

Спосіб приготування:

1. Зробіть спочатку червоненьку воду, додайте в неї сіль і перець, перемішайте ложечкою.

2. Порізані квадратні шматочки м’яса покладіть шарами в банку. Перший шар це цибулю, порізану на шайби, далі свинина, потім знову цибулю і так далі, поки повністю не заповніть всю банку.

Ріжте м’ясо такими шматками, щоб воно помістилося в рот за один укус.

3. Маринуйте близько 3-5 годин в теплому місці. А після смажте із задоволенням на природі в лісі!

Маринад для свинини з соєвим соусом

Це найпростіший спосіб, як замаринувати шашлик швидко і просто. До того ж зараз коли такий соус можна купити в будь-якому магазині, він продається повсюдно, це раніше його було важко знайти.

Нам знадобиться:

  • свинина (квадратні пласти однакового розміру)– 1 кг
  • соєвий соус – 100 мл
  • перець, спеції – за смаком
  • імбир, базилік, м’ята — якщо хочете

1. Візьміть всі інгредієнти по списку і відправте все у велику миску, розмішайте. Зауважте, не додається сіль, так як цей соус і так дуже солененький.

Хочете, родзинку, тоді внесіть три столові ложки свіжого натурального меду.

2. Тримайте в холодильнику близько 3 годин. А потім, дивуйте!

Вишуканий медово-гірчичний маринад

Цей варіант перевірений часом, за нього робить не одне покоління людей, коли весняний або літній період в самому розпалі. До того ж тільки уявіть, така трохи солодкувата нотка, точно в м’ясі зробить неймовірну красу смаку. Хочете, щоб це блюдо тануло в роті? А може бути зводило з розуму?

А гірчиця тут теж доречна, не вірите, беріть і перевіряйте.

Візьміть ручку і записуйте, а ще краще додайте статтю в закладки, щоб не втратити.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Приступите до процесу з нарізки свинини на пластики, які будуть нагадувати кубики, вони повинні бути не дуже великими, щоб легко помістилися в рот. Ріпчастої цибулі повинно бути гора, він точно не зіпсує смак, порубаєте його пір’їнками гострим ножем.

2. Всі продукти з даного списку змішайте в мисці і залиште просочуватися такими ароматами.

Покладіть зверху чашку і поставте будь-цебер з великою вагою, відмінно підійде звичайна трилітрова банка з водою.

Час витримки — 1 годину, класно і можна йти на вулицю далі чаклувати.

Універсальний маринад по-вірменськи

Ще уявляю один шедевр, від якого точно залишаться всі в приємному шоці. Готуйте і дивуйте на радість всім і нехай все неодмінно вийде!

Відео дуже інформативне, дивіться і вчіться, все в цьому житті стане в нагоді, тим більше такі фішки і секретики. Використовуйте карбонат і шию, буде супер! І тоді ви ніби побуваєте у Вірменії, цей варіант істинно звідти).

На цьому у мене всі друзі і передплатники. Пишіть свої коментарі, залишайте побажання і підписуйте до мене в групу в контакті. Ставте лайки і всім пока! До зустрічі!