Рубрики
Закуски

Малосольні огірки в пакеті — Топ-8 швидких рецептів

Шановні панове, вітаю!

Знову літо нас тішить своєю погодою і звичайно ж плодами. Поговоримо сьогодні про одну дивно смачної закуски — малосольних огірках, які приготуємо виключно в пакеті. Адже цей спосіб досить швидкий і він завоював велику популярність, особливо серед молоді. Для багатьох це просто знахідка.

У попередніх постах я вже ділилася схожими рецептами, але більшість з них були у банку. В цей раз буде ще більш цікавим. Ті, хто до цього про таку методику приготування не знав, рекомендую вже прямо зараз випробувати. Вам точно сподобається. Адже простіше не буває, до того ж це ще й дуже смачно і огірки до всього виходять досить хрусткими і красивими.

А що ще треба, річна, а може бути хтось зробить її та восени — закуска стане вашим порятунком. Адже вона дуже добре підходить до будь-якої м’ясної страви, а також до шашликів.

Хороша ідея, а ви може і не знали про неї, так що дійте, а тут раптом сьогодні вирушили на пікнік і якраз вам у поміч моя стаття. Якщо у вас є якісь інші міркування з цього приводу пишіть внизу, всім обов’язково відповім.

І до речі кажучи, ніколи не робіть я маю на увазі не засаливайте один огірок, знаєте чому. Беріть завжди купку побільше, адже один у полі не воїн. А тут ще уявляєте на лавочці сиджу як-то раз. Дітвора бігає і грає, і лунає така мова: «Я розрізав огірок, посолив, йому пі.. (вибачте) кінець». Сучасні школярі такі))).

Ну що ж, не будемо переливати з пустого в порожнє, а починаємо читати нижче опису та виконувати. Уявляєте вже буквально через годинку, ви зможете покуштувати це ароматне блюдо. Не шкодуйте кропу або іншої зелені, і без часнику ну ніяк не обійтися. А головне, не потрібно робити спеціального розсолу, можна скористатися сухим засолом, в цьому і принадність. Спробувавши це диво раз, ви ніколи не захочете більше чаклувати в банку. Отже, починаємо.

Малосольні огірки в пакет з зеленню за класичним рецептом

Якщо чесно ніколи не думала, що таке взагалі можливо. Вперше, я поставилася до такого способу приготування скептично. Як це так, у пакеті, марення цілковитий. А потім, думаю чого варто, ай да спробую.

Я була чесно в шоці, вийшло вище всіх похвал. А головне возьни ніякої немає, і це безсумнівно здорово!

А цей яскраво-зелений і красивий колір в даному пристосуванні анітрохи не втрачається. Адже в банках найчастіше вони жовтіють і стають не дуже. А тут такий смарагдовий колір, фантастика.

Нам знадобиться:

  • Огірки — 0,5 кг
  • Сіль — 0,5 ст. л
  • Цукор — 0,5 ч. л
  • Часник — 2 зубці
  • Кріп — 100 г
  • Перець гострий чилі (або без нього) — 0,3 шт.

Етапи:

1. Почніть приготування з того, що огірки перш за все промийте в холодній проточній воді. Далі опустіть їх у тазик в прохолодну воду, щоб, якщо вони втратили пружність наситилися знову. Адже як відомо, вони складаються з 90 відсотків води. Хвостики обріжте.

Круто! Ця процедура зробить їх ще більш хрусткими і соковитими на смак, вийде по-справжньому суперськи.

Найкраще звичайно ж підійдуть такі овочі, які тільки що зірвані з грядки або парникові. Але, якщо ви купили тепличні, то теж не біда. Все вийде однозначно.

Читайте також:  Фаршировані яйця з варіантами начинок на святковий стіл. Прості і смачні рецепти

2. Потім візьміть гостро-наточенный ножик і розріжте кожну штуку вздовж ось так, як показано на цьому фото.

