Рубрики
Заготовки

Консервовані огірки в томатному соусі на зиму — шикарні рецепти

Привіт всі ті, хто сьогодні прийшов на мій блог!

Рада всіх бачити. Хочеться в цей веселий сонячний деньок поділитися неймовірно смачними і в той же час неймовірними рецептами приготування консервованих огірків. Але, вони будуть в томатному соусі і зробимо ми такі заготовки на зиму. Знаю, що багато з вас точно пробували робити томати у власному соку, а от чому б не використати таку заливку і в зеленцях.

Сподіваюся в попередній раз ви вже підкорили своє оточення рецептами по-корейськи, ми налопались можна сказати від пуза і до речі, згадали і робили днями ще й помідори таким же способом.

Чим хороші такі огірочки, вони одночасно мариновані, і мають цікавий смак і відтінок. Якщо ви в пошуках нових і несподіваних рецептів, то ви на правильному шляху. Тому що хіт цього року перед вами, я б сказала таке ноу-хау.

Навряд чи хто-небудь відмовиться випробувати таку красиву і розкішну закуску. Адже її перевага ще й у тому, що розсіл можна пити сік. Коротше два в одному. Крутяк, нереальний!

Головне тепер піти на базар і придбати домашніх огірочків або виростити на городі свої, запастися терпінням і гарним настроєм. Наспівувати якусь веселеньку пісеньку, читати всю послідовність дій і суворо дотримуватись їй.

Сподіваюся загорілися очі у вас, і ви вже побігли на кухню разом з ноутбуком, ахаха. Чи можливо додали статейку в закладки браузера, не важливо. Приступаємо.

Неймовірний рецепт огірків в томатному соусі на зиму

Напевно саме приголомшливі в цьому блюді те, що відкривши баночку взимку, ви з легкістю можете поставити цю закуску до будь-якої м’ясної страви, наприклад до курочку або гарніру. А адже такі хрусткі огірочки мариновані ще й корисні, в них багато магнію і калію, а також йоду.

Один з ходових і перевірених рецептів таких корнішонів є саме такою, де огірки не ріжуться на шматочки, а беруться цілком і укладаються в скляну ємність.

Цікаво, але факт. Багато господині в цілях економії часу роблять такі заготовки з вже готовим кетчупом, виходить теж досить непогано. Але, все-таки з натуральних томатів виходить набагато краще і красивіше.

Та й це ще не все, роблять навіть і асорті з будь-яких овочів таким же способом, що теж виглядає чудово і радує потім будь-який святковий стіл. Про це будуть окремі нотатки. А зараз поїхали.

Нам знадобиться:

  • томати (з них повинно вийде приблизно 2,5 л соку) — 2 кг або трохи більше
  • парасольки кропу — 1 2шт.
  • огірки — 30 шт. (це приблизна цифра, все залежить від розмірів огірків)
  • корінь хрону — 2 шт.
  • пекучий червоний перець чилі — 1 стручок
  • петрушка пучок
  • часник — 12 шт.
  • кріп — пучок

Етапи:

1. Огірки свіжі і неушкоджені вимочити у холодній воді хоча б одну годину. Далі воду злийте і викладіть їх на рушник. Це робиться для того, щоб ці красені не втратили свій водний баланс.

2. Потім чисті і насухо витерті томати закладіть в блендер і перемолите в однорідну масу, щоб вийшло пюре.

3. Після вилийте сік у каструлю, але спочатку визначте скільки літрів вийшло, адже вам надалі потрібно буде взяти продукти у відповідності з правильними пропорціями. А саме розрахувати і залити соусом заготовки.

Важливо! Зазвичай на 1 літр щільно заповнений огірками йде пів літра рідини.

4. Вимийте 6 літрових банок, беріть їх невеликі за розміром, бажано літрові або пів літрові. Всю зелень промийте, з часнику зніміть піну.

Читайте також:  Лечо. Рецепти лечо з помідорів і перцю на зиму

5. Можна також порізати на шматочки хрін, і пекучий перець. Після чого, банки обдайте окропом і починайте діяти. На дно покладіть зубчики часнику, буквально 2 штуки. Парасолька кропу і петрушки, корінь хрону і звичайно ж корнішони. Обріжте з кожної сторони кінчики і укладіть в банку.

Краще виглядати буде страва, якщо ви підберете огірочки одного розміру. Тому що тоді, ступінь просолення буде практично однаковою.

Важливо! Використовуйте огірки тільки засолювальних сортів, а ось салатні брати не можна.

6. Коли банку повністю буде наповнена покладіть парасольку кропу і шматочок гіркого перцю. Аналогічним чином накрийте всі ємності. Покладіть на них металеві кришки.

Таким чином ви підготувалися до наступного етапу діяльності. Закип’ятіть чайник і залийте кожну баночку такою водою, причому наливайте в самий центр, щоб жар розподілився рівномірно і ємність не тріснула. Відразу ж, не забувайте закривати кришками. Через 20 хвилин злийте воду.

