Рубрики
Заготовки

Лечо. Рецепти лечо з помідорів і перцю на зиму

Добрий вечір всім! І знову сьогодні хочу запропонувати цікаві варіанти такого класного і дуже красивого салатику лечо на зиму в баночках. Давайте зберігати всі фарби літа в такому кулінарному шедеврі!

У минулій замітці були надані самі популярні і різноманітні варіанти цієї страви, хто не бачив читайте тут. А сьогодні хочеться показати вам смачні, прості і кращі рецепти цієї популярної консервації, закуски.

Цікаво! Салат лечо це не наше російське блюдо, а прийшло воно до нас з Угорщини. У різних країнах готується воно по-різному, але майже скрізь притаманні головні інгредієнти, такі як болгарський перець і помідори. Є інтерпретації з яблуками, сливами, ну і з кабачками і огірками.

Тому спеціально для Вас я підібрала ці варіанти, які дуже легкі в приготуванні, але тим не менш виходять дуже ароматними і оболденно вкусняшными))), просто нямка!

Рецепт лечо з помідорів і перцю для зимового зберігання

Самий мій улюблений і неповторний варіант, в теж час він легкий і простий, але дуже апетитно виглядає зовні, а на смак дуже-дуже смачний. Така лакомка сподобається абсолютно всім, спробуйте зробити вдома, використовуючи ці покрокові підказки з фото.

Тим більше, ця страва буде не жирне, воно без рослинного масла і оцту, і без спецій, просто свято для живота))).

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь приготуйте всі продукти, помідори і солодкий болгарський перець вимийте дуже ретельно у воді. Головки часнику очистіть від лушпиння.

Болгарський перчик порубаєте кулінарним ножем у вигляді шматочків-стружки, соломки.

2. Стиглі і червоні помідори наріжте на дрібні шматочки. За бажанням можна нарізати часточками.

Важливо! У будь-якому випадку беріть тільки якісні томати, щоб не було плісняви і різного роду плям на шкірці. Не забудьте видалити плодоніжку.

Розділіть ці шматочки на дві половинки, на одній тарілки покладіть приблизно 1,5 кг томатів, а на всі інші.

3. Весь болгарський різаний перець помістіть в каструлю, додайте в неї також 1,5 кг подрібнених помідорів.

4. Потріть На дрібній тертці часточки запашистого часнику, можна для швидкості скористатися часникодушилкою.

4. Додайте цукор, сіль, перемішайте. Тушкуйте десять хвилин на повільному вогні, помішуючи.

5. Тепер настав найкращий момент відправити решту помідорів в отриману суміш. Далі варіть ще 30-40 хвилин.

6. У гарячому вигляді розлийте лечо по банках, беріть стерилізовані. Ну, а далі як завжди, загорніть за допомогою закаточной машинки під кришку.

Пам’ятаєте! Кришки теж повинні бути простерилізовані.

Банки переверніть догори дном і накрийте ковдрою або ковдрою до повного охолодження при кімнатної температури.

Читайте також:  Помідори по-корейськи швидкого приготування. Топ-9 самих смачних рецептів

Такий дуже гарний і самий суперський лечо готовий, готуйте таку заготовку з радістю для себе і своїх близьких.

Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш»

Отже, наступний овочевий салат з використанням рослинної олії і оцту. На смак теж приголомшливий, в ньому використовуються різного роду спеції, ніж, ніж у першому варіанті.

Кому як більше подобається, цей варіант перевірений часом і він простий і доступний для кожного.

Родзинка цього рецепта така, що томати в ньому будуть без шкірки, але вони не будуть обдаваться окропом, як зазвичай це все роблять, а зовсім по-іншому.

Нам знадобиться:

  • Перець солодкий — 2 кг
  • Цибуля — 1 кг
  • Помідори — 2 кг
  • Рослинне масло — 150 г
  • Сіль — 2 ч. л
  • Цукор — 4 ст. л
  • Перець чорний горошком — 1 ч. л
  • Перець запашний — 4 горошини
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Оцет 9% — 3 ст. л

Спосіб приготування:

1. Помістіть вимиті помідори в каструлю і проваріть їх у воді 15 хвилин після закипання. Такий цікавий спосіб, ви не знаходите?

Зніміть руками шкірку, шкірку і видаліть плодоніжку.

2. Блендером перетворіть очищені помідори в томатну пасту, збийте в пишну масу.

3. Перець промийте, видаліть насіння і поріжте на смужки. Лук ріжеться півкільцями. Додайте до томатної суміші тонкі шматочки болгарського перцю, і ріпчасту цибулю, потім всі спеції і горошини перцю. Ну і звичайно ж, цукор і сіль.

Тушкуйте на повільному вогні годину, періодично помішуючи ложкою.

4. Тим часом стерилізуйте баночки зручним для вас способом, таким як, наприклад, на пару або в духовці.

5. За п’ять хвилин до готовності салату на плиті влийте оцтову есенцію 9%. Перемішайте, а потім розлийте по банках. Закрутіть спеціальними закручивающими кришками дуже добре, від того, що банку гаряча, вони дуже щільно самі до неї притягнуться.

Банки з готової заготівлею накрийте покривалом на 10-12 годин. Зберігайте в прохолодному місці на утепленому балконі, або в погребі.