А ти знав? В принципі ви можете зробити це і довільно, тобто можна порубати і гуртками і брусочками, тоді процес засолювання стане ще менше.

3. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть його прогнавши, через часникодавку. Зелень кропу обов’язково дрібно покришіть і додайте до огірків.

4. Залишається тепер все з’єднати воєдино. І звичайно ж сіль і цукор вносити обов’язково, без них нічого не вийде. А ось гострий перець чилі додайте за бажанням, головне не переборщити, а то станете злим Гориничем, ахаха). Покришіть його на шматочки або скористайтеся сухим порошком.

Пакет, можна до речі для зручності взяти для заморозки, адже він досить щільний і вам буде працювати з ним зручніше.

Якщо ж немає в арсеналі такого, то використовуйте звичайні целофанові мішечки, беріть їх краще два, просто вставте один в один.

5. Отже, головне — зробіть тряску руками. Щоб всі продукти в мішку розподілилися добре. Зав’яжіть або застебніть мішок і відправте в холодне місце на 20 хвилин. Або ж на 1-2 години дивлячись скільком часом ви володієте.

6. Подивіться, яке диво вийшло. Молоденькі малосоленые огірочки чекають своєї дегустації за столом. Подавайте їх з будь-яким гарніром, відмінно поєднується з ними картопляна запіканка або м’ясо по-французьки.

Як посолити огірки в пакет без води — рецепт швидкого приготування

А взагалі ви знали, що такий спосіб засолювання є одним з традиційно-росіян, я до сьогоднішнього часу і не підозрювала про це. А адже короткостроковий посол дає відмінний результат, але всі таки деякі нюанси є.

Хочете розкрию таємницю?

Краще всього, вибирайте огірочки невеликого розміру, і намагайтеся по мірі можливого брати їх свіжими. Плюс до всього крім часнику і кропу, як прийнято вносите додатково лаврушку або листя смородини, вийде новий пікантний смак.

Ось такі абсолютно прості хитрощі допоможуть вам зробити це блюдо ще гарнішим і смачнее.

Нам знадобиться:

  • огірки свіжі — 1000 г
  • кріп — 200 г
  • часник — 5 зубків
  • базилік — 1 гілочка
  • кухонна сіль — 2 ч. л
  • гвоздика — 5-7 шт.
  • гострий перець (за бажанням) можна взяти стручковий (1 шт.) — 0,3 ч. л

Етапи:

1. Підготуйте всі інгредієнти до роботи. В першу чергу займіться зеленими овочами. Для зручності візьміть огірки середніх розмірів або ж взагалі крихітні з пухирцями. Помийте їх і зріжте «попки» з двох сторін.

У звичайний харчовий мішечок покладіть всі складові. Це дрібно порубаний часник, хоча можна закинути і цілими зубчиками, гвоздику і вашу улюблену зелень. В даному випадку — базилік і кріп, які дрібно нарубаєте ножем. І звичайно ж огірки. Посоліть і поперчіть.

Зав’яжіть кінець пакету на вузол і потрясіть в руках. Залиште постояти в теплі такий подарунок близько 1,5 години, а потім сміливо їжте на здоров’я.

2. Який аромат на кухні стоїть, просто чарівний, бажаю щоб і вас такий з’явився! Їжте на здоров’я!

Відео про те, як приготувати огірки з часником і кропом в холодильнику за 2 години

Тепер дивимося ролик і вчимося разом з господинею робити цю закуску ще смачнее . Реально простіше не буває, і самі скоро все побачите. Показано і розказано доступно і зрозуміло. Приємного перегляду.

Малосольні огірки — самий швидкий рецепт за 5 хвилин

Якщо вам набридли класичні рецепти, які розраховані на банку, то цей прискорений фартовий варіант створений саме для вас. А може бути просто банку так швидко опустошилась, що не встигли другу замаринувати. Тут як Тут це новинка, хіт цього року такі огірочки швидкого приготування, в міру солоні і солодкі.

Читайте також:  Як замаринувати цибулю до шашлику? Топ 8 швидких рецептів

Я підозрюю, що ви живете в шаленому темпі, як я. Сім’я, робота, діти…. і все треба встигнути, а головне все таки всіх смачно нагодувати. На допомогу прийде саме ця інструкція і стане в такі моменти невід’ємним помічником.

Чим мені подобається такий спосіб? Так, усім, причому огірки можна нарізати будь-якої форми. Гуртками, полуколечками і навіть соломкою.

Факт! Чим дрібніше искрошите, тим швидше скуштувати таку слабкосолений закуску.

Дана рецептура пропонує нам запозичити з японської кухні соєвий соус, саме в ньому і буде проводитися маринування. Тому робитися дана заготівля без солі, і як здогадалися без води.

Нам знадобиться:

  • Огірок — 5 шт. з 1 кг
  • Соєвий соус — 1,5 ст.
  • Рослинна олія — 0,5 ст. л
  • Часник — пару зубчиків
  • Перець мелений — на кінчику ножа

Етапи:

1. Візьміть тільки що зірвані тепличні магазинні огірки. Якщо, у вас свої з городу, так ще пощастило подвійно. Вимийте добре у воді, зріжте кінчики і порубаєте отакими барильцями. А потім розріжте їх на 2-4 частини. Занадто товсті і кострубаті брати все таки не варто, зовнішній вигляд буде не такий привабливий.

2. Покладіть в чашку овочі, потім дрібно покришіть ножем зубчики часнику. Додайте соєвий соус, мелений перець і рослинне масло. Ретельно розмішайте руками. Перемістіть масу в поліетиленовий пакетик і «поколбасьте».

Як думаєте, що далі? Найцікавіше — можна вживати. Класно, адже реально швидкісна техніка приготування. Улетно, і що найголовніше — дуже смачно. Всім приємного апетиту! Пробуйте, пишіть внизу свої коментарі.

Хрусткі малосольні огірочки в пакеті з медом

Напевно коли прочитали, здивувалися? Ага, і я теж. Медовий маринад дуже цінується серед гурманів, ну і тих, у кого немає алергії на нього. Виходить досить пікантно і солоденько, але не подумайте, в міру.

Додаток до всього в цей раз можна буде поекспериментувати над смаковими якостями, для цього пропоную використовувати гілочку м’яти, петрушки і кінзи.

Нам знадобиться:

  • огірок — 0,8 кг
  • мед — 0,5 ч. л
  • сіль — 1 ч. л
  • часник — 5 зубчиків
  • кріп — 100 г
  • м’ята — 1 гілка
  • петрушка — 1 гілочка
  • кінза — 1 гілочка

Етапи:

1. Зробіть спеціальну заливку, мед з’єднайте з сіллю, розмішайте. Потім сюди ж внесіть дрібно порізані зубчики часнику або ж пропустіть їх через прес. Перемішайте.

2. Зелень петрушки, кінзи і м’яти накришить кулінарним ножем, але сильно не мельчите.

З огірків зніміть хвостики і наріжте їх довгими смужками. Всі укладіть в щільний мішечок і зав’яжіть.

3. Протримаєте таку заготовку в теплі на столі 1-2 години. Все залежить від того, які овочі за розміром, якщо хочете отримати майже миттєво цю закуску, то ріжте їх кружечками або кубиками.

Ось такий ароматний пряної посол, який зведе багатьох з розуму. Зазвичай діти просять добавки. А дорослі не перестають дивуватися, що скільки різноманітних і пікантних ідей існує на цю тему. До речі, можна ще присипати кунжутним насінням і буде ще даху. Приємних відкриттів, друзі!

Як зробити свежепросольные огірки смачними

От і справді, як? Досить просто і легко. Так, ви й самі все знаєте. Все-таки у кожної господині в арсеналі є свій улюблений варіант. Чи Не так, так може поділіться ним внизу нотатки.

Читайте також:  Бутерброди з червоною рибою на святковий стіл (прості і смачні рецепти)

Цей вид напевно буде найзручнішим для більшості з вас. Все тому, що тут використовується інгредієнтів по мінімуму. Погляньте на склад, самі все зрозумієте. Але, це не означає, що вийде погано, а навпаки дуже запашисто. Адже кріп і часник присутні і цього цілком достатньо.

Нам знадобиться:

  • огірок — 500 г
  • кухонна сіль — 1 ч. л
  • парасолька кропу — 1-2 шт.
  • кріп — 50 г
  • часник — 5 зубчиків

Етапи:

1. Якщо зелені «молодці» лежать на поличці давненько, то вимочити їх у крижаній воді кілька годин. Зріжте кінчики і зробіть огляд на вади.

2. Парасольки можна порубати ножем, а можна взагалі не робити цього. А ось гілочки кропу дрібно подрібніть

3. Покладіть огірочки в пакетик, додайте сіль і кріп з часточками очищеного часнику. Туго зав’яжіть і збовтайте.

Цікаво! Для додання незвичайної нотки можна сюди ще додати листочки смородини або вишні, а також корінь хрону.

4. Зберігайте в холодильнику всю ніч. А на ранок вже можна зайнятися сервіровкою.

Порада дня! Багато відразу не робіть, все таки, чим довше вони лежать в холодильнику, тим стають малосольнее.

Цікавий рецепт засолки зеленцов з додаванням цукру

Поспішаю ще порадувати одним незвичайним варіантом, який мені дістався від сусідки. Начебто все, як завжди, а смак інший виходить.

Нам знадобиться:

  • огірки одного розміру — 1 кг
  • кріп — 1 пучок
  • часник — 8 зубчиків
  • цукровий пісок — 1 ч. л
  • сіль — 2 ч. л

Етапи:

1. Під проточною водою промийте всю зелень і власне кажучи свіжі огірки. Потім проведіть підготовчу роботу, поріжте овочі на такі довгі бруски.

2. Всі складові складіть у мішок, часник можна навіть не дрібнити. Пересипте рівномірно всі цукровим піском і сіллю. А потім в руках зав’язавши пакет перетрясите, щоб вже напевно всі розподілилося.

3. Вони будуть маринуватися близько 2 годин при кімнатній температурі. А потім, пригощайтеся самі і запрошуйте на річний вечерю друзів і родичів. Удачі!

Гостро-пряні малосольні огірочки

Що може бути краще, якщо ви знаєте ні один який-небудь класний рецепт, а цілу дюжину. Адже кожен раз можна дивувати і зачаровувати всіх знову і знову. Як така ідея? Вражає, це точно.

Мені подобається, що такі огірки виходять смарагдовими на колір. І тому такі не соромно навіть поставити на святковий стіл.

Нам знадобиться:

  • огірок — 10 шт.
  • часник зубчиками — 0,5 головки
  • насіння кропу — 1 ч. л
  • сіль — 1,5 ст. л
  • зелень кропу — 1 пучок
  • селера — 1 стебло
  • перець-горошок — 5 шт.
  • петрушка — 1 пучок
  • лавровий лист — 4 шт.
  • цибуля-ріпка — 1 шт.

Етапи:

1. В блюдце викладіть всі спеції і сіль. Ріпчасту цибулю поріжте на півкільця, часник на дрібний кубик (або закиньте цілими зубками), а зелень довільно, але дрібно. Все це з’єднайте і розмішайте. Покладіть насіння кропу. Тепер всі перемістіть в мішок.

2. Огірки освіжіть у воді, а далі обріжте хвостики і покладіть в підготовлені спеції і трави.

3. Виглядає це дуже красиво, розмішайте.

4. Після прошествия 12 годин в холодильнику їжте з будь-яким гарніром.

На цьому закінчую цей пост. Бажаю відмінних кулінарних успіхів і всім всього найкращого. Поки! До зустрічі!