7. Нагрійте сік до температури 100 градусів і дайте йому закипіти. Додайте все необхідне для маринаду (показано на фото), крім оцту, його внесіть перед самим виключенням. Щоб не заплутатися в цих розрахунках, зазвичай на літр заготовки йде пів літри соку.

Час варіння — не менше 10 хвилин. Перед вимиканням додайте оцет і дайте масі знову закипіти і вимкніть плиту.

8. Гарячим маринадом залийте банки по саме горло і відразу ж закручуйте під кришку, використовуючи спеціальний ключ для маринування. Можна використовувати і гвинтові.

Цікаво! Після заливки колір корнішонів не зміниться, буде яскраво зелений, а через час вони посвітлішають і будуть нагадувати кольорову гаму оливок. Це означає, що заготівлю вже можна відкривати і вживати.

9. Так як дана заготівля без стерилізації, для цього, щоб огірочки дійшли до повної кондиції загорніть їх у пальто, перевернувши догори дном. Перевірте, щоб не подбегало нічого. Через 24 години приберіть в льох.

За смаком просто такі огірочки вони дивовижні хрусткі і солодкі, а сік сама смакота. Не забудьте підписати і поставити дату домашнього виробництва. Приємного апетиту!

Консервуємо огірки скибочками в томатній пасті — найсмачніший рецепт

Якщо чесно, то таку красу можна назвати також ще салатом, адже овочі кришаться на кружечки. Чи можна зробити зелену ласунку і покришити огірочки на скибочки або на кубики.

Даний варіант я вирішила знайти такий, щоб можна було використовувати зовсім мало продуктів, адже раптом робите таку закуску вперше або хочете тільки освоїти науку консервації.

Фішкою цього рецепту є те, що корнішони будуть гаситися в томатної заливки, тобто не традиційним способом. Вони вийдуть злегка вареними, але дуже апетитними і само собою смачними.

Нам знадобиться:

  • Огірки свіжі — 4-5 шт.
  • Помідори — 4-5 шт.
  • Часник — 5 зубків
  • Рослинне масло — 2 ч. л
  • Оцет 9% — 0,5 ст. л
  • Сіль крупного помелу — 0,5 ч. л
  • Цукор — 0,5 ст. л
  • Спеції

Етапи:

1. У першу чергу потрібно кожен огірок добре обмити в проточній воді, і з томатами проробіть те ж саме. Покладіть їх на чистий рушник, дайте стекти рідини. Потім у помідорів видалити плодоніжку, а у огірочків кінчики.

Якщо шкірка у корнішонів товста, то зніміть її ножем. Але, в принципі, робити це необов’язково.

Читайте також:  Компот з полуниці на зиму - прості рецепти полуничного компоту

2. Помідори поріжте на великі шматочки. Якщо в будинку є блендер, то можна піти таким шляхом, перекрутити їх у цьому приладі до утворення однорідної кашки, щоб вийшло пюре.

3. Або ж прямо шматочками, покладіть в каструлю і поставте на вогонь тушкуватися 6 хвилин після закипання. Щоб вони стали м’які і з них легко можна зробити пюре.

4. А потім візьміть друшляк і перетріть, можна взяти сито, щоб сім’янки не потрапили в томатний соус.

5. І ось тепер починається найцікавіше — чаклунство. З’єднайте корнішони з пюре і поставте на плиту. Додайте потрібну кількість спецій, наприклад трохи чорного меленого перцю. Часник пропустіть через часникодавку. Доведіть таку овочеву масу до вирування і продовжуйте варити 10 хвилин.

6. А тепер перелийте таке частування в стерильну банку, зверху покладіть цукор і влийте оцет з рослинним маслом. Тепер знову поставте баночку у каструлю, на дно покладіть ганчірку або рушник, залийте прохолодною водою банку по плічка й увімкніть на повільний вогонь. Вода повинна закипіти і потушиться цілих 10 хвилин.

7. Після такої процедури вийміть ємність і закрутіть закаточной машинкою під металеву кришку. Укутайте теплою ковдрочкою і дайте охолонути, через 24 години можна відносити і спускати в льох.

Мариновані огірки з кетчупом чилі — рецепт без стерилізації

Хочете, щоб ваші огірочки радували вас несподіваним смаком, були кисло-солодкі, а може бути гострі? У минулому році такий вид засолювання підірвав інтернет. І я теж вирішила випробувати, в одному кулінарному сайті натрапила на такий шедевр з відгуками і ризикнула приготувати. І результат мене невимовно порадував, навіть сама не очікувала. Не дарма, з кожним роком все більше і більше можна побачити нових і класних рецептів і навіть самому вигадувати нічого не потрібно.

Чудненькое в цьому методі те, що не потрібно робити томатну пасту, а вже брати готовий кетчуп, причому можна використовувати магазинного виробництва, а ось яку марку брати вирішуйте самі. В даній інструкції показаний приклад з чилі Торчин.

І ще, робити такі заготовки можна зі стерилізацією, а можна і без неї. Але, звісно, чим швидше, тим краще, все таки у всіх зараз час обмежений, багато справ і турбот. Тому показую другий варіант.

І ще один важливий момент, не забувайте мити банки перед тим, як почати, з харчовою содою або стерилізуйте їх над парою разом з кришками.

Нам знадобиться:

  • корнішони свіжі — 3 кг
  • гострий кетчуп чилі марки Торчин
  • оцет 9% — 1 ст.
  • цукор — 1 ст.
  • кухонна сіль — 2 ст. л
  • перець чилі — 1 стручок
  • вода — 1,5 л
  • часник — пара зубків
  • мелений перець і лаврове листя за бажанням

Етапи:

1. Візьміть тільки, що зірвані корнішони і помістіть їх у таз з водою, протримаєте їх пару годин, так сказати вимочіть. Щоб вся прилиплий бруд розчинилася. Добре промийте і покладіть на сухе рушничок. Потім вам належить попрацювати ножем. Так, в хід йде саме цей прилад. Обріжте їм всі кінчики у кожного овоча. Складіть в миску огірочки і відсуньте їх в сторону.

У добре прокип’ячені і насухо витерті банки складіть всі приправи, які віддає перевагу ваша сім’я. Можна покласти що завгодно, парасолька кропу, лист смородини, плюс зубки часнику і звичайно ж стручок червоного перцю чилі. Якщо любите перець горошком, то він теж сюди відмінно впишеться.

Читайте також:  Густий джем з полуниці на зиму - смачні та прості рецепти полуничного джему

2. Тепер потрібно зробити особливий маринад. Далі вертикально, як показано на фото укладіть корнішони, намагайтеся їх щільненько завантажити в баночки, щоб залишилося не так багато пустот. Закип’ятіть чайник і влийте відразу ж воду в банки, покладіть кришки і почекайте 15 хвилин, а потім одягніть кришки з отворами і злийте воду в каструлю.

3. Доведіть її на плиті до вирування, а далі внесіть цукровий пісок і сіль, розмішайте і тадам, вносите кетчуп і оцет. Аромати підуть, не передати словами. Час кипіння такого розсолу становить 5 хвилин.

4. Тепер залишається залити киплячим маринадом ємності і накрити кришками. Відразу ж візьміть закаточну машинку і упакуйте. Потім, як це належить переверніть заготовки і укутайте їх під плед або будь-яке не потрібне стареньке ковдру до повного охолодження кімнатної температури.

5. Що ж, ось такі хрусткі красунчики вийдуть, вони будуть довго вас балувати, якщо зробіть їх не одну банку, а цілих десять. Приємного апетиту!

Салат з огірків в томаті — пальчики оближеш!

Знайшла ще один супер мега неймовірний рецепт, від якого слинки біжать, а коли їси постійно пальчики облизуєш. Ха, логічно. Ульотна закуска, яка за столом йде на ура, всього 5 хвилин і її вже, як вітром здуло.

Пробуйте зробити, до того ж, коли є покроковий майстер-клас, то й нікого не складе особливої праці це повторити. Чи Не так?

Різані мариновані огірки в томатній заливці

Кисло-солодка заливка, саме така і буде, якщо ви приготуєте такий салат на зиму з цього простого рецепту.

Рада! Збирайте огірки найкраще з ранку, і перш ніж робити будь-яку заготівлю замочіть їх на годину в холодній воді, щоб вони були хрусткими.

Томатний сік робіть самі, адже для цієї мети можна використовувати коряві і некрасиві помідори, особливо, коли вже на дворі серпень-вересень. Чи багато тріснутих і перезпелых, тобто ті, які в звичайний маринування в банках не підійдуть.

Нам знадобиться:

  • Огірки — 2 кг.
  • Томатний сік — 700 мл
  • Солодкий перець — 2 шт.
  • Часник — 4 зубчики
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.

Етапи:

1. Вимийте всі овочі, далі помідори і часник перекрутіть на м’ясорубці. Можна також сюди ж додати солодкий болгарський перець, а можна його дрібно порубати. Потім процідіть через дрібне сито масу, щоб всі сім’янки залишилися на поверхні сита, а не в готовій страві.

2. Далі таку пасту поставте на плиту і додайте в неї сіль і цукор, розмішайте і варіть після закипання 10 хвилин.

3. Корнішони поріжте кружальцями укладіть в чисті стерилізовані баночки. А далі влийте киплячий соус, закрийте гвинтовими кришками, але не закручуйте до кінця, як би просто накиньте. Кожну банку потрібно буде прокип’ятити. Для цього в каструлю покладіть рушник на дно, виставите банки, залийте водою по плічка і тушкуйте 20 хвилин в процесі бурління.

Після вийміть їх з води і закрутіть міцно, щоб нічого не підтікало. Остудіть і зберігайте в прохолодному місці.

Ось і все на цьому. Сподіваюся, що всі рецепти приготування вам сподобалися і в цьому році консервація огірочків у вас вдасться, до того ж ще й поп’єте смачний і солодкий томатний сік.

Гарного всім настрою і сонячних днів! До побачення! Не забувайте коментувати цю замітку і приєднуйтесь до мене в групу в контакті.