Готуємо вдома лечо з помідор по простому рецептом — відео рецепт

Не повірите, але справжній лечо готується з додаванням слив, так як саме за допомогою цих фруктів він виходить дуже ніжним і прекрасним, багато хто порівнює його з кетчупом. А може бути і навіть смачніше. Простий і нескладний варіант готування, я пропоную подивитися в цьому доступному відео з каналу ютуб:

Читайте також:  Компот з полуниці на зиму - прості рецепти полуничного компоту

Рецепт домашнього лечо на зиму з помідорів, перцю, моркви та цибулі в мультиварці

У даному вигляді буде використовувати мультиварка редмонд, можна використовувати абсолютно будь-якої марки. Якщо у вас немає такої чудо-помічниці, то скористайтеся звичайною каструлею з товстим дном або найкраще візьміть казанок.

Нам знадобиться:

  • помідори — 1,5 кг
  • ріпчаста цибуля — 300 г
  • морква — 300 г
  • солодкий болгарський перець — 1,5 кг
  • рослинна олія — 0,5 ст.
  • оцтова есенція 9% — 1 ст. л
  • сіль — 1 ст. л
  • цукор — 0,5 ст.

Спосіб приготування:

1. Очищений ріпчасту цибулю поріжте півкільцями, моркву наріжте брусочками. Болгарський перець треба порубати вузькими смужками. У чашу мультиварки налийте пів склянки соняшникової олії і викладіть всі порізані овочі, смажте на режимі «Смаження» приблизно 5-10 хвилин, заважайте ложкою, щоб нічого не пригоріло.

2. Томати або прокрутіть через м’ясорубку, або в кухонному комбайнере, я використовую блендер. Після того, як вони измельчатся і вийде пюре, додайте його до вже смажених овочів. Додайте цукровий пісок, сіль, розмішайте.

3. Овочів виходить дуже багато, практично до верху. Але, це не страшно. А навіть відмінно, чим більше, тим більше дістанеться))).

Після того, як протерті томати внесли в чашку, переключення з режиму «Смаження» на режим «Гасіння» під закритою кришкою. Виставте час 1 год.

Після звукового сигналу, що страва готова, відкрийте кришку і налийте ложечку оцту, перемішайте. Закрийте і дайте постояти ще в режимі «Очікування» 5-10 хвилин, щоб добре все прокипело.

Важливо! Будьте пильні, оцет використовується дев’яти процентний, а на 70%.

4. Вийшло дуже густо і наваристо. Просто класно, супер! В простерилізовані скляні баночки розлийте гарячу салатну суміш і закрутіть кришками.

З даної кількості інгредієнтів вийде 3 літрові баночки і ось таке блюдце з ароматними овочевими вкусняшка, просто пальчики оближеш. Смачних вам відкриттів, друзі!

Використовувати таке лечо можна скрізь, де вам подобається, додавати його до макаронів або до наваристою гречаної каші.

Салат з томатною пастою на зиму з болгарського перцю

Хто любить гостріше різні страви, тому сподобається цей вид. Головне в цій справі-не переборщити з пекучим перцем, завжди пробуйте на смак і додавайте по мірі приготування, краще спочатку не доповісти, ніж потім ахнути, від того, що вийшло.

Читайте також:  Янтарне варення з гарбуза на зиму: 6 рецептів пальчики оближеш

Вообщем, щоб казусів не вийшло, ось вам така інструкція, в якій всі пропорції наближені до ГОСТу.

Нам знадобиться:

Для чотирьох банок по 700 мл:

  • стиглі томати — 2 кг
  • болгарський перець — 2 кг
  • морква — 0,5 кг
  • ріпчаста цибуля — 0,5 кг
  • перець червоний гіркий — 1 шт.
  • рослинна олія — 150 мл
  • оцет 9%- 70 мл
  • часник — 6 зубчиків
  • сіль — 1,5 ст. л
  • цукор — 3 ч. л
  • спеції за смаком: суміш ароматних перців, лаврове листя, перець горошком, базилік

Спосіб приготування:

1. Підготуйте помідори для м’ясорубки, для цього видаліть плодоніжку і розріжте їх на невеликі часточки. Пропустіть їх через велике ситечко, щоб вийшов сік-каша.

Для гостроти пропустіть разом з томатами одну червону пекучу перчину.

У цю кашку додайте рослинну рафіновану олію і сіль, перемішайте.

2. Морква порубаєте ножем на кружечки, а потім кожен коло на половинку. Ріпчасту цибулю можна порізати півкільцями або великими шматочками.

Цікаво! Якщо ви режите крупно цибулю, то такий салат набуває зовсім інший відтінок смаку. Спробуйте зробити!

У болгарському перці приберіть всі перегородки, насіння. Ріжте не дрібно, щоб перчик відчувався, це головний секрет номер один. Наріжте на брусочки, можна сказати соломкою.

4. Поріжте часник теж досить крупно ножем довільно так, як вам більше подобається.

3. Що ж тепер все готово для варіння. Увімкніть каструлю з томатною кашею, доведіть до кипіння, а далі закиньте всі інші підготовлені продукти, це перець, моркву, цибулю. Ух, варись горщик так, щоб все вийшло на ура!))).

Важливо! Варіть на невеликому вогні 30 хвилин, не забувайте заважати ложкою ретельно, щоб нічого не пригоріло.

Наприкінці варіння додайте часник, суміш ароматних перцю, лавровий лист. Для пікантності смаку можна додати базилік.

4. Тушкуйте ще 15 хвилин на маленькому вогні.

5. Ароматне лечо розлийте в стерилізовані банки, закрутіть кришками і дайте постояти протягом доби під ковдрою.

Важливо! Грайтеся зі спеціями, кладіть те, що любите більше за все ви, орієнтуйтеся під себе і ваших близьких.

Хочеться відзначити, що такий салатик ви почнете стукати не чекаючи зими, повірте мені))).

Приготування лечо з кабачків

У завершенні хочеться показати вам такий незвичайний варіант заготовки спільно з кабачками. Мені він дуже сподобався, сподіваюся і вам теж: